Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Mostanában készülök monitort venni, és habár igyekeztem utána olvasni ahol csak lehet, még mindig eléggé tanácstalan vagyok. Játékra, netezésre, hobbi szintű videó- és képszerkesztésre kellene. Egyelőre azt sem sikerült eldöntenem, hogy inkább az IPS-re szavazzak, vagy 144-Hz-re.
50-100 K között gondolkozom. Miket tudnátok javasolni? Több opciót is szívesen fogadok
Köszönöm a segítséget!
-
Ezustroka
tag
Erről a monitorról mi a véleményetek? Acer Predator XF240Hbmjdpr
Van egy kicsit nagyobb g-synces változata is, de nem vagyok benne biztos, hogy az megér +40.000 Ft-ot -
Ezustroka
tag
Sziasztok!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
60.000 Ft, lehet új és használt is.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
FullHD felbontás, max 27", de a helyhiány miatt a 25" is bőven megfelel
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
jelenleg IPS panel van, de nyitott vagyok bármire
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
A játék dominál némi általános használat mellett. Esetleg házi célra (tehát nem komoly) fotószerkesztés.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
RTX 3080
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Magasságállítás lenne fontos, az sem baj, ha dönthető.Alapvetően nekem a minél magasabb hz érdekel, ha van ajánlható jó monitor használtan, ami ebben a tekintetben többet tud mint egy új, akkor szívesen nézelődöm a használt (lehetőleg garanciás) piacon is.
-
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Egy 5700x és 3080-as kombó mellé keresek vagy 24"-os fullHD, vagy esetleg 27" qhd monitort (de ez a méret nagyon a max, mert kicsi a hely, ilyen is csak akkor fér el, ha nem túl nagy a talpa), minél magasabb képfrissítéssel, és az is előny, ha állítható a magassága is.
Ami nekem szimpi lenne tudásban, és árban, az a Dell G2422HS (illetve korábban úgy láttam, ajánlottátok is gyakran). Ez most az Alzánál kijön 60 ezerből. Van még esetleg valamilyen megfontolandó javaslatotok?
Illetve a bónuszkérdés: Amazonon a fent nevezett Dell még olcsóbb, ilyen jellegű dolgot, hogy monitor rendelt már onnan valaki? Van értelme, nem túl kockázatos?
-
Ezustroka
tag
-
Ezustroka
tag
válasz sztivo #136918 üzenetére
Hát, nagyon max 70 ezer. Gyerekek mellett igazából nincs olyan sok szabadidő játszani, hogy ennél többet rálocsoljak. Meg gyanítom, hogy a mostani 60 hz-es Dell P2317H után a játék szinte bármin egy hiperugrás lesz De tényleg nyitott vagyok a használtra is, leginkább úgy, hogy még él a garancia.
-
Ezustroka
tag
válasz sztivo #136921 üzenetére
Köszi, hogy megnézted és egy új Dell G2422HS vagy egy használt, de még garis ASUS VG259QM közül melyik a jobb valasztás? Azon túl, hogy magasabb a képfrissítés, annyi előnye van még az utóbbinak, hogy abban van valamilyen hangszoró, ami időnként azért jól jön. Ezek közül mindkettő el is fér kényelmesen az asztalon. Mert amúgy még lehet várnék is egy jó árú 27 colos qhd-ra, csak a legtöbbnek olyan nagy talpa van, a hely az meg nagyon nagyon korlátozott. Nyújt egyébként annyival többet a 27-es qhd a 24-es fullhd-hoz képest, hogy érdemes legyen várni? Legtöbbet pubg megy egyébként. A 3080-as kártyával igazából még szimpi is lenne az Asus fullhd-n. Mondjuk amilyen szuperül optimalizált a pubg, rengeteget droppol, nehéz tartani egy magas fps számot.
-
Ezustroka
tag
Csak egy visszajelzés a részemről:
Köszönöm a javaslatot az ACER Nitro XV272UV3bmiiprx monitorra, nagyon szuper megérte ráköltenem azt a pluszt egy fullhd-hoz képest, a 3080 tényleg megérdemelt egy jobb felbontást. Nem is gondoltam volna, hogy a 27" ennyivel nagyobb lesz a mostani 23"-tól hatalmasnak érzem 😄 szép a kép, szerintem jól működik együtt az nvidia kártyaval is, szoval aki 27" qhd 140 hz feletti monitort keres nem túl magas áron, annak csak javasolni tudom én is -
Ezustroka
tag
válasz deltaa97 #137037 üzenetére
Az általad linkelt monitornak nem állítható a magassága.
Nekem hasonló paraméterekkel az Acer Nitro XV272UV3 monitort javasolták, állítható a magassága, dönthető, és a fényereje is magasabb annál amit linkeltél. Pár napja be is szereztem, eddig minden szuper, mindenben teljesítette az elvárásaimat, és 85 ezer körül beszerezhető. -
Ezustroka
tag
-
Ezustroka
tag
válasz sztivo #137059 üzenetére
Kb 7 cm különbség van az Lg meg a tuf talpa között, ha jól látom. Egy keskeny asztalon az is sokat számít. Illetve nekem pl egy monitortartó kis emelvényen van a monitor, mert abban van egy kis fiók is, praktikus okai vannak az alkalmazásának, szóval az pl keskenyebb az Lg talpánál, olyat meg nem raknék rá én sem, ami lelóg
-
Ezustroka
tag
válasz sztivo #137145 üzenetére
Sőt, 3080 mellé, és így utólag tényleg ezer hála simán ki tudja hajtani még pubg esetében is 1440p-n én a színtérre meg hasonlókra nem vagyok nagyon vájt szemű. Az biztos, hogy az acer fényereje nekem több mint elegendő, főleg, hogy eleve szeretek olyan szobaban játszani, amit kicsit besötétítek, és úgy még ki is égette a szememet magasabb fényerőn, le is vettem 40% körülre. A g-sync is ment kapásból, mikor nekiálltam beállitani/bekapcsolni láttam, hogy már minden megy automatikusan.
És nekem fontos volt, hogy ne legyen túl nagy a talpa, nekem nem érte volna meg a drágább monitor és még pluszban mondjuk 20 ezerért egy jobb monitortartó. Teljesen stabil ez az Acer, nem mozog egyáltalán, nem gobdolom, hogy érdemben stabilabb lenne bármilyen talp pusztán azért mert nagyobb. Sőt nekem biztosabb megoldás volt egy teli kerek talp, mint egy harom ponton billegő állvány, mivel egy nem túl nagy emelvényen van a monitor, az Lg konkrétan ledőlt volna róla.
De persze aki többet szán rá, és nagyobb helye is van, abban az esetben nem vitatom, hogy biztosabb valasztas lehet az Lg, szeretem a márkát, ilyen oled tv-nk van terveztem azon is játszani, csak aztán egyaltalán nem volt praktikus cipelni a gépet ide-oda, pkusz ahhoz kéne egy kontroller is. Na de ez mar nagyon off
Új hozzászólás Aktív témák
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs