Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
Nincs olyan, azt neked kell fejben kimatekozni.
Egyébként nekem elég a kiéget/bebukott részek mutatása, a többi expo adat nélkül elvagyok, illetve a gomb lenyomása előtt, meg PC-n pixelkukkolva nézem meg. Ha mégis nagyon kell akkor ott az info gomb. Van egy Oly kis kompaktom, az meg mindig kiírja az expo adatot pár másodpercre a visszanézéskor. Na az tud idegesíteni, hogy először nem látom a képet, utána meg ha érdekelne az expo adat akkor képet kell váltani 2x. Ja, nincs benne PASM mód, így nem is értem mire mehetek az expo adattalA mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
jjeahh
nagyúr
most nincs nálam az oly, de élőképen meg keresőben nem mutatja az expó adatokat? nekem eszembe sem jutott eddig még soha valahogy, hogy visszanézéskor böngésszem őket na jó, dslr-en igen, de az oly-n meg panán még sosem volt szükségem rá, mivel nem a visszanézett képek alapján korrigálok, hanem az élőkép alapján. A kezecskével szintén így vagyok, az első pár napban kitapasztaltam eddig minden vázzal, hogy milyen záridőt tudok vele kitartani max, oszt ha ez megvan, attól kezdve számomra a kezecske csak egy fölösleges ikon a sok közül
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
.mf
veterán
válasz .: JuSzT :. #59842 üzenetére
Árképzés: x USD = x EUR = x-10% GBP.
Az angol bevezető áraknak mindig van egy "szigetország" tényezője, meg később is minden drágább. Az akcióik miatt szeretjük őket.
De amúgy ez tényleg húzós. Jelenleg ennyi az EM1 is. Sőt, EM1+12-40 szürkeboltosan az EM5II+12-50 és +14-150 ára között van...A géphez nem lesz vaku, vagy kapja szóróba az LM2-t és az LM3-at külön lehet venni? 70 GBP azért meredek érte, pedig szimpi: eddigi legkompaktabb dönthető (és forgatható?) fejű, erre vártunk mióta.
Pollai:
- nyomogasd serényen az INFO gombot
- ISO LOW = 100, alacsonyabb zaj de szűkebb dinamika-tartomány
- ha valamelyik paramétert túl magasnak találja, az beállítás közben villog. De ezt nem intelligensen teszi, hanem pl. fixen 1s záridő fölött. Remegőkézikon helyett van 2-3 FÉ-nyi stabi, reciprokszabály, oszd el még kettővel-néggyel, klatty, check - ha éles, akkor jó, ha bemozdult, akkor csökkentsd a záridőt, repeat.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
athomi
veterán
Az normális hogy az Oly kitobijaim könnyedén fel-letekehetők a vázról, de az Oly 45mm f/1.8 csak izommunkával?
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz .: JuSzT :. #59855 üzenetére
A kitobik is újak voltak, mégis könnyedén jártak. De akkor ezek szerint szépen bekopik az idővel?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Csak azt mondd el, hogy miért kell a 14-150-ből kettes? Mi baj volt az eredetivel? Az egyik legjobb túrazoom az egész fotós piacon. Mer megint ez a kitobi fejlesztési mánia. Volna ezer ötletem, hogy mit kellett volna fejleszteni a 14-150 helyett.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
válasz Lassú Víz #59836 üzenetére
Köszi, megoldottam ! Igaz várni kell, mire kiírja, de utána ok. Legalább ezzel bentebb vagyok.
Egyébként a 100% pixelszint nézet hányszoros nagyításnak felel meg ? Olyan van, hogy egy dedikált gombra ha ráprogramozom, egyből beleugrik ebbe a nézetbe ?gorgo: visszanagyítás idegbaj dettó, de a Nikon nálam pl. OK gombra egyből 100% nézetre ugrott, ráadásul ha úgy állítottam be, akkor oda, ahol a fókuszpont volt. Itt arcfelismerő van ugye (nálam modellnél legalábbis, amúgy meg középső), a fókuszpontot zölddel jelzi, hogy hol van.. abba a zöldbe ugorhatna visszajátszáskor pixelszintre, hogy ellenőrizzem mondjuk az alany szemét gyorsan, és hasonlók.
Szerintem ezek (beleértve az E-M1-et is) az ilyen nüanszokon simán bukhatnak profi munkára másoknál, most leszámítva azt, hogy a köztudatban az igásló még mindig a CaNikon.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz #40935168 #59858 üzenetére
EM5-ön 14x. Nálam kiírás után ha Play, majd a tárcsát belenagyítás irányába tekerem, akkor ha jól emlékszem, a legutóbbi belenagyítási méretbe ugrik - ha 14x volt, akkor 14x; és oda, ahol a fókuszpont volt. Én inkább 7x-et használok, mert már ott is elég jól érezni az élességet, de még többet látni a képből (14x már csak nagyon kicsi szelet).
Dettó ugyanez MF-belenagyításnál, a legutóbb használtba ugrik (ott 10x-et szoktam használni).[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
törölt tag
Hááát .. bár úgy lenne .. De ismét közelebb vagyok ahhoz, hogy végképp ne tudjak belekötni A buffert hiányolom, tehát expó után ne kelljen megvárni, míg kiírja, instant nézhessem, de őszintén, ez a fél mp belefér, utána az auto play ott tartja a képet és máris tudom zoomolgatni.
Még amit gorgo említett, belezoom után ki-zoom, meg én utálom, hogy ha tapicskolva lapozok a képek között, előhozza az overlay-t, idegesítő De ez már csak szőrszálhasogatás, a nagyokon pl. tapicska sincs
-
b.vr
őstag
válasz rbalint88 #59866 üzenetére
Ő szerintem másra gondolt, mert "A buffert hiányolom, tehát expó után ne kelljen megvárni, míg kiírja, instant nézhessem"
Egyébként igen, ezt szerintem is jó lenne megoldani, és egész biztos meg is lehetne (akár azon az áron hogy közben lassul a kártyára írás)
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
törölt tag
válasz Monya78 #59869 üzenetére
Úbakker, ez lehet jó ötlet. Ez azt szabályozza, hogy hány mp-ig tartsa ott a villámnézetet expó után, igaz ? Ergo, ha 0-ra állítom, egyből jön a másik beállítás miatt az autoplay és ... mosolygás.
anaqer: ha 0-ig mutatja, nekem tökjó, tekintettel arra, hogy autoplay jön mögötte, ami már zoomolható azonnal. Meg is nézem.
Nnno, próba... nem segít. A rec view tipp jó, ha off-ra teszem, akkor meg se jeleníti az elkészült képet. Az auto play-re állítva megjeleníti és ott tartja, de nem mp-ekre korlátozza, hanem addig, míg írja a kártyára. Szóval az auto play funkció mindenképpen kártyáról hozza be a meglőtt képet (nem bufferből, ami instant lenne).
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Megvettem ma az E-M10-et az akciós plusz 45mm-esel
1442 IIR és 40-150
Igen pöpec masina Nagyon tetszik, szerelem első látásra. Este megnézegetem jobban.
Fekete lett a gép (asszony választása), sajna a 45-ös csak ezüstben volt már.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
titán
-
.mf
veterán
Elsehiszem... ezalkalommal tényleg rágyúrtak volna a videóra?
A humoroldal legfrissebb kiszivárgott speckói szerint fHD 60p, 24p, és max 77 Mbps...
De egy GH4 és egy A7s mellett "too little, too late" szvsz.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
HÁZIGAZDA
-
-
.mf
veterán
Én sem értek hozzá, csak mindig "a zOly sz@r a videóban, pedig a stabi"-t lehetett mindenhonnan hallani, most végre mégis fejlesztenek a videós képességeken.
Jjeahh: neked OMD kell
EM5II megjelenésével lehet lesznek EM5 készletkiszóró akciók.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
-
őstag
Srácok, érdemes a nemzetközi aukciós portálról kínából rendelni BLS-5 akksit?
A gyári nagyon komoly áron vanjoceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
.mf
veterán
válasz JoceeHunt #59886 üzenetére
Én is rendeltem már 4-et, de azt kell, hogy mondjam, hogy hullámzó a minőség.
BLS-5-ből csak egy nónémem volt (csak annyi volt rajta, hogy Fits Oly.BLS-5), de okés volt.
BLN-1-ből most van
- egy hasonló nóném, (Fits Oly.BLN-1), ami olcsó volt, de nem tölti a gyári töltő, és gyorsan fáradt (ma már alig húzza);
- egy "iSmartDigi", ami még gyorsabban merül, de legalább tölti a gyári töltő (SOS vétel HK-ban, amikor kiderült, hogy a másik nem);
- és egy vicces nevű "GooPower" (trutyi erő? lol ), de neve ellenére ez a legjobb közülük, gyári kb 70%-át tudja még 1 év használat után is, és asszem ez is 2k alatt volt.A Patonákról hallottam még jókat, de azok már jóval drágábbak.
Athomi: erre egyszer kíváncsi lennék. 3.7V-os cellákat használnak, tehát 7.4V a két cella a gyáriban is. Persze ez a névleges, az akkuk és az elemek is töltve magasabb feszről indulnak, ami csak csökken, ahogy merül (gondolj csak a kocsi-akkukra). Ezeket tudtommal 8.4-gyel töltik. Feltöltve indul mondjuk 8.0-ról, kimerültet jelez talán 7.0-6.8-nál (saccolok, nem mértem). Max ha a gyárira 7.6V (BLN1), az utángyártottra 7.2V (iSmartDigi) van írva, akkor lehet gyanakodni, hogy utóbbi rövid ideig fogja húzni.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz JoceeHunt #59892 üzenetére
fussnekimégegyszer
Akadnak jók is (pl. Patona és nálam ez a GooPower), de nem mindegyik az, jobb olyanoknál maradni, amik már beváltak; de még ez a 3 u.gy. BLN1 is harmadannyi volt, mint 1 db eredeti (aminek iszonyat elborult ára van, 18-20k, valami rossz vicc).Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
-
hegyimorc
senior tag
Régebben nekem bevállt a dste, többféle gépben is használtam - illetve em5-ben még most is -, de amit a gm1-hez vettem az nagyon gyenge. Most adtam egy esélyt a jupio-nak, ami drágább, de talán komolyabb minőségellenőrzésen mennek át.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
MrChris
nagyúr
szeretik az eredeti akksikat elképesztő áron mérni. 2X5000ftos patona után vettem 20 helyett 7-ért egy gyárit, eddig azok jobban teljesítettek. Úgy érzem mintha ezek az utángyártottak állás közben jobban merülnének. Ki kéne egyszer mérni mit bírnak, mert addig ez olyan mint az autók fogyasztása...
-
hegyimorc
senior tag
válasz MrChris #59897 üzenetére
Nem egészen.
Csak durván saccolva az árakat, mondjuk egy minőségi utángyártott ára legyen fele a gyárinak, a mindenféle bizonytalan meg mondjuk a negyede.
Ha utóbbi kiszámíthatatlan és megbízhatatlan, akkor abból eleve vesz többet az ember, és akkor már lehet, hogy meg is szűnt az árelőny, de marad a bizonytalanság, kiszámíthatatlanság és tele lesz a hócipő.
Ez persze durva becslés volt, mert lehet, hogy a noname nem negyedáron van, hanem még olcsóbban, meg az is lehet, hogy a gyakorlatban pont olyan jó mint a gyári ... ezt nem lehet előre tudni. Én most azért vettem egy megbízhatóbb(nak mondott ) típust, mert nincs kedvem ezzel szarakodni, főleg nem pár ezer forint miatt. (Amit így pluszban rákölt az ember annyit simán nyer/veszít egy használt obi alkuja közben is )
ps: EM5-höz 3db DSTE akkum van saját töltővel. Nem én vettem, így kaptam mikor megvettem a gépet használtan. Nem tudom mennyibe került ez a 3 akksi+töltő, de nem biztos, hogy olcsóbb volt mint valami jónevű utángyártott. Az viszont biztos, hogy ezt az egész pakkot odaadnám egy rendes, gyárival kompatibilis akkuért. (Egyébként ezek tökéletesen jók, semmivel sem gyengébbek mint az Oly akku, csak így most van 4 akkum és 2 töltőm tök fölöslegesen)
[ Szerkesztve ]
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Mercutio_
félisten
válasz hegyimorc #59898 üzenetére
DSTE nálam is bevált.
G3-hoz van 2, majdnem annyit bírnak mint a gyári és a külön töltő praktikus amikor nyaralás alatt csak este érsz haza a szállásra több lemerült aksival mind a töltő, mind az aksik kompatibilisek a gyári cuccokkal.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
.mf, Monya és akik benne voltak még a nagy "világfájdalmaimban": köszi a tippeket nemrég, ma 3 órát stúdióztam az E-M10-zel és egy élmény volt, végre beállítgattam mindent úgy, ahogy szeretek, szuper, hogy fotó után nem kell play-t nyomni még külön, hanem egyből mutatható a modellnek, lehet lapozni "tapicskolva" stb.
A 45 1.8 megint karcolt mint állat nonstop, az iso100 is működött, ... tök elégedett vagyok, mint még soha. AF találati arány 10/10, az összes képen lehet látni a szemben az ereket (lesz is mit retusálnom), szóval karc karc karc mint a k*vaélet és én ezt a tükrös világban így nonstop jól lőve nem kaptam meg.
Ismételten csillagosötös a kis Oly-nak.
Ja és most először tudtam úgy lőni, hogy nem kellett a sarokban lévő létrát elővenni, hanem a szűk 2m magasságommal feltartottam a gépet, kijelző kihajt és katt katt. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest