Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjKoxi
senior tag
válasz ManUnited #15608 üzenetére
Az anamorf prizma használata az állandó magasságú vetítést jelenti. A lényege, hogy 21:9-es kép esetén ilyen módban a projektor munkába fogja a fekete sávok miatt "pihenő" pixeleket, és ezt a torz képet lapítja vissza a prizma a 21:9-es vászonra.
Tehát anamorf prizmával érdemes 21:9-es vásznat is venni. Ilyenkor viszont a 16:9-es kép kisebb lesz, két oldalt kapunk be nem vetített felületet. -
Madwe
nagyúr
válasz ManUnited #15587 üzenetére
Hát én megőrülök, ha valami belenyúl a képarányba és torzít. Vagy csak belezoomol, s sok részt nem látok...
Én inkább azt javaslom, hogy told fel, vagy le (én le szoktam) a képet, így a fekete sáv az fent vagy lent lesz csak. Kb észre se veszed, de megmarad a képhelyesség.
Onnan plusz egy lépés, hogy a fekete sávot maszkolod: pl ha te is le tolod a képet ilyenkor s csak fent van fekete sáv, oda ilyenkor elhelyezhető fekete materiát teszel, így mégkevésbé lesz zavaró az a rész.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz ManUnited #13391 üzenetére
"jobb és hangosabb"
Nem a hangerőn van a lényeg. Nem attól lesz jobb egy mozi, hogy üvölt benne a hang. A baj az, hogy dinamikátlan és ki van herélve. A szubláda fogalmát a debreceni mozikban abszolút nem ismerik. Az új X-Men filmet néztük meg 1-2 barátommal, de kb. a TV doboz hangja is jobb ettől...
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
deedee
őstag
válasz ManUnited #12376 üzenetére
nekem a lencse van középen.
erre figyelni kell.
a legjobb,ha felerősíted a projit a konzolra, nagyjából fixen, aztán kiméred az ideális távolságot, amit táblázatból kinézel kb és csak aztán jelölöd fel a furatok helyét.
én így csináltam és minimális zoommal kitöltöttem a teljes vásznat -
Spuri2000
senior tag
válasz ManUnited #11998 üzenetére
Én a Technicar-tól (bolthely) vettem. Teljesen korrektek voltak! Fizikailag is van boltjuk, nem csak egy webcím! A hátrány a 2 év, de nekem eddig semmi probléma nem volt ezzel. A távirányító nem akart szuperálni az elején, de a szerviz minden gond nélkül cserélte. Én bátran merem ajánlani! A termékeik raktárban vannak és nem kell heteket várnod arra, hogy majd behozzák az országba!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest