Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
Topikgazda
válasz zsiga_667 #1620 üzenetére
Te tulajdonképpen az elkattintott fotók számához kötöd azt, hogy ki-mennyit tanul egységnyi idő alatt, holott ez nem igaz. Ezek a számok legfeljebb korrelálnak egymással, de nem következnek egymásból. Ahogy nyilván a sok kilométert levezetett sofőr is csak valószínűleg, de nem szükségszerűen jobb, mint aki kevesebb kilométert ment. Lehet az egyik rendszeresen jár vezetéstechnikai tréningre, más meg csak a bolt-iskola-munkahely között ingázva szedi össze az ötször több kilométer.
Az a fotós tesz bele több energiát az önelemzésbe, tanulásba és fejlődésbe, aki motiváltabb, motivációt pedig sokféle módon lehet nyerni. Én például csak simán egy challange jelleggel vetettem fel a filmes kipróbálását, vagy mondjuk egy buta/ósdi digi váz + manuál objektív kombót. Vagy kipróbálni új stílusokat (így kerültem pár éve az utcai fotózásba), de a Merci által említett csak egy fix objektív használata pár hétig/hónapig is nagyon sokat fejleszt, ezek nem "sznob" panelek, hanem a legnagyobb fotósok által is gyakran hangoztatott tippek és sok fotós képzésen is előkerülnek. Meg lehet aki itt ilyet leír tanácsként, már maga is átment ezeken és nem rossz szándékból mondja, hanem pozitív tapasztalatokból.
A lényeg az, hogy olykor állítsd magad kihívás elé a komfortzóna kényelme helyett. Több önismeretet tanít, mint ugyanazt a semmit csinálni tízezer-húszezer fotón keresztül, mert az a kényelmes.
Ahány barátom eddig kipróbálta a filmest (életében először), mint azt mondta, hogy mivel nem akart pazarolni az anyaggal, inkább elkezdte fejben összerakni a kompozíciót, előre gondolkodni, előre tervezni és ami érdektelennek lett ítélve, az már az exponálás előtt a kukában végezte, nem pedig utólag mazsolázta ki a tengernyi szemét közül a használhatót, ezzel pedig sokkal inkább elkezdtek odafigyelni a környezetükre fotózás közben, mintsem a szemétgyártás, keresőből ki-nem-szállás és az LCD-n visszanézegetés kösse le feleslegesen a figyelmet.
-
Mercutio_
félisten
A jó fotós úgy készül, hogy a szar fotós fogja magát, csinál tízezer szar képet, és végiggondolja hogy melyik miért nem jó, és mit kell majd legközelebb csinálnia ahhoz hogy jó legyen.
Szvsz a "szar fotós" az szar fotós , és nem gondolja végig, mert
- ő már ellőtt 10ezer képet, tehát "mindent kipróbált", ezen már csak a váz/obi minőségi cseréje/bővítése javíthat
- 10ezer képet a büdös életben nem fog átpörgetni és kielemezni, inkább lő még 10ezret
- ami időt 500-1000 képpel és annak elemzésével tölthetett volna, vagy a fotózás alapjaival való ismerkedéssel, azt inkább YT influencer techvideók nézegetésével, technózó szemléletű cikk olvasásával és pixel-peepeléssel töltBtw nekem is az jött le, hogy a meglévő digi mellé ajánlotta Muerte68 a filmest (de kis kapacitású kártya és RAW+jpg-be fotózással is el lehet érni darabszámkorlátot)
Én a kevésbé radikális "csak 1 fix obival járom a várost/tájat néhány hétig" módszert javaslom, az is lelassít, és megtanít adott látószögben gondolkodni.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Muerte68
addikt
Nincs bajom a technikával se az Af- el van filmes slr gépem autófókusszal is szoktam is használni.
De a filmes fényképezés nem arról szól hogy kínozza magát az ember hanem hogy átgondolja.
De szigorúan hobbi és másod gép szórakozás szinten, alapvetően én is digitálisan fotózok de sok mindenben másképp gondolkodik az ember ha mást is kipróbál és jobban megérti minek mi a következménye mint ha lövök 100 képet és majd jó lesz valamelyik.
De szerintem hagyjuk mert elbeszélünk egymás mellett, fölösleges köröket futva mivel nem fogjuk meggyőzni egymást szemmel láthatóan.
Mondjuk én nem is akartam csak elmondtam a véleményen, ami nem kötelező senkinekLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OTP Bank topic
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Netfone
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest