Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aginor

    addikt

    válasz CharlieFirpo #97273 üzenetére

    Félreértés ne essék, senki épelméjűségét sem kérdőjeleztem meg. Valóban nem tudom, hogy az Usában mi a divat, de szerintem te sem. ;) Azt viszont tudom, hogy a Naturart-os többszörösen díjnyertes madarász srácok mit mesélnek, és miért vannak még tükrösön. Az egyik kardinális dolog náluk az, hogy a legkisebb késleltetéssel, és a legkevesebb fekete képernyővel akarnak fotózni, mivel így könnyebb lekövetni egy repülő madarat. Persze, ha a cél az, hogy a kert végében az ágon ücsörgő varjúra lövünk egy 300 képes sorozatot, valamelyik talán csak éles lesz, alapon, akkor bármi megfelelhet. Abban egyetértek, hogy a kétszeres szorzó miatt bármilyen tele feladathoz ideális lehet a rendszer, pláne, ha sok fény van (pont emiatt jó makróra is).
    Igen, a menü szubjektív, de ha folyamatosan, széleskörben visszatérő kritika (ahogy volt a Sony-nál is), akkor az csak jelezheti azt, hogy a többség nem maradéktalanul elégedett vele, nem? Mindegy, részemről a menü a legkisebb probléma, de attól még létezik.

    "paradox módon lehet, hogy ez a magatartás üti be az utolsó szeget" - igazából ez azért van, mert senki nem látja, hogy mi lesz, merre fognak ténylegesen haladni és nem szeretne invesztálni egy potenciálisan haldokló rendszerbe. És lehet, hogy csak egyetlen dobásuk van, de én jelenleg azt látom, hogy keményen dolgoznak rajta, hogy ezt az egyet is elcsesszék. Tudom, hogy nem lehet egyik napról a másikra csodát tenni, de az ilyen rejtélyes kijelentések, hogy "év végén majd nagyot fogunk nézni" a mostani helyzetben édeskevés. Én -és gondolom sokan mások is- azt várjuk, hogy megmutassák az új irányt, hogy őszintén és nyíltan beszéljenek arról, hogy hogyan képzelik el a rendszer jövőjét, hogy milyen fejlesztésekre számíthatunk rövidtávon. Egyszóval, hogy lássuk, van-e értelme ebben a rendszerben minimum középtávon gondolkodni, vagy mindenki használja amije van amíg el nem romlik, aztán vegyen valami FF gépet. Hozzáteszem, hogy az objektívpark még a hiányosságai mellet is remek, sok kiváló üveg közül lehet már most is választani, így még egy profi is ellehet a rendszeren egy darabig, ha lesz értelmes váz, amire fel tudja őket tekerni.

    peppe79 #97274: szerintem ők sem igazán tudják. Egyszerűen csak látták a trendeket és megpróbáltak előre menekülni. Amúgy videós szemszögből nem rosszak azok a vázak, ha kézzel állítod az élességet. Talán ez lehet az egyetlen előnyük, mert fotóra lényegében csak jobb alternatívák vannak a piacon, ha összességében nézzük. Ettől még drukkolok nekik kicsit, de a terméktámogatás miatt a Pana nálam a lényegtelen kategória, tehát úgy szerencsétlenkednek, ahogy akarnak.

    jaanoo89 #97272: a Fuji nálam nagyon véleményes (bár pár hete majdnem elkezdtem átmigrálni, amikor megjelent pár használt H1 a piacon). Az objektívparkjuk még nem az igazi, számomra megfelelő ergonómiájú váz sem sok van, pláne aminek a beltartalma is megfelelne (pl. stabi), a Fuji életérzés sem kapott el eddig a jpeg pedig hidegen hagy.

    [ Szerkesztve ]

    Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

Új hozzászólás Aktív témák