Új hozzászólás Aktív témák

  • mephisoft

    csendes tag

    Na de mást is kipróbáltam most este. (Elnézést, ha volt már.) Arra voltam kíváncsi, hogy van-e értelme a kis 12-32-es palacsintával szuper-felbontású képet barkácsolni. 20 képet lőttem kézből, összeraktam (nem volt gyors, párszor megijedtem, hogy lefagyott a gép), és összenéztem az eredményt a nyersanyaggal ... és nem akarok hinni a szememnek. A leírások alapján arra számítottam, hogy ha nagyon gúvasztom a szemem, akkor látok valamit. Ehhez képest a javulás drámai!!! Bárki első ránézésre rávágja, hogy SOKKKKKKAL jobb. A zaj is sokkal jobb, de azon nem lepődtem meg.

    Ha valakit érdekel; ide feltettem egy eredeti képet, és az eredményt: https://drive.google.com/drive/folders/1pv1i-CmeAyhAjx-CTPJpW_Pa-xxPyd9F?usp=sharing (A 100%-os quality JPEG exportok már fent vannak, a RAW és a TIFF nem tudom mikor ér fel.)

    Egyébként olyan nagy a különbség, hogy tényleg nehezemre esik elhinni ... Ha valaki megnézi, kérem tegye már meg, visszajelez, mit gondol!

    Az persze még kérdés, hogy ha nem konyhai csendélet a téma, hanem tájkép, akkor vajon mennyire működik majd a dolog. (Gondolok a széltől mozgó növényzetre, vízfelületekre, ...) A hétvégén, ha nem esik, akkor felbringázok Dobogókőre, vagy Prédikálószékre. Juhéj!

    Asszem kell majd egy erősebb számítógép :)

Új hozzászólás Aktív témák