Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz rumos14 #31002 üzenetére

    lehet fotózni egy nex-szel is, csak nem légüres térben van. a 16-ossal is lehet képet készíteni, csak hát ezerszer (!) inkább veszek egy pana lx-3-at használtan, akár. számomra nem jó irány, hogy a szenzor legyen nagy, cserébe az obik taknyolhatnak vagy lóbaszó nagyok lehetnek vagy mindkettő. a 18-200 a legértelmetlenebb obi a nex-hez, pont azért, mert a pana/oly 14-140/150 agyonveri és sokkal kisebb, a nikon 1 10-100 meg kétszer veri agyon és még sokkal kisebb. cserébe a nagy szenzor előnye (szűkebb dof) nem érvényesül, hiszen ezek mind sötét zoomok. az iso 25600 meg engem annyira nem érdekel.

    szóval nem azt mondtam, hogy ne lehetne használni a nex rendszert, hanem azt, hogy az aránytalanságai miatt még mindig, évek múltán is egy csomó embernek egyszerűen nem jó választás. nekem sem.

    * ja, és ha már mindenáron ekézni akarod a 12-35-öt, ami a legdrágább alapzoom mft-re, viszont qrva jó, ahogy kb. az összes többi is (!), akkor inkább a 35-100-on keresd a fogást légyszi, nex-ileg.

    nem, ezt akárhogy cifrázod, a végeredmény az lesz, hogy előny a jó szenzor és a jó váz (akinek bejön a nex vázkínálat - nekem igen), minden más pedig hátrány.

    [ Szerkesztve ]

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák