-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
10 hónap alatt 1200 óra
Az azt jelenti, hogy minden nap legalább 4 órát ment. Minden nap.
Ha egy nap kimaradt, akkor a következőn 8-at kellett mennie, vagy annak megfelelően elosztva. Azért ez elég extrém, nálunk a TV nem megy ennyit (oké én pl. nem is tv-zem, de a lányok sem tesznek bele ennyit).
Mozira nálunk kb. hetente 2x kerül sor, ~3 üzemóra/db átlaggal.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
cinemazealot
addikt
Én csak azért aggódom e téren, mert ha a szerviz csak egy picit is másként tesz vissza pl. egy tömítést, mint ahogy azt kéne (vagy ahogy azt a gyárban tették), máris esélyesebb az intenzívebb porgyűjtés... még ha azonnal nem is jelentkezik semmi ilyesmi. Természetesen egy szakképzett munkatársakkal dolgozó minőségi szakszerviznél ilyen nem fordulhat elő, de az ördög ugye nem alszik és láttunk már karón varjút.
-
cinemazealot
addikt
Csendben jegyzem meg, hogy garanciálisan végeztetett portalanítással Márton topictársunk már megütötte a bokáját. Szóval ha nem olyan az a porfolt, hogy kiszúrja a szemedet és élvezhetetlenné teszi a filmnézést, szerintem ne vidd ingyen javításra, mert esélyes, hogy rosszabb lesz.
-
nagyúr
-
nagyúr
Ilyen nekem is van, de kb annyira foglalkozom vele mint a piócákkal a Tiszában. Sosem jön elő filmnézés közben úgy, hogy zavarna. Tök sötét jelenetnél ott van de még akkor sem zavar. Ezt egy teljes szétszerelős tisztítással lehetne én szerintem eltüntetni.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
-
szabzol
csendes tag
Köszönöm az elismerő szavakat
A vászonról a mennyezetre az ajtó melőtti rész miatt nem jut fény a mennyezetre, a csillagos égbolt vászon felőli része pedig fekete. A bútor fehér része már elég messze van, nem zavarja észrevehetően a képet.
A szerkezet hangja minimális, egy-egy ablaktörlőmotor működteti az ajtót és a liftet, ezek hangja kb a projektoréval egyenlő, ráadásul csak pár másodpercig üzemelnek.
És ami még nem várt pozitívum: a projektor alatt lévő lap tompítja / tereli a projektor hangját, filmezés alatt még csende résznél sem venni észre a zúgást.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Köszönöm a választ!
Azóta egy kedves fórumtársnál sikerült tájékozódni (amit ezúton is nagyon köszönök!), megnéztem egy W1070-et 95"-os vászonnal hasonló távolságból.
Valószínűleg megveszem a 223cm széleset, de nekem méretben már ez is határesetnek tűnik. Nagyobb semmiképpen sem lesz.Mostmár csak azt kellene eldöntenem, hogy W1300 vagy W1350 legyen. Utóbbi ~45eFt-al drágább, 500AL-el nagyobb a fényereje, de cserébe elvileg kevesebbet bír a lámpa. Legalábbis specifikációk szerint. Egyelőre tanácstalan vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
serius
csendes tag
Kipróbáltam, és megy a 3D filmek lejátszása a 3D TV Play nélkül is, a lényeg, hogy az nVidia driverben engedélyezve legyen a 3D. Rájöttem arra is, hogy ez az alkalmazás akkor kell, ha 3D-s játékokkal szeretnél játszani. (csak World of Warcraft-ot próbáltam, gondolom a nem nVidia által szponzorált 3D-s játékok, amennyiben vannak ilyenek, nem igénylik ennek az alkalmazásnak a meglétét)
szerk.: korábbi hozzászólásomban tévesen adtam meg a 3D TV Play árát, nem 35e hanem "csak" ~15e
[ Szerkesztve ]
"... Nem az számít, hogy mennyire vagy jó gitáros hanem, hogy mennyire vagy király." - Slash
-
serius
csendes tag
Igen köszönöm!
De akkor ezek szerint nem kell megvenni az nVidia 3DTV Play-t? Mert már ott tartok, hogy inkább veszek a 770 mellé egy olcsó használt ATI kártyát... (~35e a 3DTV Play)
"... Nem az számít, hogy mennyire vagy jó gitáros hanem, hogy mennyire vagy király." - Slash
-
-
Palika71
őstag
-
tank1
tag
Ez szerintem ugyanaz, csak fehérben.
-
AVhelper
senior tag
Szia!
A "Bildbreite" az nem nem képátlót, hanem képszélességet jelent (nem mindegy), vagyis ahogy azt előző bejegyzésemben leírtam az NEC M362W 1,2:1-es vetítési arányával 300 / 1,2 = 250 cm széles (és nem átlójú) képet tud vetíteni.
Ahogy azt is megírtam, hogy a 120"-es képátlójú 16:9 arányú kép, aminek kb. 266 cm a szélessége az Acer H6517ST-vel, aminek valóban fix a lencséje és vetítési aránya 0,5:1, így azt a vetített képtől 266 x 0,5 = 133 cm távolságban kell elhelyezni, és nem 153 cm-re.
Van short trow projektor minimális zoom lencsével, csak drágább.
Az Acer H7550ST 0,69-0,76:1 vetítési aránnyal 1,84 és 2,02 m,
A BenQ W1080ST+ 0,69-0,83:1-el 1,84 és 220 cm közötti távolságból vetíti a 120"-es képet. -
AVhelper
senior tag
Szia!
Egy 120"-es (304,8 centis) 16:9-es arányú képnek a szélessége 265,7 cm. Vagyis a projektor vetítési arányának (a lencsétől mért képtávolság:képszélesség, angolul throw ratio) 300:265,7, azaz 1,129:1 alatt kell lennie. Az említett NEC M362W vetítési arány is 1,2:1-el kezdődik, tehát azzal se tudnád 3 m-ről a kívánt képméretet előállítani.
Kifejezetten rövid vetítési távolságú (un.short throw) lencsével rendelkező vetítővel viszont ez gond nélkül megoldható. Ilyen például az Acer H6517ST, ami 0,5:1-es vetítési arányával kb. 133 cm távolságból képes vetíteni a 120"-es képet.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Revolut
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest