Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    Hát, nem tudom, mi van velem, de nagyon érik már a fejemben ez az objektív csere-bere. :) De még mindig bennem van a félsz, hogy valamiért nem kéne.

    Leginkább talán a súlyos összeg külföldre kifizetése miatt aggódok. Mennyire merjek bevállalni egy 600 eurós vásárlást mondjuk egy E-Infinity, vagy HDew, vagy eGlobal szerű webshop-ban (bár utóbbira nagyon megharagudtam a múltkor az ominózus Pana 25 rendelésnél).

    Abban már majdnem biztos vagyok, hogy jobban és többet tudnám használni a fényerős zoom-ot, mint a sötét zoom-ot, plusz a fényerős fix(ek)et. Egyszerűen sokszor a táskában maradnak a fixek, vagy el sem viszem őket. Akkor meg már jobb lenne egy minden szempontből minőségibb kitobival futkározni.

    Szóval, a terv a következő:
    Eladnám a Pana 42.5mm f/1.7-et, a 25mm f/1.7-et, és a 12-60mm f/3.5-5.6-ot, nagyjából 80+40+70 ezres árban. Ez összesen 190k. Pont annyi, amennyire kerül a Pana 12-35mm f/2.8 II "szürkeimportos" webshop-okban. Nyilván jó lenne itthon megvenni rendes garanciával, de a ~300 ezres ár nagyon durva. :(

    Agyalok még azon, hogy esetleg a 42 felest megtartanám, mert azért az kicsit hosszabb lenne, mint a 12-35-ös vége, ráadásul másfél FÉ előnnyel. Meg az amúgy is egy nagyon korrekt kis objektív, méretet, tudást, árat, mindent figyelembe véve. Csak akkor meg azt a 80 ezret kéne valahonnan máshonnan előteremtenem.

    A 25-ös is nagyon jó kis üveg, de tényleg nem használom sokat, és azt azért egy kis fényveszteséggel ugyan, de valamennyire ki tudnám váltani a 12-35-tel.

    A sötét 12-60-nál meg nem kérdés, hogy mennyivel jobb lenne a fényerős zoom, persze az átfogást kivéve. De arra meg ott lenne a 14-140, mert azt mindenképp megtartanám, egy ideig biztosan.

    Ott van még az Oly 12-40mm f/2.8 kérdése is. Kicsit nagyobb és nehezebb, nincs OIS (és ezáltal Dual IS), Pana vázon kicsit lassabb AF, csöppet drágább is, meg "fordítva tekerődik". Viszont van normális MF, kicsit messzebb ér a vége, és talán valamennyivel jobb az építési minősége is. Bár a múltkor kipróbáltam egy példány, és nem tudom, hogy az volt-e hibás, de a zoom gyűrű eléggé szorult, meg mindenféle zajokat adott ki magából az objektív. Ez utóbbinak kicsit utánaolvasva, nem egyedi jelenség.

    Vágom, ezt az egészet igazán csak én tudom eldönteni, de lgysz, tereljetek már valamerre. Vagy legalább írjatok pár véleményt. Előre is köszi szépen! :R

    U.I.: Vagy eladom az egész cókmókot a francba, felveszek mellé fél milla kölcsönt, és elhajózok az MFT naplementében egy Sony A7III + 24-240-nel. ;] Tudom, sötét, meg nagy, meg minden, de használhatóság szempontjából nekem nagyon bejönne egy ilyen szett. Csak hát az ára. :(

    [ Szerkesztve ]

    Eladó Panasonic G9 + Viltrox speedbooster + Sigma 10-20: https://t.ly/C88YY

Új hozzászólás Aktív témák