-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
válasz betyarr #176603 üzenetére
egy kis feedback,remélem hasznos lesz:
összetettem a vasat,kiválóan szuperál,köszönöm a segítséget!
közben megismerkedhettem az XMP-vel is,mindig tanul az ember.a ház a Thermaltake Versa H15 lett végül,ahogy azt megbeszéltük.ennél a háznál nagyon el kell előre tervezni a kábelmenedzsmentet,különben ötvenszer kell újra és újra kiszedni-visszatenni az alaplapot
az új konfig megörökölte a régi odd-jét (ragaszkodik hozzá a tulaj,mert időnként használja).a házban van neki hely,de ez az asrock-ot nem érdekli,mert van egy alkatrész,ami megakadályozza,hogy a helyére lehessen tolni a meghajtót.mutatom:
szóval,ha valaki hasonlóban gondolkodik és nem akar "szépséghibás" eredményt kapni,akkor erre figyeljen!
ettől függetlenül köszönöm a segítséget és az ajánlást! -
betyarr
veterán
válasz betyarr #176603 üzenetére
bocs a variálásért,lehet mégis inkább a Thermaltake Versa H15 lenne a választott házikó.az előlapi csatik miatt,mert idősebb generációnak kell és sajna már ez is szempont.
illetve,ha jól nézem talán még szellősebb is mint a fractal.a Thermaltake Versa H15-ben milyen a gyárilag adott venti?erről van infó?
jó lesz az általam felsorolt alkatrészekhez?
-
betyarr
veterán
válasz palfitom #176599 üzenetére
cpu: 5600G
lap: ASROCK B450M Pro4 R2.0
hűtő: ALPENFÖHN Ben Nevis Advanced
ram: KINGSTON FURY 16GB Beast DDR4 3600MHz CL17 KIT KF436C17BBK2/16
ssd: SAMSUNG 500GB 980 M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V8V500BW
hdd: WD Purple 4TB 3.5" 5400rpm 256MB SATA WD42PURZ
ház: FRACTAL DESIGN Core 1100
táp: BE QUIET! System Power 10 450Wezeket válogattam össze végül az ajánlásaid alapján, légyszi mondj rá egy áment, vagy javasolj változtatásokat.
remélem minden elfér a házban, a hűtő alatt, meg elég hosszú a madzagjuk.köszi szépen!
-
betyarr
veterán
válasz palfitom #176586 üzenetére
intel lenne priorizálva
-azért kérdőjelezted meg, mert felesleges ragaszkodni az intelhez? esetleg amd (sokkal) jobb választás lenne?
monitornál lehet félreérthető voltam, de az van, arra nincs szükség. így is maradhat az összeállított konfig? úgy értem, hogy a bekalkulált monitor ára esetleg mehetne a többi alkatrészre. (csak kérdés, no offense)
ahol minden kapható és nem akarják a vásárlót lehúzni/átverni/garanciáztatás esetén az időt húzni
- Tapasztalataim alapján ilyen magyar kisker nincs.
hát igen...ez a valóság, kár volt említenemlátok 12100 és 12100F cpu-kat is. gondolom az F nélküli a javallott. mi a különbség?
köszi szépen a választ!
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
üdv!
ismerősnek tennék össze egy jó kis időtálló gépet.ami jelenleg van neki,azt még 2009 tájékán állítottam össze,de a mai napig megállja a helyét a feladatra,de már elmúlt felette az idő.meg különben is,jön a win10 támogatás vége hamarosan...mindegy.naszóval,anno is itt kértem segítséget és azok alapján nagyon jól el lett találva.azóta csak egy ssd került bele,hogy egy kicsit felturbózza a cuccot.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
- csak irodai felhasználás,filmnézés,netezés,torrent
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?- sata odd
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?- bill/egéren kívül mindenre
4. Mennyi a kereted rá?- 200k,de inkább alatta,ha lehet
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)- valami full hd monitor van.g.sync,freesync sztem nem releváns a leendő használója részéről
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?- intel lenne priorizálva.mindenből új kellene.egyedi igény még: egy jóféle samu 500gb körüli m2-es ssd,hogy időtálló legyen, 3-4tb hdd a letöltött cuccoknak (wd purple/red?),kisebb fordulaton,hogy csendes legyen a gép.egy jó és csendes (be quiet?) cpu hűtő.valami nem túl nagy ház,ami jól szellőzik és jól szerelhető,meg van benne hely odd-nek is.ez utóbbi átkerül majd a régiből (satás).
lehetőség szerint jelöljetek meg légyszi 2-3 opciót is az alkatrészeknél.valamint az lenne még a kérésem,hogy olyan webshopból legyenek az alkatrészek,ahol minden kapható és nem akarják a vásárlót lehúzni/átverni/garanciáztatás esetén az időt húzni.köszönöm szépen előre is a választ!
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz tranceplanet #158897 üzenetére
igen,láttam.viszont egy helyről lenne célszerű a konfigot összeállítani,mert ha probléma van vele,akkor bajos a hibakeresés és a visszaküldés is.
-
betyarr
veterán
válasz palfitom #158870 üzenetére
addig tököltem a bill-egér kérdéssel,hogy az iponnál elfogyott a 3200g proci (#x@*! és hasonlókat mondtam).
érdemes várni rá (tudom nem vagy jós) lesz vajon napokon belül,vagy van valami jó alternatívája?mert amiket összeválogattam/tunk persze nincs minden máshol egyben -
betyarr
veterán
válasz palfitom #158865 üzenetére
a fene se tudja.ezen még elmélázom.
esetleg tudnál ajánlani valami extra halk tápot 20k-ig,aminek 12-es ventije van?ha jól láttam atx is elfér a házban.
illetve sokat keresgettem billentyűt és egeret.jó lenne wireless,de 10k körül csak gyatrákat találtam.hátha te tudsz. -
betyarr
veterán
válasz SyMbioTe #158858 üzenetére
- Ha úgyis ekkora a ház, és SFX táp is befér, akkor miért paneltápot akarsz hozzá?
asztalon lesz a gép és az a cél,hogy minél zajmentesebb legyen,de azért ne főjön meg benne a cucc se.így szellősebb is lesz,meg egy zajforrás ki lesz iktatva.ha meg kell majd egy dvga a fiamnak,akkor cseréljük a tápot is.
a ház venti ötletet köszönöm,tényleg jobb,mint amit kinéztem.sajnos a topikjában nem kaptam választ a kérdésemre
-
betyarr
veterán
üdv!
a 10 éves fiamnak szeretnék összeállítani egy asztali pc-t.nem kell erőgép,sem 4k,a lényeg,hogy minecraft meg pár játék elfusson rajta szaggatásmentesen.a cél nem az,hogy figyeli a gyerek az fps-eket,hanem hogy alapbeállításokkal azért megmozduljanak rajta a játékok.nyilván nem a legújabb,legdurvább hardverigényű játékokra gondolok.még külön vga sem feltétlenül kell.
ami még lényeg,hogy kis helyet foglaljon a gép,mert az asztalra fog kerülni,ezért m-atx vagy mini itx (ha árban belefér) konfig kellene.nem ártana ha csendes is lenne,ezért ezt a tápot néztem ki: [link]
minden más kell: egér és bill. is.
a pc-re a plafon 160-170k (nagyon max.) + full hd monitor max ~50k.kivitelezhető?
-
betyarr
veterán
válasz Paxker315 #155920 üzenetére
a phanteks 350x nagyon megtetszett neki,azon nem kéne már változtatni.de ezek az atx lapok már tényleg drágábbak.így is jóval többet költ a konfigra,mint amit eleve eltervezett.
szellőzés szempontjából az asrock b450m pro4-f mennyire jó választás ebbe a házba?elől lesz két arctic p12-es és hátul pedig egy.cpu hűtőnek ben nevis advanced,vga pedig asus strix 1660 6gb-nél maradt. -
betyarr
veterán
válasz palfitom #155913 üzenetére
marad a sógorom az asrock lapnál,mert már nem férne bele a keretbe az msi.semmi tuning nem lesz.
atx asrock lapot tudsz ajánlani ebben az árban?tényleg hülyén nézne ki egy kis lap abban a nagy házban.meg szellőzés szempontjából lehet jobb lenne egy atx (ha már atx a ház). -
-
betyarr
veterán
válasz palfitom #155876 üzenetére
Öööö, némi "zavart érzek az erőben": az ajánlott konfig ~285000 Ft, míg te 180-200000-es keretet határoztál meg
igen,mert a vga még kérdéses,hiába szerepel az offline bolt összeállításában.Azon kívül vannak problémák, az igények, és a keret nem igazán összeegyeztethetők, például: "jól szellőzik,jó a kábel menedzsmentje... max. 20-ig, vagy "jó táp is kellene (jó minőségű és nagyon halk 20k körül"...
ezért meg sorry.sajna nem vagyok képben a jelenlegi árakkal
mindenesetre köszönöm szépen a segítséget -
betyarr
veterán
válasz palfitom #155870 üzenetére
köszi a választ!
sógorom ezt a konfigösszeállítást kapta helyi,offline boltban:egyrészt elég szabatos,mert nem írnak semmi márkát stb. a ramhoz,ssd-hez,plusz nem tudom mennyire korrekt ez a ház és alaplap.a cpu fix kérés volt.a vga meg majd még eldől.kérnék véleményt/javaslatot a többire.házból egy olyan kellene,amin a kezelőgombok/csatlakozók lehetőleg a ház felső részén vannak és jól szellőzik,jó a kábel menedzsmentje (ilyesmi árban,ami fel van tűntetve.nyilván ha kicsit drágább,az nem gond.sztem max. 20-ig mehet.) egy jó ram kitet (16gb),m2-es ssd-t (500gb).sztem jó lenne egy dedikált cpu hűtő is,minél halkabb, hatékonyabb és olcsóbb (15k körül).illetve egy nagyon jó táp is kellene (jó minőségű és nagyon halk 20k körül),mert ami itt van azt enyhe túlzásnak gondolom és nem tudom mennyire jó ez a zalman (sztem tuti van jobb).
az egészre van ~180 (nagyon max 200k).
amire kellene: lightroom (fényképezik a srác),meg valszeg egy kis játék is (újabb címek,de nem fullos beállításon).köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
üdv!
jelenleg melyik webshop ajánlott ár/gari érvényesítés szempontjából full hardver összeállításához?
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
üdv!
van jelenleg egy am1-es konfigom: asrock am1h-itx lap és benne egy athlon 5350-es proc.a kérdésem az lenne,hogy hasonló kis fogyasztásban (vagy egy kicsivel lehet nagyobb is,de a 90w-s táp azért bírja el) lenne ami kiváltaná?ami a lényeg,hogy erősebb legyen és legyen a lapon dc táp csati (nem akarok külön tápot a gépbe) és maradjon az itx méret.
sajnos ez a konfig sokszor eléggé lassúnak tűnik netezés közben.főleg ha már régebbi rajta a win.
áramfogyasztás szempontjából,ami a gépben van: 1 ssd,1 hdd és 2 venti.köszi előre is a választ!
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz Kristof9094 #84363 üzenetére
-
betyarr
veterán
válasz Kristof9094 #84356 üzenetére
nem olyan olcsó... [link]
viszont a 1820 és a 1840 között ~100huf van.érdemes a 1840-et akkor,vagy nagy változást nem eredményez?
-
betyarr
veterán
válasz Kristof9094 #84352 üzenetére
esetleg a jobb időtállósság szempontjából a 1820 helyett esetleg érdemes a 3220-at választani?
-
betyarr
veterán
üdv!
asztali gépet tennék össze a testvéremnek.felhasználási cél: internetezés,minimális filmnézés,csevegőprogramok,néha irodai alkalmazások.
kell minden,kivéve a perifériák.ssd nem szükséges.
elsősorban intel felé hajlanék,de tulajdonképpen mindegy,csak korrekt és gyors legyen és minél halkabb.
köszi előre is! -
betyarr
veterán
üdv!
egy olyan projekt lenne,hogy egy lehető legkisebb fogyasztású pc-t szeretnék összetolni.
amire kell: 7/16-18 órában menne (ezért kellene a nagyon-nagyon kicsi fogyasztás).ubuntu menne rá,amin egy asterisk futna.ezen kívül csak általános dolgokra kellene: internet,esetleg szövegszerkesztés (nagyon minimál) és persze filmnézés.ha a hw elbírná,akkor lehet windowst tennék rá és úgy futtatnék egy virtuális gépen linuxot és azon az asterisket (de gondolom a linux jobban megérné).
a cél tehát:1. az asterisk futtatása
2. a jelenlegi pc-m mellett használnám,mint 2. gépet,elkerülve a nagy áramfogyasztást.nyilván a "nagy" gép csak akkor lenne bekapcsolva,ha játszanék.no erre kellene valami ajánlat.
ami van: ház,bill,egér,monitor.
ja,és legyen minimál zajjal is.
köszönöm a válaszokat! -
betyarr
veterán
üdv!
egy idős néninek kellene összerakni egy konfigot.monitor,bill,egér van,minden egyéb kellene.teljesen alap netezős konfig,2gb rammal,valami nagyon alap házzal és táppal (akár egyben a kettő,ha van olcsó alternatíva).a monitor nem hd,tehát semmi extra nem kell,a szempont jelenleg a legolcsóbb konfig,ami még nem életveszélyes.hdd-nél is az ár számítana leginkább,tehát a "csak egy kicsivel drágább a nagyobb" nem opció.lehetőleg a 2-3 év garra jó lenne törekedni.mindegy teljesen hogy amd vagy intel.
egyelőre újban nézzünk 1-2 példát,aztán majd eldönti,hogy jó-e neki árban,vagy inkább használt érné meg.előre is köszi!
-
betyarr
veterán
4570-hez az Asus B85-PLUS mennyire optimális választás?van rajta normális integrált audió?nem melegszik?stabil?rendben van?
vagy van valami jobb,ami nem drágább 24k-nál és nem asrock? -
betyarr
veterán
válasz Buci21 #55327 üzenetére
némileg már tudok szöveget értelmezni,azon túl vagyok már.viszont ez:
tuti lesz rész ahol CPU limit lesz, de erre szolgál a tuning
nekem azt jelenti,hogy tuning nélkül nem teljes értékűen szolgálja ki,amiből azt a konzekvenciát lehet levonni,hogy kevés mellé (persze szerinted).
-
betyarr
veterán
erre már a vámon felül a 27% áfát is rápakolják
-
betyarr
veterán
jajj nekem! a végén az marad,hogy feldobok egy pénzérmét
frescho:
Hogy mivel jarsz jobban, azt neked kell tudnod.
ha tudnám,akkor nem kérdeznék itt rá
Casanova*: tuti jó kis lap,csak picikét drágácska
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
A véleményem az, hogy egy FX-et gyári beállításon használni vétek.
tehát ezt lehet úgy érteni,hogy felesleges megvenni,ha nincs tuning? pl. i5 4570 vs. fx 8320 tekintetben is?már lassan a "start" gombon a kezem és elkezdtem vacillálni
kell nekem olvasgatni...
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
bocsánat az offért,de nem tudja valaki hogy a p*x-ben mi ez a nagy készletfogyás az asus m5a97 r2 (és mostmár a 99 r2) lapból?vajon lesz még?
-
betyarr
veterán
válasz Rypejakten #47557 üzenetére
a bordában tényleg nem lehet különösebb hiba,de ventit sztem én újat veszek.valami olyat ami nem hangoskodik.akár azt a noctuát is amit írtam.csak nincs vele tapasztalatom.ezért is kérdeztem rá.vagy az sem ajánlott bordához?akkor már inkább a sajátja?
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz Buci21 #47554 üzenetére
nekem is arctic van,még a régi fekete.nem rossz,de azért halkabbat is eltudnék képzelni.volt fehérem is,még amikor itthon kapni sem lehetett.kipróbáltam és rögtön utána vissza is tettem a régi feketét,mert egyrészt hiába egy cég,de a régebbi láncba köthető cpu arctic hűtővel nem működött együtt,másrészt sokkal nagyobb fordulaton és sajnos sokkal hangosabban üzemelt,mint a régebbi feketék.
-
-
betyarr
veterán
válasz Rypejakten #47502 üzenetére
ha úgy lenne/van,akkor semmi gond persze
-
betyarr
veterán
válasz Rypejakten #47498 üzenetére
vitatkozni semmiképp nem akarok,de azért azon is van venti és azért ki tudja milyen ótvarporos gépben volt használva.persze nem biztos,de benne van a pakliban,hogy a ház belseje akkor látta a napvilágot amikor legelőször összerakták a masinát,meg amikor széjjel szedték,hogy eladják a cuccokat belőle.nekem 5 éves a konfigom,de havonta-kéthavonta porszívózom,kifújom,ecsettel leporolom a ventiket és a nehezen hozzáférhető helyeket.nincs is por általi ventihalál!
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz Rypejakten #47494 üzenetére
nekem egy szenvedésmentes,nem használt kén'.így marad a jobbak közül a brocken?sztem ez is maxijó lesz,mert tuningot nem tervezek.
ja,meg jó vóna,ha a hűtő beférne a "kis" cm 690-es házikómba.mer az sose árt...
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
köszönöm a válaszokat,nem problémázok tovább ha a tápra nem sajnálom a cca. 20k-t (xfx pro 550,5 év gar),akkor a hűtőn sem fogok spórolni.
mégegy lényeges kérdésem még azért van: a Scythe Ashura vagy a brocken szerelhető könnyebben? még soha nem tettem össze teljes konfigot,nem pasztáztam stb. -
betyarr
veterán
hehe,sry.kicsit félreérhető volt amit írtam.tehát:ha nincs tuning,akkor is kell egy ilyen árú hűtő,vagy megteszi egy olcsóbb,jó/jobb ár/érték arányú is?vagy a fentebb felsoroltak az igazán ajánlottak?
csak kérdés,nem kötekedés. -
betyarr
veterán
-
betyarr
veterán
ha az amd vonalon maradok,akkor melyik hűtőt ajánlanátok,ami jó halk,hatásosan hűt és nem egy zsák pénz?
-
betyarr
veterán
az fx 8xxx szériából a bestbuynak (nem tudom melyik az) mennyire van számottevő előnye a 6300-al szemben?megéri simán a +10k-t,vagy csak pénzköltésnek jó?
-
betyarr
veterán
válasz membrandj #47196 üzenetére
aha,tehát akkor ilyenkre nincs értelme számítani.
arról már rég letettem,hogy valaha sikerül évekig megtartani egy alkatrész (pl alaplap) és utána a többi hw-el továbblépni,mert mindig jön valami újdonság és kompatibilitási problémák keletkeznek.mégegy kis segítséget kérnék: soha nem raktam össze teljes konfigot egyedül,csak 1-2 dolgot cseréltem,de az egyszerű volt.egy teljesen kezdőnek mennyire ajánlott ilyenekkel szórakozni?pl soha sem pasztáztam.attól egy kicsit tartok...
-
betyarr
veterán
válasz membrandj #47175 üzenetére
tudom,hogy nem vagy jós,de biztosan tisztában vagy a jövendő trendekkel.várható valami olyan újdonság amit esetleg érdemes megvárni,mert ár/érték arányban kedvező(bb) lesz (elsősorban processzor/alaplap témára gondolok),vagy lesz-e valami,ami miatt jelentősen olcsóbbak lesznek a mostani fx-ek?úgy január tájékára gondolok (az ünnepek után hátha lesz egy kis áresés,vagy akció az iponn*l).
ez a memóriadrágulás vajon minek köszönhető?vissza fog esni az ára?ddr5 várható mostanság? -
-
betyarr
veterán
ezek közül most melyik a bestbuy egy 7770 (később lehet feljebb lépés) mellé,ha egy középkategóriás játékgépet akarok összehozni? (nem max felbontáson,persze).
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Intel PC v4 , i7 6700 , RTX 2060 , 16GB DDR4 , 256GB SSD , 500GB HDD
- Számítógép , i7 6700 , Vega 56 , 16GB DDR4 , 256GB SSD , 500GB HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5500 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 4500 / RTX 2060 / 32GB DDR4
- ÚJ BONTATLAN 2024 APPLE IMAC 24 Legújabb iMac 24 M4 8/8 16B/256GB Blue magyar bill Azonnal Átvehető