Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
válasz Pyttawrx #77064 üzenetére
Én azt nem értem, hogy a korlátlan számban újratelepíthető az miért jóval drágább mint a nem újratelepíthető? 20 ezer forint különbség van a kettő között(legalábbis ahol én néztem de nem akarom reklámozni itt az oldalt). Csatolja hozzá az outlook accountom-hoz aztán szevasz, amíg 1 gépre be van aktiválva addig nem tudom másikra telepíteni, ennyi.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Pyttawrx #75162 üzenetére
Nem, nem ragozom tovább, csak olvasd el amit írok és gondold át. Írtam egy példát a sok közül ami lehetséges.
Mi az hogy nem valós egy olyan fertőzés amiről nem tud a felhasználó? Nagyon is valós.
Az elmúlt pár hónapban megjelent egy pár cikk az észrevehetetlen fertőzésekről. -
Szellem.
Topikgazda
válasz Pyttawrx #75160 üzenetére
hisz fertőzött adatokat nem mentünk el.
Nem?
Akkor ezt gondold végig kicsit józan paraszti ésszel:
Tegyük fel könyvet írsz mert író vagy. Elkezded írni a dokumentumodat, amit feltöltesz a felhőbe, meg még 2 másik helyre. Mivel előveszed a dokumentumodat és folyamatosan szerkeszted, folyamatosan készíted róla a mentéseket. Folyamatosan mentened kell, mert ugye ha régebbi példányt veszel elő, akkor a plusz begépelt szöveg hiányozni fog.
Tehát folyamatosan frissíted a megírt könyved és folyamatosan elmented.
Mivel épp egy kártevő fut a gépeden ami megfertőzi a doksidat amiről te és az AV-d nem tud, ugyan ezeket a fertőzött doksikat töltöd fel. Tehát ért valamit a több helyre való mentésed? Nem.Az a helyzet, hogy két dologról van szó:
-Az Adatok biztonságos tárolása
-Az Adatok biztonságának megőrzése/megvédéseAzért, mert feltöltesz felhőbe/külső szerverre fájlokat még nem biztos, hogy meg is véded őket az illetéktelen kártevőktől. Lásd a fenti példa.
Arról már nem is beszélek, hogy ha nem Offline helyre mentesz, akkor az adott kártevő ki is használhatja az internetkapcsolatot és a kapcsolatodon keresztül, hozzáférhet az a felhőben vagy bárhol tárolt adataidhoz.
Még sorolhatnék egy jó pár biztonsági kockázatot a felhővel és társaival. Volt már precedens nem is olyan régen, hogy biztonságosnak vélt szervereket ahol adatot tároltak, feltörték és szét lettek barmolva az ott tárolt fájlok.
Tehát nem azt mondom, hogy nem ér semmit az adatok mentése! Dehogynem! Sőt!
Csak azt akartam érzékeltetni, hogy ne ringassuk magunkat abban a hitben, hogy 100% biztonságban vagyunk azért, mert mentjük az adatainkat. -
gorgo
őstag
válasz Pyttawrx #74408 üzenetére
Valszeg beidegződés, még a régi időkből, amikor a windows sem volt tiszta a gépemen . Annyira azért nem vagyok naiv, hogy megkajáljam, hogy a nem tiszta win nem szól haza és a saját tűzfala akadályozza meg ebben.
Csak idő kérdése manapság, hogy mikor derül ki valamely cégről, hogy eladja az adataid, vagy kettővel a hackerek mögött járnak és ellopják tőlük az adatainkat. Röviden tehát a tűzfal miatt. Ami viszont elég ritka.
F-Secure Total 50€
Norton 360 std 30€
Eset IS 15,9k
Kaspersky IS 14kFenti 4 közül egyedül az Eset-ben van tűzfal. Fórumtárs belinkelt egy Eset IS licensz.t áruló e-bayes tagot ~kb.2.5khuf, kár hogy csak 433 összes eladása van és 98,9% elégedettség.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
peter889
őstag
válasz Pyttawrx #68557 üzenetére
Sziasztok!
Elnézést, hogy csak most tudok írni.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.
Szóval az aktuális probléma, hogy másfél perc alatt indul a friss telepítésű Win7-em.
(Indításnál egy ponton a képernyő elszürkül 50 másodpercre.)
Pár napja inaktiváltam a Avast Free Antivírust, majd teljesen le is telepítettem, de a Win7-em indulása semmivel nem lett gyorsabb, másfél(!) perc.
Nem tudom, mitévő legyek. Nem tudom, mi okozhatja a jelentős belassulást.
Pedig igyekeztem, semmi fölöslegeset feltenni a, Win7 alá, jelenleg ezek a programjaim vannak telepítve: [kép]
Aztán a korábbi, egyetlen lemezképemből visszaállítottam a Win7-et kétszer is, utoljára teljes SSD meghajtó particionálással, formázással, de a probléma nem változott.
Próbálkoztam volna lemezkép előtti visszaállítási pontokkal is, de azok eltűntek a lemezképből való visszaállítással.
A lassú induláson kívül más problémát igazából nem érzékelek, a gép határozottan gyorsabb a régi Raid0-ás HDD duónál. ( Persze lehet hogy van, csak nem tűnik fel. :D)
Jelenleg is az Avast Free Antivirust használom.Szóval szerintetek a gépemen [link] egy normális telepítésű Win10 nem lenne lassabb egy normális telepítésű Win7-nél?
Problémától függetlenül szerintetek érdemes volna lecserélnem a procit és bővíteni a memóriát, vagy vagy egy új alaplap+proci+memória kombót lenne érdemes vennem?
Szerintetek okozhatja a jelentős belassulást, hogy a Firefoxot teljesen letelepítettem, de úgy, hogy a Users és talán a Program Files mappákból manuálisan is mindent kiszedtem, majd újratelepítettem? (Szerintem nem okozhatja.)
#68557 Pyttawrx, nagyon szépen köszönöm, hogy felajánlottad a privátot, lehet majd élnék vele, csak nem szeretnélek megterhelni sem.#68562 csicso82, ezt írtad: "A legnagyobb probléma, hogy ha vírusirtót használ, telepít a gépére akkor valószínű, hogy tart a vírusoktól, de ha ezt egy elavult rendszeren teszi akkor az instant t.kön lövés."
Ez mit jelent? Tehát nem frissített SP1-es Win7-tel nem szabadna vírusirtót használni? Mert akkor a vírusirtó szétrombolja a rendszert?#68561 Vastika, én is úgy voltam vele régebben, XP-ről is nehezen váltottam Win7-re.
Ha már ennyien ajánljátok a Win10-et a Win7-tel szemben, akkor biztosan jól írjátok.
Csak nekem nem lesz könnyű mutatvány nekem átnyergelni. -
peter889
őstag
válasz Pyttawrx #68554 üzenetére
Mert a Win7-et szoktam meg (már amennyire).
És a Win10-nek nem tetszik a kezelőfelülete, és nem bírom, hogy a frissítéseket nem lehet leállítani (bár állítólag erre van valami barkácsmegoldás).
Továbbá félnék attól, hogy a Win10 még lassabb lenne az én gépemmel, mint a Win7.Az Ms security essentials-al próbálkoztam, de mivel igényelte volna a Win7 rendszerfrissítéseket, nálam működésképtelen volt.
Próbaként ideiglenesen letiltanám, vagy letelepíteném az Avast, hogy meglássam nélküle a boot időt.Szerinted elképzelhető, hogy a másik topikban tárgyalt Ultra ATA CRC Error Count hiba Win10 alatt nem lenne az SSD meghajtómnál? Vagy ez rendszertől független?
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Pyttawrx #67288 üzenetére
Sajnos ilyenek. A hazai support megszűnt, de be kell valljam nem voltak a helyzet magaslatán.
Az oroszok meg ígérgetnek mindent, aztán jó pár év múlva lesz belőle bármi is. Ígéretet tettek arra, hogy ez a gyengébb gépeket érintő túlságos gépterhelés és netfogás meg fog szünni, de mint a példa mutatja sajnos nem jött össze. -
GEPESZ66
veterán
válasz Pyttawrx #67209 üzenetére
Írtam, nem kell válaszolni, aki nem akar!!!
Részemről ennyi.
Illetve esetleg azért fórum, hogy bekapcsolódhat néha új fórumtárs, s annak is van véleménye.
Valamint meg is írtam, hogy a KIS-t használom, mivel megvettem,csak jött ez az agyalás, elnézést!!![ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Pyttawrx #66731 üzenetére
Szépen leírtad, hogy a Defender milyen fejlesztésen ment keresztül, de azt nem írtad le, hogy a Windows 10 alatt folyamatosan kap új biztonsági funkciókat a Defender, amiket 8.1 alatt már nem. Így, egyértelműen látszik, hogy a Windows 10 fejlesztése miatt a 10-ben lévő Defender biztonságosabb és többet tud mint a 8.1 alatt lévő.
Sem a Defender sem a 3rd Party vírusirtók nem csak az adatbázisból és a felhőből "élnek".
Szóval, nem ugyan azt a biztonságot nyújtja a 8.1 alatt lévő Defender mint a Windows 10 alatt folyamatosan fejlesztett és új funkciókkal ellátott. -
ƵøŁĭ
veterán
válasz Pyttawrx #65977 üzenetére
Szerintem teljes mértékben rosszul látod a dolgokat. Havonta egyszer érdemes lefuttatni. A Kaspersky mellett is találhat bármit... Itt azon van a hangsúly, hogy a felesleg és ártalmas koncepciód nem állja meg a helyét és idézem "Ilyet állítani, hogy semmit nem ér, nettó baromság. ".
[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
-
Cs1csó
félisten
válasz Pyttawrx #65823 üzenetére
Jelenleg két (+1 UO fork) tartalomblokkoló van ami ajánlott:
- Ublock Origin - magyar oldalakon jobb (én így érzem), mostanában két plusz filter-t kapcsolok be az alap beállítások mellett: AdGuard Base és az AdGuard Annoyances, a többit alapon hagyom. A RAM fogyasztása ennek a legkisebb bár már régen néztem de lehet még most is, és az AdGuard nem előzte be.
- AdGuard (ezzel - tesztprogram szerint - gyorsabb a böngészés, persze minimálisan, ha lefuttatod a tesztet a "nagyobb" érték a jobb.) de magyar oldalalakon "szerintem" nem annyira jó mint az UO
- Nano Adblocker (ez egy UO fork, de szerintem csak akkor van értelme telepíteni ezt pl. az UO helyett ha használod mellé a Nano Defender kiegészítőt ami a Nano Adblocker-t "védi" kisebb-nagyobb sikerekkel)Mivel nem sok JÓ alternatíva van a tartalomblokkolásra ezért érdemes tesztelni pár órát, egy-két napot az egyik majd a másikkal is és levonni a konklúziót.
-
tothjozsi96
addikt
válasz Pyttawrx #65628 üzenetére
Én elhiszem neked!
Mondom számomra az a meglepő amikor valami 1,5 évig jól működik, elméletileg a Kaspersky csak az adatbázisát frissíti, tehát nekem még a 19-es Kaspersky volt rajta és valamitől mégis megbolondult, pedig 1,5 év sok idő..Az a 10. gen-es i5 már elég jó. Szívesen cserélném a 6300U-t arra, már ha lehetne..
-
tothjozsi96
addikt
válasz Pyttawrx #65624 üzenetére
Amik jelenleg újak a palettán,vagy újabbak, azok U-s processzorral vannak szerelve. Nem úgy értettem hogy 10 évre visszamenőleg, hanem jelenleg amit forgalmaznak. Nem a 100 ezer forintos Acer kategóriáról beszélgetünk. Thinkpadek 60-70-80-90-es széria, mind U procis, HP is rengeteg ilyen processzorral szerelt gépet árul.
Most ez a "divat", de lehet én látom rosszul.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz Pyttawrx #65609 üzenetére
A személyre szabás szerintem azt jelenti hogy beállítod úgy ahogy neked a legkedvezőbb. A Kaspersky-t meg azért állítgatod hogy a gépednek legyen jó.
Másnak is volt már gondja a Kaspersky-vel, anno erre a hsz.-ra válaszoltam is hogy ezt nem hiszem el, mert annyira flottul működött nálam az itthoni 3 gépünkön a Kaspersky hogy nem értettem nála ez hogy lehet, és most már én is tapasztalom. Laptopon facebookozás közben is éreztem hogy lefogja a gépet, letöröltem a Kaspersky-t, tükör sima lett minden.
Hozzáteszem hogy anno mikor megismerkedtem a Kaspersky-vel akkor se kapcsolgattam semmit rajta, akkor zökkenőmentesen, nagyszerűen működött, most már nem tudom ezt elmondani róla sajnos.
(#65610) Plag,
Igen, szerintem is megvan a Free verzió "felára".
Én értem hogy nincs értelme a rootkit keresésnek, elég víruskereséskor is. De ti is értsétek meg azt hogy az emberek többsége elfelejti, nem fog foglalkozni azzal hogy minden vasárnap reggel lefuttasson egy víruskeresést. Lehet hogy user error az ha nem futtatja le manuálisan vírus keresést, de annyira jó lenne ha a Kaspersky normálisan tudna optimalizálni és működni a rootkit meg a háttérben való víruskeresés, minimális terheléssel. Nálam eddig normálisan működött, de már nem. Lehet hogy egy frissítés, de itt a topikban már más is írta hogy mennyit lassított a gépén, amit linkeltem fentebb.Az EMSI-t nézegettem még, lehet egy gépen kipróbálom és veszek license-t, ha megtetszik.
-
tothjozsi96
addikt
válasz Pyttawrx #65570 üzenetére
Az lesz, többet nem kísérletezem semmivel, nem igazán látom értelmét.
Nem látogatok semmilyen olyan weblapot amit eddig ne böngésztem volna, nem töltögetek, nagy baj nem hiszem hogy történhet.Pedig ez a Kaspersky mikor talán 2 éve megismerkedtem vele nagyon tetszett, gondolkodtam is sokat hogy előfizessek az Antivirus-ra.
-
tothjozsi96
addikt
-
törölt tag
válasz Pyttawrx #65490 üzenetére
Ezzel semmi gondom, (mármint hogy szervíz), csak mit kéne hogy odavigyek? Elég a mobilom? Vagy adjam meg a jelszavam,belépsz, megcsinálod amit kell,aztán adok új jelszót neki? 3 mobilon,és 2 különböző helyen levő számítógépen használjuk.
Megmondod mibe fájt,és elutalom neked? Nem gond,csak tudjam hogy jó lesz. -
törölt tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest