-
GAMEPOD.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biqci
aktív tag
válasz renziNNN #199794 üzenetére
Én kb. sok évvel ezelőtt fóliáztam le az akkori kocsimat, egy W124 kombit, tehát nem kisautó volt. Kis utánajárással, rengeteg türelemmel és sok szabadidővel bevállalható szerintem, csak zárt hely, jó fólia és rendesen szabályozható hőlégfúvó kell hozzá. Nekem három nap alatt elég jól sikerült, minden szerénység nélkül, de legközelebb még anyámnak se, akkor sem ha könyörögne
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
nagyúr
válasz renziNNN #199787 üzenetére
Ismerősi körben van fényező. Mesélt dolgokat. Hidd el nem akarsz Te otthon fényezni.
1. Nem tudsz pormentes helyet csinálni.
2. Drága a szépen dolgozó pisztoly
3. A kompresszor is
4. A festék is
5. Több réteg javasolt
6. Sütő kamrád sincsSzvsz a festést engedd el.
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Paxker315
addikt
válasz BigBlackDog #199797 üzenetére
új forgalmi gombokba van az összköltséghez képest
-
6030D
őstag
válasz renziNNN #199794 üzenetére
Röviden, ez is egy szakma, drága felszereléssel, nem tudod fullosra megcsinálni.
Hosszabban: kompresszor van, vegyél egy pisztolyt, meg a hozzá valót, egy adag festéket, meg egy nem sík, nagy dolgot. Fújd meg otthon. Ha tetszik, állj neki a kocsinak, ha nem, add el a pisztolyt, és csak az anyag árát meg a pisztoly avulását bukod.[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
renziNNN
tag
válasz F_Zolee #199793 üzenetére
Igen, ez egy jó kérdés, ezért is vagyok dilemmában. Tisztában vagyok vele, hogy nem véletlen vannak külön szakmák ezekre, de kicsit nem hagy nyugodni a gondolat, hogy ha a youtubeon a gyerek megtudta csinálni, akkor én miért ne tudnám
Egyébként a fóliázás tűnik most a legvonzóbb opciónak, mert az anyagár nem vészes, eszköz sem sok kell hozzá, maximum annyi, hogy sok idő, de az nem szempont, mert darabokba meg lehet csinálni. -
renziNNN
tag
válasz F_Zolee #199789 üzenetére
Egyikhez sincs eszköz, talán egy kompresszort tudok kölcsön kérni, de minden mást meg kell vásárolnom.
#199788 Qru:
Azért nem vonz annyira a plastdip, mert kb csak matt színt lehet vele elérni ahogy láttam. USAban már vannak fényeshatású porok, de azokat beszerezni macera.[ Szerkesztve ]
-
renziNNN
tag
Sziasztok!
Az alábbi tevékenységek közül melyik opció lenne szerintetek a legkevésbé elrontható, úgy hogy magamnak csinálom és egyikkel sincs még tapasztalatom:
Teljes karosszéria fényezés vs fóliázás vs fújható fólia (plastidip)
Saját autón alkalmazva természetesen.
A sok százezrekért szakemberre bízást mellőzném. -
diegho
nagyúr
Leon beázásnál arra jutottunk kollégával akivel csináljuk, hogy neutrális szilikonnal kinyomjuk, teszünk alá valami tömítést, azt mondta vagy az ablaktömítést, vagy valamilyen fóliát, de van bitumenes tömítőlapja is, azt is tehetjük, a lényeg, hogy neutrális szilóval toljuk meg és örök élet +1 év.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz focvis #199732 üzenetére
Anno én is elgondolkoztam az SK rendszámon de pont akkoriban szigorítottak be nagyon és nem rizikóztam be. Meg akkor hordhatnám kintre műszakira...
A mosást el alibiztem (csak a bogarakat mostam le a kocsi orráról) fogyit nem néztem de mivel csak országút poroszkálás volt a bc 33-at mutatott. A gumikba kellett +0,2 bar egységesen.
#nincsbennetarcsi
-
elbandi2
tag
válasz DeathAdder #199775 üzenetére
Igazad van a szerelőkkel kapcsolatban. Keresni kell adott márka, típus elismert szerelőjét (van itthon is) kivárni, és megfizetni. Ezért sem jó ötlet ilyen autót napi használósnak venni, mert ha hobbi, akkor ráér pár hetet, ha épp nem tudják rögtön fogadni. De alapvetően nem akkor kell javíttatni, mikor már tönkrement, hanem nagyon sok mindent meg lehet előzni.De ezzel gondolom nem mondtam újat
Nekem ebből a szempontból könnyű dolgom van, mert szakmám, bár saját és pár barátom hobbiautóját leszámítva már aktívan nem csinálom. -
-
DeathAdder
veterán
válasz elbandi2 #199760 üzenetére
Világos, meg amúgy én is túlgondolom, eddig minden autómnál és motoromnál volt egy konkrét típus, itt meg inkább az van hogy alkalmazkodni szeretnék a kedvezőbb körülményekhez, mert ezeket úgy gondolom hogy már szerelőhöz kell vásárolni.
Egy valamit magára adó szerelő nekem a középmotoros Porsche Boxsterre is azt mondta, hogy ne vigyem be az udvarába. Ismeri a típust, de sosem szerelt még ilyet, valószínűleg célszerszámai sincsenek, abból meg nem kérek hogy szerelőtől szerelőtől vigyem hátha valaki megtudja jól csinálni amit a másik elrontott, meg jó eséllyel az előző tulajdonos szerelői is csak tákolgatták, mert akkor láttak ilyet először.
Ha nem lennének ilyen averzióim akkor könnyű lenne a választás
(#199759) nandow - március óta biztosan fent van, akkor még 1 millióval többért hirdette, néhány hete vette lejjebb az árat.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Magnum_ #199772 üzenetére
Fater előző mercijén a szellőző környéki műanyagot egy wunderbaum jellegű fenyő marta meg csupán azzal, hogy ott fityegett rajta (fizikai kontakt volt). Azóta nekem olyan nincs az autóban.
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
diegho
nagyúr
Elugrottam obiba, vettem az itt ajánlott gumiám pasztát a hangszóró körbetömítésére, szinte semmi infó nincs rajta, hogy miből van, itthon néztem utána, naná, hogy van benne ecetsav... rá merjem kenni, vagy mi legyen?
-
kisza25
félisten
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
pècsimunkás
addikt
válasz MunezXBK #199766 üzenetére
Régen kerestem már rájuk.
Egy Golf6 Adidas Gti- ben is látnék fantáziát, ha keresnék olyan autót, ami egyszer többet ér, mint amikor megvettem.
Mondjuk én kedvelem nagyon az Adidast, lehet elfogult vagyok...Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
MunezXBK
nagyúr
válasz pècsimunkás #199761 üzenetére
R32-k ára már most horror.
-
kisza25
félisten
válasz pècsimunkás #199754 üzenetére
A tipoban a gumi szőnyeg feljön a bal lábas taposóra, így nem csúszkál, így alatta hagytam a szövetet, nyárra lehet kivettem volna, de áprilisban adtam el az előző tipot, nyáron biztos kiszárad, de télen nem, majd télre biztos veszek gumi szőnyeget
[B]Richard! Szeretnénk rendes esküvőt, csak közvetlen rokonokkal, ami minimum 50 fő, mert különben sértődés lesz persze lehetne polgári 2 tanúval, aztán csókAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
elbandi2
tag
válasz pècsimunkás #199761 üzenetére
Jogos, nem jó kifejezés volt a rétegautó. De amiket te említesz, azok meg pont a kis szériás, vagy homologizációs modellek voltak, tehát nem a mainstream felhozatalba tartoztak soha.
Én ha most befektetni lenne pénzem, akkor valami 997, talán régebbi 55, 63 AMG, vagy természetesen E46 M3 vonalat nézném. És szigorúan karbantartva, ritka használat mellett tartanám megfelelő helyen. De engem ez mostanában szerintem nem fenyeget -
pècsimunkás
addikt
válasz elbandi2 #199760 üzenetére
Réteg autó volt a Honda NSX- is, mostani ára...
Lotus Omega, Peugeot 205 gti turbo is megfizethetetlen ma már. Főleg az utóbbi.
Szerintem a Golfokból az R32- k is egy idő után el fognak tűnni a használt piacról, vagy nagyon drágán mérik majd őket.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
elbandi2
tag
válasz DeathAdder #199755 üzenetére
Miért csodálkozol azon, hogy csapágyakat cserélni kell időnként? Ezek gyakorlatilag utcai autókba kiadott versenymotorok, finomítva hogy legálisan utcai forgalomba mehessenek.
A versenymotorok meg üzemórásak..
Értéktartása a különleges típusoknak lesz idővel, de nem az olyan rétegautóknak mint pl. az említett Lexus. Eleinte a keveset futott gyűjtői darabok ára megy fel, de ahogy fogynak el belőlük a normálisak, már majdnem mindegy lesz a futásteljesítmény, az állapot lesz a lényeg. Ismeretségi körömben van jópár ilyen ritka régi autó, látom hogy mi a trend. Bmw M-széria, Merci AMG vonal, 911, én ezen a vonalon maradnék. Ha szeretnéd, és ha megteheted, akkor tedd meg, mert különben minek van az egész.... -
nandow
aktív tag
Azt az IS-F-et nem március közepe környékén tették fel?
-
veterán
válasz Szada85 #199756 üzenetére
Én 3,5 hónapig voltam kint magyar rendszámossal, aztán vettem kint autót, nász meg hazavitte a magyar kocsit, pont akkor mondott fel idekint és költözött haza úgyhogy kellett is raktér a motyóinak, nem tudott volna repülővel hazaköltözni.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Autón csak bukni lehet ha nem valami extrém gyűjtői darab. Ez van. Szerintem akkor is érdemes bevállalni mert úgy megdögleni h az ember nem élte meg az álmait nagyon kaGa.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Szada85
aktív tag
válasz rasotamas #199747 üzenetére
Nyilván ez sem “releváns” tapasztalat, de anno mikor kiköltöztünk, az első időben én is a magyar rendszámos GSimmel mászkáltam.
~3 hónappal később átugrottam Frankfurt másik végébe Bauhausba, előtte kiszedett a rendőr.
Az igazoltatás alatt kettő dolgot emelt ki:
- Keresztülmentem-e Frankfurton, vagy körbe? Mondtam körbe. Mázli mert akkor még nem volt rajta Umweltplakett, így ha átautóztam volna, írta volna a papírt azonnal.- Tisztában vagyok-e vele, hogy max 6 hónapig használhatom az autót külföldi rendszámmal? Mondtam igen, így nem volt ebből sem gondatlan végén, de rögtön jött a szóbeli figyelmeztetés, hogy később ebből gond lehet.
Szóval a lakcimbejelentődből simán látja, mióta laksz kint...onnan meg csak oroszrulett, hogy beveszi-e a mesét, hogy Te csak pont most hoztad ki az autót egy karikára.
Magyarországon azért ritkán hallani ilyet, hogy német rendszámos autókat vegzálnának, na meg amennyi “schwéd” cserediák grasszál angol, francia rendszámokkal... -
DeathAdder
veterán
válasz bitpork #199721 üzenetére
+ rbalint88
Értem, akkor felejtős, én is este még olvasgattam, és hát szabad rá költeni, ami nem is feltétlen lenne baj, de hogy ilyen hajtókarcsapágyak kopó-fogyó alkatrészek legyenek..
Rongáltam a topikot már korábban, hogy valami szívó v8-ba belekóstolnék, és most olyan korban meg anyagi helyzetben vagyok hogy belevágnék valamibe amíg még lehet.
Qruék írták múltkor a Mustang GT-t amivel az a bajom hogy a hatodik generáció még nagyon friss, és gondolom ezeknek az ára néhány éven belül nagyon be fog esni, viszont lassan több van belőle az utcákon mint Suzukiból, igen népszerű így könnyen eladható, ami jó. De szempont azért, hogy ne értéktelenedjek el néhány év alatt.
Egy Lexus isf meg felő hogy rajtamarad az emberen, hahun jó sok ideje van egy makulátlan, már több mint 1 millával olcsóbb mint amennyiért először felkerült, és még mindig nem vitték el. Legtöbben azt sem tudják mi az, bezzeg ha audi lenne..
-
pècsimunkás
addikt
válasz kisza25 #199751 üzenetére
A lekapcsolás miatt kivettem a szövetet - először én is a gumi alatt hagytam.
Aztán kb 2 évig a gumi szőnyegek voltak használatban, majd magam előtt a szabik idején már szövet szőnyegeztem- mire tartogattam volna...
Tavaly nyáron gondtam veszek bele egy utángyártott szövetet, de öcsém, és szüleim mondták válasszak amilyet akarok a szülinapomra.
Választottam
Asszem 16 körül volt a szőnyeg, plusz 2000 a kiszállítás
Szóval most van 1 gumiszőnyeg garnitúra, 2 szövet.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
rbalint88
addikt
-
kisza25
félisten
válasz pècsimunkás #199723 üzenetére
Előző tipoba vettem gyárit, a szalonban volt 15 eFt, csomagtér tálca meg valami 16 eFt
Amúgy én alatta hagytam a szövetet[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz stickermajom #199722 üzenetére
Nem voltam még házas, együtt éltünk 15 évet, de nem volt esküvő, sima szét költözés volt, alapból 1/2 - 1/2 volt a ház, az autók meg külön néven, a többit meg elosztottuk a ház kipakolásakor vita mentesen.
A gyerek meg nálam van h-p, hétvégén meg az anyjával.
Ezt is ki kell próbálni egy életben egyszer nem igaz?
Amúgy ha lesz esküvő, akkor is majd csak jövőre, egyelőre nézelődünk, de nagyon durva számok mozognak egy 50-60 fős esküvő 4-5-6 M Ft ha mindenen spórolunk, akkor is 3M Ft környéke. Amúgy egy 150 fős sem kerül sokkal többe, mert a helyszín ugyanannyiba kerül, max kell egy sátor, de akkorát nem akarunk.
diegho: nekem volt már több együtt élésem, egyszer 5 év, legutóbbi meg 15 év, egyiknél sem éreztem késztetést a házasságra és azt vallottam amit te, de most találtam egy olyan nőt, akit érdemesnek tartok rá, hogy elvegyem.[ Szerkesztve ]
-
Biqci
aktív tag
válasz rasotamas #199747 üzenetére
Hidd el a német rendőr lesz.rja, hogy eddig a garázsban állt és csak most mész vele véletlenül. A magyar is ezt teszi, senkit nem érdekel, hogy addig egy centit sem mozdult. Akkor éppen használatban van, ez a lényeg
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
-
veterán
válasz bitpork #199739 üzenetére
Ezzel csak azt bizonyítják, hogy az autó az országban van. Ez hogy bizonyítja, hogy te használod? Vagy hogy folyamatosan? Még ha te hoztad is át a határon, bár kétlem hogy fél évre visszamenőleg megvan a konkrét felvétel.
Te hogy bizonyítod be, hogy nem használod több, mint fél éve?
Mi számít használatnak? Ha 185 napja egyszer használtad, azóta a garázsban pihen (mondjuk a külföldi tulaj délisarki expedíción vesz részt és te vigyázol a kocsijára) és most mégy vele egy kört hogy ne rohadjon össze. Az 6 hónapon túl 2 használat, de nem folyamatos.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Biqci
aktív tag
válasz Biqci #199742 üzenetére
Na, itt is van [link] vagy [link]
Igaz nem natív forrás, de ettől még igazrasotamas : az semmit sem ér ha a tiéd az autó, a te neved van a forgalmiban, attól még jogellenesen használod M.o-on
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz molnarpeter #199740 üzenetére
+ adalek: lenne ra vevo, akinek kellene es megkimelnem magam a sziauram800kp hivasoktol. De annyira nem hajt a tatar.
3 auto indokolatlan es nem akarok villany smartozni a varosbanI humbly and respectfully decline™
-
Biqci
aktív tag
válasz bitpork #199739 üzenetére
Igen, én is tudok ilyet. Egyszerűen lekérdezik a rendőrök, hogy mióta van német bejelentett lakcím, ha 180 napnál régebben, kötelező átregiszrálni + megy a pénzjutalom is...
-
Biqci
aktív tag
válasz rasotamas #199726 üzenetére
Van egy olyan jogszabály, hogy magyar állampolgár, aki bejelentett magyarországi lakcímmel rendelkezik, a hatósági ellenőrzés során a helyszínen és hitelt érdemlően kell bizonyítania, hogy az általa vezetett járművet jogosult vezetni. Én úgy oldottam meg eleinte, hogy mindenről készítettem másolatot és az eredeti fordítását is magammal vittem, ha Magyarországra utaztam. Pl. a munkaszerződésem, az lakcím bejelentőt, a Fahrzeugschein/brief-et, a biztosítást. Volt hogy kivettek az M1-en a vámosok és mindent megmutattam nekik, rendben volt. Mostmár, hogy nincs magyar bejelentett lakcímem, nincs gond.
Ha gondolod, később tudok linket küldeni, de most telóról vagyok. De te is utána tudsz keresni a Nav-nál"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
-
válasz rasotamas #199726 üzenetére
Ha lépted már át a határt, akkor láttad hogy a bódék mellett van kamera lent is fent is. Nos ezek rendszám felismerők. Engem egy időben minden határátlépésnél félreállítottak hogy hitelt érdemlően tudjam bizonyítani h a Lujzi az enyém és nem loptam. Mindezt azért mert egy ugyan olyan passatnak a rendszáma benne volt a rendszerben mint az enyém, ugyanazok a betűk és számok voltak csak éppen nem Hu hanem Fin. Szóval azt hogy egy autó mikor lépi át a határt pontosan tudják. De te ott Merkelhonban erről nem tudsz? MunezXBK már mintha mesélt volna ottani magyarokról akik nem akartak honosítani és mindig kiszedték őket a forgalomból egy befizetés erejéig.
-
nagyúr
válasz focvis #199737 üzenetére
+1 Fater is a harmadiknál ért révbe (bizonyíték: Én )
Magnum: Fogós kérdés, mivel vannak elvek, biztos hogy vagy a BMW maradjon, vagy annak a helyére legyen egy "öszvér". Ha 4M-ig nincs a piacon olyan, mi a kívánalmaidnak megfelel, akkor szerintem is maradjon a Bömbi amíg lehet, mert csodaszép az az autó, és jobb gazdát nem kívánhat!
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
Ez azért karcolt
-
rbalint88
addikt
válasz Magnum_ #199733 üzenetére
BBD otletelesebol nekem a smart tetszik, aza alabbi logikaval es logisztikaval: meloba jarkalni van villanysmart es a ket smart elfer egy parkolohelyen. BMW maradjon hetveginek, aztan regi smart es bmw arat be lehet forgatni valami uj szerelembe es felesegnek megmarad a villanysmart.
Vagy eladni a bmw-t es egy golf gte neked mindenre. Meloba be tudsz jarni villannyal, hetvegente meg legalabb a benzin se pimposodik bele. Jol is nez ki, halad is, igaz inkabb 5M, mint 4. -
Magnum_
nagyúr
válasz BigBlackDog #199731 üzenetére
Kisfelesegnek most biztosan nem kell masik, alig vezet, ott a smart, ha kell, eleg. En mar nem is hasznalom azt, ha en vezetem, gyorsan fogy a viz (tenyleg, nejemnel meg semmi). Arra meg nem kell czero, hogy alljon a garazsban.
A csumpy tok rendben van, kipkop.
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
BigBlackDog
veterán
válasz Magnum_ #199729 üzenetére
Ha nem unod a Bömit, akkor én meghagynám. Az elmondásod alapján jó autó és annyira nem is eszi le a gyatádat (se fogyi, se fenntartás, se értékvesztés terén). Ha már nagyon szeretnél cserélni, akkor valami plugin hibrid irányba mennék el. Esetleg Bömit meghagynám, a Smart helyett meg vennék valami elektromos pattanást (pl. Fortwo, Ion/Czero), vagy villanyautót (pl. Fluence, Leaf), amit kisfeleség is szeret.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
Egy ferfi csak egyszer hibazik
DeathAdder: 5-10 eves tavlatban meg nem fog noni annyit az erteke, amennyit a fenntartasa elvisz. SMG valtoval tud lenni fejfajas, ha meg az van benne. -
Magnum_
nagyúr
Nem milyen autot vegyek tema, igy ez a topik relevans.
Kerdes + felvezetes:Ceges autot nem kapok (mert buzik).
De tolto lenne cegnel is, itthon is.
Kell nekem ujra (3. 🤦♂️) ampera, hogy a bejaras villannyal megoldott legyen, vagy maradjon meg a bmw, mert ugysincs baja, meg szep meg jo, aztan hasznaljam meg es meglatom, mi lesz 1 ev mulva?
(Bar akkor sem vennek magamnak 4M-nal dragabb autot, mert nem es kesz)Kieg: elegge bennem van a bugi vagy fel eve...
Esetleg megtartani, amig a gyere 2-3 eves nem lesz, aztan egy proszto kupe es nem erdekel a villany?
Vagy villany most es proszto kupe par ev mulva?
Cserelnek is, meg nem is.[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz bacsis #199714 üzenetére
Van egy ismeros9m, svedorszagban hitelre vasarolt autoja van. Csak nem a neven, hanem annak a neven, aki svedorszagban vette hitelre. Az adott ismerosnek meghatit, hogy kotlatlanul hasznalhatja.
Persze az adokat nem ide fizeti meg, hanem svedorszagba.Szerintem ez addig mukodik, amig egy problemasabb rendor nem allitja meg
-
veterán
válasz bitpork #199717 üzenetére
Ezt nem igazán értem, hogy igazolod, hogy mióta van itthon a kocsi? Ha meg akar büntetni, bizonyítsa a rendőr, hogy te folyamatosan több mint hat hónspja használod.
Mire kell itt gondolni? Ha kétszer is megállítanak a kocsival összehasonlítják a két dátumot? Vagy megfigyelnek? És mi van ha kétszer is használtad, az nem bizonyítja, hogy folyamatosan.
Gondolom nem arról van szó hogy annyi pénze van, hogy nem bírja hova tenni, inlább a cége le tudja írni még egy autó lízingjét az adóból, persze csak kint, kinti rendszámmal.
Létezik olyan papír, hogy akinek a nevén van autó meghatalmaz valakit annak a vezetésére, ezzel igazolod, hogy nem lopott, ebből előre minden hónapra kezdő és végdátummal írni egyet?
"A sógornőm kocsija, el kellett utaznia, addig itthagyta nekünk, megkért hogy egy héten egyszer menjek vele egy karikát hogy ne rohadjon bele a benzin."
Ez persze csak ötlet, de milyen rendörségi tevékenység cáfolja meg? Kihallgatják a szomszédokat? Visszanézik a térfigyelő kamerákat a munkahelyednél vagy mi?https://tinyurl.com/rasoapro
-
Magnum_
nagyúr
-
nagyúr
Degec
-
válasz DeathAdder #199718 üzenetére
Nem érdemes vele spekulálni csak ha nem számít a pénz - aminek 40-50k méternél több van az órájában nem nagyon lesz gyűjtői darab.
-
DeathAdder
veterán
Srácok az m3 e92-ért mennyire szabad pénzt adni? Motor, automata váltó milyen ezekben?
Most lehetnek ezek árban a mélyponton, vajon ezeknek az ára is úgy el fog szállni mint az öregebb m3-asoké?
-
válasz bacsis #199714 üzenetére
Sajnos nem kivitelezhető pláne ha hiteles lesz. Ahogy a többiek is írták igazolnod kell tudni h 30 napon túl az autó legalább az országhatárt átlépte ha nem akarod honosítani itthon. Ha hiteles akkor a biztosításnál biztosan gubanc lesz a huzamosabb külföldi használat.
Szóval ott megveheti majd kivonatja, trélerre rakjátok és hazahozzátok üzembe helyezni. Itt a nevetekben fizetheti a kocsi költségeit (a nevetek alatt de helyettetek) de neked v párodnak minimum üzembentartónak kell lennetek hogy vezethessétek és a biztosítás is rendben legyen.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
bacsis
Közösségépítő
válasz sagesz93 #199710 üzenetére
Ha jól tudom hiteles autót nem lehet honosìtani?!
Ès ahogy ìrtam nem is a mi nevünkön lenne, innentől kezdve nem kerülne rá Magyar rendszám meg ilyesmi...
Tehát adott egy Olaszországban újonnan vásárolt autó ami Olasz rendszámmal papìrokkal lenne itthon használva... Hogy oldható ez meg? Ha egyáltalán meg oldható?Gombinyó
Minden èp èsszel szembe megy ez a sztori ne is menjünk bele a mièrtekbe
Szerk: most megnèztem ezt a regisztrációs adós oldalt... 7-es száz ezer ft... Mivan?[ Szerkesztve ]
-
-
pit stop
addikt
válasz bacsis #199704 üzenetére
Nem használhatod itthon egész évben olasz remdszámmal, akkor mindenki abból az országból venné ahol legalacsonyabb autó ára biztosítással. Nálam okosabbak megmondják pontosan hány nap, de onnantól hogy nem lehet nektek gondolom mindegy.
Amúgy olasz ismerős arra panaszkodott, hogy kint sokkal drágább kötelező meg casco autóra, így ezt is érdemes beleszámolni.Szerk.: első részével meg is előztek
[ Szerkesztve ]
Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
lorcsi
veterán
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Segítsetek nekem egy kicsit!
Feleségem nővére Olaszországban lakik/laknak. Kitalála hogy vesz nekünk kint Olaszországban egy új autót. Az ő nevén lesz, ő fizetné a biztosítást a casco-t meg amit kell.
Az autó ebből adódóan Olasz rendszámmal lenne Olasz (magyar) tulajdonos nevén. De mi használnánk itthon. Ez működhet így? vagy kell hozzá bármit papírozni? vagy csak hazahozom az autót belevágom magam azt lehet hajtani?
Köszi előre is -
veterán
válasz Zizmand #199700 üzenetére
Igen, ez az, úgy is megtaláltam mint vad/áruszállító rács. És ez legális? És tehetek rá bármit, csak kössem le? Vagy hogy néz ez ki?
Gondolok itt arra, hogy babakocsi összecsukás nélkül, vagy saját bevásárlókocsit felrakni és hazavinni kipakolás nélkül, esetleg cuccot szállítani lespaniferezni.https://tinyurl.com/rasoapro
Új hozzászólás Aktív témák
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- PlayStation 5
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...