-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csasaKKP
senior tag
-
csasaKKP
senior tag
Nem vagyok klímaszerelő, de mozgolódok az utóbbi időben klíma témában.
SAJÁT sorrendem:
-Daikin(1)
-Hitachi(2)
-Mitsubishi(3)
-Fujitsu(3)
-Panasonic(3)
-Toshiba(3)
-Samsung(4)
-LG(4)
Gree(5) *partnerségben áll a Daikin-nel, Japán (!) piacra gyárt a Daikin számára klímákat (!)
-Midea(5)A fischer sz**t nem sorolom sehova, mert egy olyan cég, akinek még saját weboldala sincs... Rossz dolgokat hallottam róla.
Vannak még nálunk olyan el nem terjedt márkák, mint pl. a General Electric vagy a Whirlpool.
Noname klímák általában régebbi (elavultabb), és olykor silányabb minőségű Gree vagy Midea belsővel rendelkeznek (legrosszabb esetben a belső is noname).
A legjobb klímák kompresszora Panasonic vagy Hitachi gyártmány.
+®
[ Szerkesztve ]
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
csasaKKP
senior tag
válasz genius91 #2699 üzenetére
Mikor volt itt a klímaszerelő, ő a Mistsubishi-t, a Fujitsu-t és a Daikint tartotta a legjobbnak. Nem mondom, hogy a Panasonic rossz, sőt! De ha a szomszédnak (fogorvos) dimarson vagy milyen noname klímái vannak, és 9 éve hibátlanok, szerintem a Samsung is lesz olyan jó.
Szerk.: Nem Samsung klímám van, csak úgy írtam.
[ Szerkesztve ]
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
csasaKKP
senior tag
Hőszivattyú üzemmódban bejegesednek a lamellák, ekkor már rossz hatásfokkal üzemel. Elvileg automatikusan leolvassza magát a gép, szerintem erre nincs felkészítve, esetleg az elektronika belül nincs rá felkészítve, nincs elszigetelve.
Ezt csak gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
Matsushita:
Az jó márka, Japán! A Panasonic elődje, pontosabban anyavállalata volt.Nem is tudom, a Hitachi-ról olvastam, hogy nagyon pöpec, de biztos vannak még mások is.
[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
Ugye a légkondi "lelke" a kompresszor. Milyen márkájú kompresszorok vannak/melyek a legelterjedtebbek?
-
csasaKKP
senior tag
Mi egy hónap guglizás alatt nem jutottunk el márkáig sem, nem hogy típusig, ráadásul a 140k-s keret 200-ra nőtt, mert "hosszú távra tervezünk".
-
csasaKKP
senior tag
Köszönöm mindenkinek a választ! Igazat megvallva egyre nehezebb a választás.
Tudtátok, hogy a Gree és a Daikin 2009-ben megállapodást írt alá? A Daikin megbízást.adott, hogy a Gree gyártson Daikin márka alatt JAPÁN piacra lakossági klímát.
Forrás[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
Ajánlatokat szívesen fogadok, fontos a beltéri egység halksága, és a hatásfok. Ősszel-tavasszal hőszivattyúként is lehessen használni (fűtő).
Ár < 200k.csemberlen:
Szia! Köszi a választ.
Matrica cég? Akkor ki az, aki valójában gyártja?
[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
Azért szívesebben adunk ki 200k-t egy 3,5-ös
vagy egy nagyobbhűtőteljesítményű klímára, mint egy 2,5-ös Daikin-re. Nagyon szimpatikus, de az ár nem. Még nem beszéltek rá teljesen.Szimpatikus a Fisher is, de nem találom még mindig a cég weboldalát. Mintha nem is létezne a vállalat... Így nem kell.
Japán márkáknál Fujitsu került szóba, de egyenlőre továbbra is a két koreai, amire kiadnék pénzt. Esetleg Midea.
[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
Sziasztok!
Fisher márkájú klímákról tudtok valamit mondani?
Feltúrtam a fél Google-t, de nem találom a Fisher Aircon Solutions LLC weboldalát. Ha valaki megtalálta, kérem linkelje be, előre is köszönöm.
Esetleg akinek van tapasztalata, vagy ismeri: a Gree márkájú klímákról szólhatna pár szót.
Dicsérték a Daikin klímákat, így habár az ár húzós, ilyen márkájú klíma lehet a befutó.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest