Új hozzászólás Aktív témák

  • aginor

    veterán

    válasz Hi!King #97426 üzenetére

    A Soc fejlesztése valóban nem magas, de az ára már inkább, viszont amit még inkább szem előtt kell tartani, az a melegedés és fogyasztás. Bármekkora számítási kapacitás beépíthető lényegében egy gyufás skatulyába is, csak győzd hűteni és etetni. Ettől függetlenül szerintem is a számítási kapacitás növelése az egyik fontos alapköve a fejlődésnek, mert az nyitja meg az utat a jobb, komplexebb szoftveres megoldások előtt. Lásd Z6 vs Z6mk2, vagy e-m1mk2 vs e-m1x.
    A szoftverben szerintem azért nincs feltétlenül igazad, mert mert programnyelvtől és a hardveres implementációtól is nagyban függ, hogy egy adott külső kódot hogyan lehet beépíteni. Gyakran látunk olyat, hogy már rövid távon is célravezetőbb csinálni egy saját verziót, mintsem külső hülyeségekkel bajlódni. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy a jövőben a hardveres fejlesztésekről inkább a szoftveresek felé fog eltolódni a mérleg, ez már most jól látható. Aki ezzel szembemegy, az tökönlövi magát.

    "A szenzorméretet fordítva látom, inkább a kis szenzorméretet kompenzálják túltolt feldolgozással" - ebben van valami, és a helyükben te is ezt tennéd, mert más irányban jóval kevesebb mozgástered van, és az is jóval drágább. Egy jól balanszolt szoftveres megoldás egy nagyobb szenzorral természetesen jobb eredményt produkálhat, érdemes lesz a fényképezőgép gyártóknak is dolgozniuk ezeken a megoldásokon. Amúgy döbbenetes, hogy milyen ütemben fejlődnek és mennyi fejlesztés van a telefonok szenzorával kapcsolatban. Bárcsak a felét megkapnánk a fényképezőgépeknél, már tökre nem itt állna az ipar..

    Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

Új hozzászólás Aktív témák