Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudeee
senior tag
válasz Stauffenberg #22488 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a javaslatokat!
A Panasonic DMC-G6 számomra mennyire lenne jó választás?
Van rajta auto mód ha arra lenne szükségem?
Tesztek alapján elég jó értékelést kapott és szimpatikusnak is tűnik.Olvastam hogy a Canon 700D esetében az AF segédfényt a felnyíló vaku "villogása szolgáltatja", ez valóban így van? A használat során ez mennyire zavaró?
Lehet tudni hogy milyen felbontású és minőségű a 700D és a D5200 EVF-e? Nem nagyon írjnak sehol a minőségről csak a hátsó kijelzőt reklámozzák.El kell mennem újra megtapogatni a gépeket hogy előrébb jussak.
A Pentax-K50 és Pana G6 modellt hol lehet kézbe venni?[ Szerkesztve ]
-
k1csi
senior tag
Nem arról van szó, hogy a Canon APS-C szenzorok használhatattlanok lennének (ha valaki pl. kompaktról vált rögtön a megváltás), hanem, hogy ma nem éri meg a befektetést mert relatíve drágán (különösen a gyengébb szenzort fényerősebb üvegekkel kompenzálja) lesz egy nem túl mobilis rendszere.
Ma már ott tartunk, hogy a legújabb Canon APS-C szenzor (70D) is max. pariban van az újabb mFT szenzorokkal. Nem DxO szerint, hanem saját tapasztalatból. Az újabb üvegek mind piszok drágák, és nem feltétlen jobbak az újabb 3rd party verzióknál (eleve fényerős APS-C üveg szinte nincs is).
A FF-et meg a sajtófotózást kár idekeverni, mivelhogy ez kevésbé jellemző hobbira.Az xxxD kategória meg sohasem volt az ergonómai csúcsa, sőt ma már az xxD-t is sikerült butítani (pl. hol van az már, hogy tárcsánként más-mást lehet vezérelni egy funkció gomb után).
Az, hogy ki mit szokott meg (mert ugye a Canon egy időben a FF szenzorával sokakat vonzott) megint kár ide keverni. Számomra pl. az érintőkijelző nem a közeljövőben fogja a dedikált funkciógombokat kiváltani. Fókuszkijelölésre jó, egyébként ha más nincs.
Persze csodák nincsennek a többi APS-C DSLR se sokkal jobb vagy mobilisabb ha valaki rendszert akar építeni.
Hobbi szinten ma inkább érdemesebb MILC-ből válogatni. Sokkal kevésbé valószínű hogy nyűggé válik a hurcolászása.Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
jjeahh
nagyúr
a canon-oknak nekem inkább az anyagával van bajom, sztem mindenképp érdemes megtapogatni, engem nagyon irritál még a 60-70d is..rossz tapintású, csúnya, kopik, sérül...szal gáz szenzor fronton nekem a mai lapkák közül bármelyik megfelelne, sőt az ósdi 12mp mft-vel is elégedett vagyok, számomra a színek, és ezáltal a könnyű feldolgozhatóság sokkal fontosabb...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Sony A7S2 + Smallrig keret, extrákkal
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest