Új hozzászólás Aktív témák
-
csiby222
aktív tag
válasz venom8888 #4958 üzenetére
Nem mindegyik csatlakozó egyforma felépítésű van ahol nincs ajtó van ahol csak egy műanyag dugó van benne. De Én már befejeztem a neked való segítséget mert így nem lehet neked segíteni, hogy mindent amit ír az ember meg kérdő jelezel, mert 5 éve így működött neked. És az szerinted mit jelent? Elárulom, hogy semmit, mert most nem megy. Én itt befejeztem a neked való segítség nyújtást mert nem pazarlok több időt arra hogy hülyének nézzél. Tedd meg ez mással. Sok sikert a probléma megoldásához.
Azt nem csináljuk meg ami működik.
-
csiby222
aktív tag
válasz venom8888 #4939 üzenetére
Utána olvastam a témának, mert már érdekelt engem is ez az ajtó téma.
Szóval igen, hiba volt kitörnöd (mondjuk nem értem, miért tetted ) bár nem gondoltam volna Én sem, hogy szerepe van, de sajna van az ajtócskának azon kívül, hogy a port állítja meg. Ha nincs ajtó nincs mi megfogja a kábelt "no door - no grip" [link]
Megoldásnak írák a ragasztó pisztolyt, Én személy szerint blu tack-l tartanám a helyén.
Ezen a videón látszik, hogy alulról támasztja meg az ajtócska a dugót: [link]
Hmm ma is tanultam valamit.[ Szerkesztve ]
-
-
-
csiby222
aktív tag
válasz venom8888 #4947 üzenetére
Nem ment vagyis mondom, hogy nem rendes 5.1-s hangot hallottál. Igen nagyon megtévesztő, mert jók ezek a felkeveréses megoldások.
Próbáld ki a TV saját média lejátszóval
(vagy KODI-val de ott is be kell állítani a Allow Passthrough - Enabled TrueHD capable receiver - Enabled DTS-HD capable receiver - Enabled és akkor fog világítani a Decode rendesen) pendriveról vagy kűlső hdd-ről lejátszani a filmet. Úgy fogsz rendes valódi 5.1-s hangot kapni.
A Netflix meg ezek a streaming appok jól megvannak csinálva kivéve a MAX mert ott nem megy rendesen de egyszer csak megcsinálják[ Szerkesztve ]
-
csiby222
aktív tag
válasz venom8888 #4943 üzenetére
Nem sosem viszi át rengeteg TV-n próbáltam AMD és NVIDIA kártyával nem nem viszi át Nem is lehet a hangkezelőbe egyik HDMI hangeszközt se 5.1-s módra állítani csak sztereó van.
Azért megy a decode mert a TV-n be van kapcsolva a sztereó felkeverés DTS NEO X vagy valami hasonszörű marhaság de az egy kamu 5.1
[ Szerkesztve ]
-
csiby222
aktív tag
válasz venom8888 #4937 üzenetére
Na álljunk meg egy pillanatra. Nem tudom jól értem de ha jól értem akkor helyre kellene tenni mindenkinek a fejében ezt a dolgot, hogy az úgy nem működik.
Szóval ha jól értem optikán összedugtad a TV-vel és a Gép meg össze van dugva a TV-vel HDMI-n és te úgy akarod átvinni az 5.1-s hangot a TV-n keresztül az optikával meg HDMI-vel?
Na az nem fog menni, mert egyik VGA sem hajlandó átvinni HDMI-n az 5.1-s hangot...
Játszd le a TV-n lévő lejátszóval a fájl-t pendriveről vagy külső vinyóval.
Philips TV-m van nekem is KODI-t tudom ajánlani erre a célra. TV hangszóróját meg érdemes kikapcsolni[ Szerkesztve ]
-
csiby222
aktív tag
-
csiby222
aktív tag
-
csiby222
aktív tag
válasz venom8888 #4752 üzenetére
Akkor csak HDMI-n megy át az a hang és az akkor valószínűleg csak sztereo és a Z906 keveri fel neked vagy a TV-n van beállítva valami felkeverés. Mert VGA HDMI-n nem tudsz 5.1-s hangot átvinni. Ezért kérdeztem ezt:
PC-ről TV-re HDMI-n keresztül, hogy vitted át az 5.1-s hangot?[ Szerkesztve ]
-
csiby222
aktív tag
-
csiby222
aktív tag
válasz venom8888 #4746 üzenetére
Érzésem szerint nagyon elbeszélünk egymás mellett.
Fussunk neki még egyszer.
Szóval elindítod a PC-n a filmet aminek a képét HDMI-n keresztül megjeleníted a TV-den eddig stimm.És film hangja hol szólal meg?
A TV-re kötött Z906-n ami rá van kötve a TV-dre optikával vagy van más hangfal kötve a PC-dre?Azt nem csináljuk meg ami működik.
-
csiby222
aktív tag
-
csiby222
aktív tag
Leírom hátha valakinek hasznos lesz.
Logitech Z906 subwoofere bizonyos zenéknél és filmek bizonyos jeleneteinél nagyon fura rezonálós hangokat adott ki.
Végig mentem a frekvenciákon 100hz és 120hz között volt tapasztalható nálam a hang.
Így szét szedtem a rácsot ha valaki ki akarja szedni előtte melegítse meg mert ragasztva van.
Kivéve a hangszórót tapasztaltam hogy semmi baja.
Rátettem a dobozra a hangszórót és újra ráadtam a 100hz és 120hz közötti frekit kiderült, hogy a műanyag reflex cső kelti a rezonáló hangot.
A cső masszívan be van ragasztva a hangfal oldalához viszont nincs alá támasztva. Így vágtam alá egy gumi bakot azzal megtámasztva így elmúlt a rezonáló hang azokon a frekvenciákon.
Tudom nagyon barkács módszer de hirtelen ez jutott eszembe.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest