Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Plasticbomb #28197 üzenetére

    A lemezre írt mennyiség nem biztos, hogy sokat változik attól, hogy X és X+N blokkok közt 24/7 futott, vagy egy-két nagy falatban szinkronizálod le (pl. hetente egyszer elindítottad és azonnal bezártad, amint utolérte a külvilágot), szerintem csak az N értéke az igazán érdekes (ami ugyan az lesz hosszútávon).
    Persze valamennyit biztos összefűzhet a cache-(ek)ben (kiejtve a felülírásokat úgy, hogy csak a RAM-ban többször módosított végeredmény kerül egyszer a lemezre ahelyett, hogy a lemez tartalmát módosítgatja folyton), de mivel adatbázis jellegű, így gondolom szeret flush-olni orrba-szájba (amellett, hogy naplóz is magának mindent saját journal-be, ami szintén sok irkálás).
    De ez csak vakk tipp, sohasem mértem le, csak azt tudom, hogy ha 0-ról végigszinkronizálsz mondjuk egy évet, akkor is sokszorosa lesz a lemezre írt mennyiség a végleges mappamérethez, tehát biztos nagyon messze áll a 100% hatékonyságtól, bármennyire "tömöríted" időben "csomagokba" a műveletet a folyamatos futtatás helyet.
    Inkább a WAN feltöltés lesz több, illetve a lemezről olvasás, ha sokat fut (és meg van engedve neki, hogy felfelé is töltsön régi blokkokat másoknak, nincs lezárva a port vagy átkonfigolva).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák