Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
-
addikt
válasz cappa72 #55922 üzenetére
Itt Szolnokon rengeteg baleset van ebből, biciklis gázolás a zebra melletti bicikliúton közlekedő kerékpárossal.
Ha megáll az egyik autó ilyen kereszteződésben, a többinek is kötelező a zebra miatt lassítani, megállni, de rohadtul nem ezt teszik, és meg is van a baj...
Az hogy ilyenkor ki a hibás, na azt meg hagyjuk is, mert nyilván az autós is, meg a biciklis is (biciklisnek ott a macisajt, de az egyik megálló autó miatt a másik autósnak már úgy kell megközelíteni a zebra miatt az egész kereszteződést ahogy...)mezis:
Bónusz kérdés: Garázs elé beállva, kiszállok az autóból kinyitni a garázs ajtót. Magammal kell vinnem a gyújtáskulcsot?
Öcsödön nem árt, mert ott elvinnék 1 körre a Discóba[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz cappa72 #55842 üzenetére
Előtte rálegyezett jobbra, ha azt nem teszi még akár el is férhetett volna. Ettől függetlenül az ilyenek nem valók a közutakra.
--------------------------------------------
A lap szerint a 28 éves Sz. Zoltán azzal ijesztgette a sofőröket, hogy hirtelen eléjük lépett. Egy ilyen esetnél ketten sem tudtak lefékezni, és elütötték a férfit. [link]
Aki keresi a bajt, előbb vagy utóbb megtalálja. Mondjuk léphetett volna vonat elé inkább, akkor nem törnek össze autók.[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz cappa72 #55585 üzenetére
Anno amikor az udvarba beosonva anyám szeme láttára ellopta két kamasz korú maugli a muter fél éve vásárolt bringáját felhívtam a helyi rendőrkapitányságot, hogy itt követem a tolvajokat jöjjenek intézkedni. Unott hangon közölte az ügyeletes tiszt, hogy nem tud küldeni senkit mert a két szolgálatban lévő járőr páros közül az egyik baleseti helyszínt van biztosítani a másik járőrözési feladatot lát el a városban. WTF? A városban cirkálnak fel alá és nem érnek rá egy lopással foglalkozni? Ja akkor oké. Lekaptam a kiscsávót a bringáról irgalmatlanul felpofoztam a másikat nem tudtam mert sajnos elszaladt, behajítottam a biciklit a csomagtartóba és hazamentem. Ennyit a rendőrségről. De sunyin a bozótosba elbújva sebességet mérni, arra valahogy mindig akad emberük.
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #55528 üzenetére
én csak azt nem értem, hogy sok olyan, aki láthatóan elb*szta az irányt valahol és mit gondol ilyenkor a hülye: elkezd tolatni egyirányú szakaszon visszafelé, vagy megfordul, stb... nem ám "megyek tovább és majd lesz lehetőség korrigálni, megfordulni odébb, szabályosan" ...azt hiszik, hogy ha tovább mennek az adott irányba, akkor lemennek a térképről, kimennek a világból, vagy nem találnak vissza? ...én is volt, amikor benéztem valamit: így mentem be a ferihegyi reptérre egy körre, de onnan is probléma nélkül kijutottam és szabályosan vissza tudtam fordulni az M0 irányába (csak mivel nem jártam még soha ott, nagyon figyeltem, hogy előttem behajtásnál kapnak egy parkolókártyát, kifelé meg megetetik a géppel és nyílik a sorompó... még a mögöttem levő taxis sem dudált, amikor kihajtásnál rosszul álltam oda és nem értem el a gépet, ami miatt csinálnom kellett egy kis Y-t)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #55457 üzenetére
Helyi csoportban meg nyálverés megy, mert valaki nem fejezte be időben az előzést, átvágott a záróvonalon, mögötte haladó meg be volt kamerázva és feljelentette: "besúgók országa lettünk, 3/3, milyenvilágbanélünk, stb" ...már osztják neki az észt, hogy menjen ügyvédhez, mert a mögötte levő a felvétel kiadásával gdpr-t sértett
...én még lusta voltam a tegnapi felvételeket átnyálazni: 52esen volt pár necces előzés, amikor az előttünk haladó kamion elé épp csak befért az előző... meg a szembesávban dolgoztak a munkások, fél sávot elfoglalva, őket meg úgy kerülte egy szgk+busz kötelék, hogy kb 20ra le kellett lassítanunk miattuk, ha nem akarunk koccanni...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
válasz cappa72 #55304 üzenetére
Alacsony termet, kisméretű nemiszerv, sikertelenség az életben, agreszióra való hajlam, szimpla rutintalanság, tanulatlanság, kevés haj, sok haj, kopaszság, kalap, sapka... magassarkú, bmw, merci..egyéb márka, sok lóerő, kevés lóerő, rossz nap, alacsony hőmérséklet, magas hőmérséklet, veszettség, covid..., nincs fék...igazából akár mi miatt lehet állatul vezetni... nem lehet felsorolni semi.
De a fej tartalmának nem megfelelő használata szinte mindent lefed.[ Szerkesztve ]
-
-
biker
nagyúr
válasz cappa72 #55293 üzenetére
tehát ha 80%-ban jó ha bekötöd, 29,8%-ban mindegy mit csinálsz véged, de 0,2%-ban az a véletlen szerencse hogy az jó ha nem kötöd be, akkor te nem kötöd be?!
Gratulálok, sok sikert Darwin útjánElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #55293 üzenetére
az a baj, hogy csak utólag lehet elemezni, hogy mi volt a jó döntés, vagy mi lett volna az... bizonyított, hogy az esetek nagy részében segít az öv... ha fordítva lenne, azonnal kiszedetnék a kocsikból és tiltanák a használatát... meg a légzsák is úgy működik, hogy ott nyílik ahol be van kötve az öv? így még kellemetlenebb, ha valaki nem használja
ui: közben megjött az emagról rendelt 70mai kamera... elég korrektnek tűnik volt kuponom is, lecserélem a lamax-ot, mert nem vagyok vele teljesen elégedett, ebben meg úgy néz ki rendesebb optika van...
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz cappa72 #55244 üzenetére
Hááát... szeretek trollkodni az biztos . Én nem fékezek egyszerűen csak elveszem a gázt és üresben gurulva lassulok le. Az a pillanat amikor a másik ráébred, hogy ez nemhogy nem nyomja jobban hanem épp ellenkezőleg elveszi a gázt, na az mindent megér. Mikor mellém érve kidagadt halánték erekkel magyaráz egyik másik meg mutogatni kezd löttyintek némi olajat a tűzre és kedvesen mosolyogva dobok egy puszit az idiótának. Itt jegyzem meg egy 184cm 120kg szőrös wookiee vagyok. Erre nincsenek felkészülve. Zavartan előre néznek és tovább mennek. Asszony meg közben fulladozva röhög mellettem. Fékezve lassítani nem szoktam egy hülyének sem még motorfékkel sem. Az már felhívás lenne keringőre nekem meg nem kell a balhé. El nem szaladok előle de direktben nem generálom.
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #55244 üzenetére
itt a nagykörútra felhajtásnál vannak keresztbe szétb*szva a sávok: rendesen nyomvájús és gyorsan haladva kirázza belőled a vesekövet is én is le szoktam rohadtul lassítani, mert feleslegesen minek kínozzam a technikát? (utána mondjuk megtalálom a gázt gyorsan és adok a fogyasztásnak egyet, de az maximum pár forint többlet: nem olyan gyilkos, mint szándékosan szétveretni a lengéscsillapítókat)
...ha jobban belegondolok, az egész nagykörút össze van cseszve a teherforgalom miatt... balra lekanyarodásnál és keresztezésnél is lassan szoktam menni pont ezek miatt ...az is sokat jelentene, ha csak körbefutnának rajta a trimmelővel
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #55240 üzenetére
akkor jelezni kell neki a féklámpa villogtatásával, hogy szakadjon már le egy kicsit ráfutásosnál elég rendesen megszívná: nem kötelező átlépni a megengedettet 1 "idegbeteg" miatt
ui: nem lehet önkéntes rendőrnek jelentkezni ezekhez kis mellékesért? kérni tőlük pár kamerát a saját civil kocsiba, menni minden nap 3 kört a városban, összeszedni ezalatt 2 tucat büntethető esetet, a befolyó pénzből pedig %-ot kapni?
ui2: tegnap itt majdnem kivasaltam egy tornádóbiciklis vén f*szt... haladtam egyenesen, erre balról (egyirányúból/járdáról?) érkezve már előttem volt, én pedig állhattam a fékbe... (komolyan nem értem az ilyet: látja, hogy halad egyenesen a védett úton a forgalom... erre gondol egyet, hogy "átmegyek keresztben az egyik előtt... majd figyel az" ...ha meg nem jön össze, akkor kb 15-20km/h-val kivágódik elém én meg 20-30-as tempóval arrébb teszem és csodálkozik?)
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #55208 üzenetére
ezt én sem értem: a videómhoz kapcsolódna? vagy ez ilyen "minden korlátozást feloldó tábla"? ...simán lehet, hogy van ilyen kecskemét határában, csak én nem láttam eddig: "innentől kezdve semmilyen kresz-szabály nem érvényes"
-
őstag
válasz cappa72 #55192 üzenetére
Az azért szép látvány lehetett Mintha woodstock-ról (a bolgár ) tartanál hazafelé még fél kómásan és azt gondolod, hogy a szer hatása alatt vagy (anyósülésen ) és nem látsz jól, aztán közben rádöbbensz, hogy...- Nem! ez a valóság
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Reggie0
félisten
válasz cappa72 #55123 üzenetére
Nem nehez feladat: amelyik a sor elejen megy.
(#55124) 8th: Nem mindegy olyan szempontbol, hogy az elozeshez szukseges uthossz rovidebb lesz, azt meg konnyebb belatni. A jobb oldali tukor is kotelezo, pedig csak a hulye nem tud korulnezni.
(#55125) mezis: Reszben igazad van. A korlatozasnak kene lennie az alapnak es kitenni kulon tablat hol elozhet mindenki.
(#55126) kw3v865: A kamionok elozesi tilalmahoz hol van statisztika? Van arrol statisztikad, hogy mennyi balesetet okoz az, hogy ha a gyalogos nem az ut bal oldalan megy, hanem a jobb oldalon? Vannak logikus dontesek, amelyekhez nem kell statisztika. Az, hogy nagyobb sebessegnel ezekkel az autokkal sokkal nehezebb elozni es hosszabb ut kell hozza egy fizikai teny.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #55118 üzenetére
na igen: 60as F-ben ültünk 4-en, tetőn a 320literes box, csomagtartóban majdnem 1heti élelem meg sör... így azért izgalmas volt 70-el haladó tehert előzni ...mármint folyamatosan csekkolni, hogy mögöttünk jön-e valaki, szemből tiszta lesz-e, mire lendületből odaérünk 3-asban pörgetve... majd előzés közben elváltani 4-be, mert 90 fölött hangosodik nagyon a gép nem ugyanaz, mint a céges dízeleknél, amiben ülök egyedül, 70-el haladó busz mögött visszarakom 4-be, majd index-ki-padló és mire megelőzöm, már 110 fölött van a mutató...
-
Reggie0
félisten
válasz cappa72 #55118 üzenetére
Mondjuk a konkret erteken lehet vitatkozni, de be kell latni, a forgalom novekedett surusege es a technikai fejlodes mellett mar nem szabadna a lepkefing csotroganyokat kozveszelyes manoverbe engedni. Ezen autok folott mar eljart az ido.
Sajnos ez egy pszichologiai kerdes is. Ha szeretne elozni, de nincs alkalma sokaig, akkor egy ido utan elfogy a turelem es megprobalja eroltetni ott ahol nem kene es baleset lesz a vege. Ha tudna, hogy soha nem is elozhet, akkor nincs miert turelmetlenkednie.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz cappa72 #55067 üzenetére
Lett már ilyenből komolyabb tűz is. Parázsló csikket ráfújta a szél az útszéli száraz fűre, szalmára. A többit már tudta a természet.
Paraszt hamutartót ürít: Vár valakire és hogy idejét hasznosan töltse, van egy zöld sáv a járda és az úttest között. Csak egy mozdulat...
Hogy van az, hogy egy papír cigarettásdoboznak csak addig fér a zsebbe, amíg van benne cigi is. Betétdíjat kellene rá bevezetni!
mezis
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #55067 üzenetére
egyszerűen parasztok: 5-6 éve még analóg cigit szívtam, de ablakon kihamuzni se szerettem, mert a menetszél simán visszalöki a hamut az utastérbe... ott van jobb kézre az integrált hamutartó, amibe biztonságosan és kényelmesen lehet hamuzni és el is lehet benne nyomni a csikket... kiöntése meg 1 gyors mozdulat...
-
titán
válasz cappa72 #55065 üzenetére
Korábban volt szó róla:
A Consumer Reports csapata elmondta, hogy sikeresen - és többször is - rávették az autót, hogy úgy vezessen a tesztpályán, hogy senki sem ült a vezetőülésben.
Értékelésünk során a rendszer nem csak azt nem tudta megállapítani, hogy a vezető figyel-e, de azt sem tudta megállapítani, hogy egyáltalán van-e ott vezető
- mondta Jake Fisher, a Consumer Reports autótesztelési igazgatója.
Kicsit ijesztő volt, amikor rájöttünk, hogy milyen könnyen ki lehetett küszöbölni a biztosítékokat, amelyekről bebizonyítottuk, hogy egyértelműen elégtelenek
- tette hozzá Fisher. [link]
Véleményem szerint ilyen autót nem szabadna kiengedni az utakra. Eleve úgy kellene ezt megalkotni, hogy ne lehessen kikapcsolni ezt a funkciót. Emlékszem például a csernobili baleset után az atomerőműveknél is iktattak be olyan védelmeket, amiket egész egyszerűen nem tud az ember kikapcsolni. -
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #55065 üzenetére
ja meg ótómata váltósaknál akadályozza valami, hogy pl a hátsó ülésről ne tehesd sebességbe úgy, hogy senki nem ül a vezetőülésben? ...nagyon sok mód van arra, hogy hülye legyen az ember
-
-
tyielow
aktív tag
válasz cappa72 #54669 üzenetére
A céges Fabian az automata fényszóró egyszerűen szuper volt. Leszámítva a ködös időt Pedig elvileg nem csak a természetes megvilágítás alapján dönti el, hogy kapcsoljon-e. Parasztvakítás. Azóta már Octaviában ülök, az egy fokkal rosszabb, később szokta kapcsolni. Többször előforudl hogy átrakom kézzel.
https://alapjarat.hu/hasznos-infok/helyesen-hasznalod-az-autod-lampait
ezt dobta fel a google a témában.
YouTube: toty1ka
-
nyikszi
őstag
válasz cappa72 #54688 üzenetére
"Közúti veszélyeztetés: a közlekedési bűncselekmény egyik fajtája
Egy másik közlekedési bűncselekmény a közúti veszélyeztetés. Ennek elkövetési magatartása ha valaki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével az úton más életét vagy testi épségét szándékosan közvetlen veszélynek teszi ki.
A közúti veszélyeztetés a köznyelvben ijesztgetés fogalommal írható le. A közúti veszélyeztetés esetén az elkövető szándéka nem a testi sértésre, csak a veszélyhelyzet megteremtésére, másnak a megijesztésére irányul.
Példa a közúti veszélyeztetésre más autó leszorítása, a kerékpáros szándékos megijesztése stb. Az alapeset büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés."
Forrás: https://batki.info/kozlekedesi-buncselekmeny/
Szerintem ezt követte el. Ráadásul szándékosan. Nem szándékos, amikor megy a járdán a delikvens és előtte van egy láda és mérgében kirúgja az útra, persze nincs ott senki, nem is jön akkor senki. De később egy óra múlva egy kerékpáros elesik a láda miatt, akkor a delikvenst a térfigyelő kamera képe alapján elővehetik.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Reggie0
félisten
válasz cappa72 #54669 üzenetére
Sajnos nem tudjak, hogy az automata fenyszoro erzekeloje kizarolag fenyerosseget mer, ami meg messze van a latasi viszonyok meghatarozasatol. Egy kodben siman lehet akkora fenyerosseg, mint mondjuk egy reggel 8-as napsutesben. (Velemenyem szerint mar igazan rakhatnanak felvezetos spektrometert a fenymero helyett, azzal jo sok szituaciot ki lehetne szurni).
[ Szerkesztve ]
-
kenguru99
senior tag
válasz cappa72 #54667 üzenetére
"A nappali menetfény jó kérdés - Mo.-n szabályos-e; ha igen, mikortól kell már a tompított."
Miért ne lenne szabályos? Nappal, jó látási viszonyok között helyettesíti a tompított fényszórót. Ellenben hajnalban, szürkületben, sötétben, esőben, hóesésben, ködben értelemszerűen nem szabad használni. -
Reggie0
félisten
válasz cappa72 #54532 üzenetére
Biztos, mivel ez buncselekmeny, gyorshajtas csak szabalysertes. Nem veletlenul.
Mondjuk, ha csak ennyi felvetele van a rendorsegnek, akkor eleg nehez lesz bizonyitani, hogy ki vezette az autot. Bemondja, hogy csaladbol barki elvihette a kulcsot az asztalrol, nem tudja melyik rokona volt, a tobbiek tagadnak, akkor ejtik is az ugyet. Annyi lesz a "buntetes", hogy amig nem zarul le nem adjak vissza a jogsijat.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz cappa72 #54384 üzenetére
Na a masik topikban mar vegre jott valami reszletesebb info, miszerint ugy nez ki a volvos volt a hibas:
https://itcafe.hu/tema/loerok_harca_autos_topik/hsz_190300-190300.html[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #54322 üzenetére
ami a járdaszigeten túl van, nem számít: nekem így tanította az oktató... de ha már a járdaszigeten van és átkeléshez készülődik, akkor meg kell adni az elsőbbséget mögötte meg el lehet haladni, nem zavarod ezzel
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #54207 üzenetére
azt hittem ez a jelenet a franciáknál van ...ide illene a mondás
2év múlva 40 leszek: addig egy kocsicsere is tervben, asszony repülni nem akar, én buszozni, a cél pedig anglia lenne... kitaláltuk, hogy csinálunk egy kb 2 hetes túrát napi kb 400km vezetésekkel, bejárva nyugat európa egy részét... (ausztria, németország, svájc, franciaország, esetleg belgium/hollandia) az angol résztől kicsit azért tartok, mert el nem tudom képzelni, hogy tudom átkattintani az agyam arra, hogy "most akkor innentől minden fordítva" ...nagyvárosok sűrejébe nem tervezünk kocsival menni, de azért liverpoolig jó lenne eljutni nagyobb utakon ...majd megyek szerintem, mint a birka: követve a többit, de akkor is furcsa előre belegondolni
akik vezettetek már angliában (vagy más fordított országban), hogy vettétek elsőre, hogy minden fordítva van?
-
nyikszi
őstag
válasz cappa72 #53691 üzenetére
"A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai először kivezették, majd intézkedtek a járművezetővel szemben."
Szerinted az intézkedés mit jelent?''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
aprokaroka87
nagyúr
-
bul07
nagyúr
válasz cappa72 #53361 üzenetére
És amúgy se önszántukból bírságolnak, hanem felettesi nyomásra hogy meglegyen a kvóta
És akinek nincs szerencséje pont kifogja
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
válasz cappa72 #53293 üzenetére
Főleg úgy hogy vannak itt olyan szakaszok ahol pont a kátyúkat nézegetem miközben az erdőből éppen kiugrani készülő vadakat meg lehet nem fogom észlelni. Fölöslegesen vonja el a figyelmet a kártyúkerülgetés.
Lehet megkövezni de a biciklist sem máfél méterrel kerülöm ki, sőt van hogy záróvonalat is érintem. Mert ha szabályos akarnék lenni akkor igen sok helyen letolnának az útról. Ésszerűség határain belül szerintem nincs olyan sün aki erre vadászna és lépne hogy átlépek egy záróvonalat csak azért hogy ne tartsam fe a forgalmat.philoxenia
Elvileg lassítva átmegyek a kátyún, amitől a seggembe kapok egy dudaorgiát a mögöttem érkezőktől. Vagy nagyobb ívben kissé tetérve az útról melynél meg az út melleti szemetet szedem be a gumiba. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz cappa72 #53258 üzenetére
Lehet, hogy a másik irányba akart menni. Mondjuk Kálnál vissza tudott volna fordulni.
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
silver10
aktív tag
válasz cappa72 #53250 üzenetére
Én is régimódi vagyok ilyen téren. Igyekszem az irányváltással járó manővereket irányjelzéssel végrehajtani. Ahol elég ott komfortindex, ahol nem, ott hosszú jelzés. És igyekszem nem megtévesztően használni. Mert ahogy mi hímsoviniszták mondjuk: „a női vezetőkkel az a baj, ha jobbra indexelnek nem bizros, hogy balra fordulnak."
-
brd
nagyúr
válasz cappa72 #53020 üzenetére
talán plusz pontok járnak érte?
Egy hasonló mértékű gyorshajtásra becserélhetőek.
Ők azok, akik nincsenek tisztában azzal, hol vannak és éppen milyen szabályok/kötelezettségek (pl. megengedett legnagyobb sebesség) érvényesek rájuk. Szerintem a balesetek egy részét az ilyen sofőrök okozzák. Arról nem is beszélve, hogy a hatóság tisztességes méréstechnikáját tekintve, legtöbbször, amikor már látni is a (nem fix) traffit, késő lassítani.
The only real valuable thing is intuition.
-
mezis
félisten
A ketyegős karórák idejében is lehetett ellenőrizni a sebességmérőt. Forgalommentes úton 1km egyenletes 60km/ó: 1 perc. (90km/ó: 45mp).
Napjainkban okostelefonok, GPS világában sem tudja mennyit csal a sebességmérője ?
(Legutóbb 70-re lassított egy "óvatos" a VÉDÁ-nál. )[ Szerkesztve ]
mezis
-
szebe
addikt
Az teljes homály nekem is...
M7 BP felé, pákozdi pihenő, "mindig" kint a matricaellenőrző kocsi, arra is fixen azthiszik hogy trafi, aztán észnélkül satuznak..."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
félisten
válasz cappa72 #53001 üzenetére
Amúgy ehhez az újratervezés témához...Megyek egy hete pénteken 6 körül főúton, egyszer csak azt látom, hogy a sávomban egy autó tolató lámpája ég és mellé indexel balra.
Elsőre azt hittem, hogy valami útszéli kis házikóhoz akar tolatva beállni de fura volt miért másik irányba indexel.
Amikor közelebb érek látom, hogy az alany azért tolat mert túlment vagy 50 méterrel egy kereszteződésen és ahelyett, hogy megy még 10 métert és befordul egy beállóba vagy 400 métert a körforgalomig vagy esetleg talán talán lehúzódik, megvárja míg elmegy reggel mindenki és úgy fordul meg, inkább elkezdett hátratolatni...
Vagy tudok olyat aki egyirányú utcából kitolat ahelyett, hogy fele annyi idő alatt körbe menne (U alakú, tehát hamar kiér a 2 sávosra).
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #52956 üzenetére
itt belvárosban párhuzamos közlekedés, lámpától indulunk, felgyorsultam óra szerint 60-ra, külsőben kicsit lassabb jármű, nem indexel, kezdek mellé érni, mire húzza rám a kocsit, majd kirakja az indexet... szemből nem jön senki, fék, húzódás azonnal balra (záróvonal átlépésével) elkerültem az ütközést, de nem rajta múlott... úgy gondolta szerintem, hogy az index kirakásával aktiválja az erőpajzsot a kocsija körül vész esetére (ez volt az a pont, amikor megrendeltem kocsiba a kamerát)
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #52954 üzenetére
így is elég necces tud lenni a közlekedés, ha pedig még többen leszoknak az indexről, rengeteg baleset lesz
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #52927 üzenetére
volt egy kapcsolódó cikk is: mi van ha pl a településtábla előtt kezd a hátsó az előzésbe, amikor a másik kezdené az 50->90 gyorsítást? pl a hátsó egy kisteher, a másik meg egy személygépkocsi, aminek alapból jobb a gyorsulása... papír szerint ilyenkor sem gyorsíthat az előzendő jármű
mutatok egy cifrábbat: régebben soltról kifelé itt a táblánál belekezdtem a gyorsításba, mire a mögöttem (megengedett sebességet túllépve) érkező kamion balra sorolt, indexelt... az lett a vége, hogy fékeznem kellett és lehúzódni, mert nem kanyarodott le balra, hanem a forgalomtól elzárt területen szépen bejött mellém és ha maradok a sávomban, leszorít... (vagy a szemből érkezőt tarolja le)
-
válasz cappa72 #52841 üzenetére
Hegyről lefele én automatánál is visszaváltok kézzel egyet hogy szépel lecsurogjak(80-90 körül 3.ba 2000-2800 fordulat között. Ekkor 0 a fogyasztás és olyan 1800 körül nyomat bele naftát és látszik pár liter fogyasztás a kijelzőn. Hegymenet végén visszarakom automatába. Ha 4.be megyek le akkor gyorsul nem pedig picit lassul vagy tartja a sebességet. De ez ilyen olajkavargatós automata, gondolom eleve kevesebb a motorféke.
Gyakran látom hogy az elöttem lévők meg nyomkodják a féket, pedig le lehet menni motorfékkel.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
-
titán
-
szebe
addikt
válasz cappa72 #52808 üzenetére
"Ha viszont mindenki a "kútba ugrik" szituáció merül fel, akkor magadnak kell eldönteni, hogy te is mész-e."
"Tavaly 2x kihúztak"
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Elemental
addikt
válasz cappa72 #52753 üzenetére
lakott területen kívül értelmezhető
Lakott területen belül a 90 egész izgalmas tud lenni, kívül kell a 150, hogy megugorjon a pulzus Viccet félretéve olyan 70 körül szoktam megállni városban, ha előttem üres az út, amúgy meg felveszem a forgalom ritmusát. Persze mindig keresem a réseket, ahová még beférek, vagy egy-egy előzést meg tudok ejteni. De ez szintén az út jellegétől, minőségétől is függ. Városon kívül országúton 110-re állítom általában a tempomatot, de az is az úttól függ. Ha olyan a jellege, például keskeny, az út melletti növények miatt nehezen belátható, rossz minőségű, akkor lassabban megyek. Pályán 135-140-re állítom általában, viszont néha megejtek egy-egy 180-at is, ha úgy ítélem meg.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz cappa72 #52753 üzenetére
A családban négy őzet ütöttünk az utóbbi években, de labda nem rémlik. Ezek az őzek csak úgy öncélúan kiugrálnak az útra. Ha van ott valami, ha nem. Az utolsó a kb. 30-al guruló kocsi oldalának ütközött, de labdát akkor sem láttam, igaz sötét volt...
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Elemental
addikt
válasz cappa72 #52748 üzenetére
Az előzés erősen helyzetfüggő. Akkor én sem akarom megelőzni az előttem haladót, ha összefüggő sor van előtte. Mondjuk az én szótáramban értelmetlen előzés nem létezik, az mindig jó, l’art pour l’art Nem azért megyek gyorsabban, mert sietek, hanem mert úgy szeretek menni. Nem is örülök, ha sietnem kell, az teljesen elrontja a vezetés élményét.
-
mephi666
nagyúr
válasz cappa72 #52748 üzenetére
...ebben csak akkor van kivetnivaló, ha a tankcsapdától valami újabb "album" szól
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest