-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd át az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz spyduck #4999 üzenetére
Igazad van, a termék support oldala számít leghitelesebb információforrásnak, csak A4-ben tud szkennelni.
Viszont két nagyobb testvére, az MFC-J3530DW és az MFC-J3930DW már tud A3-asat.
A J3530DW ára most 122.500 Ft-ról indul.
És találtam róla pdf brossúrát (adatapot).
"Scan Speed: Colour A4 11 ipm, A3 8 ipm (images per minute)". Tud szkennelni USB-re, e-mailbe, képbe, fájlba, OCR, windows hálózatba, FTP-re, felhőbe, stb. -
spyduck
nagyúr
válasz PociAti #4998 üzenetére
Brother MFC-J2330DW-nél nem látom sehol, hogy A3-at is tudna szkennelni. Ötlet?
-
PociAti
őstag
válasz spyduck #4997 üzenetére
Konkrétan a Brother MFC-J5945DW-hez volt szerencsém (160k az ára), ehhez az eredeti, pigemntált (tehát vízálló) fekete patron 6.000, illetve a szintén pimentált színes patronok 5.000 oldalra elegendőek. 85k körül van a tintacsomag, amivel 16 Ft/oldalra jön ki a költség.
Brother.hu oldalán a család bemutatása. Ha jól emlékszem a J59 és a J69 között a fő különbség, hogy csak az 59-esek ADF-je csak A3-as, így ott csak üveglapról lehet A3-asat másolni, a J6947 meg 3 tálcás, és mintha duplex lenne az ADF.Ezek már magasabb kategóriájú gépek, a felvázoltak alapján nektek elegendő lenne kisebb tudású berendezések is. A support oldalon célszerű kutakodni az MFC-J2, J3, (J4, J5 és J6) nyomtatók között.
Pl. Brother MFC-J2330DW 115k Ft, és a nagyobb méretű gyári tintából (LC3619XL) a 3.000 oldalas fekete 8.000 Ft, 1.500-as színesek 4.500 Ft.ért vannak. Gyári tintával a színes oldal kb. 12 Ft-ra jött ki.
Brotherhez hasonlóan az Epson is piezzos (tehát tartós) fejet használ, így ők is 3 év garanciát nyújtanak a gépeikre.
Viszont nehezebb követni náluk a nyomtató kínálatot, nem könnyű normális összehasonlító oldalt találni, de a hivatalos magyar oldal jó kiindulási alap lehet. A WorkForce az irodai közegbe szánt gépek, okosabbak, pigmentesek, de drágább az üzemeltetésük (kb. 30 Ft/oldal). Az EcoTank L széria pedig a tintatartályosak, melyeknél vagy csak a fekete, vagy a színesek is vízállóak. Ez utóbbinál legfeljebb 2-3 Ft-ba kerül egy szabvány színes oldal, viszont emiatt a nyomtatók kiindulási ára magasabb, mint a hasonló tudású Brother gépeké. -
Varshi
aktív tag
válasz spyduck #4993 üzenetére
Színes lézer, A3-asban, ez olyan kategória, ahol nem vásárlásban, hanem bérlésben érdemes gondolkodni, pláne ha sok "szívás" volt eddig: egy jó szerződésnél azonnal hoznak egy másik készüléket, ha az egyik szarakodik.
A költségek is lehet, hogy kedvezőbbek, pláne ilyen kis nyomatszámnál. -
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Mérnöki irodába keresek lézer nyomtatót.
Mire lenne használva?
- szerződések nyomtatása (havi 100-150 oldal A4-es lap)
- A3-as tervek nyomtatása (havi 10db A3-as lap)
- A3-as tervek szkennelése (nem kell a kétoldalas szkennelés)
- A4-es 10 oldalas szerződések szkennelése (nem kell a kétoldalas szkennelés)
- színes nyomtatásra is szükségünk vanFontos lenne a stabilitás! HP nyomtatókkal csak szívtunk a Samsunggal viszont semmi bajunk nem volt.
A legolcsóbb olyan verzió kéne ami még jónak számít!
U.i.: láthatóan nem lenne agyonhasználva, így kérlek ennek fényében ajánéjatok valamit.
Nagyon köszönöm!
-
-
LOTR
addikt
sziasztok
Brother DCP1622WEYJ1 nyomtatóval van problémám
tegnapig gond nélkül működött, majd kellett volna egy nyomtat-scannel műveletet csinálnom és a scant már nem akarta feldolgozni, "nem található készülék a hálózaton" hibaüzenet fogad folyton
gondoltam újraindítok mindent: gép router nyomtató, de nincs változás
az újratelepítés wifin keresztül sem fut le végig, a tesztoldalt kinyomtatja, hogy connection: ok, de utána a telepíteni kívánt brother készülék listából nincs mit kiválasztani, mert nem található készülék üzenet fogadösszegezve: jelenleg wifin keresztül nyomtatni lehet vele, de scannelni nem
mi lehet a megoldás?
köszönömOne Ring to rule them all
-
piadex2
senior tag
Üdvözlet!
Ha szépen megkérem az idetévedőket, akkor kaphatok ajánlatot:
egy HP-ra, ami:
1, lézer, multifunkciós
2, kétoldalas nyomtatás
3, fekete-fehér
4, ennyi elég: wi-fi stb nem kell, legyen olcsó
Köszönet előre is
p.kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Olvastam az összefoglalót. Nincs benne HP. Csak Brother.
Régen a HP volt az etalon.
Szóval, felteszem a kérdést: milyen multifunkciós ff lézert ajánlotok?
Ár: 50.000HUF körül.
Legyen megbízható, olcsón fenntartható, minél hosszabb ideig szolgáljon. Nyugodtan lehet fapados. Otthonra kell.
Kösz előre is.
p.kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
csuzda
aktív tag
Sziasztok!
Kolléganő keresett meg, hogy dekupázsoláshoz szeretne lézernyomtatót. Szalvétára vagy rizspapírra nyomtatna. Tudtok valamit javasolni? Előre is köszönöm szépen!
1. Ragaszkodsz a lézerhez? Igen
2. Fekete vagy színes? Színes
3. Mire használnád? Dekupázsolás szalvétára és rizspapírra.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? Kb 50 oldal
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? 1-2 hét.
6. Milyen funkciókat vársz el? Nincs szükségem extra funkciókra
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?) 65 lenne a keret, egy kicsivel megtolható ha van jobb alternatíva
8. Árérzékeny vagy? Inkább minőség, mert másodálláshoz kell.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Inkább utángyártott, hogy olcsóbb legyen.
HP LaserJet Pro CP1025-t javasoltak, de sajnos nem kapható. -
-
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy HP LaserJet Pro MFP M130fn-t használok, ennek kb 2000-2400 Ft az utángyártott tonere. Hasonló árkategóriában HP vonalon melyik típusban érdemes gondolkodni? -
PociAti
őstag
válasz Traffipax #4983 üzenetére
Hozza a HP jellemzőit:
- beetető áron kínálják a nyomtatót,
- de piszok drága üzemeltetni (a konkurenciákhoz képest).HP W1106A (106A) toner kapacitása 1.000 oldal,
árukereső szerint: az eredeti toner ára 23.451 Ft és csak egy noname kereskedőnél van. (Pedig biztosan más is árulja).
Utángyártott jellemzően 8 és 15 ezer Ft között mozog, de ez is amiatt ennyire költséges, mert a fényhengert is tartalmazza. Minden 1000 oldal után a fényhengert is cserélni kell, míg normális nyomtatókban 10.000, 30.000 vagy 200k oldal után kell cserélni. Így ha utángyártottra térsz át, akkor nem csak a por minősége miatt lesz pocsékabb a minőség, hanem az ócskább fényhenger miatt is. -
Traffipax
csendes tag
-
addikt
Sziasztok!
Samsung m2020 nyomtatóval középen a nyomat halvány. Gondolom fogy a festék.
A gyári 1000 oldalasat sokallom 18K-ért.
Ebből érdemes utángyártottat venni, vagy esetleg tölteni
vagy meg kell venni a gyárit?
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
PociAti
őstag
válasz Cyberslider #4980 üzenetére
Ellenkezőleg, mert pont a Xerox üzemeltethető lényegesen kedvezőbb áron.
Xerox 106R04348 : 14.478 Ft / 3.000 oldal.
Brother TN-2421 : 25.380 Ft / 3.000 oldal. -
Cyberslider
őstag
Sziasztok. Kinézett multi nyomtatók irodába:
Xerox B205V-NI vagy Brother MFC-L2712DWfax ugyan nem kell (brotherben van), hanem inkább az üzemetetési ktsg, itt a brother jobbnak tűnik minimálisan, de javaslatok alapján hajlok a xerox felé..
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
inf3rno
nagyúr
Az elhasznált tonerekkel ti mit szoktatok csinálni? El lehet adni ezeket újratöltőknek, vagy le lehet adni elektromos hulladéknak?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
axioma
veterán
Megszivattam magam. Kibontottam, allitgattam, nagyon nem akart menni, adtam kabelt neki, hurra. Erre most nezem hogy valamelyik idiota talalati oldalon, de mar nem is tudom melyiken ugy volt irva hogy wifi van wifi direct nincs, na mondom az pont nem kell. Erre kiderult hogy ez csak kabelesen network-os... eh, ha tudom nem sporolok rajta, bar router mellett lesz, de na... hulye vagyok ahol vettem minden mast megneztem rajta ujra (adf, duplex), de ezt pont nem
-
inf3rno
nagyúr
válasz PociAti #4974 üzenetére
Ezen nincs kijelző vagy driveren kell állítani vagy rosszabb esetben meg kell mókolni a firmware-t, ami lehet nem fog menni, ha digitálisan is alá kell írni a Brother nevében a telepítéshez. Meglátjuk. Egyelőre azt nézem majd meg, hogy a CUPS-al nyomtatásra tudom e bírni hálózaton, mert ha az nem megy, akkor felesleges ezzel kínlódni. A héten nem tudom mennyi időm lesz rá, kicsit összecsapnak a fejem felett a hullámok mostanában.
Még egy kérdés. Láttam olyat, hogy nyomtató tisztító spray. Az csak tintásra van, vagy ezekhez a lézerekhez is kellhet? Egyáltalán hogyan megy a karbantartásuk ezeknek? Pl itt toner cartridge és drum unit van: [link], szóval gondolom mindegyiket cserélni kell bizonyos időközönként. A tonert elég egyértelmű, hogy mikor, a dobnál is van valami jelzés rá? Honnan tudom, hogy elhasználódott?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
axioma
veterán
válasz PociAti #4973 üzenetére
Koszonom hogy idot szantal ram, bar nem igazan sikerult kihamoznom semmi infot a konkret helyzetemre vonatkozoan, akkor a nem-dontes miatt marad ami mar itt van dobozban... (En azt hittem hogy ilyen lehet pl. hogy kompatibilitas, menu/app ertelmesseg, elerheto funkciok, esetleges gariztatas stb. valamelyikeben szignifikans az egyik a masikhoz kepest. Jo, a 215 tud wifi direct-et, az pont nem erdekelt, akkor dw lett volna belole nem dn, de csaladban minek. A koltsegkulonbseg ezen a szinten nem jelentos.)
-
PociAti
őstag
válasz inf3rno #4971 üzenetére
A brother nyomtatóknál van egy úgynevezett maintenance menu, ahol a deep sleep mode-ot ki lehet kapcsolni: https://www.youtube.com/watch?v=2EmIlMPN3mk. Kijelző nélküli gépnél nem tudom miként tudod elérni. (+3-4 Watt fogyasztás, kiszámoltam, éves szinten 1.000 Ft költséget jelent, ha le van tiltva a deep sleep).
Lehet valami speciális scripttel kell majd az USB-n keresztül felébreszteni, de az is lehet, hogy minden úgy megy mint a karikacsapás. Passz. De ha elakadtál, a fenti menüre megéri rákeresni, és inkább a L2312D helyett a "HL-L2310D" kifejezésre keress rá, ez a nyugati verzió, erre nagyobb eséllyel kapsz találatot. -
PociAti
őstag
Jelenleg a brother az egyik Legstabilabb cég. 3 év garanciát vállal a nyomtatóira, tintásnál egyedül rájuk jellemző az automatikus fejtisztítás, és a belépő szintű lézereknél a HL-1222WE és a DCP-1622WE egy egész elfogadható áron kapható és mellette nagyon olcsón üzemeltethető gép (volt). A múlt idő egyedül a bekerülési árra igaz, mert nem tudnak annyit gyártani belőle, mint amekkora igény van rá, így kénytelenek voltak emelni az árakon (amit a kereskedők tovább fokoztak további áremeléssel, de ez nem a brother hibája, a másik is inkább a pandémia következménye).
Viszont a korábban említett 3 Xerox szintén nagyon jó, és határozottan irodai kivitel. (Xeroxok között van sajnos HP-ra hajazó kevésbé sikerült készülék is.) És ennek a Xeroxnak is érdekes a felépítménye, hátul részben nyitotta, ami sokaknak nem tetszik.
A lapköltségbe elvileg a fényhenger (drum) is beletartozna, azzal nagyvonalúan nem számolok, mert bonyolítaná a képletet és annyira nem mérvadó.Szerintem ez az 5 gép (2 bro, 3 xe) messze a többiek gép fölé emelkedik üzemeltetés szempontjából, már ami a most kapható lézer nyomtatókat illeti. Ebből az 5 gépből kell kiindulni, ha valaki otthonra szeretne nyomtatót venni, és nem igénytelen.
-
axioma
veterán
válasz PociAti #4970 üzenetére
A laponkenti aron kivul mi az altalanos kulonbseg xerox vs brother? Az osszefoglalo annyira brother-heavy, hogy radumalt hogy az az altalanos jo valasztas, de ha masban is rosszabb akkor me'g bontatlan, elallhatok. A 215 kategoria, 2712dn-et vettem. A chrome os kompatibilitas ami kell de me'g nem probaltam. Laponkenti koltseg nem vag foldhoz.
-
PociAti
őstag
válasz inf3rno #4969 üzenetére
Mesterségesen mélyítik a szakadékot az egyes típusok között.
Bármennyire is jelentős kiadás a fejlesztési költség, az olcsó modellek végtelenül lebutított spórolós gépek, kevés mindent tartalmaznak azokból az előnyökből, amit a család középső tagjai tartalmaznak.
A legnagyobb modellek meg olyan felesleges funkciókkal is rendelkeznek, mint a FAX, amire valljuk be 2021-ben, elég kicsi az igény, de ennek költségeit is meg kell fizetnie annak, akinek szüksége van bizonyos funkciókra. De elsősorban az alsó szegmensben lévő gépek az igazi elszenvedői a mesterségesen megnövelt szakadéknak.Viszont hogy konkrétumot is ajánljak, nézd meg az alábbi 3 tagú családot: Xerox B210V_DNI, B205V_NI, B215V_DNI. Barátkozz meg a kinézetével, árával, és azzal, hogy a nagy kapacitású toner drágának tűnik, de lapokra leosztott költsége fele a Brother L2000 sorozatnak.
https://www.office.xerox.com/hu-hu/nyomtatok/xerox-b210-printer/specifications
https://www.office.xerox.com/hu-hu/tobbfunkcios-nyomtato/xerox-b205-multifunction-printer/specifications
https://www.office.xerox.com/hu-hu/tobbfunkcios-nyomtato/xerox-b215-multifunction-printer/specificationsPéldául az 1500 oldalas kezdő tonerral ellátott, duplexes, PCL 5,6 / PostScript hálózatos nyomtató pár hónapja még 37k volt, most 47k. A nyomtatók piacán a jó dolgoknak erősen emelkedőben van az áruk. https://www.arukereso.hu/nyomtato-c3134/xerox/b210v-dni-p488303892/
Támogatott oprendszerk között sok Linux disztrót felsorolnak, ebben a YouTube videóban meg elég jól bemutatják a hálózatos képességeit.
-
inf3rno
nagyúr
válasz PociAti #4968 üzenetére
Én is egy kicsit ódzkodom az utángyártott tonertől. Egyelőre veszek egy rendeset kisebbet, aztán megnézem, hogy mit tud a szerverre kötve és hogy ez az alvás funkciója kikapcsolható e valahogyan. Elképzelhető, amit írsz, hogy a gyártó direkt szivat vele.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
PociAti
őstag
válasz inf3rno #4967 üzenetére
Ahogy a nyomtató üzemeltetési költsége, úgy annak működése sem a vásárlás után változott meg.
Olyan működést szeretnél kifacsarni belőle, amit - több szempontból szándékosan nem tud.
Sok sikert hozzá! Remélem szerveren keresztül valami kompromisszumos működést sikerül összehozni. Az előzetes tájékozódás alapján úgy véltem - hasonló gép esetén - azt a szívásmennyiséget nem éri meg bevállalni. Vannak feladatok, ahol a kihívás élményt jelent, viszont az ilyen egyedi esetek nem tartoznak közéjük, inkább csak a szívás van velük.Amíg nem teszel bele utángyártott tonert, és még él a közel 3 év garancia, addig kis buktával talán könnyebb kiszállni belőle, és egy megfelelő funkciókkal felkészített, olcsóbban üzemeltethető nyomtatót keresni helyette.
-
inf3rno
nagyúr
válasz PociAti #4966 üzenetére
Egyszerűbb lett volna, ha azt írod, hogy "nem tudom". Tisztában vagyok vele, hogy nem hálózati nyomtatót vettem, de egy szerverre USB-vel rákötve elvileg bármelyik nyomtatónál megoldható a dolog. Nyilván ezért vettem a legolcsóbbat, feleslegesen nem adok ki 3x annyit érte.
Buliban hasznos! =]
-
PociAti
őstag
válasz inf3rno #4965 üzenetére
Kiválasztottad a 9 fős család legolcsóbb modelljét, hát persze hogy nem hálózati nyomtató!
Mondjuk a Brother HL-L2372DN már hálózatos (az N betű ezt jelöli a nevében).
Az normális leíró nyelvet használ (GDI helyett PCL6, részben ez teszi hálózatos nyomtatóvá), természetesen ezen nem csak USB csatlakozó van, hanem 10/100-as hálózati csatlakozója, kétszer annyi memória, LCD kijelző, nagyobb sebességet tud, AirPrint, Morpia, Cloud print és egyéb képességekkel rendelkezik, mint a legolcsóbb verzió.
Nekem is van itthon szerverem, de nem néztem utána, hogy utólag ki lehet-e facsarni belőle valamit, mert a PC és a nyomtató USB kábel távolságra van egymás mellett, de attól tartok a GDI-nél szerintem elvérzett a történet. HUP: Soha többet GDI nyomtatót!
És attól tartok ehhez is csak 32 bites driver van hozzá (mint a tintásokhoz), ami extra bonyodalmakat tud okozni. -
inf3rno
nagyúr
Nem találtam más topikot, úgyhogy jobb híján ide írom. Van egy Brother HL-L2312D, ami egész jól működik, de kifogyott a toner. Látom, hogy az utángyártottak baromi olcsók [link] [link] [link] [link]. Szerintetek megéri utángyártottat venni bele, és ha esetleg igen, akkor melyiket? A másik kérdésem, hogyha rádugom a szerver gépemre és telepítek egy CUPS-t, és úgy akarok hálózati nyomtatót csinálni belőle, akkor megoldható valahogy, hogy automatikusan bekapcsoljon vagy ne kapcsoljon ki? Most nekem úgy tűnik, hogy egy idő után elmegy aludni, és Windows alól muszáj benyomnom rajta a power gombot, ha nyomtatni akarok. Ezt lehet orvosolni valahogy, vagy bebuktam, és ebből sosem lesz így hálózati nyomtató?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
axioma
veterán
Megvalaszolom sajat magamnak. Ha tizenot-husz ceg oldalan atnez az ember 3-5 termekre, akkor vegulis kiderul, mindenhol mas-mas info van meg ertelmesen...
A szkenneles szines, csak nehol szarul irjak egymas melle az infokat.
A duplex nyomtato kifizetheto, ADF is. A duplex adf na az ugy tunik annyira nem buli...
Nalam ugy tunik a brother 2000-es sorozatbol lesz igy, a duplex nyomtatast nem engedem el, bar latom hogy a nyomtatas laponkenti araban is megjelenik, de forditva nem lattam (dragabb duplexes olcsobb tonerrel, marmint markan belul, arrol meggyoztetek).
Megjegyzem nehol dragabb a wifi nelkuli valtozat mint a wifis a 2712-bol (DN vs. DW), mondjuk a minimalar jo csak nem mindenhol tudom otthonrol kartyarol es kiszallitva rendelni, evvan. -
fujifilm1
senior tag
válasz fujifilm1 #4955 üzenetére
Ezt Utángyártott tonnert vettem:
Utángyártott BROTHER TN1030 Toner Black 1.500 oldal kapacitás ECOPIXEL (New Build) [link]
Hibátlanul működik. gyönyörűen nyomtat.
Erőssen elgondolkoztam hogy csak kiványcsiságból szerzek egy mikroszkópot és megnézem az eredeti és az utángyártott por szemcse alakját, hogy látszik valami különbség. (éles szélű vs göbölyű szemcse teória ellelenörzésére)
Valaki ezt már megnézte? -
axioma
veterán
Sziasztok,
olvastam az osszefoglalot de inkabb vazolom a szempontokat mert ismeretlen terep a multifunkcios keszulek
-- lakasban lesz, de ceg ad keretosszeget home office miatt, egyik tetel lenne a nyomtato, jo legyen inkabb
-- 4 fo hasznalna valtozatos eszkozokrol, chromebook a ceges amivel muszaj mukodnie es a regivel nem sikerult usb-n se [xerox phaser 3116] osszeloni, mobilrol is elegge kene, router usb-sito megoldasa win-en kivul nem muxik es most routert nem cserelunk, szoval ez igy mindenkepp wifis
-- fekete-feher nyomtatas [nem, nem akarok tintasugarast, annal tobbet megy es jobb kepe legyen], jellemzoen szoveg extrak nelkul [urlapok, reszeredmeny atnezesre stb]
-- szkenneles - mintha valahol olyat lattam volna h szkennelni is csak monokrom tud - na az nem jo, szines szkenneles az kell [es kibirom h masolas helyett scan majd print]
-- tudom h felaras, de eredeti peldany duplex adagolo, duplex nyomtatas kellene, persze csak ha fajdalomkuszob alatt marad [kene regi papirokat archivalni]
-- az ures lapos adagolo nem kell nagy legyen, sot, me'g jobb is ha helytakarekos [inkabb idonkent par oldal csak amit nyomtatni kell, van ido feltoltogetni]
-- zajszint es lapsebesseg irrelevans, kijelzo nem izgat [mobilrol / pc-rol iranyitas eleg]
-- kartyas fizetessel vasarolva nagysagrendekkel egyszerubb az elszamolas, es nem azonnal kell; valamint netes elallas foleg chromebook kompatibilitas miatt szinten szamithat
Kihagytam me'g szempontot? Tudtok ajanlani igy konkret tipust?[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz fujifilm1 #4960 üzenetére
Ilyeneken mindig felcseszem magam!
"Minőségi por!"
Én lennék a legboldogabb, ha lehetne ilyet kapni!
Rengetegen árulnak mindenféle festékport, de jó eséllyel egyik se tudná megmondani, hogy melyik földrészről származik. Valószínűleg Kínában gyártották, de lehetne akár Pakisztán, India, Vietnam, Törökország, Albánia, bármi. Ezeken a helyeken a minőség-ellenőrzésről nem lehet beszélni. Mindegyik noname, vagyis valamilyen semmitmondó fantázianév alatt futnak, mint pl. gold, silver, eco, zafir, pixel, diamond, stb. Ezek nem gyártói nevek. Vehetsz kettőt ugyanolyan néven és más földrészről származnak. Ha ez egyikre sok a panasz, akkor legközelebb más csomagolással küldik őket. Csak árban térnek el egymástól, nincs egyiknek se stabil márkája, ami miatt azt lehetne mondani, hogy ezt szeretném legközelebb is, mert nem tudni, hogy abban mi lesz. És a vevő melyiket fogja választani? Az olcsóbbat / amelyiknek szimpatikusabb a csomagolása. A kereskedő se tudja mit árusít.Sokat dolgoztam drága, több milliós gépekkel vagy speciális nyomtatókkal, mint szilárdtintás irodai gépekkel, Océ fél-ofszet gépével, és mai napig a minőséget keresem, a homogén fekete színt, amire egyetlen átlagos nyomtató se képes még eredeti festékkel sem. Ha lenne hozzá ilyen festék dupla áron (természetesen az eredeti kellék árához képest dupla áron), én azt venném. Szörnyűnek tartom, hogy az embereket nem a minőség érdekli, hanem az igénytelenség megszállottjai.
És hogy nem károsítja az utángyártott? Sajnos az eredeti tonerből is hullik por a gépbe, de utángyártott tonerok olyan hitvány mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek, hogy azokból lényegesen több folyik ki. És nem mellesleg sokkal rosszabb anyag. Azonos futásszám mellett brutális különbségek tudnak kialakulni két azonos gép esetén. Az optikai szenzoroktól kezdve a görgőn át mindenhová kerül a porból, nem csoda a zavart működés.
Tehát nem önmagában éri meg szemlélni a gépet, hogy mit művelt vele, hanem egy olyanhoz képest, aminek volt gazdája.
A Kyocera tartóssága legendásan jó. Régebbi gépeket nézve vitathatatlanul ők a legjobbak. Nem ritka a 200-300.000 oldalas élettartam. (Ennek tükrében még szánalmasabb a HP 500-700 oldalas toner-fényhenger egységei.) -
fujifilm1
senior tag
válasz PociAti #4956 üzenetére
Köszi a magyarázatot. és a jószándékú figyelmeztetést .
A kyocera nyomtatónkat már évek óta utángyártott toner-rel használjuk. szépen nyomtat nincs semmi gond már kb. ötöt elhasználtunk az évek során.
sajnos az eredeti kb. tízszer többe kerül. ez a különbség már nem hagyható figyelmen kívül.
Erre én már nem tudom azt mondani, hogy nem éri meg kockáztatni.Az utángyártott tonerek meghibásodása és hogy a nyomtatót károsítja - valszleg nem tömeges jelenség, -mert akkor olvastam volna. sokkal inkább tartom ezt a gyártók marketingjének mint tényekkel statisztikákkal alátámasztott információnak.
De nem akarlak meggyőzni. kis számú saját tapasztalat alapján döntöttem így.meglátjuk hogy mit igazol a jövő.
köszi mégegyszer.ha ebbe nincsen chip akkor esetleg javaslod valami minőségi por utántöltését?
ha igen akkor valami linked van amit javasolsz .
köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz PociAti #4957 üzenetére
Akkor így jártak, drágábbat kell venni. Nekem édesmindegy, én csak megrendelem, és ugyanerre jutottam, hogy olcsón ilyen nincs. HP van legolcsóbban, a LJ179, ami ezeket tudja. Személy szerint nem vagyok HP párti, de ha csak arra bólintanak rá, akkor olyan lesz.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
jeni
félisten
válasz Dilikutya #4954 üzenetére
a színes lézeres kivitel baromi drága.
a duplex és a scanner az már extra szolgáltatás.
az ADF és a Wifi sem ingyen van.
én nem bántam meg,hogy ezekkel egybe vettem meg igaz 63 ropi volt az ára,de legalább magyar menüs,és még LCD érintős is egyben,automata lapadagolás,250 lapot lehet betenni,stb...
Másolás, nyomtatás, szkennelés, fax és e-mail
most akciós a gyári toner 3000 oldalra és 13000Ft és 3 év garit adtak hozzá.
amúgy a másik az a HP Deskjet 400-s verzió volt a kiszemelt de az is kifutó volt már és újat nem tudtam volna venni,bár ebben nincs scanner. -
PociAti
őstag
válasz Dilikutya #4954 üzenetére
"...az alsóbb kategóriából."
"... Szkennerre lapadagoló természetesen elvárás, ahogy a duplex egység is."
Pont ezektől nem alsó kategóriás. Ha az lenne, akkor nem lenne benne duplex, és főleg nem lenne ADF! Azt csak az adott sorozat legdrágább készülékeibe teszik bele más funkciókkal együtt. -
PociAti
őstag
válasz fujifilm1 #4955 üzenetére
Ezt a nyomtatót már régóta nem gyártják. Az őt leváltó utódmodell 2017-ben jelent meg.
A toner nem csipes, tehát nincs olyan ok, amiatt ne fogadná el.
Viszont gondold meg kétszer, hogy beleteszed-e az utángyártott toner! Használat nélkül is ég és föld a különbség a kettő között, ami az anyaghasználatot illeti. Nem a csomagolásra gondolok, hanem a műanyag alkatrészekre, amiből a toner háza áll.
Az igazán lényeges dolgok belül vannak, mint pl. a gumilapát, ami hajlamos elszakadni, meg maga a festékpor. A képminőség és a nyomtató élettartama szempontjából se mindegy, hogy a gyári viasz-gyanta-polimer összetevőkből álló, úgynevezett növesztett szemcseméretű, ezáltal gömbölyű golyókból áll a festék, vagy éles szélű zúzott szénporból. (Az árkülönbséget valahol el kellett érni.) -
fujifilm1
senior tag
Amikor átvettem, a boltban az eladó, nem tudta megmondani hogy lesz e még?
Annyit mondott csak, Iskola kezdési akcióban adják.
A nyomtató meglepően könnyű a Linux rögtön felismerte.
1500 Ft az utángyártott (~1.500pages) Ecopixel toner. Ha megjön kiprobalom elfogadja a nyomtató vagy nem. -
Dilikutya
félisten
Hello!
A4-es multifunkciós színes lézerre lenne szükségem az alsóbb kategóriából. Egyszemélyes irodai nyomtatónak kell, nem nagy nyomatszámra, hanem csak ha heti 2-3 nap a faszi az irodában van, akkor ne kelljen kisétálnia a szomszédos helységbe. Szkennerre lapadagoló természetesen elvárás, ahogy a duplex egység is.
Pont ez a kategória elég gyér, ahogy elnézem, legalábbis a boltok kínálatában alig van. Mono lézerben már nagyobb a választék, de az nem jó.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
N.Szil
tag
válasz fujifilm1 #4947 üzenetére
Ennyit az örömről! Aki élelmes volt 17.390Ft-ért Brother HL-1112E laser nyomtató boldog tulajdonosa lehetett.
-
PociAti
őstag
válasz fujifilm1 #4950 üzenetére
Az értékelések közül ki kell tudni szűrni a komplett idiótákat. Az illető nem ilyen nyomtatót vett, de ehhez írta, vagy ennél jelent meg az értékelés. Árukeresőnél olvasható dolgokat nagyon komoly kétkedéssel kell fogadni.
A HP M102, Canon LBP6030, Kyocera FS-1041, Xerox 3020 és 3025 modellek érkeznek 700 oldalas kombóval, azaz 700 oldalas csökkent kapacitású kezdő tonerrel, ami egyben a fényhengert is tartalmazza, így egyből cserélni kell azt is (mivel egy egységet képeznek).
A HP 107, M15, M28 és hasonló szériánál még csúnyábban nyomja ezt, ott csak 500 oldalas ez a kombinált egység.Amit te olcsónak nevezel, az nem feltétlenül lesz olcsó ha a végén te iszod meg a levét. Majd szeretnék készíteni egy összehasonlító videót, mennyire ócska alkatrészekből teszik össze azokat az utángyártott tonerokat. Noname gyártók azon versenyeznek egymással, ki tud minél olcsóbb utánzatot előállítani, amit csak úgy tudnak elérni, hogy aminőség rovására megy. Nem is normális festékport használnak.
-
jeni
félisten
válasz fujifilm1 #4950 üzenetére
lehet az 1-el felettivel keverem.
én a Xerox B215-t vettem
most akciós volt a toner és gyári eredeti az 12500Ft volt ami 3000 oldalra elég. -
PociAti
őstag
válasz fujifilm1 #4947 üzenetére
DR-1030-as drumot kb. 10.000 oldalanként kell cserélni. Az élettartam több tényezőtől függ, ha eredeti tonerral használtad, akkor kis tisztítás után általában még kinyújtható az élettartam.
A Brother TN-1030-as tonernek nem annyira kedvező az ára, 1.000 oldal 12k Ft. A nyomtató kifutó modell (vagy már inkább kifutott modell). A Brother 3 év garanciát vállal a nyomtatóira, de a fenti notebook.hu-s linken már csak 12 hónap szerepel, a kereskedőknél beragadt régi nyomtatókkal a magyar forgalmazó már nem akar foglalkozni. -
fujifilm1
senior tag
Hátha akció akkor örülünk. :)
Tudom hogy usb-s, ennyiért nem is reális várni wifist vagy színest vagy duplexet...
Van javasolt Brother HL-1112E utángyártott tonner? Volt olyan aki panaszkodott, valamelyikre, másnak meg drum egységet is kellett cserélnie az első tonner cserekor. (900 lap)
Erről van tapasztalat? -
fujifilm1
senior tag
Sziasztok
Brother HL-1112E laser nyomtató 27eFt körül van több boltban is, viszont a notebook.hu-n 17390Ft. [link] Mi lehet az oka ennek a nagyon nagy különbségnek? -
PociAti
őstag
válasz Hintalow #4940 üzenetére
Eredeti kellékkel szinte csak a Brother HL-1222WE ami ajánlott (vagy nagyobb testvére, a szkenneres DCP-1622WE). Amennyivel drágább a Xeroxnál, majdnem annyival több az induló festék, mert alapból 1500 oldalas tonert adnak hozzá, és utána is megfizethető.
-
addikt
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok, segítségért jöttem
1. Ragaszkodsz a lézerhez? Szóba jöhet tintasugaras is? (Ha nem tudod, az se baj. Ha "mert csak" vagy mert már eldöntötted korábbi tapasztalatok alapján, és rendíthetetlen vagy, írd le! Nem fogunk feleslegesen győzködni.)
Lézerre gondoltam, mivel van amikor hónapokig nem lesz használva, így elkerülném a tinta beszáradást.
2. Fekete vagy színes? (Jól gondold át! A "jó lenne néha színes" elég sokba is kerülhet! Biztos nem tudsz meglenni nélküle? Nem tudod máshogy megoldani vagy épp kihagyni félévente 1-2 alkalommal azt a színes nyomtatást?)Fekete elég.
3. Mire használnád? (Fotók, színes marketinganyag és táblázatok prezentálni, vagy többnyire csak szöveg?)Leginkább csak szövegnyomtatásra (tanagyagok kinyomtatása pl)
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? (színes / ff bontásban)Fhu passz, alkalmanként, van amikor 1-200 oldal, van amikor csak 1-2, aztán 2-3 hónapig akár semmi, kb évente 5-600 oldal.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?Jó kérdés, nemtudom
6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, direct WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb.)Wifi legyen, kábelekkel ne kelljen kinlódni, szkennelés is kell, más nem fontos szerintem, telefonos app ha van, az jól jöhet.
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)40k fele gondolkodnék, de tudunk kicsit mozogni ha olyan.
8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?)Évi 5-600 oldalra nem szeretném a legdrágábbat megvenni azért.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat?Nincsen bajom az utángyártott dolgokkal
Az ajánlott multifunkciós Brothert néztem [link] , de hátha tud valaki esetleg olcsóbb alternatívát, amibe ugyan úgy nem drága a csere toner.
Előre is köszi
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
otthonra szeretnék valami kicsi egyszerű mono lézert, hogy ne legyek meglőve, ha ki kell nyomtatni valamit. Csak alkalom szerűen lenne használva, havonta 1-2 lap
Mik az ajánlottak? A Xerox phaser 3020v például jó vételnek számít?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
jeni
félisten
amit most néztél az tintás és multis
ezek csak mono ,tintás és scanner nélküli!
[link]
munkára befogva ezek azok:
WorkForce Pro
valamiért beteszi a másolókat a listába
ha pedig sokat nyomtatsz akkor egyértelmű a külső tartályosat keresd.
ha pedig kell a lézeres kivitel.
annál nem tudom mi a gazdaságos kivitel?[ Szerkesztve ]
-
ttamas
tag
Esetleg ilyen tintasugaras ?
Epson EcoTank M2140 multifunkciós külső tintatartályos nyomtató -
ttamas
tag
Sziasztok,
Milyen nyomtatót ajánlotok napi 300 oldal ff nyomtatásra ?
Kettő munkaállomáshoz kellene, tehát vagy a kimenetet kellene tudnia ketté választania, vagy kettő nyomtatóra van szükség. Szkennelésre nincs szükség, mint ahogy a színes nyomtatásra sem (van egy multigép, ami mindent tud). Ha lehet hálózati nyomtató kellene, így elérhető több gépről, vagy ha kettő nyomtató a javaslat, akkor az egyik hibája esetén elérhető több gépről is. Az ár számít, de a mivel relatív nagy példányszámról van szó, ezért az üzemeltetés költsége talán fontosabb. -
Tompie
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha veszek itthonra pót tonert a laser nyomtatóhoz, ha kifogy a benne lévő hozzá adott akkor egyből legyen mihez nyúlni és a polcon álló pót toner kb. "végtelen" ideig eláll? Nem lesz semmi baja? vagy van bizonyos ajánlás mennyi időn belül használatba kell venni?
Köszönöm
ui: Xerox Phaser 3020v_bi nyomtatóról lenne szó[ Szerkesztve ]
-
Rakman
tag
válasz MostaPista #4927 üzenetére
HP szervíz:
"nem találkoztunk ilyen hibával ennél a típusnál.
lehat a saját frimware –t kellene felraknunk rá, vagy vezérlő tiltás feloldása kell (de nem biztos hogy jó lesz) a próbálkozás ára. 5.000ft előre kell fizetni."
Köszönjük HP!http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=rakman
-
jeni
félisten
válasz MostaPista #4926 üzenetére
ezt így terhelve sose próbáltam,
amúgy nem én vagyok a panaszos
Rakman -
jeni
félisten
Brother DCP-1622WE
olcsó kategóriájában a fenti az etalon mivel annál a legolcsóbb toner és a gyári dobegység 10000 oldalra elegendő.[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Unokatesóm venne egy multifunkciós lézernyomtatót, és kettőre szűkítette. Szerintetek melyiket vegye? HP LaserJet Pro M28a vagy Xerox WorkCentre 3025V_BI?
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Rakman
tag
Semmi különös, csak nem indul el, "ready 2 download" hibaüzenetet ír ki. Utánaolvastam, a neten, ott általában firmware frissítés utáni problémaként jelzik. Próbáltam feltölteni új firmware-t, de törléskor elszáll "fatal error 7" hibával. Gondolkodtam, hogy formatter boardot cserélek, de nem vagyok benne biztos, hogy ez megoldja a problémát.
Erre kellene valami megnyugtató/megerősítő válasz.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=rakman
-
Rakman
tag
Sziasztok!
Van köztetek valaki, aki gyakorlott, vagy tud segíteni HP lézer nyomtató hibaelhárításában?
(HP Laserjet Pro 400 Color MFP M475)
Köszönöm előre is!http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=rakman
-
PociAti
őstag
Pontosan az a két típus jelenleg a legjobb, ami az otthoni nyomtatókat illeti. Bár a Xerox B210V már inkább az irodai nyomtatók közé sorolandó, ami paramétereiben is megmutatkozik (Brother vs Xerox):
- súly: 4,6 vs 7,56 kg,
- havi terhelhetőség: 1800 vs 4000 oldal,
- papírtálca: 150 vs 250 lap (és a Xerox vastagabb papírt képes fogadni).
Én egyértelműen a Xeroxot választanám magamnak. Normál dokumentumok esetén a proci és memória nem sokat számít, de Xerox mellett szólnak a felhőszolgáltatások is, ami jelen pillanatban lehet nem számít neked, de pár év múlva lehet örülni fogsz neki.
Xerox hátránya a jellegéből adódik: nagyobb. Illetve picit drágábban üzemeltethető (4,3 vs. 6,6 Ft/oldal), és mélyebben a zsebbe kell nyúlni toner vásárlásakor. A Brother L2000-es sorozata elég jó, csak drágán üzemeltethető. Szeméttel meg ne etessük, így felejtős azoknak, akik sokat nyomtatnak és lényeges a költség. -
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
Otthoni felhasználsára keresek wifis nyomtatót. 2 típusra szűkítettem a kört:
Brother HL-1222WE
Xerox B210Ahogy olvasom a Brother az ajánlott, de érdekelne, hogy mik a tapasztalatok a Xerox-al, ugyanis az említett típus tudja a duplex nyomtatást és gyorsabb a procija 600/200 és nagyobb a memőriája is 256/32!
Amit néztem még, az a Brother HL-L2352DW, ami szintén duplexes, de abban is csak 64 mb memória van, és nem sok helyen kapható jó áron. A kisebb memóriának van jelentősége? Fenntartási ktg szempontjából melyik a nyerő?
-
PociAti
őstag
válasz Traffipax #4914 üzenetére
A HP Neverstop elvileg jó is lehetne. Tetszik az olcsó üzemeltetés, de hogy 90k körül egy mono nyomtató csak 600×600 dpi-t tudjon, és ne legyen benne duplex, ez így együtt nagyon-nagyon túlárazott gépnek tűnik. 600 dpi-n könnyebb olcsó tonert gyártani, csak ennek a minőség látja a kárát.
Elő kell venni papírt, ceruzát (táblázatkezelőt, vagy ami tetszik) és ki kell számolni mikortól éri meg.
Mert vannak alternatívák. Olcsón üzemeltethető, normál tudású, jól terheltő gépek ezek:
Pl. Brother DCP-B7520DW 77k, duplex, wifis, multifunkciós, hozzá való gyári TN-B023-as toner költsége 3,33 Ft/lap.
A Xerox B215V_DNI szintén multis, szintén wifis, szintén 1200×1200 dpi felbontású. 67k az ára, kb. 27k-ba kerül 6000 oldalnyi toner (4,50 Ft/lap). Viszont ennek részben nyitott hátul a tálcája, ha ettől el tudnál tekinteni, ez egy igazán jó gép.
De ott van még a Kyocera ECOSYS P2235dw (1102RW3NL0) 72k körül, duplex, nincs szkennere, viszont duplex, wifis, természetesen 1200 dpi-s, jól terhelhető masina, szintén 5 Ft alatti üzemeltetéssel.
A kisebb márkákat, és 100 fölötti gépeket kihagytam.
Amit írtál, az L2000-es Brother széria az drágán üzemeltethető (TN-2421 tonerral: 8,33 Ft/oldal), a 1622WE pedig inkább HP Neverstop kategória, otthoni gép kevesebb tudással, kisebb terhelhetőséggel és felbontással. Viszont ha ennyi is elég, akkor régóta az egyik legjobb választás.
-
Traffipax
csendes tag
Sziasztok!
A Hp neverstop laser nyomtatókkal van tapasztalatotok?
Az 1200w /multis/ érdekelne engem konkrétan. 95 ezer Ft körül van. Elvileg gyárilag a festék 5000 oldalt bír ki benne. Aztán 3-4 ezer Ft a 2500 oldalas gyári toner. Es 20.000-et bír benne a drum, amiből a gyári az 23 ezer Ft. Duplex nincs benne. Szerintetek? Megérős?
A Brother dcp-l2532dw és ekközött gondolkozom. (A 1622we is jó lenne nekem, de a papírtálca (nem)zárhatóságától nem tudok eltekinteni.) Szerintetek megéri azt a +30 ezret a duplex hiánya mellett? Visszahozza? Vagy van más alternatíva?
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy nyomtató (Epson WorkForce AL-M300DN), mait cserélni kellene. Az EPSON felhívtam és azt mondta, hogy nem tud helyette alternatívát...
Amire kellene: receptek nyomtatása (orvosi rendelő), és a duplex-et tudja automatán, illetve strapabíró legyen, és biztosan végezze a dolgát. Kinéztem HP LaserJet Pro M404dn Lézernyomtatót, ami már a 2055-ös hibát is javította, meg elvileg ez strapabíró! Ezzel annyi bajom van, hogy a chipet át kell tenni az utángyártott tonerre, amivel nem is lenne baj, csak nem tudom, hogy pl áttehető-e pl a gyári starter toner chipje az utángyártott 10K-s tonerre, anélkül hogy x oldalszám után (1500-2000) ne jelezze, azt hogy cseréljünk tonert és minden nyomtatást.
Esetleg itt mi lenne az ajánlás erre a célra? Nem ragaszkodom egyik márkához sem, fő a stabilitás, és hogy vagy 3-5 évig jó legyen, illetve tudjunk hozzá venni utángyártott tonert.Köszönöm előre is a segítséget
-
PociAti
őstag
Ez a felállás, a
külsőtintatartályos színes + mono lézer általában a legésszerűbb megoldás, bár a fent vázolt esetben a saját színes lézer is jó döntés lehet.
Például, ha nem akarnak több nyomtatót, de lézerhez viszont ragaszkodnak a vízállóság miatt. (Pigmentált tintás nyomtató szintén elég drágán üzemeltethető, ha a színeknek is vízállónak kell lenni. És azok érzékenyek bizonyos papírtípusokra.)Reaper04, a nyomtatók tudni szokták azt a kapacitást, ami a tonerra rá van írva. Rendkívül egyszerűen és relatív olcsón ellenőrizhető bárki által ez az érték, így ezen a területen nem nagyon szoktak az eredeti gyártók trükközni.
A Kyoceránál látom, hogy a drum élettartama 100.000 oldal, így mellé nem kell mono nyomtatót venni, hogy ezzel kíméljük a fényhenger élettartamát.
Szerencsére az eredeti fekete költsége 10 Ft alatt van (Kyocera TK-5230K Black (1T02R90NL0) = 24.250 Ft / 2.600 oldal), így nincs rákényszerítve a tulajdonos őrült megoldásokra.Az OKI-t különösebben meg se néztem. Sokkal nagyobb gyártók is ellátási problémákkal küzdenek, így én nem mernék belevágni olyan nyomtatóba, ami viszonylag marginális piaci szereplő.
-
Reaper04
aktív tag
válasz PociAti #4908 üzenetére
Szia!
Havonta olyan 30 ezer forint megy el sajna nyomtató szalonban.
Tisztában vagyok vele mennyibe kerülnek a tonerek hozzájuk. De ha a 4 új kazettával számolok pl. 90.000 ft. És azok tudnak a becsült 3000 oldalból csak 2000-ret, akkor 45 ft költségen nyomtatok elvileg 1 oldal színest. (a mostani szalonos 100-170 ft helyett).Ebből a kalkulációból indultam ki. És nem kell legalább elmennem külön ezért szalonba egyszer, majd másik esetben még egyszer is, amikor elkészültek.
Amúgy különféle dokumentumok, képek, grafikák amiket nyomtatok. Olyan 70-30 arányban a fekete-fehér javára.
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz Reaper04 #4907 üzenetére
Azon már túl vagy, hogy utána néztél mennyibe kerül ezeket a nyomtatókat üzemeltetni?
Mert egy készlet toner ára majdnem annyiba kerül, mint maga a nyomtató.
Ennél a pontnál a legtöbben elengedik ezt a témát, és más technológia irányába keresgélnek tovább.Legelső lépésként fel kell mérni az igényeket, havi szinten hány oldal nyomtatásáról lenne szó, abból hány oldal lenne a színes és a fekete-fehér. Utána egy laza kalkuláció, és ezt kövessen minden más.
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni:
Néztem itthonra + vállalkozáshoz színes lézer nyomtatót.
Többségben szöveg és fekete-fehér grafika, illetve színesben szintén grafika és néhány kép.
Biztosan előfog fordulni kisebb-hosszabb szünet a használatban.Az egyik kiszemeltem egy OKI C332dn a másik pedig egy Kyocera Ecosys P5021CDN.
Szerintetek melyik nyomtatót érdemesebb venni? Vélemény esetleg?Illetve, ha tudtok ajánlani 70 ezer ft körül színes lézer nyomtatót, azt is szívesen venném.
Köszi szépen előre is!
Üdv: Dave -
PociAti
őstag
válasz radi8tor #4904 üzenetére
Úgy látszik, pont a lényeg nem ment át.
Az oldalon szereplő feltételek, azaz magas címkeszám mellett a lézerrel és A4-es etikett ívekkel való szerencsétlenkedés sokkal nagyobb problémát jelentene, mint a költségek közötti különbség.
Az általuk megadott értékekkel számoltam, annak helyességét ellenőriztem le, illetve kerestem meg a fordulópontot, ahol 1 év után a drágább vétel a kedvezőbb üzemeltetés miatt utoléri a másikat.
A pandémia hatására mindkét szegmens nyomtatóinak ára emelkedett, és ugyanúgy igaz a kellékek árára is. A lényeg nem változna, a gazdasági fordulópont eltolódna, de ennek hasonló mennyiségek mellett nem szabad hogy gazdasági kérdés legyen, mert aprópénzről van szó a termelékenységhez viszonyítva.
-
PociAti
őstag
Az olcsón üzemeltethető gép miatt olyan magasra húzták a mennyiségi igényt, hogy kijött nekik a matek.
Akkor egyenlő a két rendszer év végi összköltsége (ide értve a gép beszerzését is), ha napi 143 címkét kell nyomtatni*.
Azért az elég tisztességes mennyiség! Ha egy cég napi 100+ csomagot ad fel, akkor a lézerrel való vacakolás rövid időn belül több időkiesést okozna, mint ami az előnyei mellett szólnak. Ezen a szinten már nem költség oldalról kell összevetni a két módszert, hanem termelékenység, beavatkozásmentes üzemeltetés szempontjából.
Szükség lehet lézer nyomtatóra, pl. szállítólevél vagy számla nyomtatására, de nem címkenyomtatóként.* A napi 143 címke = havi 3.000 db címke = évi 36.000 db.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Korrekt összehasonlítás.
Amúgy én is pont most terveztem címkenyomtatót venni, mert már nem csak GLS címkéket kell nyomtatni, hanem termékre kerülő magyarnyelvűt.
Egyelőre még nem volt keret Zebra nyomtatóra és papírra (utóbbit van hogy csak dobozszámra lehet venni, az meg 30k tétel is lehet).
Szóval egyetértek a konklúzióval, csak kezdetben olcsóbb egy lézernyomtató és sokkal több mindenre is lehet használni.⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest