Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exelsior24
aktív tag
válasz Willoge28 #183733 üzenetére
Szia!
Én a "testvérmobilról" , egy 5 éves Mate 10 Pro-ról váltottam a sima kis S23-ra, és nagyon szeretem, hihetetlenül testre-szabható ez a kis telefon, és nagyon jó a támogatása is a Samsung részéről.
Amikor keresgéltem mindenképpen a Mate 10 Pro-hoz hasonló mérető, vagy annál kisebb méretű készüléket kerestem, plusz olyan telefont ami remélhetőleg egy 4-5 évig újra kiszolgál majd. Ilyen kis méretben sajnos nem túl nagy a választék, és az árcédulák is eléggé borsosak, de sikerült kedvezménnyel és kuponokkal lejjebb faragnom az árát, és így már "kevésbé fájt" a megvétele.
Én mindenképpen android rendszeren szerettem volna maradni, így iPhone-okat nem is néztem, de ha gondolkodtam volna esetleg az iOS rendszerre váltáson akkor azért ott is lett volna 1-2 kis méretű nagyon jó kis készülék.
Szerintem első körben ezt kellene eldöntened, hogy maradsz az android rendszernél, vagy pedig váltasz iOS-re, és utána már könnyű kiválasztani egy adott kis készüléket.Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
Exelsior24
aktív tag
válasz tillatrilla #183719 üzenetére
Szerintem érdemes elolvasnod a Mobilarénás 2023-as karácsonyi telefon ajánlót [A legolcsóbbak (50 ezer forintig)] , illetve megnézned a Bog videójának az elejét, ahol az olcsó alsó kategóriás (50.000 Ft alatti) telefonokról van szó: [Milyen telefont vegyek 2023-ban karácsonyra?]
Tudom te használtat írtál, hogy azt keresel, de az ezekben ajánlott készülékek közül, utána esetleg tudsz keresgélni jó állapotú használtakat hardveraprón, meg egyéb helyeken, simán ki lehet fogni alig használtakat.
Szerintem kiindulási pontnak a cikk és a videó sok jó, és hasznos tanácsot ad.Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
Exelsior24
aktív tag
válasz -Maci- #182227 üzenetére
Úgy van ahogy @xhege is írja, azért a 100-150 ezres kategóriában nem a legjobb, legszupermodernebb kamerák vannak. Viszont ettől függetlenül itt is akadnak olyan, telefonok amelyek egész jó kamerás képességekkel rendelkeznek, és jó értékeléseket kaptak tesztek alapján.
Dxomark weboldalon például le lehet szűrni olcsóbb telefonokra, és megnézni, hogy azok közül melyeknek van kategóriájában jobb, kiemelkedőbb kamerája.
Pl: [75.000 - 150.000Ft-os árkategória] , [150.000 - 240.000 Ft-os árkategória]Azt tudom tesztekből, hogy például az olcsóbb Pixel telefonoknak, Pixel 6A és Pixel 7A is nagyon jó kamerájuk van, vagy például a Nothing Phone 1-nek is, esetleg még Samsung A54, de ezek már a 150ezer környéke és a feletti árkategória.
Ha az ez alatti árkategóriát nézem, akkor talán Oneplus Nord 2T, Redmi Note 12 Pro, Google Pixel 4a , Samsung Galaxy A34.
Nagyjából ezek azok a készülékek amikbe még viszonylag jó kamerát szereltek, és tesztek alapján még jó minőségű fényképeket tudnak készíteni.Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
Exelsior24
aktív tag
válasz ANDROID??? #179460 üzenetére
Ilyentől semmi esetre sem, pár hét aztán sehol se lesznek megtalálhatóak, mintha sohasem léteztek volna.
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
-
Exelsior24
aktív tag
válasz Biga123 #177951 üzenetére
Pont ez az egyik cikk, de szerintem félreolvastad/fordítottad, mert pont, hogy ebben is azt írja, hogy :
"A Samsung régebbi Galaxy A sorozatú telefonjai jelenleg csak három évre jogosultak az Android frissítésekre. A Galaxy A sorozatú telefonok legújabb termékcsaládja azonban négy jelentős Android-frissítést ígér. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a telefonokat, amelyekre vonatkozik a szabályzat." és alatta felsorolva azok amelyek már a 4 év vonatkozik: A53, A73, A33 , és azóta ez még kiegészült az A54-el is.[Az eredeti legelső Samsung nyilatkozat]
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
Exelsior24
aktív tag
Azért ezt én nem venném biztosra, mert rákeresve a Samsung honlapján nem igazán ezt írják, simán lehet, hogy egy csomó weboldalon félre van kommunikálva.
"Eligible Galaxy devices include with four years of One UI and five years of security updates."Tehát hivatalosan ők One UI frissítést írnak, szóval simán elképzelhető, hogy egy régebbi telefon (2-3 éves) fog kapni még One UI frissítést de közben az Android rendszere nem fog már frissülni, Huawei is csinált már ilyen és szerintem Xiaomi is, EMUI, MIUI rendszer frissült az adott készüléken, de az Android verzió maradt a régiben.
Ráadásul itt ennél a Samsung weboldalán található leírásnál, az A-széria már fel sincs tüntetve, hogy ez vonatkozna-e rá is, csak ezek a szériák vannak felsorolva:
Galaxy S sorozat: Galaxy S22, S22 , S22 Ultra, valamint Galaxy S21, S21, S21 Ultra, S21 FE és a későbbi S sorozatú eszközök
Galaxy Z sorozat: Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 és a későbbi Z sorozatú eszközök
Galaxy Tabletek: Galaxy TabS8 , S8 , S8 Ultra és a későbbi Tab S sorozatú eszközök
Galaxy Watch: Galaxy Watch4, Galaxy Watch4 Classic és a későbbi Galaxy Watch sorozatú eszközökBár dátumilag tavalyi ez a Samsung cikk 2022.09.02-i, szóval elképzelhető, hogy azóta az A-szériát is bevonták már ebbe, de furcsa módon itt nem említik egyáltalán.
Közben találtam egy frissítést a cikkhez, bizonyos A-szériás készülékek is megkapják, ezt a szintű támogatást, de nem mind.
Eddig ezek az A-szériás készülékek jogosultak rá: A33 5G, A53 5G, A73 5G, A54 5G[ Szerkesztve ]
-
Exelsior24
aktív tag
válasz prime_adam #177858 üzenetére
Gsmarenán specifikációknál a Samsung Galaxy A14 5G , tehát 5G-s verziónál ír FM rádiót, de abból is kétféle processzorral szerelt verzió létezik.
Amelyikben van FM rádió az a: Exynos 1330 (5nm) - SM-A146B , processzoros és modellszámú. (FM radio Exynos 1330 chipset only)
Elvileg ez Global / International verzió, nem tudom nálunk ezt árulják-e.Létezik belőle Mediatek MT6833 Dimensity 700 (7 nm) - SM-A146P , processzoros és P-s modellszámú abban nincs FM rádió.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz rasotamas #177487 üzenetére
Szia!
Elvileg aki szereti, vagy szerette a Huawei EMUI rendszerét, ennek a mostani "új" HONOR márkának is hasonló a rendszere, sőt meg régen is szinte ugyan az volt, csak MagicUI név alatt futott.
Persze volt róla szó elvileg a Honor-t eladták és ez már másik cég aki most készíti a telefonjaikat, de hogy ez mennyire igaz és, hogy mi a valóság alapja, mennyire maradt meg a régi EMUI szerű rendszer azt én nem tudom biztosra.
Se rokonságban, se ismerős körben nem vett senki mostanában se Huawei, se Honor telefont, hogy le tudtam volna tesztelni, egyedül én nyúzom még a Mate 10 Pro-mat.
Idén én is cserélni szeretném majd, és nem igazán gondolkodok se Huawei-ben, se Honor-ban, attól függetlenül, hogy a Mate 10 Pro-t nagyon szeretem, és mindig meg voltam elégedve vele.[ Szerkesztve ]
-
Exelsior24
aktív tag
válasz GAbre #177162 üzenetére
Én inkább elkerülném, a kommentek között akadnak rendes vásárlói / rendelői vélemények is és nem éppen pozitívak. Ráadásul 2022-es alapítás, lehet 1-2 év és már hűlt helyük lesz, garanciát meg dobhatod a kukába. De ez saját vélemény, csak valahogy ez a megérzésem velük kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
Exelsior24
aktív tag
Én ugyan nem láttam / olvastam a pályázati kiírást, de lehet keverik egyes helyeken a 4G LTE-t és a 4G VoLTE fogalmát.
A 4G vagy 4G LTE az maga a mobilszolgáltatás, hogy tudjál telefonálni, mobil internetezni nagy sebességgel, már ahol persze megfelelő a lefedettség és a térerő.A 4G VoLTE viszont egy külön szolgáltatás, amit az adott mobilszolgáltató tud aktiválni minden egyes hívószámra aki a rendszerében van, és persze megfelelő mobiltelefon is szükséges hozzá ami tudja ezt a szolgáltatást. Ezáltal pedig elviekben jobb minőségű hang beszélgetést tudsz elérni, és közben a készülék a 4G-s mobilinternetre is csatlakozva marad.
Ezen a weboldalon nagyjából le vannak írva a részletei:
[4g VoLTE mit jelent pontosan?]Közben rákerestem, és valóban feltétel:
"Fontos szempont, hogy bár a készülék VoLTE-támogatása előírás, az már nem feltétel, hogy a funkciót az adott típus esetén az ügyfél mobilszolgáltatója is támogassa - ennek leginkább azért lehet jelentősége, mivel az adott készüléktípusok VoLTE-hozzáférés támogatása szolgáltatónként eltérő lehet (különösen igaz lehet ez abban az esetben, ha a készüléket nem mobilszolgáltatótól vásárolják). "De itt is leírják, hogy attól, hogy a telefon amit veszel tudja, nem biztos, hogy a mobilszolgáltatód engedélyezi az adott típuson a használatát, így mondjuk kissé vicces feltétel ez.
Fogsz tudni telefonálni vele 4G-n attól nem kell félned, maximum annyi történhet, hogy nem 4G VoLTE szolgáltatáson keresztül és ezért valamivel gyengébb hangminőségben.[ Szerkesztve ]
-
Exelsior24
aktív tag
Én nem tudok és nem is hallottam sehonnét ilyenről, hogy bizonyos készülékek ki lennének zárva a támogatásból. Az egyetlen tulajdonság, hogy a 3G-t tudja csak kezelni a régi készülék, és amit veszel az pedig tudjon 4G LTE-t legalább, de akár 5G-t is tudhat mellette. Meg persze van az a feltétel, hogy a cserélendő telefonnak használatban kellett lennie, tehát ha a fiók mélyén porosodott évek óta, az nem játszik.
Az, hogy az eladó azt mondja arra a Nokiára, hogy arra nem lehet, az csak az ő saját kitalációja és feltétele, azt nem tudom mennyire jogosan tehet ilyet.Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
Exelsior24
aktív tag
válasz sfdrakex #176996 üzenetére
+1 , @mzso ezzel a Gspace-el át lehet verni a rendszert és ugyan úgy feltelepíteni Play áruházas appokat.
Rákeresel találsz róla csomó magyar nyelvű cikket, illetve youtube-on magyar nyelvű videókat is, ahol a használatát is bemutatják. Az a Mobilarénás cikk + videó például nagyon jól elmagyarázza a működését és használatát.Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
Exelsior24
aktív tag
válasz Obi-1 #176854 üzenetére
Sajnos nem nagyon ismerem a Motorola cég telefonjait, de több készülékük nagyon jó ár-érték arányt képvisel, gondolom igyekeznek őt is beférkőzni a mobilpiacra. A mostani árak mellett, 56k-ért nem rossz készülék az, és rákerestem valóban külön dedikált microSD kártya hely van benne, mellette pedig 2 SIM kártya foglalat külön. Arra vigyázz, hogy létezik belőle 1 SIM-es single sim, és 2 SIM-es dual-sim változat is.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz Sgr_A #176850 üzenetére
Szia!
Erről a PWM értékről hol találni információt különböző gyártók készülékeire, van esetleg valami weboldal?
Szoktam olvasgatni mobil specifikációs oldalakat és összehasonlítani készülékeket, de kijelzővel kapcsolatban ezt nem igen szokták feltüntetni, csak kijelző méret, felbontás, képfrissítés, pixel sűrűség, amiket így hivatalosan feltüntetnek, vagy kikommunikálnak a gyártók.Persze nem tudom ez a PWM mennyire lényeges tulajdonság egy kijelzőnél, én még nem találkoztam élőben olyan készülékkel aminek villódzást tapasztaltam volna a kijelzőjénél, vagy legalábbis a családban, rokonságban lévő telefonoknál ilyenre nem panaszkodott még soha senki.
[ Szerkesztve ]
-
Exelsior24
aktív tag
válasz A Zéé #176542 üzenetére
Öcsémnek is a kamera modul ment tönkre az Samsung Galaxy A40-esében, vagyis maga a kamera működik, de nem képes magától fókuszálni semmire, lehet ez valami széria hiba. Ő is kamera modul + akksi cserén gondolkodott még tavaly, de nem tudom végül elvitte-e valahova szervizbe a telefonját.
Az a baj, hogy Galaxy A-szériában már egyáltalán nincs ilyen kis kompakt méretű telefon, mindegyik készülékük jóval nagyobb. Csak drágább kategóriákban vannak kompaktabb méretű telefonok sajnos, pedig igény szerintem lenne rá alsó és középkategóriában is.
Kérdés mennyibe kerülne a javítás + akksi csere, illetve hogy hány évig szeretnéd még használni, ha megjavíttatnád, mert a másik oldalon meg ott van az is, hogy azért már nem mai készülék, idén már a Galaxy A#4-es széria jön ki, nem tudom az A40 mennyire támogatott még, biztonsági frissítéseket kap-e még .
-
Exelsior24
aktív tag
válasz [CS]Blade2 #176523 üzenetére
Hasonló a két telefon, Xiaomi Redmi Note 11 hardveresen erősebb, pontszámok alapján egy jó 80%-al erősebb a procija, viszont Android 11-el adták ki és később azt lehetett frissíteni Android 12 és MIUI 13 felületre.
A Samsung A13 telefon 2 hónappal később jelent meg, de már Android 12-vel és frissíthető Android 13-ra One UI 5 felülettel, így frissítés szempontjából a Samsung jobb választás, valószínűleg tovább is fog kapni frissítéseket.
Akkumulátor szempontjából mindét készülékben 5000 mAh-s akksi van, tesztek alapján viszont a Samsung A13 készenléti ideje 114 óra, a Xiaomi Redmi Note 11 készenléti ideje pedig 126 óra. Szóval tesztek alapján a Xiaomi készüléke elviekben egy kicsit tovább bírja.De ahogyan előttem is írták támogatás és mobil bankolás szempontjából én lehet inkább mégis a Samsungot választanám, de amúgy mindkét telefon megfelel arra amire szeretnéd.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz BrandonXXV #175152 üzenetére
Szerintem már nem igen lesz, ha csak nincs még belőle némi beragadt raktárkészletük, ahogy előttem is írták már nagyon kifutó modell, és az A53-akat is ezerrel próbálják kiszórni mindenhol úgy látom.
-
Exelsior24
aktív tag
Sziasztok!
Új telefon vásárlása előtt állok és a korábbi telefonom is Huawei volt, szeretnék is ennél a márkánál maradni. Van két kiszemeltem az egyik ez a Huawei P8 lenne, a másik pedig a P9 Lite, ezek kb egy áron vannak és ennél többet nem igazán szeretnék kiadni telefonra. Igazából mindkét telefon mellett szólnak érvek és ellenérvek de nem igazán tudok dönteni melyik is legyen.
Ami P8 ellen szól leginkább az talán az, hogy már egy elég régi típusról van szó, eléggé kifutó modell (az új 7-es androidot se fogja már megkapni) , viszont ezt az árkategóriát elnézve még mindig simán megállja a helyét szerintem.
A P9 Lite-nál viszont nagyon nagy mínusz számomra a 2GB RAM, szerintem egy normális mai telefonba igen csak szükség lenne a 3 GB ram-ra hogy szépen zökkenőmentesen működjön.Inkább a P8 felé hajlok, de szívesen meghallgatom mások véleményét, minden tanácsot szívesen fogadok, köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- BestBuy topik
- World of Tanks - MMO
- Anime filmek és sorozatok
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest