Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rszp
aktív tag
A japán oldalon fent van [link]
Altavista sem sokat fordít belőle. De egyértelműen csak Labelflash van/lehet jelenleg.
Lightscribe még csak utalásban sincs sehol.
Már 2 magyar listában is láttam, szerintem 2 hét és dömping lesz. -
Calogero
addikt
Találtam néhány infót 112D-ról
Elképzelhető hogy CLV-módba képes írni 12X-en is? Az én régi Pio-m (A08) csak 6X sebességgel tudott így írni.
Write Speed (*CAV, **CLV)
DVD-R 1X, 2X, 4X, 6X, 8X**, 12X**, 16X*, 18X*
DVD-R (DL) 2X, 4X, 6X, 8X**, 10X**
DVD-RW 1X, 2X, 4X, 6X
DVD+R 2.4X, 4X, 6X, 8X**, 12X**, 16X*, 18X*
DVD+R (DL) 2.4X, 4X, 6X, 8X**, 10X**
DVD+RW 2.4X, 3.3X, 4X, 6X, 8X**
CD-R 4X, 10X, 16X, 24X**, 32X**, 40X*
CD-RW 4X, 10X, 16X, 20X**, 24X**, 32X**
Maximum Read Speed
DVD-ROM (single) 16X DVD-ROM (DL) 12X
DVD-R, DVD+R 12X DVD-R (DL) 8X
DVD-RW, DVD+RW 8X DVD+R (DL) 8X
CD-ROM, CD-R 40X CD-RW 32X
DVD-RAM 5X
Low vibration mechanism by DRA System
Disc Format (Read/Write)
DVD single layer/dual layer / 120mm / 80mm disc
DVD-R (when writing, use only 650nm – for General use – media)
DVD-R (4X, 8X, 16X, 18X write speed)
Dual Layer DVD-R and Double Layer DVD+R
DVD-RW (1X, 2X, 4X, 6X write speed)
DVD+R (2.4X, 4X, 8X, 16X, 18X write speed)
DVD+RW (2.4X, 4X, 8X write speed)
DVD-RAM (non-cartridge, Version 2.0, Version 2.1) (Read only)
CD-ROM Mode 1
CD-R XA Mode 2 (form 1, form 2)
Photo CD (single and multiple sessions)
CD-DA
CD-Extra (CD PLUS)
Video-CD
CD Text
CD-R
CD-RW / High Speed CD-RW / Ultra Speed CD-RW
IDE Data Transfer Mode PIO Mode 4 / Multi-Word DMA Mode 2 / Ultra DMA Mode 4
Buffer Size 2 MBytes (Read/Write) -
Calogero
addikt
Találkoztam ma egy árlistán ezzel az iróval
PIONEER DVR-112D BULK 8 500 Ft
PIONEER DVR-112D BLACK BULK 8 500 Ft
A Pioneer oldalán még nem láttam fent ( de lehet hogy rossz helyen kerestem)
Ezt találtam róla : [link] -
DrSoul
őstag
Az normális, hogy csak a DVD-ket olvassa a NEC-em?
Azt hittem, tönkre ment, de nem, a DVD-k mennek, de a CD-k, melyek mindig mentek (de úgy, hogy néhány napja is), eredetiek, most nem mennek, a NEC kattok.
A DVD-k mennek.
Tippek?
Semmi változás nem volt a rendszerben, hardverben.
No tuning -
válasz
Ferrarifan #3190 üzenetére
pioneer
(ha utánnaolvasol egy kicsit akkor egyszerűen flashelheted a 111D-t 111L-re s akkor tudja a labelflasht és a ramot olvasni írni
-
Ferrarifan
csendes tag
Skacok milyen írót vegyek ami olvassa a 16 x san írható lemezekt????NEC
-
Két dolgot tettem, alaplapi IDE meghajtó driver lekap, restart...utána minden felesleges program kilő, ami gyanús lehet, az az acdsee pro, aminek van egy developer encrypter nevű része, ami bizergálja a lemezeket, usb kulcsokat...alapjáraton ki volt kapcsolva, de a háttérben maga a progi futott, azt kilőttem. Ennyit csináltam, ezek után, írtam zsinórban 9 lemezt gond néllkül...a másik gépen is elvégzem ugyanezt, és ott is megnézegetem, akkor még közelebb kerülök, a hiba forrásához.
Elnézést az offokért. -
mAtech
aktív tag
Nézd cOxeR!
Én 10 ropiért az Asus 1612-m mellé kaptam (dobozos) egy DVD+R-t, egy CD-t (Lightscribe-os mindkettő), valamint egy 20 db-os bőr lapozgatós CD-tartót. Én nem érzem magam átvágva, hogy esetleg drága volt. Persze kérdés az adott cuccok mennyire kellenek valakinekJó az OEM, akkor nem mondtam semmit.
-
Hiba, csak DVD íráskor jön elő. Cd íráskor sosem volt gond. Tipikus hiba, hogy írja írja, és valamikor csak fogja magát, a lemezt csak pörgeti pörgeti, egyszer csak elfogy a beolvasott adat, és kidobja, hogy írási hiba. Kábelt cseréltem, lemezeket próbálgattam (márkátlan, TDK, Verbatim) de semmi. Neroval írok, próbáltam új verziót(7-est), meg régebbit is(6.x), sőt még az előttit is..sebességet csökkentettem 8*osra de úgy is rontott. Van amit meg megírt, és nem lehetett visszaolvasni. Van az íróból ráadásul 2 példányom is, ugyanazok a jelenségek, ez furcsa volt, de nem jövök rá már jó ideje a megoldásra...
esetleg valami újabb ötlet? Mit kellene még próbálnom? Firmvare-t nem frissítettem.
u.i írási formátumtől függetlenül ront, lehet adat, bármi...
[Szerkesztve] -
válasz
Calogero #3171 üzenetére
Nem tudtam.
Asus akkor azért nem jöhet szóba, mert drágábban kapnám mint a Pio111-et, és ezért, az az Asus felirat nem ér nekem többletpénzt.
Itt igazából közel azonos áron tudom megvenni bármelyiket(NEC, Pio), csak az a kérdés, hogy melyiket. AD-7173A vagy DVR-111D
Pio val jelenleg csak azért van fenntartásom, mert a mostani meghajtóm is az, és rengeteget hibáz.
[Szerkesztve] -
Melyik írót vegyem, lenti árakon?
NEC AD-5170A 5.900,-
NEC AD-7170A 5.990,-
NEC AD-7173A 6.320,-
Esetleg más márka, Pio? Plextor drága.
DVR-111D 5.950,-
Lg, Samsung, Asus nem szimpi.
A lényeg, hogy hibamentesen írjon, és vissza is lehessen olvasni...jelenlegi DVR-109-em szarakodik a lemezekkel, és bepöccentem, lecserélem..
[Szerkesztve] -
-
DrSoul
őstag
Én is eddig csak jót hallottam a NEC-ről, de sajnos van vele negatív tapasztalatom: ma bedöglött.
Tegnap még ment. Ma kattog, gondolom a motor nem megy. Annyit megtettem, hogy szétszedtem, és kicsit lepucoltam az optikai részét (nem tudom mi a szakszó rá), de ugyan az, nem megy.
Gondolom érdemesebb újat venni.
2005-ben vettem, nem tartanak ezek olyan sokáig, úgy látom.
Van egy TEAC CD írom is, az is problémás lett 1-2 év alatt, olvas is, nem is, furán kattog... Pedig Verbatim lemezeket használom általába, meg volt Benq, tehát jó minőség.
Pedig állítólag a TEAC is jó....
Ezeket úgy látom 1-2 évre tervezik, ezért is olyan olcsók... -
erdoke
titán
válasz
IRON STORM #3160 üzenetére
Adatoldalon nem tartom elkpzelhetetlennek, hogy csak FW-ből is működik a dolog. Végülis oda a fókuszálás nem jelenthet gondot, illetve ha a lézer erejét tudják megfelelően szabályozni, akkor akár elég is lehet ennyi. Jobban belegondolva a másik oldalon is elég lehet, hiszen DL-es írónál a mélyebbre fókuszálás se probléma. Tehát a nagy kérdés a FW és a vezérlőchip rugalmassága.
-
PPeter
addikt
válasz
Switch333 #3151 üzenetére
A Pioneer DVR-108 az egyik kedvencem volt, de mára eljárt felette az idő - firmware már nem várható hozzá -, az újabb lemezekkel olykor gondja lehet, különösen ha gyorsan akarsz vele írni. Ha mondjuk normális lemezeket veszel, amelyeket még támogat korrektül a firmware, akkor a 6x-8x tartományban ragyogó miőségben lehet írni vele.
-
PPeter
addikt
válasz
Tutti-amigo #3154 üzenetére
Először el kellen döntened, hogy akkor most LighstScribe vagy LabelFlash kell, mert nagyon nem mindegy. Az LS (LightScribe) nem hozható elő firmware-rel, mert plusz hardveres kiegészítőre épül, és a 111D jelű Pioneer meg ugye LabelFlash képessé tehető (firmware frissítéssel).
-
Tutti-amigo
tag
No akkor még annyi kérdésem lenne, hogy mennyire megbízhatók a középkategóriás drive-k LS technológiája? Meghogy a pio-t lehet-e fw frissítéssel felruházni ezzel a képességgel. Mivel túl sok már a hsz ezért pont elég ha a hsz számokat írjátok ha már ezekre a kérdésekre megvannak a válaszok. Vagy elég tömören válaszolni 1-2 mondatban ha ez lehetséges. Akkor a pio 111d-t nyugodt szívvel ajánljátok akkor e mellett tenném le a voksot. A 107d-mmel is nagyon meg voltam elégedve.
Köszönet mindenkinek a segítségért! -
PPeter
addikt
válasz
Switch333 #3151 üzenetére
Természetesen a nagy tömegben érkező felhasználói tapasztalatok érnek a legtöbbet, még akkor is, ha ezek nem feltétlenül szakmai vélemények. De Te nem ilyet írtál be a fórumba, hanem kijelentetted egy vagy több íróról, hogy azok másodosztályúak. Érzed a különbséget, nem?
-
Switch333
tag
Sztem ez vagy bármelyik más fórum arravaló hogy a tapasztalatokat megosszuk azokkal az emberekkel akik kevésbé vagy egyáltalán nem értenek az adott dologhoz. Ez azért fontos mert ha több(szakmailag kifogásolható) ember ír egy bármiről negatív vagy esteleg pozitív véleményt abban már lehet valami. Azt hogy a tudásodat nem kérdőjelezem meg ez egyértelmű de ennek ellenére nekem is sikerül úgy választanom meghajtót hogy nem állt mellettem senki olyan aki ebben a témában 100%-osan felkészült lett volna. A ''fikázásásért'' elnézést kérek sajna nem igazán fejeztem ki jól magam.
Ja és a honlapodon sajnos semmit nem találtam az én játékosomról és tényleg érdekelne róla a véleményed. Pioneer DVR-108 firmware: 1.20
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Lehetséges, hogy a közeljövőben szükségem lesz egy hordozható USB-s DVD íróra laptophoz, és a Plextor PX-608U/T3 modellt néztem ki. Linux alól használnám (growisofs, cdrecord), tehát PlexTools és hasonló Plextor-specifikus szoftverek nélkül kellene jól működnie.
Jó választás ez a DVD író? Viszonylag drága, de ha hozza a Plextortól elvárt kimagasló minőséget és megbízhatóságot, akkor nekem megérné. -
PPeter
addikt
válasz
Switch333 #3148 üzenetére
A megírt lemezek minőségét tudod ellenőrizni vele, amennyiben erre alkalmas a meghajtód (attól még hogy végigmegy, az eredmény nem biztos hogy használható), erről itt egy másik cikk: [link]
Látod, pont erről beszéltem: egy rakás olyan dologgal nem vagy tisztában, ami elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy magabiztosan lehúzz vagy megdícsérj egy meghajtót. -
Switch333
tag
Ezzel egyet kell hogy értsek! Sajnálom hogy ha valakit félrevezettem de én csak azt írtam le amit tapasztaltam vagy amit a haveri körömtöl hallottam, láttam. Amúgy meg persze hogy nem lehet egy ''halandó'' felhasználónak akkora nagy tapasztalata! Én csak segíteni akartam a választásban de a jó papot halála után avatják szentté.
[Szerkesztve] -
Switch333
tag
-
PPeter
addikt
válasz
Switch333 #3143 üzenetére
Nem a negatív kritika a probléma, hanem amikor lesüt a hozzászólásról, hogy nem megfelelő szakmai tapasztalat mentén született véleményt formál, amivel aztán csinosan félre lehet vezetni azokat, akik válaszokért - és hiteles, szakmailag megalapozott válaszokért - jönnek ide. A segítőkészség dícséretes dolog, de nem biztos, hogy ennek a kedvéért jó kombináció a felületes tapasztalatok mentén született véleményt a szorgalommal párosítani.
-
Switch333
tag
válasz
venember83 #3141 üzenetére
Nem is tudom hogy merészeljek-e válaszolni?!
Az én véleményem az hogy a legjobb választás mindenképpen a Verbatim lesz bár nekem a TDK-val sem volt soha semmi bajom. A többi márkáról vagy semmit vagy negítvat tudnék írni de ezt nem teszem meg mert kapok a fejemre megint!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
válasz
venember83 #3141 üzenetére
A NEC-ek hagyományosan jól mennek szinte bármilyen márkás, normális gyártótól származó lemezzel, Verbatimmal biztosan nem lesz bajod és az ára is egészen jó. Én még mindig nagyon kedvelem a DVD+R lemezek közül a 16x-os Ricoh (RICOHJPNR03) lemezt, bár sokan fújnak rá mostanában, hogy már nem a régi minőség.
-
venember83
nagyúr
Hello!
Nec 5170-et nem talaltam a netes adatbazisba, ezert gondoltam toled kerdezem meg, igy ''szemelyesen''Milyen dvd-lemezt ajanlasz hozza? Verbatim? Traxdata? TDK? Sony? Esetleg mas, fel nem sorolt marka?
Koszonom szepen!
Kerdes nem csak neked szol, barki valaszanak orulok, akinek van NEC-el (ezzel a tipussal vagy massal) tapasztalata, valaszokat halasan koszonom! -
Switch333
tag
válasz
IRON STORM #3137 üzenetére
Én a saját tapasztalataimat írtam le! Ha másnak más akkor sem kell lefikázni a másikat! Ha valaki meg jobban ért hozzá akkor javítson ki de megfelelő hangnemben. Erre jó a fórum sztem!
-
szeva000
addikt
válasz
qpakcovboy #1 üzenetére
áá bocs,elnéztem
[Szerkesztve] -
Tutti-amigo
tag
Hy!
Ejnye fiúk össze ne vesszetek már! Jajj asszem arról már lekéstem! Köszönöm a válaszokat. Én nec és pio 111d között vacilálok. De a nec-eket nem ismerem és nem tudom mi lenne belőle jó választás kb 8k-ba.
Azért megjegyzésként mindenki aki nem tudja, hogy ki az a PPéter nézzen egy kicsit utána, mert az ő véleménye itt kérem aranyat ér! (Ez jótanács!). -
PPeter
addikt
válasz
Switch333 #3133 üzenetére
Öregem, egyrészt szerintem fogalmad nincs róla miket beszélsz, másrészt akkor fekjtsd már ki nekedm, hogy a NEC írókkal példádul mi a bajod? Mik a tapasztalataid? Mert nekem az ÖSSZES eddigi NEC íróból van tesztpéldányom és az ÖSSZES fellelhető lemezzel próbáltam őket. És te? Én nem küldök LOL-t neked, mert siralmas vagy.
-
Switch333
tag
válasz
Tutti-amigo #3125 üzenetére
Sztem vagy rászánod a pénzt és veszel egy normálisat ( Plextor, Pioneer) vagy gyűjtögess tovább! Egy ilyen másodosztályút nem hiszem hogy lenne értelme megvenni! /NEC, LG/.
-
Tybee21
senior tag
Nos, nekem olyan DVD író kellene, ami olcsó, de mégis hosszú időn át lehet rá számítani, ajánlatok?
-
FefeeX
veterán
válasz
Tutti-amigo #3125 üzenetére
Lite-on 8ezerért, NEC, PIO az olcsóbb kategóriában. Ezek mind 8 körül vannak, és jók a PIO-k, csak sokat adnak el ergo több a hibás is... De nem rosszak. Ez a három mindegyik ajánlott, ezek közül válassz szerintem, vagy plextor 15ért... Szerintem az se drága.
-
Tutti-amigo
tag
Hali!
A kérdésem nekem is ez, mint a forum címe! Most Pio 107d-m van és meg vagyok vele elégedve. 1 fajta lemezt amit írt nem tud beolvasni de úgy tudom ez inkább a nyersanyag hibája (Trax 8x +R). Igazából azt sem tudom, hogy lecseréljem-e és ha igen akkor mire. A pio 111d-t néztem ki, de egyik számtech. boltban dolgozó haverom azt mondja, hogy a pio-k mostanság nem igazán hozzák a régi minőséget! (Sokat vittek vissza 1 éven belül) Ahogy néztem nec-eket ajánlanak. A plextorra nem költenék 10k felett és nekem az oem is jó. Tehát miket ajánlanátok amik lehetőleg eléggé kiforrottak már és ismerni lehet a nyavajáikat. Előre is THX -
Dani182
csendes tag
Heló! Holnap megyek DVD írót venni....szerintetek melyiket érdemesebb?
Pioneer DVR-111D vagy NEC 7173 jönnek nálam szóba.
Árban ugyanaz a kettő. Megbízhatóság meg szavatosság szempontjából választanék inkább. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
IRON STORM #3118 üzenetére
Köszi, hogy megerősítettél.
Én is pont ezt bizonygattam, csak nekem nem hittek.
Amúgy tényleg lassan olvasnak az LG-k, bár én találkoztam egy kivétellel, ami nekem is van: egy külső 5169D, és ez brutálisan olvas, gyorsabban, mint a NEC, bár hozzáteszem hangos is nagyon. -
FefeeX
veterán
válasz
IRON STORM #3109 üzenetére
Saját tapasztalat: NEC 4571em és a PIO 110-em is legjobban a Ricoh Ricohjpn02-03-04-et szereti. Legkevesebb hiba, legjobb minőség, és visszaolvasásban is asztaliban az a legjobb... Bár a Yudenek sem rosszak... DE akkor is jobb a ricoh
-
IRON STORM
őstag
válasz
Laca19 (a) #3117 üzenetére
Nem tud.
7-7.5x sebeséggel kezdenek az NEC írók is. Az LG írók még lassabban. -
Laca19 (a)
aktív tag
Sziasztok, ...
az lenne a kérdésem, hogy tud-e olvasni egy LG meghajtó(vagy akár más márkájú) egy DVD lemezt rögtön a legelején 12MB-os sebességgel. Vagy honnan kezdi el körülbelül ilyen sebességgel olvasni?
Mert szerintem nem képes egy meghajtó a lemez elején ilyen 9-10x-es sebességre, szóval szerintem ez hihetetlen, bár valaki állítja, hogy ez igaz.
Amúgy egyszer írható DVD lemezről van szó. -
spody
csendes tag
Helóka...
nem tudtok nekem adni egy yoo tippet h mit vegyek?
ha igen akkor irjatok hozzá árat is /fejete kell/...
előre is köszike... -
adra
tag
válasz
IRON STORM #3109 üzenetére
Aha értem és a mínuszos lemezekkel milyenek a tapasztalataid???
-
rszp
aktív tag
Türelmesen várok. Köszi.
-
mexx0407
tag
sziasztok nekem vagyis 2db dvd irom van és megvagyok elégedve vele nagyon is LG és egy NEC
-
rszp
aktív tag
Ha jól láttam akkor ez sima IDE és nincs is SATA változata?
És a 6x írás +R/-R lemezen lehetséges? Mert úgy tűnik nem tudja.
SATA + LightScribe amit keresek és a 6x CLV írás is kellene. /nem LG, Samsung/
Az ASUS tesztre majd kiváncsi leszek de állítólag az sem ír 6x tempóban. -
IRON STORM
őstag
Igen a saját írását is meg van egy Plex 750 íróm az azzal írt lemezeket is.
Eddig MCC004 és YUDEN000T03 és Ricoh pjn03 lemezre írtam. ezeket a lemezeket jobban írja mint bármelyik Pio ill NEC.
cdfreaks fórumában rengeteg teszt van nem csak ezzel az íróval tesztelték a lemezeket hanem Benq és Plex írókkal is.
[Szerkesztve] -
adra
tag
válasz
IRON STORM #3107 üzenetére
Pont a lemeztesztelés miatt lehet érdekes egy ilyen író. A Plex drága, Benq sehol sincs, még a Lite-On megoldható... A Kprobe-al az író saját írását teszteled? Milyenek az írási képességei egy Pioneer v. NEC íróhoz képest?
-
rszp
aktív tag
Köszönöm.
A tesztek jót írnak róla de a Lite-On és a Sony sokszor van összetársítva. A Sony optikai cuccaival meg nincsenek jó tapasztalataim. A Sony + NEC -> Optivalami is elég gyengének tünik a sima NEC dolgokhoz képest. Ez a bizonytalanság fő oka. -
rszp
aktív tag
Sziasztok!
Nagy pof'ára esés lenne ilyenbe beruházni? [link]
Lite-On LH-18A1H -
petike2014
aktív tag
Előre is bocs mindenkitől, de a topikjában senki nem válaszolt rá...
Üdv mindenkinek!
Nagy problémám lenne!
Adott két ASUS 1814BLT (black BOX) mindkét írónál ugyan az a jelenség!
10 fajta lemezből csak 1 fajtát hajlandó írni! Azaz a többi lemezt nem ismeri fel
-bteszem a meghajtóba kerreg kattog egyebek, és semmi, nem elérhető a meghajtó nero nem érzékeli a behelyezett lemezt.
Egy teljesen másik gépen is ki lett próbálva ugyan ez, FW még nincsn új hozzá (tudtommal)
nero-ból is 2 fajtát kipróbáltunk mert a drága jó nagykeresen azt mondták,hogy a gyári nero-val jónak kell lennie, mert írtak egy verbát
kipróbált lemezek:
Verba TY
Plextor TY
TDK TY
Verba CMC01
Datawrite (TDK)
Sony 8x-R
TDK 16x+/-R (mindenfél ami volt)
s még van pár.....
Mi okozhatja a gondot.., valaki plz HELP!
köszi mindent -
Kocka2
csendes tag
Oyan dvdírot keresek, amihez esetleg van nero csomagolva, amellyel tudok fotobemutatot es hi8as videoszerkesztest csinalni tudtok ilyet?
Vagy ez hülyeség? vegyek egy jobb dvd irot, es szedjek ossze egy progit valahonnan?
De milyet?
Velemeny? -
venember83
nagyúr
ujrarakott driverekkel ugy nez ki megy minden szepen es jol, remelem nem kiabalom el
koszonom mindenkinek a segitseget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest