Új hozzászólás Aktív témák

  • rumos14

    nagyúr

    válasz Parci #31007 üzenetére

    én ezt máshogy látom.
    a szenzor méret nagyon fontos. volt sok kompaktom, nem is olyan régen egy Canon S100-al is játszadoztam és nagyon jó volt, de a képek jellege, a színek, a dinamika ("tartalék"), a feldolgozhatóság (raw júzer lennék...) nagyon de nagyon sehol sincs egy nagyobb szenzoros géphez képest. ezek számomra sokkal inkább meghatározzák egy kép (technikai) minőségét, mint a saroktól sarokig élesség. amíg fontos hobbi marad számomra a fotózás, egy kompakt képe nekem nem lesz elég jó.
    a Nikon 1 az nagyon határeset, a háttérmosás felejtős, de még ezer ok miatt nekem nem tetszik a rendszer. szóba sem jön nálam.
    kétlem, hogy optikailag jobb lenne egy m43 14-140/150 mint a SEL18200. minimum pariban vannak, de maradjunk annyiban, hogy nincs látható különbség köztük. méretre persze van, és emiatt bele is lehet rúgni, de egyrészt k. olcsón jutottam hozzá, másrészt egyszerűen nem zavar, amikor a nyakamban lóg, nem zavaróan aránytalan használat közben, viszont vigyorgok, hogy mennyire univerzális. persze, tetszik a fele annyit nyomó új Pana 14-140, irigykedem is :) én a NEX mellett döntöttem, sok tényező alapján. jó szenzor és jó vázak, ahogy írod - no hát ez elég fontos például, az obik pedig megfelelnek az én - ezek szerint alacsony - elvárásaimnak. ha a fixek lennének a fixációim, akkor ezerszer inkább m43 vagy Fuji párti lennék, persze költhetném a zsét is rendesen, dehát egy lusta disznó vagyok, akinek egy darab ~50mm-es fix kielégíti az igényeit.
    a 35-100-ba igazán nem tudok belekötni, fantasztikus obi lehet, amellett, hogy nagyon drága. mint ahogy a pletykált NEX 50-150/2.8 is az lesz, + persze még nagyobb is, elkerülhetetlenül.
    tiszteletben tartom a véleményedet, sok hibája van a NEX rendszernek, újra meg újra bénázik a Sony, de nekem ez jött be legnkább, és olyan hülyeségek is közrejátszottak, hogy egyszerűen nem szeretem a 4:3 képarányt. egyéni szoc. probl.

Új hozzászólás Aktív témák