Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
válasz vasimnbt #26900 üzenetére
Simána a (feltételezem, fehér) falra fogsz vetíteni? Vagy vászonra is szükség lesz, annak is ebbe a keretbe kellene beleférnie? Ha igen, akkor fix vászon kivitelezhető-e, vagy rolósra lesz szükség?
Mennyire sötétíthető le a szoba, mennyire világosak a falak?
Mekkora képet szeretnél vetíteni?
Többnyire mennyezetről belógatva (vagy a hátsó falon elhelyezett polc alá felszerelve) tudsz az ebben az árkategóriában kapható "mozi" gépekkel vetíteni. Ez megoldható-e Nálad?
A 2.8m távolság az faltól-falig?# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
válasz vasimnbt #26904 üzenetére
Vászonnal kapcsolatban Szepivel vedd fel a kapcsolatot. Fix vászon esetén majdhogynem soha nem kell izgulnod a hullámosodás miatt.
Ha van rá lehetőség, én inkább ilyet vennék. De rolósban is tud segíteni.Ha 2.8m a távolság faltól falig, akkor az legjobb esetben is kb 2.6m nézési távolság (kicsit talán inkább kevesebb).
Vetítési távolság pedig (géptől függően) inkább 2.4, jobb esetben 2.5m lehet talán (lencséhez mérve).
THX ajánlása a 36°-os látószöghöz (ez azért biztosan kényelmes hosszútávon is) kb 165cm széles vászon lenne. Talán ezt érdemes lehet kicsit megtoldani, de - főleg, ha amúgy zavar a túlzottan nagy méret - én a helyedben inkább közelebb ülnék, ha nincs meg az igazi WOW-hatás (míg egy nagyobb vászon esetén, ha már zavaró, nem fogsz tudni hátrébb húzódni).Epson TW5210 asszem 180cm széles képet tud 2,4m-ről (zoommal tudsz egy kicsit "finomhangolni"... max zoommal pl tudja a 165cm-t is) - attól függően, milyen áron tud vásznat javasolni szepi, egy ilyen géppel - ha szűkösen is - de beleférhetsz a keretbe. (ha nem zárkózol el egy kis barkácsolástól vászon terén, akkor egész biztosan beleférsz).
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
válasz vasimnbt #26906 üzenetére
Bele kell kalkuláld a gép mélységét is - vetítési távolságot a lencsétől mérik - illetve a hátul kiérkező vezetékeket is. Szóval igen, én igyekeztem azzal számolni, hogy amennyire lehetséges rátolni a falra.
Viszont, ha nem teszed fel mennyezetre, akkor is valami polcot kell kialakíts fölé - mivel fejjel lefelé kell felszereld majd.[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
válasz vasimnbt #27336 üzenetére
Úgy érted megvehető?
Elég közkedvelt masina... de, hogy Neked is ez lesz-e az optimális, azt nehéz lenne megmondani.Milyen körülmények között vetítenél?
Vetítési táv, nézési távolság, tervezett képméret, helyiség sötétítése, falak/környezet mennyire világos, milyen magasan tudod elhelyezni a gépet, hova tervezed a képed alját?# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
AVhelper
senior tag
válasz vasimnbt #27313 üzenetére
Szia!
Az Epson EH-TW5350-et akkor válaszd, ha hasznát veszed azon funkciójának, hogy a beépített WiFi kapcsolaton át ki tudod vetíteni az okostelefonod, táblagéped vagy PC-d képernyőjén megjelenő tartalmat. Ha erre nincs szükséged, akkor az EH-TW5300 is megfelelő lehet.
Ha nem tudsz ideális vetítési körülményeket teremteni (teljesen besötétítés, a szoba falairól a vetítővászonra visszaverődő fény kizárása), és nem fontos számodra, hogy a vetített kép feketéje nem annyira mély, akkor válaszd az Epsont. Ha viszont fontos számodra, hogy a vetített kép feketéje mélyebb legyen - ez elsősorban a mozifilmek esetében fontos - és meg is tudod teremteni az ehhez szükséges körülményeket, akkor válasz a BenW W1070-et vagy hasonló DLP projektort.
-
AVhelper
senior tag
válasz vasimnbt #27341 üzenetére
Szia!
A félelmed nem alaptalan. A vetítés kicsit bonyolultabb, mint egy TV-t megvenni és elhelyezni. Ha vetíteni szeretnél, akkor ne a projektor kiválasztásával kezd. Olvasd el a fenti téma összefoglalót, mert vannak benne hasznos dolgok.
Először meg kell találni a szobában a vetített kép lehető legjobb helyét, eldönteni milyen vetítőfelületet hogy lehetne elhelyezni, ahhoz képest hogy hol helyezhető el a projektor. 3 m távolságból minimum 170 x 96 cm-es képet kéne nézni a mozi hatás eléréséhez. Ez nem túl nagy a mai projektorok számára.
Ma azért nem vennék TV-t későbbi UHD megjelenítésre.
-
-
makkmarce
őstag
válasz vasimnbt #53530 üzenetére
hát, elsőre érdemes akkor elolvasmi a manualt:
Acer H7550 BDokoskodom, tehát vagyok
-
Vhiktor
veterán
válasz vasimnbt #53535 üzenetére
Jól mondja Janaboy, usb c - hdmi átalakító kábel kell.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
BIGi75
senior tag
válasz vasimnbt #53535 üzenetére
Én usb-c/hdmi kábelt használok néha note 8-hoz, amin van még +1 usb dugó, így a telefon közben nem merül, tölthető. Nagyon korrektül működik, a felbontást, képarányt is tökéletesen kezeli, telefont fektetve kitölti a képet. Tök jól jön pl. szállodában, ahol korlátozott az elérhető tv csatorna, így mobilról wifin keresztül nézhetek tv-n bármit.
Projektorhoz is jó (elvégre projektor topicban vagyunk), a mobilról meg bluetoothon keresztül mehet a hang erősítőre -
cinemazealot
addikt
válasz vasimnbt #58957 üzenetére
A The Freestyle SP-LSP3BLAXXH-ra gondolsz?
-
LuSa
csendes tag
válasz vasimnbt #58957 üzenetére
Nekem LG-ben van hasonló, LG PB62G.
Annyit szerintem baromira nem ér meg, az 500lumen édeskevés pláne ha hordozod, és nincs optimális vetítési környezet.
Kb. 55-65"-ig vállalható a képe, megfelelő a kép fényessége, a kontraszt kevés, de még ok.
A fekete inkább közép-világos szürke.
100"-nál már jelenősen csökken a kép fényessége, inkább fakó lesz.
Nagyjából hasonló lehet ez a samu is.
Szerintem drága, de majd a többiek kijavítanak ha tévednék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Half-Life 2
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Home server / házi szerver építése
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs