Új hozzászólás Aktív témák

  • Lefty

    addikt

    válasz MrChris #103103 üzenetére

    Nezegettem a G90/95-öt is, de ahogy irod is, nincs nagy különbseg arban es, hogy öszinte legyek meretben is minimalis a különbseg. Igy akkor mar inkabb G9, mert alapvetöen jobb kamera (több fokuszpont, gyorsabb shutter, jobb keresö, hogy parat elmitsek). Legalabb itt konkret fejlesztesi utam is van majd evek mulva, mert ott a G9II.

    GX85-nel a GX9 nem egy nagy fejlödes, jobb szenzor igen, de 1,25-ös crop 4K videonal azert sok. Plusz tul dragan mennek hasznaltan is szerintem, nekem nem eri meg GX85-röl. Viszont ez a meret volt az, ami annak idejen engem az MFT-be behuzott, ugyhogy en meg mindig remelem, hogy jön iden vagy jövöre egy GX10 (mondjuk PDAF-el). Ugy gondolom, hogy a Pana nem adta fel az MFT-t (lasd G9II) igy ez lenne a következö logikus lepes. Iszonyat szeles palettan mozognak az MFT lencsek es jok is, a Pana itt erös, FF-ben azota sem tudott nagy piacot nyerni, szerintem ezert is frissitettek MFT-ben ismet, ahol mar erösen ott vannak. G9 vaza mar gyakorlatilag FF meret, de lencsekben azert meg mindig baromi nagy a különbseg. Eleg csak megnezni a Pana 100-300 meretet es hasonlu gyujtotavu FF lencset. Kicsit elkalandoztam.

    Mas: A miert jo a leica 12-60 kerdeshez en egyelöre annyit tudok hozzatenni, hogy a nagyobb fenyerö mellett, nekem jobban fekszik a 12-es kezdet, plusz sok tapasztalatom meg nincs vele ugyan, de valami tü eles kepet ad gyakorlatilag mindenhol eddig. Ill. voltam nem reg nyaralni a 14-140-el es 60 föle igen ritkan mentem, ezert is gondoltam ra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák