-
GAMEPOD.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Hozzáadtam még ezeket a platform és a device id alá:
framebuffer-patch-enable Data 01000000
framebuffer-stolenmem Data 00003001
framebuffer-fbmem Data 00009000
De nem segített.
Smiley kolléga régebben átküldött egy haswelles efi-t, az abban levő platform-id -vel is próbálkoztam(04001204) de végtelenül lassú rendszerbetöltés lett a vége, nem vártam ki, lelőttem. Maradtam az eredeti platform-id -nél, az legalább úgy ahogy működik. Most csak a platform-id és a device-id van beírva, és így próbálgatom. Egy idő után "bemelegszik" a rendszer és minden appot indít fagyás nélkül. Úgy látszik ez sajnos ilyen, ez az igp macOS alatt olyan mint a kutya vacsorája. Talán egy haswell i5-el működne rendesen.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
őstag
Biosban megemeltem a videó memóriát egészen 1gb-ig,(probálkoztam fix 256mb-os és korlátlan dvmt beállítással, ami a dinamikus videómemóriát illeti) ha erre gondolsz, valamennyit segített, több alkalmazás indult el fagyás nélkül, de a többség még mindig fagyott, ilyen alapvető dolgok mint a safari, firefox, yt videók(bár 1x kifagyott lejátszás közben safari alatt) beállítások app legalább ment. De pl podcastek app már fagyott, a beépített szövegszerkesztő még elindult, de ha arrébbhúztam az ablakát instant fagyás. Ha alkalmazást próbáltam telepíteni akkor a felcsatolt dmg-ben az ikonok kép nélkül jelentek meg, és ha egyiket megpróbáltam a másikra ráhúzni(az alkalmazást belehúzni az apps mappába) fagyás. Ha az OC-ban való fb-mem megemelésre gondolsz azt nem tudom hol és hogyan kell.
RX550-el futtatva a monterey-t természetesen semmi probléma nem volt.Nem emlékszel hogy a 4600-hoz milyen AAPL,ig-platform-id -t és device-id -t használtál ?
Meg van még az a régi OC efi ?Hogy lehet 4k 60hz-re hekkelni a haswell igp-t az jól hangzik, talán windows és linux alatt is meg lehet valahogy csinálni, és akkor nem kell új médialejátszó konfigot vennem ha 4k-s tv-m lesz.
[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
Új hozzászólás Aktív témák
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest