-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
válasz Brenor #21459 üzenetére
Én 187-ért fogtam a Daikin (FTX35 J3) klímám és 57k volt a beszerelés...nem éreztem rablásnak...vannak ennél sokkal cudarabb lehúzások is (villanyóra átépítése - ami az akkori szabályzat faszsága miatt épült úgy ahogy, most egy kisebb vagyon megfordítani).
De a két szerelő aki ott volt az úgy dolgozott, hogy csak lestem...kész is voltak 1 óra alatt...és, hogy őszinte legyek megérdemelték azt az összeget...de azt azé el kell mondanom, hogy úgy köszöntek el, hogy:
"Bár csak több ilyen szerelés lenne."Ez az alap...ha 5-6 méter kell vésegetni, akkor ez még megy fel bőven. Én pl szobát váltottam emiatt. 12 métert kellett volna csövezni...ami majdnem további 50k lett volna.
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Brenor #21459 üzenetére
De ez az 50-60 ezer forint nem rablás? Azért beszerelésért egy kicsit sok ez.
Persze kifizetni sok. De amikor ott van 2-3 ember és 3-5 órán keresztül fúrnak faragnak akkor már nem tűnik olyan soknak. Én az egyik klíma telepítéséért fizettem 76.500,- forintot 2 éve. Messzire kellett vinni a kültérit.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Brenor #21457 üzenetére
nem fog megállni 200k-ból, hanem inkább 220-230, egy daikin vagy egy fuji vagy egy hasonló márka meg megáll 250 körül.
akkor már inkább az utóbbi, ér annyival többet, főleg ha társasházba kerül, vagy akkor legyen lényegesen olcsóbb ott viszont pár "elmegy" kategóriás mellett sok az igazán tré.
párszor le lett már írva, ezeknél vannak kompromisszumok, érdemes arra törekedni, hogy a gyártó/disztribútor megbízható legyen mert akkor lesz technológia és alkatrész a javíttatásra, egy whirlpoolra címkézett dzsunka klímánál ez esetleges.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Brenor #21455 üzenetére
talán a polar-ok azok amiket laikus ismereteim alapján bevállalnék ilyen keretből. a gree-k valószínűleg többe kerülnének, és ott már nagyon kicsi a különbség a jobb japánokhoz képest.
átfújást fixre senki nem fogja neked megígérni, esetleges de jó esélyed van rá szerintem hogy profitál a hűvösből a háló is.
céget majd mondanak többen is én a pannonklímával szereltettem, eddig elégedett vagyok velük.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest