Új hozzászólás Aktív témák

• xGP

csendes tag

Sziasztok!

Notebook vásárlás előtt állok, igazából már megvan, hogy mit akarok, csak nem tudok választani az alábbi 2 gép közül.

HP Probook 4540s
    Dell Inspiron 7520 SE

Nagyjából tisztában vagyok mindkét gép előnyeivel / hátrányaival, ezért is nem tudok dönteni.

Először is itthon van egy asztali gépem, ami minden igényem kielégíti, tehát nem egy csúcs notebookot keresek. Viszont a hét nagy részét nem itthon töltöm, ezért kéne egy hordozható eszköz, ami valamilyen szinten időtálló. A mostani gépem egy ~5 éves HP Pavilion DV6000, ami az akksiján kívül most is kifogástalanul működik. Ennél nem sokkal szeretnék lejjebb adni, mondjuk a 3 év gari mindkét gép esetén bíztató. Játékra is használnám, főleg emiatt nehéz döntenem, mert a Dell egyértelműen jobb ezen téren. A Dellben főleg ez tetszik, ugyan jobb a processzor is, de mivel rikán használok processzorigényes programokat, így ez annyira nem számít. Winchester mérete szintén nem számít, asztali gépen van elég hely. A hangja viszont számítana, gondolok itt a hűtésre és a hangszórókra. Sajnos élőben egyikhez sem volt szerencsém, viszont egy 7720 SE-hez igen, a hűtést nem találtam zavarónak, a hangszórók nekem megfelelőek, mélynyomóval és anélkül is (7520ban ugye nincs mélynyomó). A HP esetében viszont nem tudok semmit ezekről, az SRS Premium Sound PRO ugyan komolynak hangzik, de ez még nem jelent semmit.

Összességében hardverileg a 7520 egyértelműen jobb választás, viszont a Probook könnyebb, minőségibb benyomást kelt (esetemben ez sokat jelent, szeretem a minőséget), matt kijelző, van numpad, tudtommal az akksija is jobb, nem utolsó sorban szerintem szebb is, olcsóbb is, de nem ezen a 10k-n fogok fentakadni.

Szóval a kérdés az lenne, hogy ti mit ajánlotok ? Főleg azokhoz irányul a kérdés, akiknek esetleg mindkét géppel kapcsolatban van tapasztalatuk, vagy legalább a Probookkal, mert arról sajnos csak annyit tudok, amit olvastam róla és képeken láttam. Ha esetleg van olyan információ, amit kihagytam és segíthet a döntésben, akkor azt is szívesen várom.

Előre is köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák