Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz SzPappa #14700 üzenetére
Canon A570IS
7,1MP van benne optikai képstabilizátor
AA akksival működik, 4x optikai zoom és egész jó a kezdő fényerő 2,6-ról indul 5,5-ig
30ezer körüli áron lehet kapni de sietni kell mert nemsokára jönnek az újabb modellek és eltűnik vélhetően.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
blueMerle
veterán
válasz Davey7 #14690 üzenetére
Egy Lumix ls80 -ast használok lassan 1 hete.
Alapbeállításokkal viszonylag zajosak a képek, és ezen a lehetö legjobb fényviszonyok sem segítenek. Viszont ha egy kicsit eljátszunk a beállításokkal, akkor nagyon szép, éles képeket kapunk. Ha vársz estig teszek fel pár képet a megfelelö topikba.
Nem egy hétcsilliárdforintos nikon nemtudommilyen extramega minöség, de amire Te szeretnéd használni, böven megfelel.
TeeJay: Az általad említett Canon nagyon jó gép, azon is gondolkoztam de nagyon sok tesztfotó után bizony a Lumix LS80 ha nem is nagyon de maga mögé utasítja a Canont. Hiddel én az elozo 2 hétben kizárólag erre a témára voltam kattanva elég mélyen beleástam magam.
[ Szerkesztve ]
-
SzPappa
csendes tag
Köszi, körülnézek még, nem akarom elkapkodni úgyse a vásárlást.
-
tothm
őstag
Sziasztok! Kéne egy gyors segítség! Vettem egy ilyen gépet: Sony dcr-dvd 106 pal. Amikor beteszem a lemezt, ami új, azt kérdezi, hogy hogyan formázza le! Itt kell használni azt a segédet vagy nem? Nyugodtan formázhatok? Utána, hogy megy? Sürgős lenne, mert holnap már fel is kéne vennem! Köszi előre is!
-
tothm
őstag
válasz Szten Márs #14710 üzenetére
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy melyiket érdemesebb:
Sony DSC-W150 vagy
Fuji FinePix F50fd vagyVagy egyéb kép ebben a kategóriában?
Köszi a helpet. -
MBeatrix
csendes tag
Sziasztok!
S.O.S. segítséget szeretnék kérni tőletek.
Kedden utazom és addig szeretnék vásárolni egy digitális fényképezőgépet.
Két típus közül nem tudok dönteni. Az egyik a Sony Cyber-shot DSC_W130, akinek a hátsó kijelzője nem túl élethűen adja vissza a készített képek színeit és elég "kotyogósnak" tűnik az objektív (kézzel mozgatva kicsit mocorog), de kényelmesebbnek tűnik a hátsó kezelőfelület, mivel szinte az összes beállítási lehetőséget kipakolja gombokként és kicsit szimpatikusabb a design. (8.1 MP, 4x zoom, viszonylag drága memóriakárty 5 év garival)
A másik a CANON IXUS 80 IS, aminek a hátsó kijelzője szebben és élethűbben adja vissza a színeket, viszont bonyolultabb a menürendszere, nincs annyi hátsó gomb, tehát szinte majdnem mindent a menü gombon belül lehet elérni. (8 MB, 3x zoom, olcsóbb memóriakártya 10 év garival, 0 belső memóriával)
Ja és nem utolsó szempont, hogy max. 50 eFt-ot szánok memóriakártyával a telefonra, ezért kérem, próbáljatok meg erre a két típusra koncentrálni.
Nagyon szépen kérem, hogy segítsetek a választásban.Előre is köszönöm a segítséget.
-
MBeatrix
csendes tag
Az a helyzet, hogy Media Mark-ban voltam már megnézni az aktuális kínálatot és ez a két gép volt, ami külsőre megfogott volna, illetve kézbe véve is kellemes volt. Nem tudom, hogy a Sony-nál felsorolt "problémák" a fényképek minőségénél és a gép tartóssága tekintetében befolyásoló tényezők-e.
Ismertség szempontjából, illetve küllem, valamint a gombkialakítások miatt a Sony szimpatikusabb volt, viszont a net-en nem találtam például feltöltött és a géppel készített képeket, hogy össze tudjam hasonlítani ebből a szempontból is őket. -
MBeatrix
csendes tag
válasz johnjohn #14716 üzenetére
Köszönöm szépen.
Megnézegettem a linkeket és igazából a fotók alapján én nem láttam különbséget.
Mindkét gép esetében voltak egyarán gyengébb és jobb minőségű fotók.Szerinted a "kotyogósság" és a hátsó kijelző gyengébb színvisszaadása lényeges és befolyásoló tényező a választásnál?
-
ottkar
addikt
válasz MBeatrix #14717 üzenetére
A kotyogósság egyáltalán nem szempont az a lényeg hogy működésben ne legyen probléma. A műanyagházas optikák eleve nem működhetnek olyan húzósan mint a fémből esztergáltak amiket még zsíroznak is.A műanyagot nem lehet zsírozni.A kijelző színvisszaadását meg nem értem, a kiadott kép a lényeg.
-
johnjohn
addikt
válasz MBeatrix #14718 üzenetére
Ha utazásra készülnék, és azt szeretném megörökíteni az utókornak biztos, hogy nem ebbe az árkategóriában és méretben gondolkoznék.A fényképezőgépet fényképezni veszem, nem azért mert kicsi és könnyű és mellesleg valami még látható legyen a képen.
Az utolsó szempont a gép mérete, az elsődleges a képminőség.
A két gép közül amit megjelöltél a Canont venném.
Vagy minimum ezt 60 000.-ért[link][ Szerkesztve ]
-
MBeatrix
csendes tag
válasz ottkar #14720 üzenetére
Mivel nekem kizárólagosan hobbifényképezéshez (nyaralás, családi fotók) szükséges a gép, ezért nem akarok komolyabb készüléket venni.
A kotyogósságot azért kérdeztem, mert nem tudom, hogy minősíti-e a gép összerakását, ha az optika kicsit mocorog, mivel ezt a Canon gépnél nem tapasztaltam, csak a Sony-nál. -
Allien
veterán
válasz MBeatrix #14724 üzenetére
Mindenképpen megalkuvás kérdése. Nagyon nem mindegy, milyen sportot szerettnél megpróbálni lefotózni. Mondjuk, az esetek nagy részbe szinte kizáró dolog, a kompakt v. sport. Én pl társastánc versenyt próbáltam többször is. Volt, amikor összejöhetett, mert megfelelőek voltak a fényviszonyok, volt, hogy nem. Hiába van még plusszba vakum, maga a gép AF része lassu még ehez a versenyformához is. Kivéve, ha épp szerencsém volt. Abban is biztos vagyok, hogy nem sokára Mo.-n megrendezendő GP futamon Talmácsi-t szintén nem nagyon van esélyem kompaktal lefotóznom, kivéve, ha közel vagyok hozzá, rásüt a nap, és egyhelyben áll pár percig.
A "nagy" gép is relatív fogalom. Bele fér egy táskába? IGEN! Akkor, miért is nagy az a gép? Én nem vettem észre, hogy lasabban tudnám elővenni, mint a bridge gépemet. Súlya nagyobb, de ennek ellenére még nem voltam akkora túrán, hogy azt mondjam, cipelje a riskakuli. Főleg, mert motívált az a tudat is, hogy a megfelelő helyen EZ a gép (dslr) NEM fog cserbenhagyni (legalábbis sokkal kevesebszer), mint megannyiszor a kis bridge gépem hagyott már cserben.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
TeeJay
félisten
válasz MBeatrix #14723 üzenetére
azt is nézd meg hogy a Sonyba memory stick pro duo kell
a Canon-ba meg SD kártya ami kb 3x olcsóbb mint az MS pro duo
én Canon A570IS-t nézném meg helyedben, ügyes kis gép és 30ezer körül lehet kapni saturnban ha jól emlékszem.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz philoxenia #14729 üzenetére
jó akkor csak 2x drágább
Kingston SDHC 8GB CL6 kb. 6ezer pénz [link]Sandisk MS Pro Duo 8GB sima tehát semmi ultra speed 14-20ezer között attól függ hol veszed [link]
ezért az árért SD-ből kapsz 16gigás Sandisk Ultra II-es SDHC kártyát
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz TeeJay #14730 üzenetére
Biztos vagy benne , hogy kezeli a 8 gigás kártyát az 570IS ? Bár a sebessége ennek a kártyának is csak 6MB/s....
mod: igazából ekkora kártya max videózni jó, mikorra fényképezed teli ezt a kártyát egy kompakttal, főleg pedig mikorra dolgozol föl annyi képet?
[ Szerkesztve ]
-
Nagya21
addikt
válasz philoxenia #14731 üzenetére
Hali!!
Sztem még gyorsabb is. A class 6-os azt jelenti, hogy a minimum irási sebessége 6mb/s.
Nekem a-data class 6-os van 17/9 mb/s
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Depression
veterán
A Canon 570IS Raw képeket is tud rögzíteni (CHDK-val), így egy felvétel 10+MB Raw és kb. 2,5 mega jpg helyet foglal. (persze nem kötelező), de egy nyaralás során elég hamar megtelik. A nagyobbik tesztvére az SX100 szintén, kb 10k-rel drágább, nézd meg, ha méretre és árra szimpatikus, akkor inkább azt ajánlom.
Remélem jó helyre ment a válasz.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Allien
veterán
válasz MBeatrix #14734 üzenetére
Akkor mégis yo-l mondtam. A kitesurf az mellik féle (sorry a tudatlanságomért)? A drótköteles húzós, vagy az"ejtőernyős" szélfújós?
Az utóbbit én is próbáltam lekapni a Balaton-on, vonyarci strandon van kiépitett drótpálya, de éppen akkor jó szél is volt. Nem volt könnyű még a dslr-l se elkapni a megfelelő pillanatot. Igaz, nem verseny volt, és nem nagyon figuráztak éppen.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
TeeJay
félisten
a Canon 570IS SD és SDHC kártyákat kezel
gondolom SDHC-ban mindegy hogy 4-8-16-32gigás mert szabvány és vélhetően kezelni kell neki lazán.
az meg most lényegtelen hogy 8gigás kártya hatalmas, csak írtam hogy mostanság SD kártyában egy Kingston Class 6 8gigás 6ezer pénz körül van ami szerintem simán megfizethető. 2003-ban anno az első digitális gépemhez vagy 20ezer volt egy 128MB-os SD kártyatehát csak azt akartam leírni hogy az MS Pro duo 2x minimum drágább mint ha ugyanolyan méretű SD kártya.
vagy ugyanannyi árból SD-ből 2x akkora méretűt tudsz venniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
rumos14
nagyúr
válasz MBeatrix #14723 üzenetére
sztem azzal semmi baj nincs, hogy ha nem pixelvadász vagy hanem csak hobbifotós. ilyen esetben is van pár szempont, amire érdemes figyelni.
pl. az hogy ne legyenek túl zajosak a fényképező képei. sajnos itt már rögtön a kategória legnagyobb rákfenéjéhez érkeztünk, szóval ne elsősorban ez alapján válassz gépet, de az tény, hogy mondjuk a Fuji F40fd mérföldekkel előrébb tart mint mondjuk egy u.annyiba kerülő Pana.
ami sztem még fontos lehet neked az az üzemidő, egy feltöltéssel mennyi fényképet tudsz csinálni, ill. a zoomátfogás - széleslátószög, 28mm körüli igen hasznos, már jópár kompaktban is megtalálható. ha sok vakus képet készítesz, én inkább nem AA elemmel működő gépet válaszanék, azoknál viszonylag sokáig, 5... akár 10mp-ig is eltarthat mire kisülés után feltöltődik a vaku.
ha van már vhonnan SD kártyád, érdemes nem Sony-t venni, ami más kártyafajtát használ. -
szacsee
nagyúr
Üdv Urak!
Érdeklődnék, hogy a Panasonic DMC-FZ8 megállja-e a helyét a saját árkategóriájában?
Méret, súly nem számít, akksiról már felhomályosítottak (ceruza akksis jobb lenne, de nem kattogtatok 1000 fotót egyszerre, így mindegy).
Amire főképp használnám: lakásban közeli képek készítése (félhomályban, vagy nem annyira jó fényviszonyok közt), néha természetben is futkározok, ott is jól jön (bár gondolom a 20-30K-s kompaktokat leveri, mint vasorrú bábát az elektromágnes)..csoportképek, néha portrék készítése.
Kezdő vagyok és nem nagyon cserélgettem idáig a fényképezőgépeim (Oly FE-140-em van jelenleg, de már biztos, hogy nem nagyon jön be nekem) közelről zajos képei, és rossz fényviszonyok közt használhatatlan.
Mit javasolnátok, amit meg érdemes nézni a fent említett masina mellett alternatívaként 50K-s összegig, feljebb is lehet menni, ha kiugró minőségbeli külömbség van a 2 masina közt..
Köszönöm! -
Szten Márs
nagyúr
válasz szacsee #14742 üzenetére
"(Oly FE-140-em van jelenleg, de már biztos, hogy nem nagyon jön be nekem) közelről zajos képei, és rossz fényviszonyok közt használhatatlan."
Képminőségben ugyanezt várhatod az FZ8-tól. ISO200 már vállalhatatlanul ronda, büntet rendesen. Szóva félhomályban, vagy akár csak picit rossz fényviszonyok között vaku. És az ISO 100 sem lesz makulátlan.
Sajnos azonban a kompak kategóriától sokkal jobbat nem lehet manapság már várni, rossz fányviszonyok közötti fényképezésre egész egyszerűen alkalmatlanok. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #14744 üzenetére
Azért az Oly fényereje onnan indul, ahova a Pana érkezik 12x-es zoom után, ráadásul ott a képstabi is....
-
Szten Márs
nagyúr
válasz philoxenia #14745 üzenetére
"Azért az Oly fényereje onnan indul, ahova a Pana érkezik 12x-es zoom után,"
Na, azért ez így nem teljesen igaz. Az Oly F/3,1-ről indul, a Pana F/3,3-al zár. Egyébként a Pana kezdő fényereje F/2,8, persze, jobb, mint az F/3,1, de a különbség minimális, és ettől nem fog tudni félhomályban jobb képeket készíteni, még egy csóró fél blendével sem tud kisebb érzékenységet használni ettől. A képstabi már más tészta, az természetesen jól jön Főleg, ha nem mozog közben a téma.
És ettől nem változik az a tény, hogy az FZ8 képminősége igencsak erősen gyenge.[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Szten Márs #14746 üzenetére
Az Oly a háromszoros zoom alatt romlik 5,9-re, tehát ha kicsit is zoomolsz, már borzasztóan kevés a fény, a frontlencse mérete azért árulkodó minden gépnél.
Nem a DSLR -ekhez hasonlítva és abban az árban, azért annyira nem rossz az a gép a pixinfos teszt szerint sem.
dpreview tesztképek átlagfelhasználásra azért nem olyan rossz.....
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Ácsi-ácsi!
Nemá azt mondjátok, hogy a 2-3 éve akciósan 20K-ért vett Oly-t nem veri rongyá a Pana?
Más megközelítés: Van-e gép némivel drágább árkategóriában, ami megfelelő nekem..lehetőleg ne 1,5Millás DSLR-t ajánljatok, mert az tökéletes...
Köszi!Ja nem plakátképek lesznek, nem magazinnak fotózom, remélem ez a + infó segít valamennyire...csak, ha 50K-t kiadok és 5 évig szeretném használni a gépet és 70K-ért sokkal jobbat kapok, és mindketten rábólintatok, hogy tényleg sokkal jobb, akkor nem a 20K-n fog múlni a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz philoxenia #14747 üzenetére
Na ne hülyéskedjünk már, a pixinfós teszttel. Láttad te ott a mellékelt képgalériát? Én sem azt mondom, hogy rossz ez a gép, sokal inkább azt, hogy csapnivaló, és nem DSLR-ekhez viszonyítva, hanem úgy egyáltalán.
FZ8 ISO 100-on: [link] - egyes Indiai fakírok állítólag több, mint 20 másodpercig képesek voltak elviselni ennek a képnek a látványát, de szerintem itt kevesen kaptak fakírképzést. Lsd: járda és úttest találkozása, meg úttest úgy általában.
FZ8 ISO 200-on: [link] - ennyire részletszegény, mosott képet talán még a mostani 20MP-s szörnyűségek sem képesek produkálni. Az épület, a járda, az emberek.. semmin egyetlen részlet sem, csak nagy mosottság. A modern technika győzedelme ez a kép felett, korunk csodája. Ezt már az említett fakírok sem bírták elviselni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz szacsee #14748 üzenetére
Pana FZ18 jobb gép. Ha olcsóbb kell még az FZ8 -nál is, akkor van akinek az LS80 is jó. Szerintem annál az Olynál jobb. De ha az Olynál maradnál, akkor Oly 560 UZ
Szten: dpreview járda úttest találkozás természetesen látszik a zajmosás itt is, de azért a második pixinfos kép az már be is mozdult ránézésre, az a kép szerintem nem tükrözi a gép képességeit, annál a fiam LS60-ja is jobb képet csinál.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest