Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkrisi
senior tag
légyszi akinek freezer extrem hűtője van az írja meg a tapasztalatát róla! köszi
-
törölt tag
Üdv!
Melyiket vegyem?
ASUS Triton 88 vagy COOLERMASTER V8 fan
Esetleg jobb?
-
CséZé
őstag
-
Fecy
tag
Hali!
Ti melyiket alyánlanátok amd 6000+ x2-re:
Asus triton 70 vagy CM hyper tx2 vagy AC Freezer64 Pro?
Nem lenne tuningolva csak jóbb hőfok meg hang miatt lenne csere a gyári cooler!Elöre is köszi a segítséget!
-
Criton
veterán
Sziasztok !
E7400 -re milyen hűtőt ajánlotok ? Ami nem nagy, nem hangos - de jól is hűt.
Köszi,
Criton -
Gerisz
addikt
Szerintem attól jobbat ilyen méretben nem kapni, csak ugye nem olcsóság!
Passzívat meg végképp nem hiszem másttechnoboy19: Tx2, freezer 64
Én Tx2-t inkább vennék!AC-nál a Freezer Xtreme rev 2.
"Application:
Intel Socket 1366, 1156, Core i7, 775
AMD Socket AM3, AM2+, AM2 and 939
Up to 160 Watts " már az i5-ot is írhatta volna akkor[ Szerkesztve ]
-
technoboy19
tag
hali!
amd x2 5000 + brisbane magos procihoz milyen hütöt ajánlotok, kicsit huzni szeretném.
2.6 rol-2.8 vagy 3 ghzre
ár / érték arányban melyik a legjobb procihütö am2+ procikhoz?ÉRTÉKELÉS: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/hsz_47415-47415.html http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/
-
kkrisi
senior tag
Kinek van freezer extreme hűtője? Szeretném a segítségét kérni meg a tapasztalatát!
-
Gerisz
addikt
válasz kkrisi #10377 üzenetére
Hát én már írtam itt, hogy én lecseréltem egy Pwm-es AC ventire mikor volt Tx2-m és rosszabb lett mint volt (no nem jelentősen de számokban igen) Nekem a gyári ventit is vezérelte a lapom.
Biza kenterbe vágta, szerintem ott már nagyon elmentek a kinézet felé és a többit elfelejtették. A tudásukhoz képest pedig nagyon drágák! -
Henk
veterán
válasz kkrisi #10377 üzenetére
A tx2 talán egy hajszállal erősebb mint a 7pro,de ez adódhat abból is,hogy a legtöbb esetben a venti teljes fordulaton megy rajt.Ha teszel rá egy pwm-es ventit akkor lehet megszűnik az előnye,arról nem is beszélve,hogy akkor már jóval többe lesz.
De ahogy egy kolléga kifejtette egy másik topikban abból a pénzből már vehetsz egy freezer xtreme-t ami sokkal komolyabb hűtő és sokkal jobban jársz vele.[ Szerkesztve ]
-
kkrisi
senior tag
és a tx2 re vennék egy ac ventit akkor sem lenne jobb mint a 7 pro? agy már alapból nem egy kategória a kettő?(én az árukból azt veszem le h ugyan úgy teljesítenek! tx2-ről néztem egy tesztet és egy csomó asus hűtőt amik 6-8k között mozognak kenderbe vágta)
[ Szerkesztve ]
-
kkrisi
senior tag
Na nézegettem teszteket és a Vendetta nem igazán nyerte el a tetszésemet elég ramatyult teljesít hangban és teljesítményben!
Tehát szerintem a tx2 és a pro7 között filózok! Ezek elbírnak egy enyhe tuningot is a 8200 cpu-m on?2.66ghz alapon
-
vPhis
tag
hali
van valakinek Thermalright SI 128-a? Tapasztalatok?
review nem kell, láttam vagy 20-at -
Face8814
őstag
válasz NEXT LP #10372 üzenetére
Én általában a CPU közepére teszek, majd ahogy hozzáfeszül a hűtő az szépen beteríti az egész procit.
Arra azért vigyázz, hogy ne rakj túl sokat, mert akkor oldalt kifolyik az egész és tiszta paszta lesz még az is aminek nem kéne annak lennie....Az ilyen minőségek, mint "2415680p", azt jelentik, hogy előtted, a szemed láttára real-time leforgatják az összes jelenetet? by Ifju
-
NEXT LP
tag
És a pasztázásról valaki?..
Csak annyi kéne, hogy hogyan tegyem fel. A CPU-ra kell, vagy a hűtőre? A használati útmutató azt mutatja, hogy a hűtőre kell és, hogy csak folyassuk rá a zacskóból... -
elfelejtette
veterán
válasz fireproof #10370 üzenetére
Hy!
Az eltérő maghőfok a pasztázás hibája is lehet.
A két hűtő közzül a Vendetta2 jóval erősebb, de ha jól van lepasztázva, akkor a Freezer7 Pro is bőven az elfogadható hőfokon tarthatja még komolyabb tuning esetén is.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
fireproof
őstag
-
CséZé
őstag
Hi!
Scythe Mini Ninja h áll passzív üzemben?
-
NEXT LP
tag
Sziasztok!
Meg is jött a Vendetta 2, de volna egy olyan gondom, hogy még sosem pasztáztam.
Elmondaná nekem valaki rézletesen ennek a menetét ill., hogy mire figyeljek oda?
Hamar kéne válasz
Előre is köszi! -
fireproof
őstag
P31-ES3G alaplapon nincsen valakinek Arctic Cooling Freezer 7 Pro hűtője? Vagy nem tudja valak ihogy mindenféle beállításban elfér?
-
Henk
veterán
válasz connector #10363 üzenetére
Ez a hűtő iszonyat drága és tuti,hogy ennyivel nem jobb mint egy 10-12k-s hűtő.Ráadásul azon is nagyon sűrűk a lamellák erős venti kell rá a jó hűtéshez,az meg nem lesz halk.Nézz meg pl egy TR HR-01 Plus-t azon milyen ritkák a bordák,az egy alacsony fordulatú ventivel is jól teljesít.Kicsit sajnálom is,hogy eladtam anno.
-
Chosen
addikt
válasz connector #10363 üzenetére
A pwm-es nem feltétlenül jelent egyet a szabályozhatóval. Ugyanis a lapod szabályozza , és nem pedig te, és ez nagy különbség. A 3pin-es pont hogy szabályozható akár egy potival , vagy panellal. A Noctua-nak ritkák a lamellái , szinte semmit nem jelentene hogy 1300 vagy 1600 rpm en jár a venti, de pl egy True-n nem mindegy, mert ott sűrűk a lamellák, kell erő , hogy kivigye onnan a meleget , 1000 rpm vagy 1600 rpm , akár 3-4 fok különbséget is jelenthet. A noctua néma, az biztos, amiatt nem kell aggódni, a tesztekben csak 2-3 fokkal marad el a többitől, de ez ritka, gyakorlatban inkább csak 1-2 fok lehet a különbség.
-
connector
csendes tag
Heló Henk!
Hát bizonx így igaz, itt már csak a szimpátia dönt, de mint említetted, döntő lehet az a "nem"PWM-es ventilátor a Noctuán. Megahalemsre [itt lehet kapni webshopban]meg vennem kellene mindenképp, ahhoz nem jár. Igen amúgy beszerezhető itthon is csak horribilis áron, de mivel kijárok 2hetente Olaszba munkám miatt, így ottani kapcsolatok révén hozzá tudok jutni (Prolimatech-hez).
Szóval most nem tudom, Noctua tetszetős mert nem olyan hatalmas, hozza a tesztekben a formáját a saját hűtőivel, csakhogy ugye fix fordulaton. Jó kérdés ha tennék rá egy PWM-es ventilátort, hogy teljesítene, pl egy 1600RPM-ig szabályozhatót. De ilyen tesztet meg még nem láttam sehol.Valakinek esetleg talán így tapasztalat róla?
Bizony a bordaméret nagyon jó hogy a TR és Noctua-nál kisebb, mint a Mugen 2-nél.
THX for ALL[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz connector #10343 üzenetére
Ezt a polimatech hűtőt nem ismerem.Kapható ez itthon egyáltalán?
Amúgy ilyen kategóriában tényleg nemsok különbség van.A TR meg a Noctua előnye talán az,hogy a borda mérete nem olyan batár nagy.(bár ez lehet,hogy csak nekem szimpatikus)
A Mugen2-n meg pwm-es venti van,tehát ha a halk működés a lényeg akkor ez a hűtő lehet jó megoldás.De felesleges ragozni,ha egy árban jutsz hozzá akkor inkább a szimpátia vagy a kiegészítők segíthetnek a döntésben.
kkrisi: a freezer xtreme valószínű,hogy halkabb a nagyobb venti miatt.(max fordulaton)
De mivel pwm-es mindkettő így valószínű,hogy nem max fordulaton fognak menni tehát nehéz megmondani,hogy melyik lenne halkabb.[ Szerkesztve ]
-
kkrisi
senior tag
freezer extreme halkabb mint a 7 pro? esetleg a ventilyen milyen hosszú élettartamu?
-
buters
csendes tag
Még annyi kérdésem lenne hogy a cooler master tx2-je egálba van a AC Freezer 7-tel ? Vagy utobbi komolyabb hütö?
-
MmDorian
őstag
válasz buters #10352 üzenetére
Nem kell annyit szánnod rá, ha csak 3G a cél, egy AC Freezer 7-tel simán megy annyit, és 5 ezer körül van. Ha tényleg van annyi fölösleges pénzed, akkor egy Freezer 7, rekesz sör kombó helyett vehetsz egy Ninja 2-t, ami röhögve elviszi venti nélkül is, és így tényleg hangtalan lesz.
[ Szerkesztve ]
-
buters
csendes tag
üdv
E5200-ra milyen hütöt tudtok ajánalni max 10eft-ig, ha 3ghz-re szeretném felhuzni?
-
fireproof
őstag
akor én is beruházok rá ha ti is így dicséritek
-
kkrisi
senior tag
Szerintem veszek egy freezer 7 pro-t aztán nem lesz problémám. Tudom rajta cserélni a ventit ha kell, elég halk, el fog férni maximum egy kicsit rosszabul teljesít mint a vendetta 1
-
fireproof
őstag
Vélemények erről a hűtőről?:? Erre a procira lenne : 45 perces teszt után
Esetleg valaki tud olyan boltot Bp én ahol olcsóbban beszerezhető ez a hűtő ?
[ Szerkesztve ]
-
G4ng3r
tag
Hihetetlen ez a fórum motor, nem elég, hogy csak szerkesztés után jelenik meg a kommentem 2. fele, de ha véletlenün valamit még javítanék azt át se szerkeszti...
-
G4ng3r
tag
Ha nem érdekel az ára, akkor egyértelműen a prolimatech a legjobb. Kis légszállítású ventivel ugyanúgy veri a mezőnyt, mint naggyal. Teljesítmény szempontjából most az a favorit.
Igaz hogy 5foknál nagyobb különbségeket ritkán látunk ezen a szinten, de sok embernek aprópénz az a pár ezer forintnak megfelelő különbség, és nem számít ha a legjobbaz akarják...(tűlünk nyugatabbra főleg), dehát ha itthoni helyzetet nézzük akkor mugen2, ami külföldi lapok a legjobb budget price hűtő...
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
akkor kinézet alapján dönts, vagy amelyikhez a szíved húz 2 max 3 fok különbség van a hűtők között , így teljesítményben szinte azonosak. Nem ez a 2 fok fog dönteni , hogy meglesz-e az X ghz
mod: dobj egy pü-t , hogy hogyan jutsz hozzá áron alul (persze ha publikus)
[ Szerkesztve ]
-
connector
csendes tag
Egyetértek veled, alapjáraton én sem látom értelmét a 2 ventilátornak, szinte csak pár fokkal viszik lejjebb a hőmérsékleteket. Igazából látom sokan egyszerre ár szerint ajánltok, és ez így is van jól. Én is így szoktam, csak most ezeket a hűtőkhöz egy áron tudok hozzájutni (pl Mugen 2 árával megegyező szinten). Mi a véleményetek, így is megérné a Mugen 2 és a TRUE?
Prolimatech Megahalems-ről mi a véleményetek a látott tesztek alapján?
THX az eddigieket! -
Chosen
addikt
most nézem csak, 1366 osból nincs black , de a simához jól emlékeztem, jár venti. [link]
mod2: mivel nemnagyon lehet itthon truet kapni , ezért jobban megéri , ha veszel egy Mugen2-őt és rá egy Noctua ventit és még igy is max 16k ból jössz kimod:TOTAL LOKI : ha a gyári okozta , akkor megszűnik
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
A HR-01 nem fér el nála,azért kell az alacsony hűtő.
connector:A mugen2 a legolcsóbb és emelett talán a legerősebb is.Felesleges megvenni akár 3-4k-val drágább hűtőt ha max 1-2 fokkal jobb is nála valamelyik,ha jobb.A TR-hoz külön ventit is kell még venni.De 2 ventit rátenni is felesleges szerintem.
TOTAL LOKI: Cm hyper 212?
TheChos3nOne: TRUE black mennyivel drágább mint a Mugen2?Szerinted megéri a különbözetet?Meg szerintem ahhoz sem jár venti,bár nem biztos.[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz TOTAL LOKI #10337 üzenetére
Cooler Master Hyper 212 jó lenne neked, 8,5k körül alkul. Még tuningot is bőven fog bírni
connector: extrém tuning lesz , vagy átlagos? Ha fontos a hang , akkor a Noctuat tudom ajánlani, azon alapból 2 venti van. De ha extrém tuning lesz , akkor TRUE 120 , és az 1366-hoz talán még gyárilag is adnak ventit, ami folyadékcsapágyas (vagyis halk) ha jól emlékszem.
mod: mugen2 van egy haveromnak , de neki nem jön be a venti zaja , a prolimatech drága , és talán még venti sincs hozzá, így marad a true és az U12P
[ Szerkesztve ]
-
TOTAL LOKI
tag
Hellosztok!
Vásárlás elé adom magam, mivel közeledik a nyár. E8400 Intel procim van, amin még gyári hűtés van, de mindenképpen cserélni szeretném. A gondom az hogy nem tudom milyet vegyek, ami csendes és jól hűt. Nem tudom hányan tapasztalták már azt amit én, hogy a gyári proci hűtő berezonál. Alapból hülye a felfogatása az Intelnek, de normálisan erősítetem rá a deszkára. Nagyon zavaró tud lenni ez a rezonálás.
Szóval olyan 7-8 ezer Ft.ig kéne valami jó kis hűtő, ami csendes és jól is hűt.Köszi a válaszokat.
TL
-
connector
csendes tag
Sziasztok!
Stock cooler helyett keresek egy megfelelőbbet, egy i7920-ra. Tuning lenne, de a zajszint is mérvadó. Néztem teszteket sok külföldi oldalon, de szinte minden tesztben az i7-re tett azonos hűtők más-más értékeket kaptak. Ezért kicsit döntésben elbizonytalanodtam.
A kiválasztottaim:
Thermalright Ultra 120 eXtreme (Black ED.)
Mugen 2
Prolimatech Megahalems
Noctua U12P-SE1366
A sorrend is valamelyest így néz ki mostani a besorolásaim alapján.
A hűtőkre csak tuning esetben szerelnék 2 vetillátort +ba.
A fórumon körülnézve láttam, sokan Mugen 2-est választották, szép eredményeket elérve vele. Szerintetek melyik termék érné meg mind alap és tuning beállítások mellett az i7-esre?
Az érveket-ellenérveket, véleményeteket előre is -
sz.j
nagyúr
-
kkrisi
senior tag
Milyen hűtőt ajánlotok Intel procira amely a kisebb hűtők közül (13-14cm gondlok) a legjobban teljesít?
-
vPhis
tag
halihó
nagyon gondolkozom egy Thermalright SI-128-on. A teljesítménye tetszik, ott nincs gond, de mindenhol 11k vagy afölött van, TTS-nél meg 5k.. lehetséges ez?
-
fireproof
őstag
köszi
-
fireproof
őstag
és venti is van hozzá alapból? meg azért kérdeztem mert lehet h tennék majd még 1 et rá. vagy az az 1 is sok?
-
fireproof
őstag
természetesen bármelyik BP i bolt jó (17.kerben lakom)
-
Chosen
addikt
válasz fireproof #10313 üzenetére
A noctua nem csak 1366-os , hanem az is jár hozzá
N520-at nem ajánlom, semmit sem tudok a hangjáról, 2 venti, dupla zaj.
Ott a Revoltec Pipe Tower Pro, 9k , és jár hozzá szabályzó is , venti is, és jó a teljesítménye.Akkor csak iponból veszed , vagy máshonnan is jó? ezt is el kéne dönteni , mert jó , hogy itt ajánlgatjátok a TRUE 120-at meg Xigmateket , de azoknak iponhoz köze nincs.
-
fireproof
őstag
persze késöbbiekben lesz tuning és a keret az 13.000 alatt kb
-
fireproof
őstag
ja aszt nem láttam nem nekem LGA-775-ös kellene
-
fireproof
őstag
Intel procira akarom. ÉS ez milyen lenne ? [link]
-
Henk
veterán
válasz chooky #10275 üzenetére
Az 1 képen lévő ventinek nem tudom pontosan mi a neve talán pci slot venti,de a kártya bővítő helyre fogatható a ház hátuljába.A 2 képen lévő dolgot egyáltalán nem ismerem fel.
A 3-as talán valami amd laphoz való cpu hűtő hátlapi panel.A 4-es meg szerintem egy házilag készített vga hűtő,amit csak a gyártója tud,hogy melyik modellekre passzol.
fireproof: az 5 hűtő közül amit linkeltél én a Vendetta2-t venném.Jó hűtő és nem foglal sok helyet.Bár azt nem tudom milyen procira akarod.
Jojj: az x48-dq6-on nincs a lap alján hűtőborda a cpu alatt?Nekem 680sli-ből volt dq6 és azon volt.Ott gond volt a cpu hűtő kiválasztása.[ Szerkesztve ]
-
fireproof
őstag
De a Mugen2 olyan ormotlannak néz ki
-
fireproof
őstag
Szerintem a választásom erre esik : [link] szerintetek? megéri?
-
kelzsoca
félisten
-
Jojj
csendes tag
Gigabyte x48-DQ6 alaplapba milyen procihütőt vegyek? Az alapból a lapon lévő bordáktól elfér pl. egy Artic Cooling Freezer EXTREME vagy egy hasonló méretű hűtő?
-
Chosen
addikt
válasz puttputt #10300 üzenetére
félreértettél mindent.
Ezeket iponból ajánlottam, mivel ő azt linkelt, így gondolom onnan szeretne venni , iponon kívül még legalább 1000 és 1 hűtést tudnék mondani.A Noctua nem i7-re tervezett , hanem jár hozzá +1 venti és i7 felfogató, olvasd át, mit írtam
Boltban a Silent Square és az Arctic Squre 11 ezer körül alakul , így értettem, hogy olcsóbb is nála. A HR-01-et csak megjegyzésként írtam , ha nemszámít neki, hogy használt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Arctic Freezer Xtreme 120 processzor hűtő intelre
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- Be Quiet! Dark Rock TF (1gen)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest