Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz quailstorm #7159 üzenetére
Aham... és szerinted egy nyílt kódú rendszerben eddig ez senkinek sem tűnt fel, hogy megcsinálja a folyamat ellenkezőjét...
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz quailstorm #6638 üzenetére
Ez még a '89-es kiadású, nem kínai szerelésű, eredeti japán cucc. Itt az a gond, hogy a képcső melege pont szárítja a sorvégfokban az egyik elektrolit kondit és ha nem jobb minőségűt veszek bele, akkor kb. 5 évenként olyat csattan, hogy legutóbb is majdnem besz..tam...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz quailstorm #6634 üzenetére
Nekem van egy ilyenem is, igaz jelenleg javítanom kéne:
Megcsinálom majd, már fejből tudom mi baja van, csak egyelőre nem kell sehová és nincs is nagy kedvem hozzá.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz quailstorm #6428 üzenetére
Ady-t sem sokan ismerik fel: [link]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz quailstorm #6258 üzenetére
Ne bántsd a Touchwiz-t, mer' a Samsung tud optimalizálni, csak te még nem vetted észre....
-
Keeperv85
nagyúr
De miért a gyengébb telóra csináljam meg?! Veszel egy Ferrarit, aztán nem vagy vele elégedett, de közben belehegesztik a motorháztetőt, mert máshogy nem tudják átküldeni a törésteszten. Erre fel mérgedben veszel egy Trabantot, mert azt meg tudod javítani?!
Azt pofázom itt hetek óta, hogy az a készülék a TIÉD! Miért kell másnak eldönteni, hogy mit használhatsz rajta? Milyen biztonsági protokoll indokolja, hogy neked ez a kéretlen szolgáltatás be legyen téve gyárilag a készülékedbe? Miért nem lehet pl. olyat, hogy: "oké, szeretnénk nyitni egy olyan réteg felé, akiknél kiemelten fontos az, hogy a készülék szoftveresen ne legyen támadható, ezért számukra elérhető egy frissítés, amit ezt a biztonsági csomagot tartalmazza" és mellette a többieket békén hagyni vele?! Nincsen arra logikus érv valószínűleg. Illetve de, már hogyne lenne! Szépen meg lehet vele határozni a termékek életciklusát: "Használod a telefonod, még lesz frissítés, aztán dobd ki". Hogy megint a ZTE-t hozzam fel példaként: az első Blade kihalt volna, ha nincs mögötte külső support, úgy kb. 6 hónap után. Jött a Grand X In >> nincs supprot. Alig egy éves, de már dobják ki, mert nincs tovább. Lehet menni a következőt megvenni....
-
Keeperv85
nagyúr
Azt hadd döntsem el szerintem, hogy meg tudom-e ítélni, mi az ami kellően optimalizálatlan és bugtenger. Az alap kód sem álom, de amit a Samsung művel vele, az egy szóval illethető: vicc. Az életben soha nem tudtak rendszert optimalizálni. Nevetséges hogy telefonos rendszer, aminek pontosan az erőforrás kezelés kéne az erőssége legyen, éppen ott van kivéreztetve és szinte a lehetetlent súrolja, hogy 512 MB ALÁ kerüljön a ram felhasználás. ja és nem, az állapot NEM normális! Azért nem az, mert az összes log tele van GC-vel, az sorakozó errorokról már nem is beszélve. A telefon csúcs, csak a szoftver van elcseszve. Hol is láttam már ilyet?! Ja igen... a ZTE is így csinálja... Lényegében nem gond, ha laggol az UI (...és törik a keret, mint az S3-ason...), majd a paraszt megveszi az újabbat legalább...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz quailstorm #6139 üzenetére
Mindjárt jön valaki, aki megírja, hogy milyen jó, hogy védetté tették a rendszer és a Samsung a csúcsra tör a Knox-szal, mert megmutatja hogy neked csak jó hogy biztonságos a telód és áthúzzák a garid, ha azt az ipari hulladék szoftvert nem kéred rá, amit rányomnak...
Amúgy én nem engedném szoftverrel árulni a telókat egyszerűen. Legyen olyan, mint az asztali pc. Megveszed, installálsz rá amit szeretnél. Aztán majd a a felhasználó eldönti, hogy kényelem vagy biztonság, sebesség vagy tudás... Ha már az ÉN telefonom, hadd ne ütközzek korlátokba, hogy mit csinálhatok vele.... Az persze más, ha valaki visszaél a technikával: pl. ugye pc-s hackerkedés... Érdekes: pc-re miért nem hagynak olyan biztonsági rendszert és integrál háttértárat beszerelni, amit nem lehetne megkerülni ilyen lazán?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz quailstorm #6136 üzenetére
Tudom. Anno a Doom 3 miatt cseréltem ugyan 7600GS-re, de gondolom nem kell mondanom, hogy az sem volt éppen egy erőmű. Ezen meg szinte alig van olyan 2000 utáni cím, ami menne maxon, szóval ezzel nem nagyon akarok játszani. Megmentettem a kis gépet a kukázás elől, megkaptam ajándékba, böngészni, zenét hallgatni, Androidot mókolni jó lesz. Az utóbbihoz kell némi ram még, mert 512-es modul van benne, ami tudjuk mire elég...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz quailstorm #6132 üzenetére
Ezen még semmi sincs,mert az a 120-as HDD döglött, de amúgy Linux lesz rajta, valószínű valamelyik arch vagy egyéb puritán megoldás. Az a kártya ott pont egy FX5200-es.. alatta egy SB 128-as hang
-
Keeperv85
nagyúr
válasz quailstorm #6120 üzenetére
>>> [link]
-
Keeperv85
nagyúr
Lopnak máshol is, csak innen nem tűnik fel annyira. Ha ott lennél, akkor nyilvánvalóbb lenne, hogy az emberi természet mindenhol szánalmasan kiszámítható... Tehát minden rétegnek megvannak a betanul viselkedési normái. Aki a mocsokba születik és akinek a lopás nem tabu, azt nem tudod átnevelni egy másik erkölcsre. Mindegy, hogy az éppen milyen ország.
-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
"Bár azt igazából nem értem, hogy ki akarja megmondani neked, hogy mit hallgass, mit vegyél fel, mit egyél, mert én gyerekként nem szembesülök ezzel"
Oh, dehogy is nem! Próbálj csak meg te bevonulni egy osztályba hosszú hajjal, miközben atelódból üvölt az Iron Maiden... majd mindjárt jön valaki, aki megmondja, hogy: "Anyád nem nevelt meg? Hogy nézel ki?! Húzzál fodrászhoz!"
Nem mondják meg mit hallgass?! Kapcsold be a rádiót és válogass! Ha neked tetszik az az okádék, ami ömlik belőle, akkor a program már sikeres volt. Egy lettél azok közül, aki része a fogyasztói társadalomnak: szemetet kapsz, de élsz vele, mert megtanultad, hogy az jó. Elvesznek az önálló igényeid, mint a millió többinek.
Nem szabályozzák mit egyél?! Oké, akkor én szeretnék a parizeres zsemlém helyett kaviárt! Ja, hogy az olyan áron van, hogy nem tudom megvenni?! Perszehogy... Olcsó szemét minden, csak fogyaszd el nyugodtan! Közben pedig menj be a gyárba, ahol te gyártod azt a hulladékot, amit másnak horror áron adnak. Megcsinálsz napi 100 telót, de egy is a duplájába kerül a fizetésednek és közben sulykolják beléd, hogy nem vagy hatékony....
...és hogy mit is jelent a mintaember: azt csinálja, amit elvárnak tőle. Semmivel sem többet vagy kevesebbet. Zombi lesz, még élve...
-
Keeperv85
nagyúr
Nem megyek szembe az elvárásokkal, de nem is igyekszem megfelelni mindnek, csak amivel egyetértek. Pl. nem érdekel mennyire tilos közterületen alkoholt fogyasztani, mivel a szabályozás már a megszületésekor értelmét vesztette. (Részegen is bemehetek a városba és ugyan úgy bele tudok kötni valakibe, vagy leihatom magam a város kocsmában is és dettó végighányom a főutat...).
Azért mert neked azt mondják, hogy hallgasd azt a szennyet, ami a rádióból szól és edd meg azt a "kaját", amit a többi, hordj olyan ruhát mint a többi, viselkedj úgy mint a többi, éppen csak egy dolgot vesztesz el: saját magad. Azt teszem, ami NEKEM jó és nem érdekel, hogy nem illik bele a kialakított idealizált világképbe, ahol mindenki olyan, ahogy elvárják tőle.
Ettől függetlenül tisztelem az emberi értékeket: előre engedem az időseket, vagy kinyitom másnak az ajtót. Sokan meglepődnek, ha talpig feketében, egy hátközépig érő hajjal mászkáló srác hellyel kínálja őket a buszon...
@Cyberpunk: Pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
A saját élete. Saját bőrét viszi a vásárra. Még másnak nem tesz vele keresztbe (alkesz szülő pl...) addig engem hidegen hagy. Én is másztam már haza. Viszont van felelősségtudatom, ami kiveszik pár emberből. Ha én kicsinálom magam, akkor az magamra hat csak ki, nem rántok magammal másokat. Miattam senkinek sem kell tönkremenni, vagy ne adj isten meghalni, mert részegen ülök a volán mögé. Viszont ez az én életem és nem hagyom azt, hogy más eldöntse hogy éljem le! Ha hibázok, akkor viszont vállalom a felelősséget, legyen bármi is a következménye...
-
Keeperv85
nagyúr
"Amíg általánosba jártam a falunkban nem volt ilye probléma, amint felkerültem Egerbe akkor láttam hogy bizony már 11-12 évesen is ezt az életmódot választják."
Teljesen mindegy szerintem. Én is problémás voltam ennyi idős koromban. Sőt... néha még most sem tartom magam minta embernek. (Eleve elég dekadens, ha valaki hátközépig érő hajat hord...), de nem is akarom magam beskatulyázni egy sablonba. Nem akarok beilleszkedni, egy olyan társadalomba, ahol csak elvárosk vannak, de cserébe semmit nem kapsz azon túl, hogy egy lehetsz a milliók közül, aki megfelelt a "szerepjátékban"...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Ed3r_X_ #5703 üzenetére
Na erről a másik régi klasszikus:
"Na fiam, megmutatom neked hogy kell maszturbálni, kezdhetjük?'
'Oké"
"Oké, akkor most fogd meg és húzd hátra a bőrt, majd lassan vissza"
"Ühm..."
"Oké, lehet egy picit gyorsabban is, közbe gondolj egy jó csajra..."
"Oké..."
"...érzel már valamit fiam?! Jó?"
"Semmit sajnos...."
"Akkor mi lenne, ha a esetleg megpróbálnád a sajátodon most?! " -
Keeperv85
nagyúr
válasz batai15 #5669 üzenetére
Nos... khm. Nem a a személyednek szól, de egy régi vicc jutott eszembe, mikor is a gyerek odalép az apjához és az mondja:
"Apa, sajnos meleg vagyok... !"
Mire az apja:
"Fiam, van neked megtömött bankszámlád?"
"Nincs apám..."
"Van autód, nyaralód, esetleg egy medence?"
"Nincs apám..."
"Van legalább egy lyukas bringa belsőd?!"
"Az sincs..."
"No fiam, akkor tudod mi vagy te? Nem, nem meleg. Csak egy mocskos kis b.zi! " -
Keeperv85
nagyúr
válasz quailstorm #5586 üzenetére
A GiB-nél pont 1000 a váltószám, ezért hozták létre az 1024-es GB helyett.
-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
"az s4 ge már akkor képben volt, amikor a zárt bootloader és a knox még nem"
Érdekelne ennek az információnak a hiteles forrása engem. Szerintem ugyanis a Knox már az első darab S4-esekben is tervben volt. Ha hitelt adunk a hardveres védelemnek, akkor pedig nem is csak tervben.
"a gyártó több szempontból is hasznosnak tartotta kiadni"
Milyen szempontokból? Te írtad feljebb, hogy nem abban a világban élünk, mikor a felhasználói igényeknek lenne hatása. Akkor milyen szempontok?
"ki dönti el, hogy mi a hulladék? már azzal is gond van, hogy az állítólagosan minden probléma nélkül letiltható/fagyasztható folyamatok között sok olyan szerepel, amit nem javasolt kiiktatni, mert gondot okoz, talán ezért sincsenek tökéletes módosított romok, hiszen kompromisszumos minden."
Mintha lennének gyárilag tökéletes romok és azokat pont a Samsung adná ki. Aham, mindjárt megmutatom kicsit lejjebb mennyire azok...
"mindenki úgy gányol, ahogy csak akar, de amikor egy jónak mondott módosított rom - a rom szó sem helyes, de legyen most mindegy - új verziójának a változási listájában sorra sorakoznak a javítások, hogy mi volt rossz/problémás az előző verzióban, akkor nagyon elgondolkodik az ember."
Ahogy feljebb ígértem. Akkor most próbálj ezen egy kicsit gondolkodni:
Tudod mi ez ugye? Egy javítási lista. Ha kijön a következő kiadás a gyári romodból, lesz egy ilyen lista, ami miatt kiadták. Akkor az mennyivel volt hibátlanabb, mint a custom rom? Semmivel? Már csak azért is vicces, amit most írtál, mert a CM pl követi az AOSP repo integritását, tehát a javítások nagy része a fő android verzióba is bekerül, nem csak a CM alá.
Úgyhogy a jónak nevezett gyári romod, ami zabálja a memóriát, a kiábrándító valóságban legalább annyira, vagy még inkább bugos, mint az, amit napi szinten javítanak. Csak ezt kijavítják: azt majd csak akkor HA frissül. Van, akinek már nem frissül, mert megszűnik a modell támogatása. Az élhet a bugokkal, vagy vehet másik telót....
-
Keeperv85
nagyúr
válasz quailstorm #5451 üzenetére
Minden attól függ, hogy írják át rá. Szerintem egy Nexuson azért érdemes megnézni egy CM rom mit tud.
-
Keeperv85
nagyúr
Akkor már csak egy kérdésem van: a GE verzió létjogosultságát mivel indokolnád meg, ha össze kéne foglalnod? Eddig ugyanis azzal érveltél, hogy az új biztonsági rendszer tényleg csak biztonságosabbá, nem korlátoltabbá teszi a készüléket. Akkor érdekelne miért van mégis létjogosultsága szerinted a GE verziónak. Nincs felár rajta szerinted. Oké. Ne legyen. Adja ugyan ennyiért, ha egy helyen nézed. Nincs korlátozás benne, teljesen régió és rom független. Tehát nem fogja vissza a szürke importot sem. Sőt, talán még elő is segíti. Akkor mégis miért jött létre szerinted?
"sok gyári funkció, alkalmazás és folyamat kinyírásra került"
Számodra hasznos folyamatok, vagy gyári hulladék, amit semmire sem használsz? Kérdezhetném azt: van olyan egy feltételezetten hibátlan CM romban, amit nem tud megvalósítani abból, amit a gyári párja és tényleg használod is, nem csak úgy van?
-
Keeperv85
nagyúr
"inkább ne is írj semmit, tényleg csak halmozod a butaságokat! nem személyeskedés, ha valami tényleg nem korrekt infó, az butaság!"
Már meg sem próbálsz érvelni? Miért az korrekt infó, amit te ide írsz? Az a szentírás? Aztán mitől?
"tényleg cm...stb alapján akarod összehasonlítani a rendszereket, amik alatt sok funkció nem működik, vagy csak hibásan, és külön fix kell, már amire van?"
igen, az alapján akarom összehasonlítani! Nem mindenhol bugos és nem mindenhol kell egy rakás javítás utána. De nem csak az alapján. Egy csomó kínai modellben sokkal jobban optimalizált gyári rendszer van, mint az a fos, amit a Samsung ráerőltet. Ha már csak a klónjait nézem, azok is jobban optimalizáltak.
"tényleg az amerikai szolgáltatós és 2 év hűségre vásárolt s4 árakat akarod összevetni a független google edition árával? "
Tessék, itt van nem szolgáltatós kínálatból. Még ez is 70$-al olcsóbb....
@Ed3r_X_:
Az enyém nem volt egy szerencsés darab. A zárt BL pedig el is vette tőle a kedvem....
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
"megint halmozod a butaságokat, de nem baj, lelked rajta..."
Jó lenne, ha tudnál érvelni a személyesedék helyett, de nem teszed, csak magad ellen. Aki itt halmozza a butaságokat az ugyanis te vagy!
Kezdjük például ezzel:
"össze sem hasonlítható a s4 alatt futó 4.2.2 adott funkcióival, egyik 768 megabyte ram verziós telefonon futó rendszerrel, pláne nem, mert azokon maximum 4.1.2 van, és bizony tudásban és funkciók szempontból csak a töredékét tudják, mint s4 alatt a 4.2.2 verzió."
Maximum gyárilag. A valójában simábban fut rajtuk a 4.2, mint ahogy a Samsung valaha is megálmodta volna. Tényleg összehasonlíthatatlan egy CM rom tudása a gyári szarral, amit használsz, csak nem abban a felállásban, ahogy te most előadod. A 4.1.2 és a 4.2.2 között nincs túl nagy ugrás, de meglepő módon még az első Blade-en, vagy éppen az OT 995-ösön is száguld a CM10.1. Nagyon érdekes: nem fogy el a ram....
"a nokia és a htc sosem állt annyi lábon"
A Nokia nem állt annyi lábon? A pofám leszakad! Tényleg? Akkor miért volt évekig piacvezető a mobil gyártásban?
"miféle felárról beszélsz az s4 google edition esetén? van neted meg keresőd, ne írj butaságokat."
Használtam képzeld! És nézd csak mit találtam!
S4 Google >> Csak 650$
Még a 300-at sem közelíti meg az áruk. Bezzeg az unlokced majdnem 800. Nincs rajta felár, mi?! Ugyan dehogy....
"semmi értelem ennek, hogy kiemeled adott szövegkörnyezetből a mondataimat vagy azok egy részét, és azok alapján háborúzol, pláne a samsung ellen, részint butaságokat leírva."
Nem a Samsung ellen háborúzok, azért hoztam fel a többi gyártókat is. A Samsung szimplán nem érdekel. Véletlen nem vagy alkalmazottjuk? Elmehetnél a PR részlegre hozzájuk, hogy elmagyarázd miért jó az neked, ha elvesznek szolgáltatásokat, nem hozzáadnak. Mert ez már megy....
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
"a ram kezelése is jó, 700 - 800 megabyte között foglal alapban a belakott rendszer,"
Ha ez jó, akkor érdemes azon tűnődni, hogy "ugyan ez" a rendszer száguld 768MB ramon, úgy, hogy még hely is marad benne bőven másnak. Következetesképpen a Samsung gyári rom egy ipari hulladék...
"nem azt a világot, üzletpolitikát...stb éljük, hogy a felhasználó döntse el minden tekintetben, hogy mit és hogyan kéri, és ha a gyártó még a módosítást is korlátozni akarja, akkor megteheti, jogosan!"
Dehogy is nem azt éljük! Pont a felhasználó az, akinek minden igényét ki kell elégíteni. Ha nem vagy hajlandó, akkor nem kell a terméked. Továbbá az Android használatával kapcsolatban vannak licencelési feltételek, ami kategorikusan kizárják ezt a magatartásformát a felhasználásból. A GPL felrúgása nem túl nyerő ötlet ugye...
"és vagy tetszik úgy adott összegért, vagy pedig nem, de nem kötelező semmit sem megvásárolni..."
De nem ám! Így lehet szépen csődbe menni. De már megint ellentmondasz magadnak: tegnap azt mondtad ez üzletileg megéri a Samsungnak. Hogy éri meg, ha most írod, hogy csökken a felhasználói réteg, hisz el fog menni x mennyiségű user más termékre?
"a mobiltelefon amúgy is speciális eset, főként a hardver és a szoftver összefonódása tekintetében, hogy a jogi részébe már ne is menjünk bele."
Főleg úgy nem, hogy a jogi oldalát magasról .... a legtöbb gyártó. Most már a Samsung is.
"aki csak akar, de ahol (már) nem, ott okkal zárták el/korlátozták a felhasználót, mindenki maga döntse el, hogy mi a fontosabb szempont, és annak tudatában vásároljon"
Annak tudatában (nem) fognak vásárolni. Nem véletlen tart ott, ahol, az a pár cég, aki ennél kisebb korlátozásokat hozott be. Sony, hTC, Nokia... sereghajtók lettek az élről. Most majd jön a mélyrepülés Samsung fronton is...
"ott okkal zárták el/korlátozták a felhasználót"
Milyen okkal? Még mindig ott tartunk, hogy a félreszoftverezett telókat költséges megjavítani? Hisz már mondtam neked: 0 ráfordítással megoldható. Nincs anyagköltsége a folyamatnak. A logisztika, a HR stb. költségei konstans értékek. Attól mert neked van 20 ezer darab szoftverhibás és 30000 darab hardverhibás példányod minden hónapban, attól neked a HR részen ugyan akkora kiadásod marad. Ha leviszed 10 ezerre a szoftverhibás darabszámot, akkor holtidőt teszel a munkafolyamatba. Nem kell annyi operátort foglalkoztatni? Meglehet. Akkor pedig a gyártócsarnokod lesz kihasználatlan, amit korábban x ezer főre terveztél. Aztán ahogy csökkennek a méretek mindenhol, egyszer csak felismered, hogy már nem is létezel jogilag.... Lásd: Nokia....
"más gyártók már korábban is több tekintetben korlátoztak bizonyos dolgokat, ezért is nem értem néhány ember kirohanását a samsung irányába"
Mint a Sony? Van a Lenovo? Vagy a Xolo? Egy korlátozást használnak: zárt bootloadert. Attól tartok ideje lenne körülnézned, hogy ennek mik a következményei. Csak annyira fogja vissza a frissítéseket, hogy a Lenovo K800-as még mindig GB-t futtat. A Xolo x900 soha sem fog ICS fölé menni valószínű. A Sony telók meg az árral próbálnak életben maradni. Ám a Sony amúgy is kivétel, mert ott nyitható a védelem, gari vesztéssel, vagy éppen nélküle. Itt nem.
"s4 esetén adott google edition verzió, akinek csupasz android kell és s4, arra van hivatalos gyártói változat."
Gondolom jelentős feláron. Erről van szó! Persze hogy megéri, hisz úgyis megveszik, csak ne legyen rajta korlátozás! Aztán koppan az áll, mikor az EU piac nem kér a termékből: keress egy Motorloát most bármelyik szolgáltatónál itthon. Kissé mintha megcsappant volna a kínálat! Vagy nem?! Az okos gyártó segíti a szürke importot, nem korlátozza! Ezért mennek felfelé a kínai telók eladásai. Teljesen mindegy ugyanis nekik kinek étkesítenek. Régiózárat teszel a telóba? Oké! Csak éppen ott rohad meg a raktáradba, mert más régióból nem lesz felvásárolható. Korlátozod a rendszert? Rendben! Majd lesz olyan, aki nem teszi és ezért nem akar lehúzni...
-
Keeperv85
nagyúr
Általában a bootloader állapota eléggé "bináris": vagy zárt vagy nem zárt. Ha képes elindítani a custom kerneleket, akkor részben sem zárt. Amennyiben viszont nem képes, akkor lőttek a cusom romoknak. CM és MIUI ugyanis nem igazán van zárt bootloaderre. CM nem is lesz soha. Márpedig azt kár feláldozni a biztonság oltárán, mert alapjaiban ássa alá a Samsung amúgy sem éppen jó hírnevét. Bár a negatív reklám is jól jöhet...
-
Keeperv85
nagyúr
Ahelyett hogy egymást b.sztatjuk, inkább keressünk valami értelmes megoldást!
Az első képet konkrétan nem tudom így elolvasni, de attól mert nem lehet látszólag downgradelni - idézlek téged: "ami már abból is látszik, hogy korábbi - nem zárt - firmware verzió nem tehető rá" - nem zárt a bootloader törvényszerűen. Könnyen kiderítheted, ha kipróbálod, hogy bármilyen custom kernel elindul-e, függetlenül attól mit írt a menüben. Ha bármelyik is fut, akkor a BL nyitva maradt. Amennyiben nem, akkor viszont szívás van. Ja és hát ugye... Ha a korábbi romra számol, akkor valószínű minden másra is, ami nem hitelesített. Feltételezem amúgy, hogy ez nem hardveres védettség, mert akkor a korábbi eszközökben nem lehetne megvalósítani, viszont lehet olyan helyre irkál, ahová nagyon nem látott eddig be egyik tool sem. Ha egyszer írható az a számláló, akkor viszont szerintem másodszor is. Ha pedig ez igaz, akkor nemcsak előre felé tud számolni, hanem vissza is lehet állítani.
Meg lehetne próbálni egy ilyet is: kibontod azt a kernelt, ami most rajta van, majd összerakod. Ha utána flashelhető úgy, hogy megy is, akkor szó sincs zárt BL-ről. (Előtte a Knox-ot nem árt jegelni, mielőtt cirkuszolni kezd és kilövi a számlálót...). Ha megy, akkor meg kellene nézni mivel zárják le. ha szabványos yaffs2-es lemezkép, akkor a hexa mintázatban jól elkülönítve látszik a legtöbbször az a kulcs, ami maga a zár. Persze megfejteni nem lehet, de bizonyítja, hogy tényleg a kernel hitelesített, nem pedig arról a piszkos kis trükkről van szó, hogy esetleg a gyári kernelek flashelése után az maga nullázza ki a számlálót....
Ha megy bármiféle módosítás, akkor viszont ez a védelem máris a múlté. Mert hát: Odinra számol. Oké. De vajon ha dd-vel rakod fel a másik kernelt a root után, arra is számol? Nyilván a Knox látszólagos kikapcsolása után... Vagy nem indul el a teló és akkor tényleg lezárták a BL-t...
-
Keeperv85
nagyúr
Megint nem fértem bele a szerkesztési időbe... Note 3-ra mi is a helyzet?
Ez? > [link]
Még megy a root... de jó, csak éppen nem érsz vele semmit sem...
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
"samsung volt a téma tárgya, azt sem értem, hogy miért hoztad ide a sony...stb témákat, de ez most mindegy is."
Akkor próbálj meg visszaolvasni néha, hátha sikerül, ugyanis a Sony-t nem én hoztam fel példának először!
Aztán próbáld meg nem kinyitni a bootloadert és bármilyen módosított mikrokernelt feltenni. Biztos lehetsz benne, hogy nem fog bebootolni vele. Ezért nem tudsz feltenni másik recoveryt sem. Tehát a telód jelenleg nyitva van, nem zárva. Mindegy éppen mi az, ami nyitja. Lehet éppen az Odin is. Ameddig egyetlen custom kernel is elindul, addig ott nincs zárt bl már vagy nincs értelme a zárnak, ami bele épült, ha zártan is enged flashelni. Még a Nexusokat is ki kell nyitni, ha cusom kernelt/recovery-t akarsz rá.
Megoldható persze minden. Csak idő és garancia kérdése. Ám én az állításoddal ellentétes infókat találtam elég gyorsan, ami a Knox kiütését illeti:
Például ezt: [link]
Na és ezt: [link]
Na meg ezt is: [link]
Tudomásom szerint sem lehet a számlálót lenullázni és ez még csak a kezdet...
Szóval... ja. Flashelhetsz... most még... Aztán majd frissülnek a biztonsági rések és elfelejtheted az eddigi megoldásokat.
-
Keeperv85
nagyúr
"nem árultam el magam, pontosan tudom, hogy miként működik, a szakmai témában többször le is írtam. inkább az értő olvasásod problémájára fognám a dolgot, illetve arra, hogy kivettél egy részt adott szövegkörnyezetből, és úgy már más a helyzet, mert fontos az előtte lévő mondat is!"
Nem, sajnos fogalmad sincs hogy hogy működik és ennek a következő bekezdéssel hangot is adsz ismét!
Részletezem, oké?
"azt is direkt írtam úgy, hogy nem engednék, hiszen annak a lehetőségét nem zárják el fizikálisan, tehát szoftveresen megoldható zárt bootloader alatt is"
Nem oldható meg. Sehogy, semmi formában. (Mármint a cusotm rom.) A Knox nem csak bootloader szintű védelem ugyanis. Egy komplett beépített ellenőrzés, aminek az egyik protokollja kizárja a módosított rendszerfájlokat. Hogy mi minősül rendszerfájlnak? Minden, ami gyárilag a készüléken helyet kapott! Ha neked nem tetszik, hogy rajta van a Facebook, akkor sem szeded ki többé, mert a Knox közbe fog lépni. Ez ugye az úgy nevezet SEA (Security Enhanced Android) algoritmus. Folyamatosan figyeli azt is, hogy rootoltad-e a készüléket, ha igen, akkor lőttek a garidnak. Ha még szerencséd van, mert még nem kapott olyan frissítést a készülék akár az S4 vagy a Note3-ról beszélünk, ami 100%-os, akkor most gondold meg hogy kell-e a következő javított verzió, mert amit most még megtehetsz, az nem biztos, hogy azután is...
"külön kellene választani a lehet és szabad kifejezéseket, ha már ennyire kiforgatod a dolgokat."
Eddig külön kellett, most már lassan nincs értelme. Mert most már nincs olyan, amit lehet, de nem szabad. Amit nem szabad, azt most már nem is lehet.
"a root probléma gari szempontjából, de visszaállítható a gyári állapot.
knox mellett is megoldható a root, a knox számláló sem feltétlenül ugrik, szóval visszaállítható az eredeti állapot.
továbbra is tévedésben vagy a knox mibenlétével kapcsolatban, de én már nem erőlködöm, hogy mi a fontos a gyártó számára, és mi csak mellékhatás a felhasználó szempontjából.
note 3 és s4 alá is van már knox-barát root és módosított firmware.
a knox által kapott biztonsági minősítés indokolja a zártságot, hogy csak a fontosabbat említsem."Ha ilyen egyszerűen törhető lenne, akkor indokolatlan lenne a használata. A valóság kicsit neccesebb kezd lenni ennél ugye. Az a számláló nem véletlen van ott...
"hiába írod, hogy a készülék vételárában benne van a garis javítás, attól a gyártó számára még külön költség, tehát nem lesz ellenére, ha kevesebb felhasználói hibás javítás lesz akár emiatt."
Milyen költség?! Egyszer kifizeted a teljes garanciát az árában. Utána a leadott készüléked 98%-ig felhasználható és újként eladható. Szerinted ebben milyen költség van? Éppen csak a kozmetikai javítást kell megoldani egy félreszoftverezett készüléken. Semmi más teendő nincsen vele. Tudom, "javítottam" már nem egy gyárnak garis telókat.
"a recovery hiánya miként jön ide? download mód kell, és megy a root, zárt bootloader alatt is sokan éltek a root lehetőségével 4.2.2 alatt is, elég benézned csak az s4 témába, a kevésbé hozzáértők is megcsinálták egy egyszerű leírás alapján - de még 4.3 alatt is - amire te azt írtad, hogy sehogy!"
Az ugye véletlen sem gond, hogy a zárt és nem feloldható bootloader mellett nem megy a download módból fel a nem hitelesített forrásod, vagy a download mód sem indul el? Lásd pl. az új Sony telókon... Tedd be download módba, ha zárva a bootloader! Nem fog menni...
Tehát akkor még egyszer: ha zárva a bootloader, tehát nem megy a download mód sem, mert nem megy már most sem minden eszközön, akkor mivel is akarod rootolni? Én 4.1 óta nem láttam működő expolit megoldást, de szólj, ha valamit kihagytam... Ha pedig sikerül is: magában a root semmire sem jó. Attól még egy-egy módosított fájlt képtelen leszel létrehozni, mert a Knox majd megállít időben.
Amúgy olyan biztonságosak ezek a zárt rendszerek... nem is értem miért a Windows pont az, amire annyi vírus van, mint az égen a csillag...
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Mondod ezt te, akinek valóban fogalma nincs róla, hogy hogy működik a dolog?! Mert most elárultad:
"úgy nem engednék a knox free módosított firmware verziókat sem, de nem ez a cél, csak azt nem engedik, hogy a biztonság sérülékeny legyen"
Hogy mit csináltan a mivel? Mit engednek? Rootolod a telót >> bukod a garit. Kicserélsz egy tetves háttétképet: bukod a garit. Kidobsz egy gyári csengőhangot: bukod a garit! Jobb esetben ezeket eddig meg tudtad tenni: most már nem fogod, mert a knox mellett ezeket is buktad.
Milyen biztonság indokolja az ilyen zártságot?! Az anyagi biztonság, mi? Tetszik, nem tetszik, ezt kapod, ezt használod... vagy éppen nem. Mert nekem nem kell. Ha megvettem valamit, akkor hadd csináljak vele, amit ÉN szeretnék. Ja és: a vételárban benne van a garanciális javítás költsége, szóval lesznek szívesek és cserélik, ha rossz, akkor is ha én állítgatom el...
"furcsa, hogy nem főként a készülék típusa szerint érintett samsung tulajok lázadnak, hiszen ők követik a dolgot és látják, hogy knox alatt is megy a root, módosított firmware...stb"
Imádom, mikor úgy akarsz tenni, mint aki érti is miről van szó, de már egyszer azt hiszem megbeszéltük, hogy az Android és a firmware nem fedi le egymást. Ezen felül minden módosított Android verzióhoz tartozik többnyire egy módosított kernel is, de legalább egy módosított initramfs. amit nem csinálsz meg te a knox mellett, mert még egy recoveryt is képtelen leszel flashelni a garid megtartása mellett, vagy még gari vesztés mellett is.
Zárt bootloader mellett, recovery nélkül ha meg tudod mondani hogy rootolsz te egy 4.2-es rendszert, akkor emelem kalapom! Segítek, mielőtt feleslegesen keresnéd: sehogy! Nem fogod rootolni, mert nincs rá lehetőséged. Ha lenne, akkor a knox azonnal léjogosultságát vesztené, mert a rendszer elveszti a zártságát. A legtöbb biztonsági rés ugyanis a rendszerben van, nem a kernelben....
Sum:
Kíváncsi lennék mit szólnak majd, mikor GPL sértés miatt a sz.rt is kiperelik belőlük végre. Kezdhetnénk a sort a ZTE-vel, aztán csatlakozhatnak a többiek is sorban... -
Keeperv85
nagyúr
válasz Bkrisz9 #5373 üzenetére
Mintha eddig a bootloaderen keresztül kellett volna rootolni... Tiszta vicc az egész. Milyen biztonsági megfontolás vezet odáig, hogy egy nyílt forrású rendszer teljesen zárttá tegyek? Megölik a GPL-t ezzel a hülyeséggel...
@kali:
Akkor gyártson ezután az amerikai igazságügyi minisztériumnak külön olyanokat, ami oda kell. Nekünk nem kell többet. majd kiderül eddig kiből éltek meg...
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
"az újabb telefonok alá nincsenek is már igazi jó főzött firmware verziók"
De igen, vannak! Nem is akár milyenek! Fényévekkel jobbak, mint amit bármikor is össze tudott rakni a gyári mérnökség!
"nem foglalkoznak már ilyesmivel annyira és olyan szinten, mint az android első időszakában, mert a gyári renmdszer is elérte a jó szintet"
Melyik gyártói rendszer? Az AOSP, ami csak és kizárólag a Nexusokon fut? Vagy arról az okádék alul optimalizált Touchwiz-ről van szó? Vagy esetleg a Motoblur?
"mert a samsung számára nagyon jelentéktelen az a hányad, akik emiatt problémáznak, ráadásul még ezzel is csak nyerni fognak, mert sok olyan telefont javítottak gariban, aminél a felhasználó hibájából mászott el az imei, amikor felhúzták a különböző főzött romokat."
Most akkor egy mondaton belül már ne érvelj magad ellen! Most akkor jelentéktelen hányad problémázik, de ezzel egy időben sok a telefon amit "javítani kell" főzött rom miatt?! Ami merő hazugság amúgy: el sem fogadják gariban az IMEI hibás telókat a legtöbb helyen. Amúgy meg milyen javításról beszélsz?! Nem javítanak, lazán újra lehet úgy szoftverezni 6-8 db telót cc. 20 perc alatt, hogy közben egész más is megy a gépen. Nem javítás, csak szoftverfrissítés! Nem kell szétszedni, nem kell forrasztani, nem kell JTAG-elni, nem kell flash IC-t cserélni, NULLA anyagköltsége van! Ez NEM javítás! Ráadásul a becserélt főpaneleket újra teljes árban eladják. >> nincs bukás rajta.
"fogynak a sony, htc...stb telefonok annak ellenére is, hogy zárt a bootloader? igen!
pedig a htc még online is rögzíti, hogy mikor és hogyan kerül az nyitásra!"Igen, hisz ki lehet nyitni, ha akarod! Amúgy a hTC jó negatív példa: csőd közelben voltak már többször is. Ez viszont nem nyitod ki: megveszed, aztán ha tetszik, ha nem, használod ahogy van. Következtetésképp, ha nem akarsz zsákbamacskát, akkor nem veszed meg....
Te pedig annak olvass utána, ha már én írok butaságokat, hogy hogy lehet szoftveresen tönkre vágni egy telót úgy, hogy azt a gyártó nem tudja pillanatok alatt "megjavítani" Segítek: SEHOGY! Ez lehetetlen! Otthon, felhasználói szinten te nem fogsz belenyúlni úgy, meg máshol sem. A gyártói eszközökkel az üres flashből is fel lehet éleszteni, ráfordított anyagköltség nélkül.
-
Keeperv85
nagyúr
Milyen okot és eredményt? Te sem gondoltad komolyan ugye, hogy borzalmas anyagi károkat okoz az átszoftverezett telefon. Kb. 10 perc alatt vissza lehet gyárira szoftverezni mindet és utána ismét el lehet adni, ha garis csere volt...
Ezeknek a korlátozásoknak nincsen értelme. Ez olyan, mintha az asztali PC-t megvennéd egy Windows kiadással és nem tehetnél fel mást, de még abból sem! Tehát kijött XP-vel, úgy is hal ki, mert nem raksz fel Windows 7-et, ha belegebedsz sem! Tudod mit? Akkor kenje a hajára telóját, vagy az ilyen PC-t, mert nekem nem kell!
Hogy telefonos példát is mondjak: itt van a Grand X in-em. Szinte könyörögtünk érte, hogy adjanak ki legalább egy JB-t rá, mert az ICS amivel kijött nem erre való. Mit tettek? Még az ICS hibáit is figyelmen kívül hagyták. Mi a következmény? Nem veszek többé ZTE-t... és ezzel nem is vagyok egyedül. Az alapvetően jó vas kijött egy hulladék rendszerrel és nem tudok jobbra váltani. Hát akkor nem kell a termékük. Ennyire egyszerű.
-
Keeperv85
nagyúr
Érdekes dolgokra van igény itt Pécsett: [link]
-
-
Keeperv85
nagyúr
Egyik haverom a harmadikat hozza el gariban. Nincs semmi előzetes hiba: egyszer csak elkezd random fagyni. Olyan szinten, hogy kikapcsolni sem tudod. Nap végére még úgy volt, mikor vitte vissza. A hülyék boltjában vette, ahol az mondja az eladó, hogy tudomása szerint ebben a szállítmányban nem lesz egyetlen jó sem, mert mind alaplapos. Most nem is adtak másikat neki, mondták hogy várjon a következő beszállításra, mert ezeket vissza kell küldeni, mindet...
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
"zárt bootloader mellett is lehet feltenni eltérő - újabb és régebbi - firmware verziót"
Csak azokat, amiket támogat a gyári kernel. Ha bármilyen módosításra szükség van kernel vagy initramfs szinten, akkor elfelejtheted, hogy te ott romot cserélsz, ahol zárt a bl. Tehát hat te a GB-s telód frissítetted ICS-re és az ICS nálad sz.r, akkor az már úgy marad, mert nem tudod visszatenni a GB-t, mert nem indul el... Ám a roothoz nincs semmi köze, szóval kissé tévúton jártak páran a témában.
Nem mellesleg ez nem kicsit szemétség. Az érzékeny területek, mint az EFS és egyéb részek oké, hogy zárt, a felhasználó álltal el nem érthető részen vannak. Eddig is ott volt a többség. De hogy abba belepofázik, hogy egy nyilt rendszerben mit csinálok, az azért nevetséges. Főleg úgy, hogy köti őket a GPL a kernel forrás kiadásához. Ja persze: semmire nem mégy vele, ha zárt a bl. Szóval mindjárt el is lehetetlenítik....
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Ed3r_X_ #5161 üzenetére
Úgy "szokás", hogy elsőre stabilizálni kell(ene) egy a gyárival megegyező verziót, mivel ugye nincs kernelforrásotok. Ha megvan, akkor mivel biztosan tudható, hogy képes rajta futni a CM, lehet felfelé próbálkozni. Én éppen most hlok harmadízben agyhalált az audio modul miatt és ez még a kisebbik gond csak, mert részben üzemképes a CM főverzió is...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Ed3r_X_ #5158 üzenetére
Mivel Quallcom SoC, így nem túl nehéz egy boot képes állapotig eljutni. Ami utána jön, az viszont lehet nem lesz sétagalopp. Lásd: megszívtam az audio modullal a Blade G-n. (Ez titokban egy segélykiáltás is: valaki: HEEEELP! )
Segítek, ha neki akarsz állni, amit csak tudok.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz pit stop #5115 üzenetére
Meg fogsz lepődni. Soha sem volt még egyedi csengőhangom és hátteret is nagyon ritkán állítok át. Hogy miért? Mert nincs időm megszokni egy-egy beállítást és nem is érdekel... Jó nekem úgy, ahogy van.
@Zsolt_72: komolyan mondtampedig, hogy irtózok a csempéktől. A kis múmia jó kis cucc lenne, csak az a borzalmat kéne elfelejteni végre belőle...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz batai15 #4815 üzenetére
Hát de honnan tudod, hogy azok az akadások, amiket a droid produkál magából a rendszerből adódnak és tehetnéd akár milyen vasra, vagy csupán a kiegyensúlyozatlan hardver eredményei? Kvázi mondhatnám azt is: egy Szifon-ra feltett Android vajon menne akadás nélkül? Most persze egy komplett átiratot feltételezve, minden támogatással. Vagy fordítva: vajon az S4-esen futna a iOS úgy, hogy soha sem akad be?
Ezek azért nehéz kérdések, mert a kettő rendszer merőben más elven megy és eltérnek a kiszolgálóik. Még az azonos tesztelációban is nehéz megmérkőzni: lásd évek óta megy a vita: Windows kontra Linux. Pedig ott pc-pc. Akár két azonos felépítésű gépen is lehet nézni. A válasz nem lesz egyértelmű...
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz batai15 #4803 üzenetére
Olvass a sorok közt: nem azt írtam, hogy a Nexus vicc, hanem azt, hogy a Nexus One vs Nexus 4 összehasonlítás pl. nyilván röhejbe fulladna a technikai előnyök miatt.
@Cyberpunk:
Pont a sebesség az egyik, amit nehéz úgy lemérni, hogy nem azonos vas fut alattuk. Inkorrekt egy 4 magos Exynos mellé mérni a szifonon futó iOS-t úgy, hogy erőből kihajtja akadás nélkül az akár rosszabb rendszert is.
Igazán ezeket úgy lehetne megnézni, hogy egy adott vason mindből pl. a legfrissebb verziót megfuttatni. Attól tartok viszont, hogy erre pillanatnyilag nincsen semmi lehetőség, mert még a WP és a Droid csak átjárható itt-ott, addig az iOS nem megoldható...
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Ez így nem nyerő, mert nagyon nem mindegy hogy milyen vason fut az a rendszer és a rendszerverzió sem elhanyagolható. Pl. nem túl nyerő dolog az új WP mellé odatenni egy 1.6-os droidot ugye... Ám az sem korrekt, ha az első szifon mellé nyomom az S4-et...
Új hozzászólás Aktív témák
- Delta Force (2024)
- Interactive Brokers társalgó
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...