Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaanoo89
aktív tag
válasz Throme #102122 üzenetére
"Nem tudom külföldön hogy megy ez, mert olvastam fórumokon, hogy valaki elhoz 2-3 obit és kiválasztja melyik jó neki, a többit visszaküldi."
Pont ez jutott az eszembe a hétvégén, sokat agyaltam az elmúlt pár napon. Mennyire lett volna az etikus, hogy ha már a 8-25-ből is kettőt rendeltem volna, tehát pontosan tudom, hogy aginor elöl elvittem volna a jó példányt, illetve az enyémet is. (Ő enélkül is vett volna ugyanúgy.) Jogilag ezt megtehetem és teljesen más a pszichológiája a rossz példány visszavitelének, ugyanis az így is úgy is vissza lesz adva, de utána nem rajtam van a "teher", hogy a következő vajon jó lesz-e és ha ultra peches vagy, hogy az se, akkor Te magyarázkodsz, ugyanis azt úgy sem hiszik el, hogy 2 PRO objektív rossz.
Igazából az egész decenter témához felkészületlenül állnak az eladók, sokan a jelenséget se ismerik, az egyik zöld boltban megpróbálták igazolni a 45/1.8-al, hogy az tuti jó, csak én vagyok a béna 10 év rendszerhasználat után, hogy 50 képből nem tudtam egyenletes élességűt lőni. Kérdeztem, hogy hogy szeretnék bebizonyítani, esetleg elkísérnek a rakparthoz, most pont ráérek, de nem, ott a boltban, ahol nem volt 3 méter hely sem. Aztán nem jött össze, utána azt mondták, hogy de nem is lehet ekkora elvárásom, hogy a 45-ös nyitva vagy kicsit rekeszelve egyenletes legyen... Micsoda?? Na add vissza a pénzt kérlek, majd a kövi akciónál újra próbálkozom. Jött is másol egy jókora akció, annyira jó áron, hogy azzal már bevállaltam volna, hogy akár f/2.8-on sem egyenletes, de portréra azért az árért attól még jó. Azért kimentem megnézni és lám, annyira jó példány, hogy nyitva is makulátlan. Amúgy hiába mennék vissza megmutatni, valszeg nem érdekli, de vajon hány emberrel játssza ezeket újra el azóta is? Az egész story egyébként a Panasoniccal kezdődött. Bementem a szervizbe, elmondtam mi a helyzet, kikapta a kezemből az objektívet, elment egy helységbe ahol nem csukta be az ajtót, 2 kattanást hallottam, majd visszejött, 5 perc se telt el és azt mondta, már jó, csak meg kellett dönteni a frontlencsét, mert valszeg nekivágtam valaminek (nyilván) de most már jó. Kérdeztem, hogy ki csinálta ezt ilyen gyorsan? Hát mázlim van, mert pont bent van a technikusuk. Dehát egy szót sem hallottam, hogy tudtad elmondani neki mi a baja és hirtelen lett eszköze hozzá és hirtelen tudta milyen irányba kell megdönteni és hirtelen beállította és letesztelte és azt állítja hogy jó és még 5 perc sem telt el? IGEN! Csak úgy tudják a továbbiakban javítani, ha újra kipróbálom, hiszen most jó... Áhh szóval annyira szürreális storyk ezek, nem mesélném tovább, de úgy megviselt, hogy akkor leraktam a felszerelésemet 3 hónapra és megedződtem jogból.
Valahogy alkalmazkodni kell a helyzethez, lehet, hogy tényleg a 2 objektív berendelése lesz a megoldás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM eladó
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest