Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
yorka
tag
válasz
Paxker315 #108086 üzenetére
Köszi mindenkinek!
A hardverapros tálcás procik garival ajánlottak, vagy inkább vegyek dobozost?@parandroid Az AM5-re váltást, egyelőre nem tervezem ezzel a konfiggal, bővítés után még kiszolgál két évet.
Van egy másik, B350M-es konfiguráció, na majd az lesz cserélve. -
parandroid
félisten
válasz
Paxker315 #107430 üzenetére
Inkább 9700X. Kisebb csíkszélessség, modernebb architektúra, kisebb fogyasztás, 5-10% sebességelőny, árban meg szintén kb 10%-kal drágább perpill.
Vagy várni kell, amíg normalizálódik az X3D procik ellátási lánca, idén nyáron még annyiba került egy 7800X3D, ami akkori csúcs gamer proci volt, mint most egy 9700X.
p
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Paxker315 #103607 üzenetére
mondjuk a 9900K -t inkabb a 3800X -hez kellett volna viszonyitani, nem a 100Mhz miatt, hanem azert, mert egyreszt csucsot a csuccsal ; masreszt a 3700X az egy 65W kategorias proci, ez elegge visszafogja a multicore teljesitmenyt ; a 9900K -ra 95W tdp -t ad meg az Intel ( tenyleg van neki PL1/PL2 -je ? ** aha van, 210W ) ; papiron ugy mar a 105W -s 3800X lett volna 10W "előnyben" ; de az megse 30.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Paxker315 #103522 üzenetére
Az 570 végett nem tartom a plusz 6 szálat annyira létkérdésnek, a játékok zöme nem használ 6 magnál többet eleve, de nyilván ha multizik, a 8700 előnyösebb is lehet akár. Az FSP 500W - os tápot nem félteném egy 9900 esetében sem, főleg amíg ez a kártya marad.
A ram bővítés meg nyilván úgy a jobb, ha eladja a jelenlegi ramokat és vesz egy kitet, de gondoltam mindent azért nem kell szájbarágósan leírni -
Interceptor
addikt
-
-
törölt tag
válasz
Paxker315 #98119 üzenetére
Írd ki tökéletesen, hogy AMD Ryzen 7 3800X processzor.
3200-as üzemi frekvenciájú memóriákat támogat alapból. Az üzemi frekvencia --= fizikai frekvencia (1600MHz) x2 (mert duplázott adat sebességű).
3600Mhz-s rammal is megy simán (ezt nevezik OC-nak, mert nagyobb a névleges freki, mint amire a proci gyártója garanciát vállal) ezt az alaplap és BIOS-a valamint a memória gyártó specifikációi teszik lehetővé.Rohadt egyszerűen fogalmaztam, hogy a hardverben tájékozatlanok is értsék. (Öveges József professzor úr módszertana alapján.) Írhatnék többet is, de majd máskor.
Most elmegyek borotválkozni. -
VirsLee
Topikgazda
válasz
Paxker315 #96734 üzenetére
Persze, de semmi garancia nincs rá, hogy melyik procit mennyire tudod húzni vagy mennyire tudod alulfeszelni. Ez mindig lottó jelleggel megy. Egyszerűbb abból kiindulni, hogy a lap gyári beállításokon tudja-e vinni a procit all-core turbo-n. Mert ha elindít egy fordítást, az sanszosan az összes szálat ki fogja tekerni maxra.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Paxker315 #96716 üzenetére
Így van, 10400 - hoz érdemes egy Z490 - es lapot venni, 3200 - as ramokat, és akkor kicsivel veri a 3600 - at játékokban. Aki meg inkább az árakat nézte az a 3600 - at választotta az olcsóbb lap miatt, bár szerintem nagy különbség már nincs, mivel a 10400f 50k, a 3600 meg 80k, szóval.....................
-
123sylaar
aktív tag
válasz
Paxker315 #96182 üzenetére
Igen játszani lesz átmenetileg, filmezni,böngészni ... Aztán váltok AM4-es platformra. R5 2600/3600. (Lehetőleg fél éven belül bezuhan a VGA ára is és akkor lesz egy RTX 2060)
Csak most cseréltem le egy GTX 1050 2GB-ot mert a VRAM sokszor kevés volt. Kíváncsi voltam elég lehet -e az RX alá a proci... -
válasz
Paxker315 #95160 üzenetére
Ha emlékezetem nem csal utoljára egy MSI K7N2 Delta2 Platinum alaplapot vettem ott a Barton2500+ alá, csak tudnám mi a francnak cseréltem le az abit NF7-et, nem emlékszem, elromlott volna
Ez úgy 2004 körül lehetett.
Illetve a sulinetes cuccokat vettem ott 2003-ban, egy 120as hdd, egy cd-író és egy tintasugaras nyomtató pont kitelt 60ból (a vinyó meghalt, engedtek ráfizetni 250-esre)
Azt tudom hogy 2005 ősszel az újabb sulinetes cuccok (2x512 a 2x256 helyett, radeon 9800se) már az új lapba mentek. -
Ateszpapa
addikt
válasz
Paxker315 #94213 üzenetére
Köszi szépen a tippeket.
Gondolkodtam, és megvárom még az Inteles új prockók bejelentését.
Hátha nagyot durrantanak és megéri megvárni hacsak az esetleges áresés miatt is.Amúgy a 10400F-hez melyik az a VGA amit kihajt még?
Illetve az 1600AF az csak átmeneti lenne, ha esnének az árak, akkor egy 3600-at gondoltam bele. -
Mumukuki
aktív tag
válasz
Paxker315 #94191 üzenetére
Errol beszeltunkmar parszor, hogy a proci arfekvesebol nem kovetkezik egyenesen a VGA kategoria. (sem forditva) Plane ha valakinek egysegnyi kerete van CPU+VGA-ra, egy minimum CPU szint folott mar inkabb legyen tobb penz a VGA-ra.
Szoval nekem nem lenne meglepo ha pl egy 2070 super-e lenne a kerdezonek ezekhez a procikhoz. Es mondjuk 1440p.
Inkabb varjuk meg a valaszat, mielott tippelunk -
-KP-
addikt
válasz
Paxker315 #94034 üzenetére
Azért egy non K 8700-at szerintem simán el visz játékok alatt. A helyébe nem cserélnék másra. Most 4/4-ről cserél 4/8-ra az ok, de az se elég hosszú távon. Egy 8700 viszont még jó lehet egy darabig. Elmondása szerint 2-3 év múlva úgyis cserélne, talán pont kihúzná vele addig, de egy 4/8-as cpu-val nem fogja kihúzni ezt az időt, 100%.
-
.:Kristian:.
addikt
válasz
Paxker315 #94028 üzenetére
Nekem is a 10.gen lenne a szimpi, de nem szeretnék lapot is cserélni, 2-3év múlva, magamat ismerve, úgyis összerakok egy új konfigot.
hobizoli
Mafiát néztem nemrég, cpu 95-97%, gpu 99-en teker.Köszönöm a válaszokat! Első körben szétnézek aprón, azokból amit ajánlottatok.
-
hobizoli
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
válasz
Paxker315 #93910 üzenetére
Pontosan. Nyilván én sem vennék 3080-3090 mellé 10400 - at, és ahogy ezeket a procikat egy átlagosabb kártyával tesztelték volna, a különbségek is nagyban csökkentek volna játékok terén, no meg akkor is ha nem FHD - ba tesztelik őket, mert azért 3090 - et sem oda vesz az ember. A 9900k cseréjét én is azért halasztottam el, mert a 4k miatt nem láttam értelmét a 10900k - nak, de majd meglátjuk mit hogy az új generáció jövőre. Még az is lehet, bedobok egy Ryzent, ha már ennyire jók
-
DravenMoral
senior tag
válasz
Paxker315 #93794 üzenetére
Egy ideig 2600-at hajtottam.
Cserélgettem benne sűrűn a ramokat, mert el kellett adnom őket.
Sokat nem ismert fel, sokat pedig felismert.
A másik konfigban egy i7 7700 van, és szimplán az intel konfig sokkal több ramot támogatott.
Igaz, alaplapfüggő leginkább, de míg a ryzen ilyen 1/2, az intel közel 80-90%-ban kompatibilitást nyújtott a nálam megfordult ramoknak.És mégegyszer, nincs semmi bajom azzal a ryzen procival, sem semelyikkel, mert intel és amd párti is vagyok, tehát mindenevő.
Mindegyik gyárt nagyon patent processzorokat már manapság.Sosem volt gondom sem az i7, sem a ryzen 5-el sem.
-
Qtya123
őstag
válasz
Paxker315 #93794 üzenetére
"CSAK, jelen piaci helyzetben szub60k kategóriában 10400f és más semmi. 40k alatt meg 10100F."
Én amúgy nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor nemsokára kijön a Rocket Lake, akkor a Ryzenek árai csökkenek-e mind 3xxx, mind 5xxx fronton.
Ha az intelnek esze van és nem bolondul meg, akkor emberi módon árazza a Rocket Lake processzorokat. Ez még kérdéses, viszont abban majdnem biztos vagyok, hogy ellátási problémák nem lesznek a Rocket Lake-el.Amennyiben ez lesz és ekkor nem csökkent árat az AMD és esetleg még a Rocket megjelenése után is Ryzen 5xxx ellátási problémák lesznek, akkor attól tartok kijelenthető lesz, hogy az AMD nem tudta rendesen meglovagolni az előnyét. Kíváncsian várom az elkövetkezendő 2-3 hónapot.
-
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Politika
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Milyen processzort vegyek?
- Yettel topik
- Milyen monitort vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core ultra 7 265K CPU leárazás!!!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest