- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabessz
tag
Sziasztok.
Valakinek van itt tapasztalata Syen Muse Next 3.5 klímáról?
Tényleg nem éri meg +20-25eFt Gree Comfort Pro?
Telejesen azonos minden funkció?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Lehet, hogy kicsit off, de tudtok megbízható, referenciával rendelkező klímást ajánlani?
XX. kerületben családi ház alsó szintjén szeretnénk 1 db klímát telepíteni. -
st6969
őstag
Sziasztok,
úgy alakult, hogy a "határidő-készlet-anyagi lehetőségek" szentháromság metszéspontjaként a helyi klímás egy 2,5-ös Fisher Special Edition klímát ajánlott fel egy 20m2-es panel nappaliba. Telepítéssel 280-ért.
Én elfogadnám, kivéve, ha lehülyéztek, hogy ezt eszembe se jusson.
Használ/telepít valaki ilyet? Mennyire ördögtől való?
Köszönöm -
trialboj
őstag
Üdv, panelba szeretnék klímát tenni, az lenne a kérdés hogy a Gree markatol melyik modellt érdemes választani? 12000 modellje van keret, ezt kb 190k ért láttam, a 18000 már jóval 300 felett van, amit már sok lenne. Igaz hogy a 18 as végig hangosabb lenne? Kb 70m2 a lakás, nem tudom mennyire szeretném hűteni nyáron, ha 25ig lehuzza, én már örülnék.
Számomra annyi a lényeg hogy működjön a wifi s app, és tudjam automatizálni, induljon el pár órával azelőtt hogy haza indulok pl.
Elég érzékeny vagyok a klímás levegőre, szóval a terv az lenne hogy ne akkor menjen fullosan mikor otthon vagyok. Olvastam emag értékelésekben olyat hogy nem megy a távirányító csak nagyon közelről pont alá kell állni, illetve ha túl közel van egy sarokhoz akkor felerositi a zajt.
Annyira sok opció van, nekem csak kell egy megbízható modell 200k ért aminek van egy stabil applikációja.Köszönöm a segítséget
-
TeeJay
félisten
válasz
robag93 #87929 üzenetére
125 kilóm nagyobbik része a lakásban marad így az megfog
Egyedül Daikin esetén kell jobban kihajolni mert annak a jobb első lábára rá lóg a ventilátor rács és nem látsz rá ha rá fekszel a kültéri tetejére. Egyik tavalyi telepítés esetén a tulajdonos folyamatosan húzni akart vissza az ablakban hiába mondtam neki hogy engedjen el mert így sosem fogom elérni a két első lábat
Nincs amúgy semmi nagy dolog ebben, a héten végig panel 8 és 11. emeleten telepítettem és mindegyik sima volt -
TeeJay
félisten
válasz
lekorszke #87925 üzenetére
Én 2 méter vagyok és 125kg és sima ügy ablak alá telepítés
Kedvencem mikor megyek klímát mosni és emberünk kitette úgy a kültérit hogy párkány felett 25 centivel van a klíma teteje
nem mert jobban kihajolni
Lazán párkány szintre teszem és mennyivel jobb úgy.800 forintos gumibakot meg kispórolja pedig azzal könnyű kitenni és tényleg csak alátét meg anya kell rá.
Itt is olyan járt aki nem mert ablak alá telepíteni
Igazi gyöngyszem, ja a kültéri felett van úgy 40 centi, ideális galamb fészek rakáshoz bár a kedvencem az ablak melletti függőleges szakasz ami csak úgy lóg
3 méter telepítésből lett úgy 6-7 méter förtelem -
lekorszke
tag
válasz
TeeJay #87924 üzenetére
Nem is értem az ilyeneket akik nem vállalják el
Annyi eszük nincs hogy lemérjék az első hátsó lábtávát a gépnek és előre berakják a csavart alulról a konzolba azt lehuz arra gumibak aztán felülről már csak alátét anyát kell rátenni meg lehúzni .
Igaz mondjuk ahhoz is rá kell feküdni a gépre, de aki panel ablak alattit nem hajlandó megcsinálni szerintem ne is legyen klimaszerelő.
Mi is rengeteg panelt csinálunk, mert sokan nem vállalják én majd 95 kilósan is kifekszek a gépre minden gond nélkül -
TeeJay
félisten
Szívesen megnézem panel 11. emelet ablak párkányon hasalva mikor kifúrja a konzolt meg kiteszi rá a kültérit és ráfekszik a gépre hogy a két első csavart betekerje
Ilyenkor jönnek rá sokan hogy nekik nem való a klímázás
Idén telepítettem már panel 8. emletre gépet mert a tulaj mondta hogy az előző klímást mikor felhívta az egyből kérdezte van-e erkély és mikor megtudta hogy nincs jelezte hogy nem vállal telepítést. Én vállaltam simán -
TeeJay
félisten
válasz
Czimby #87914 üzenetére
Tavaly én is megkaptam egy nőtől hogy mi klímások hogy túl vagyunk fizetve...
Elmondtam hogy mennyiért mosok Budapesten klímát és hogy ő aznap a 8. cím pl
gyorsan fejben össze számolta hogy akkor én 1 nap alatt annyit keresek mint ő majdnem egész hónapban? Igen reggeltől estig csak klíma mosás kocsival a városban össze vissza.
Nem tehetek róla hogy Tesco kassza soron vonalkódokat húzogat le meg készpénzzel vagy kártyával fizetnek nála és kap érte havi 180nettót kb.Mi meg 38-40fokban megyünk klímát mosni meg telepíteni én konkrétan hétfőtől vasárnapig nyomom reggeltől este 9-10-ig sokszor
mellé még klímákat is viszem ki ügyfelekhez és úgy lassan 3hónapja nincs szombatom meg vasárnapom mivel akkor is dolgozok. Néha már meg is lepődök mikor este 8 előtt hazaérek hogy azta 3,14csa mit csináljak ennyi szabadidővelMájusban most lesz olyan hogy 21napon keresztül minden nap telepítek majd ha telepítésből hazaértem este 8-9-ig mosom a többi ügyfélnél a klímát mert nem érem magam utol
Engem amúgy sem a pénz része érdekel, mondták sokan hogy kérhetnék többet is merthogy mások jóval drágábban csinálják, nekem az a lényeg hogy annyi az elégedett ügyfelem hogy belőlük folyamatos munka van 11hónapon keresztül egy évben
Amikor meg bejön a meleg igyekszem a létező legtöbb klímát telepíteni hogy sokan ne szenvedjenek akik természetesen későn döbbentek rá hogy meleg van.
Majd pihenek karácsonykor -
válasz
Aszi123 #87898 üzenetére
Ha szerinted ilyen őrületes pénzeket keresnek a béka segge alatti általános felkészültséggel, akkor hajrá, ezt kell csinálni.
Amikor nemzetköziben kamionoztam, gyakran halottam, hogy rommá vagyunk fizetve és csak vezetni kell. Érdekes módon nemzetköziben kamionozni mégsem akart egyik sem.
-
petipetya
nagyúr
Lassan már a klímaváltozásról is a klímások tehetnek 😁
-
hunaqua
addikt
Nem szeretném élezni a vitát,de nincs olyan "olcsó" 3.5-ös klíma amin nincs minimum bruttó 60e huf. plusz haszon a gépen is a telepítőnél. Tehát de,több mint 100e van egy telepítésen anyaggal együtt is.
..de ezt teljesen felesleges tovább vitatni,mert nem csak klímás nincs,nincs autószerelő, vagy kőműves, vagy burkoló sem. Ezért ennyi amennyi. -
Czimby
addikt
válasz
kk831228 #87913 üzenetére
Hát nem véletlenül kezdték el sokan csinálni mostanság, nálunk az irodán konkrétan 3 kolléga is belevágott, mérnökök.
Ebből kb egy az akire biznék is telepítést, Ő már most 2M körül költött a dologra, és a személyautójába (kombi) nem fér be a cucc, most vesz majd egy Berlingót, csak erre.
Szóval megéri igen, de elég sok vállalkozással így van ez, lehet pl kocsit is gumizni abban is jó pénz van, havernak első félszezon alatt visszajött a gépek ára!
Csak dolgozni kell akarni -
kk831228
addikt
válasz
Czimby #87906 üzenetére
Azèrt annyira nem rossz órabèrre jön ki a 70 se, meg hát a telepítès csak egy dolog , ott a klímán a haszon stb. Maradjunk annyiba hogy haver nem règ csinálja, de nem úgy nèz ki mint aki èhezik...
A beruházás rèsze meg ló..sz sok más vállalkozáshoz viszonyítva, egy nagyobb szemèly autóba befèr minden szerszám....
Attól függetlenül nem a klímás tehet a tanári fizetèsről.
-
Aszi123
tag
Tessék elhinni, hogy nem felejtetettem ki semmit. Csak a fene fog annyit pötyögni telefonon. Egyébként egy teljesen átlag klímás 10% kedvezményt kap a forgalmazótól, minden egyes darabra. És jaj, szegények az el is megy egy sima szendvics telepítésbe, hát:
A lényeg az elöző posztomba az, hogy aránytalanul sok zsét keresnek, iszonyat pici befektetéssel és annyi szakmai felkészültséggel, hogy a napszaknak megfelelő köszönés, már több esetben kihívás. A zöm ilyen. -
at11
aktív tag
Ha nem fizetnék meg az emberek, akkor nem kérnének annyit a klímások, szabad piac van, de lehet erre is kéne ársapka mint a kenyérre
(csak viccelek, ha valakinek olcsó kell, mobil klíma, nem kell hozzá telepítő sem.)
-
lekorszke
tag
válasz
Aszi123 #87898 üzenetére
Neharagudj már meg de arról szerinted a klimasok tehetnek hogy a tanárok meg óvónők rosszul keresnek??
Meg akkor már más szakág nem is kereshet jobban mert a Tanárok rosszul keresnek?? Amiben egyet is értek mert ez így is van hogy nem keresnek jol!!
De más fele kéne körülnézned, mert nem miattunk keresnek rosszul elhiheted
Szóval jelen esetben a kommented semmit nem ér...
És milyen egy millió meg autóról beszélsz? Csak a nagyfúró meg a vákuum 400k also hangon... Fogalmad nincs miről beszélsz.
Arról nem beszélve hogy egy szendvics telepítés költsége több mint 30k.. Akkor még üzemanyagról, gépjármű fenntartásáról, és semmilyen céges költségről/járulékról és sok évnyi szakmai tapasztalatrol ami megfizethetetlen konkretán egy szót nem is beszéltünk.
Plusz a folyamatos szerszám utánpótlásról mert persze azok sem örök életűek ezeket nyugodtan add össze aztán utánna pörgesd le ujra a matekot! -
nem veled vitatkozva: gondolom abból indult ki, hogy egyedül csinálja valaki, és nem abból, hogy munkabért adva másokkal csináltatja.
és csinálhatja katásként a csak telepítést (ha nem vállal céges ügyfeleket) így azért kicsit más a matematika, az iparűzési adón kívül csak 5 ezer forintos kamarai díj van. és ha véletlenül valami olyan faluba vagy bejelentve állandóra, ahol nincs iparűzési adó, nos... érted.
viszont az is igaz, hogy a telepítés nincs 100k sehol sem, és kettő telepítés egy napra elég nagy gyakorlottságot feltételez, meg fizikai közelséget. -
asdf_
veterán
válasz
Aszi123 #87898 üzenetére
Azért mert a kereset nem korrekt. Ha csak napi két telepítést veszünk, akkor is 100K fölött vagytok, nettó! Ez szerintem őrület. Miközben egy tanár, óvónő stb. hozzátok képest koldus.
Két dolgot felejtesz ki, az egyik, hogy a telepítés 80-100-as árában benne van az anyag is, tehát abból nem fizetés lesz minden levonás nélkül.
Másrészt hasracsapott nettó 430 ezres fizetéshez (gőzöm sincs mennyi, 650 bruttó jutott elsőre eszembe mint egy random szám) 735e költsége van a munkaadónak. Párban dolgoznak, tehát eddig havi 1 470 ezer, jár a dolgozónak szabadság, amikoris semmit nem fog termelni, mégis bért kell adni neki, szorozzuk fel így 1 650-re (hogy hétvégi melóra dupla munkabért kell adni, és az vélhetően valamilyen szinten keresztfinanszírozva van a hétközbeniből, mert egy szombati, vasárnapira nem kérhet el 160-200-at/klíma, ezt most ugorjuk is át). Elosztva 20 munkanapra ez bruttó 82 ezer (nettó 64e) forint, azaz csak ennyinek kell bejönnie minden egyes nap hogy nullán legyél, hogy csak két embernek bért fizessél. Erre kell még egy autó, biztosítás, tankolni és szervizelni azt (gondolom évi 20-30 ezret simán beletekernek a vidékiek), telefon, internet, weboldal, számítógép, számlázóprogram, könyvelő, minden egyéb adó, amit rávernek az emberrre, kamarai díj, a kötelező felelősségbiztosítást gondolom a klímások is megkapták a nyakukba, az F gáz vizsga sem örökre érvényes, plusz aznap, amikor leteszi, nem telepít, tehát befele nem jön pénz, aztán van valami klímafelügyeleti díj is. Ha tízévente veszel egy új autót, akkor évi több mint félmilliót félre kell rakni arra is. És akkor még senki nem volt beteg, minden telepítés hibátlan volt és egyikhez sem kellett visszamenni gariban, nem tört össze vagy esett ki alólad az autó egyszer sem, és azzal sem számoltál, hogy amikor elmész árubeszerezni, akkor sem termelsz. És akkor ez csak elsőre, józan paraszti ész alapján, úgy, hogy nem is ebben dolgozom.
szerk.: belenéztem a céges papírokba, építményadó 120e, iparűzési adó 170e, cégautóadó 70e (ezek nyilván nem havi költségek, csak add össze és ezt is mind ki kell termelni, csak három random adót mondtam, és máris majdnem fél milla)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Cyberpunk 2077
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politikai mémek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest