Hirdetés
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
Ma ismételten megbüntettek Kecskeméten 5000ft-ra a rakodási területen,épp bent lehettem az üzletben ezt múlt héten kezdték ezt a játékot pedig több mint 5 éve oda járok.Még jó hogy kint a tábla,megkérdeztem telefonon----> válasz :nem voltam az autónál,erre és hogy vigyem be az üzletbe?kérdeztem---->válasz:az őket nem érdekli
Én nem fizetnék. Fellebeznék, és akár ügyvédet fogadnék, perelném a büntetés kiszabóját (persze ehhez már tanúk is kellenek, hogy rakodás történt).
Egy ilyen fellebezés megfogalmazásához is célszerű jogász segítségét kérni (ha van rá mód), mert ha szerepel benne néhány tekervényes jogi kifejezés, a lehúzók inkább visszakoznak.
mezis
-
buherton
őstag
Próbáltál volna Körösladány-Gyomaendrőd úton menni 90-el, de akár 60-al . Ki tették a 30-as táblát, de én szívem szerint 20-ast, vagy 10-est tettem volna ki. Motorral lehetett 60-al menni, de akkor mindkét sávot használni kellett. Kondoros-Csorvás ott még motorral sem lehet 60-al menni . Amúgy az is igaz, hogy tényleg vannak olyan utak ahol ki teszik a 60-as táblát, de simán lehet 90-el haladni. Békés megye tele van 60-as táblákkal, még főúton is elég sok akad... De nálunk általában nem véletlenül teszik ki.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
titán
Hogy mas -e? Nem is lehet oket egy lapon emliteni. Elozo kocsijaimon nem volt teli, csak kuszkodes volt, lassan 5 eve van meg a corsam, arra tettem michelin alpin a3-at, gyilkos ahogy tapad. Ez egy nagyon eltalat gumikeverek, vezettem mar sok autot telivel, foleg cegeseket, de ennyire jo egyik sem volt, talan Tesom dunlopjai.
-
Rick4
félisten
Nem veled van baj, hanem azokkal a barmokkal, akik nem képesek felfogni, hogy bizony lassabban kell menni, mert fagyott az út. Az algyői út ugyan le volt takarítva, de 3 körül, mikor mentem a városba esett a hó, és ettől azért csúszott. Vannak olyanok, akik ilyenkor is úgy nyomják, mint ha nyár lenne. Szerencsére egy ilyen árkos kalandpark után ők egy darabig kiesnek a közlekedésből...
Mondjuk sík jégen tökmindegy, hogy téli vagy nyári, az kis fékezéssel már csúszni fog...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
mezis
félisten
Valóban a legnagyobb probléma, hogy a csúszós utat akkor érzékeli az ember igazán amikor lassítani vagy gyorsítani szeretne. Aki megelőzött, az is bizonyára akkor észlelte, hogy sikamlós a dolog és azért vett vissza utána.
(Én utasként egy Volga kombiban -nem messze a Volgától- téli úton tapasztaltam a következőt: egyszer csak minden különösebb ok nélkül megállt az egyébként gyakorlott pilóta, kiszálltunk körbejárni az autót. Defektre gyanakodott, de az nem volt, viszont többször el akartunk esni a rövid séta alkalmával, annyira csúszott az út. Onnantól lassabban mentünk.)
mezis
-
mezis
félisten
Ismerem azt az utat. Megérdemelne egy hosszabb idejű jogosítványbevonást, meg valamennyi hűvöset is szándékos közveszélyokozás miatt. Az úttól nem messze lakóházak, legalább két zebra, keresztező utak, lámpás kereszteződés - bizonyára villogó sárgával. Nem csak kutya, EMBER is előfordulhat az úton, elsőbbséggel !
mezis
-
dabadab
titán
"Az hogy éjszaka ennyivel ment gondolom a kutya nem jár éjszaka arra."
Ebben mondjuk mennyire vagy biztos? Fogadnal az eletedben? En nem.
Ariadne: a balesetek magasan vezeto oka a figyelmetlenseg. Egyszer csinaltak is egy nagyobbfajta kiserletet (most hirtelen nem talalok linket), kamerakat raktak veletlenszeruen kivalasztott emberek autojaba hosszabb idore (par honap vagy talan egy ev), hogy megfigyeljek, hogyan vezetnek es ez ido alatt par balesetet is sikerult felvenni: az esetek jelentos reszeben az okozo nem is fekezett, mert mar csak a csattra vette eszre, hogy gaz van (igen, eleg hihetetlenul hangzik, de par honapja pont igy jottek belem: elsobbsegadas tablanal kihajtott egy kedves holgy, egyenesen bele az autom oldalaba (fekezes nelkul), aztan kiszallas utan engem vont kerdore, hogy honnan kerultem ele )
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Ariadne
őstag
Meggyőződésem, hogy ha a gyorshajtást úgy általában "megszüntetnék", vagyis olyan szigorú büntetések és gyakori ellenőrzés lenne, hogy tényleg nem érné meg gyorshajtani és végre leszoknának róla az emberek, megváltozna a mentalitás (van ország, ahol ez működik, szóval nem lehetetlen), jelentősen csökkenne a balesetek száma. Jó lenne ezt elérni.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
KrAt
veterán
-
fekeandras
őstag
Dunapataj előtt van egy rész ami még nincsen kész. A maradék hajam kihullik mikor valaki 25-30al szüttyög pedig simán biztonságos ott egy 60km/h. Le van marva az útról kopóréteg de ettől eltekintve egy tökéletes sík felület, sehol egy kátyú erre mindenki megy 30al meg spontán ok nélkül belefékezget. Aztán dudálnak, villognak mikor megelőzi őket valaki. Kalocsa környékén rettenetes utak vannak. Kiskőröst Kalocsával összekötő utat is néhány éve adták át de már nyomvájús mint a picsa. Egy 195/50 gumit már csúnyán megvezet, arról nem is beszélve ha abba télen belefagy az eső/havas latyak elég szépen el lehet dobni a kocsit és még csak gyorsan sem kell hozzá hajtani. A Solt-út monnyon le... Meg kéne már végre tanulni utat építeni magyarországon vagy ha nem megy el kell lesni hogyan csinálják pl. svájcban.
-
Rick4
félisten
Én szerdán megint megyek egy 900 km-es kört, nem lesz unalom, de komolyan csak azt látom, hogy erre (+ BP) a legrosszabbak az utak. Nyáron 215/65R15-ös gumik vannak fent, érzem, hogy jobb lenne egy peresebb, de ilyen helyekre? A téli 205/60-asok már jobbak, de az se az igazi, múltkor Mezőtúr meg Kisújszállás között kb 100-zal beleszálltam egy akkora lyukba, hogy azt hittem, ott menten kiszakad a jobb első gólyaláb, de semminek se lett baja. Legalábbis elsőre nem látszik, azóta sem. Szegedi M5/5 bevezető a tuti, a sok kamion szépen kinyomja a jó minőségű anyagot maga alól... Egy Marutival kész életveszély végigmenni ott...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Miért, szerinted miből számol egy kmóra? Kerékfordulatból, váltófordulatból vagy bowdennel, vagy szenzorral, de nagyon más alternatíva nincsen. Ha meg így csinálja, akkor lineárisnak kell lennie..
Egyébként nagyon kevés autóban halálpontos az óra és nem kevesebbet mutatnak
állítottam én bármelyiket is? Persze, hogy nem. Eleve többet mutatnak..
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
tibi666
senior tag
magyarországon kis távok vannak, tehát tényleg csak max 1 órát lehet spórolni, ha kinyomom a szemét is. figyelem a hidakat, meg a pihenőknél mindig visszaveszek.
de ilyen sietős út ritkán van, fél évben egyszer.
egyébként tempomat 135-re, és annyi. régebben 150-re állítottam, de úgy fél literrel többet is eszik.
az enyémnek óra szerint 245 a vége, de valójában 225-230-nál biztos nincs több. -
tibi666
senior tag
én nem hiszem, hogy olyan jól vezetnék. finoman vezetem az autóm, évente egyszer elmegyek vezetéstechnikai tréningre, de egyébként sosem mondtam, hogy jól vezetek. eddig még nem volt balesetem, és remélem ez így is marad.
tudom, hogy 200-nál ha nincs valami erős őrangyalom, meghalok.
de a magyar autópályákon egy jó autóval lazán lehet tartani a 200as tempót, nincsenek nagy kanyarok. hidd el, tömött úton én sem megyek annyival, pont amiatt, mert kijöhetnek elém. -
tibi666
senior tag
pályáról kiérve ha nem kell lassítani, akkor tempomattal beállított 140es tempó mellett 140es átlagot lehet menni. nézd, 3 és fél órámba telt megtenni azt az utat, amit máskor kettőbe.
nem számoltam a pénteki csúccsal, ez tény. de pályán 200, vagy afeletti tempó egy jó autóban semmi. tudom, hogy nem biztonságos, de ez van.
-
Rick4
félisten
Most kellett volna átadni az északi elkerülőt november elején, de a kivitelező időt kért tavaszig, merthogy "ígymegúgy"... Pff.. Talán egyszer készen lesz a teljes M5-össel összekötött határig érő autópályaszakasz, és akkor az unokáink élvezhetik a csendes, tiszta várost...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest