- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 12. nap: REDACTED
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Call of Duty: Black Ops 6 - Napokon belül indul a Squid Game event
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok,
láttam, hogy többeknek van LG 55NANO813PA vagy az kisebb változat. Kérnék tőletek egy kis segítséget, tanácsot. Telekomnál láttam ezt a típust, ha vennék, akkor valószínű, hogy náluk, viszont nyilván nem túl nagy a választék, de ez látszólag az LG márkán belül ott az egyik legjobbnak sejteném. Film, tv és játék, ez kb. 1/3-at arányban oszlik meg időben, tehát jónak kell lennie mindenre Az bonyolítja a helyzetet, hogy gamer laptopról menne a játék, de jelenleg csak fHD felbontással, mivel a mostani tv is az. Volt már tapasztalatom laptop+4K LG tv kombóval (50UN7300, vagy valami ilyesmi ), konkrétan a saját laptopommal szerettem volna kipróbálni a Fifa egyik részét, de mikor rákötöttem a TV-re, akkor nagyon lassúnak tűnt az egész, az egér is akadva mozgott, a játékról pedig nem is beszélve, emlékeim szerint csak fullHD-ra volt állítva a felbontás, de 4K-ra váltva sem lett jobb. A TV-n be volt kapcsolva minden olyan funkció, amivel a játék megjelenítésének a minőségét lehet javítani és továbbra sem volt megfelelő, úgyhogy abba is hagytam a próbálkozást.
Röviden: ha fullHD-ban mennének a játékok egy játékra is megfelelő 4K tv-n, akkor mire kell számítani, létezhet, hogy ugyanúgy megy, mint egy fHD tv-n? Elképzelhető, hogy a 813-as változaton is hasonlót tapasztalnék? Azért lényeges kérdés, mert 4K-s felbontással már nem futnak játszható minőségben a játékok, úgyhogy csak ez a megoldás marad. Illetve egyáltalán mely típusok lehetnek megfelelők játékra is, ha ez nem?
Kicsit lehet, hogy össze-vissza lett, de talán érthető -
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok,
a lenti két TV között van-e lényegi különbség, főként azt a szempontot figyelve, hogy játékra is lenne használva, igaz már egy kb 3-4 éves gamer laptop-pal, amin jelenleg FHD-ban futnak a játékok, de a 4K-t szerintem minden esetben nem bírná, így ott maradna a FHD beállítás, viszont filmek esetén pedig már a 4K lenne a cél. Nem tudom, hogy lényeges-e, de tulajdonképpen teljesen szemből nézzük a TV-t és főként este, illetve sokszor megy rajta foci.
Őket találtam a Telekom kínálatában az UHD-s típusok között:
- LG 49NANO803NA [link]
- LG 50NANO793NE [link]
Bár nem biztos, hogy mostanában lesz váltás, de ha igen, akkor a Telekom-tól érkezne az új, a kedvezmény és kedvező részletfizetés miatt.Ja, Spotify elérhetősége mindenképpen előnyt jelent!
Köszi a segítséget előre is! -
Pendragon911
aktív tag
válasz castiels #99115 üzenetére
Köszi! Nem járt hozzá, de nem is biztos, hogy nagy szükség van rá, ugyanis arra a kis időre, míg elindítják a filmet, amit lehet évente 3-4 alkalommal fognak megtenni , megfelel a távirányító is vagy még a telefonra telepíthető alkalmazás is mondhatni jól funkcionál távirányítóként. Alapvetően IPTV-ről néznek műsorokat, egyébként nagyon szép a képe a HD csatornák műsorainál, de az SD sem vészes, ami engem meglepett, bár szerencsére a legtöbb csatornának van HD változata is. Volt szerencsénk éppen 1-2 természetfilmbe belenézni, abszolút rendben volt a látvány és a focira is igaz ugyanez.
-
Pendragon911
aktív tag
Megérkezett az új tv, ismét LG, mert eddig ez bevált és nagyon nem is találtam az igényeknek megfelelőt. A 49UM7100PLB típust választottuk, nem írom le a tulajdonságait, erre ott a google, viszont első próbák után azt mondom, hogy arra számítottunk minden tekintetben, amit kaptunk, ráadásul Telekom kedvezménnyel még 100e Ft sincs, így aztán azt mondom, hogy teljesem megérte. Kipróbáltam 3 UHD filmet rajta, Jurassic Park, JP - Bukott birodalom és az Avatar, gond nélkül vitte az mkv formátumba konvertált 50-60gb méretű filmeket. A kép megfelelő, mondjuk úgy, gyönyörű. Mivel szüleim nézik majd főként, így ráadásul az is kijelenthető, hogy felesleges is lett volna akár 20 ezerrel is drágábbat választani, mert valószínű, hogy nem adott volna többet, de nem is lenne rá szükség. Részemről még az kérdés, hogy pl. játékkal miként működik, de ezt is le fogom tesztelni laptoppal, mondjuk Fifa20-szal. Elvileg nem kéne, hogy gond legyen, az én otthoni 49LF632v FullHD TV-m rendben kezeli a játékokat, ha volt valami kellemetlen jelenség, azt a játékon belüli szükséges beállításokkal meg lehetett oldani, a lényeg pedig az, hogy game módra kell állítani és elvileg nem lehet gond, az is 50 hertz-es, ezt csak azért mondom, mert legtöbbször kiemelik, hogyha játékra kell, akkor legyen legalább 100 hertz-es, elhiszem, ha ezt mondják, mert valószínű értenek hozzá, nem is kérdőjelezem meg, de tapasztalat szerint elég az 50 is (persze az sem kizárt, hogy ez típusa válogatja). Összegezve, meg vagyunk elégedve a tv-vel, de még nem térképeztem fel minden lehetőséget benne.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Jiraiya #99081 üzenetére
Nézd meg ezt az oldalt, itt minden részletet összevetnek, ez alapján én az LG-t választanám, gyorsabbnak és fejlettebnek tűnik. A lejátszó miatt is az LG nyerne, általában azzal nincs gond, rendben tudja a dolgát, plusz ismeri ez a típus a DTS hangformátumot is, így nem tudsz belefutni olyanba, hogy csak kép lesz és hang nem DTS hanggal rögzített mozi vagy koncertfilm esetén, mert ez elég bosszantó jelenség tud lenni ;)
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Pendragon911 #99055 üzenetére
Tegnap óta sokat változott a helyzet, már azóta kiderült, hogy a feljebb említett 49UM7390PLC nem valós 4K, mivel az RGBW rendszert használ, így másik típus iránt kezdtem el érdeklődni, méghozzá ez iránt 49um7100plb, ahogy az adatokat összevetettem, tulajdonképp annyi különbséget látok, hogy a második elvileg valós 4K, vagyis RGB. Erről a típusról valakinek van tapasztalata?
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok,
néztem először az SM8200PLA típust, de aztán sok véleményben olvastam, hogy gond van a bevilágítással és hogy nem ezzel a szériával lesz megint éllovas az LG, így aztán hanyagolnám. Hasonló felszereltségű LG tv-t keresek, 49"-es méretben, 4K, DTS, Bluetooth támogatás. Alapvetően foci és alkalmanként film, egyelőre FullHD felbontásban mindent. Nem csak szemből néznénk a TV-t, így lényeges, hogy jó legyen a betekintési szög. Ha lehet, akkor a web.os 4-nél újabb rendszer legyen rajta.
Ezt láttam most egész jó áron, ami szerintem megfelel a követelményeknek:
- 49UM7390PLCHa van róla tapasztalat, akkor azt szívesen fogadom, emellett minden tanácsot és segítséget előre is köszönök!
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok,
mi a véleményetek a Plázamarket online áruházról? Megbízható üzlet vagy nem? TV-t vásárolnék és ott kedvező áron találtam, de ha olcsó húsnak híg a leve, akkor inkább megveszem többért máshol.Köszi a választ!
-
Pendragon911
aktív tag
válasz BoC1ka #76041 üzenetére
Én is nézegetem ezt a típust, már ami az újakat illeti, mert a másik lehetőség a 32LF632-es. Hálószobába szeretnénk tv-t 32"-os méretben, falra lesz szerelve, lényeges, hogy ne egy USB legyen rajta, az sem baj, ha 3, így alapjába a kettő említett közül a LF632-es nyerne. A nappaliban már áll egy 49"-es ebből a típusból, bár sokat még nem teszteltük, de az eddig látottak alapján tetszik. Szerencsére annyira nem vészes az ára a 32"-os változatának, lehetséges, hogy ezt választjuk, vagy nem? Javaslatokat örömmel várom!
-
Pendragon911
aktív tag
-
Pendragon911
aktív tag
Szerintetek a 49LF632-es 138 e. Ft-ért mennyire jó vétel? 3D nem lényeg, azért nem a 652 mellett döntenék, elvileg minőségben nem igazán van különbség, vagy?
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Black Dragon #74587 üzenetére
Biztosan tudnia kell az MKV-t, de azért a biztonság kedvéért ott is kérdezd ezt meg, ahol veszed a TV-t. Érdekes különben, hogy bizonyos típusoknál szinte sehol nem jelzik, hogy ismeri az MKV formátumot, aztán meg mégis lejátssza.
-
Pendragon911
aktív tag
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Pendragon911 #74540 üzenetére
Sziasztok,
esetleg valakinek van tanácsa az előző kérdésemhez kapcsolódóan?
Köszi! -
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok,
egy hálóba tervezünk a következő 1-2 hónapban TV-t venni, a márka szerintem nem kérdés, az LG-vel eddig meg voltam elégedve. A méret 32" lenne, FHD és smart funkció lényeges. Falra lenne szerelve, tehát gondolom jobb lenne, ha oldalt volna HDMI csatlakozási lehetőség rajta. 3D nem kell rá, alapjába véve a mozizás nem erre a készülékre lenne tervezve. A rászánt keret 80-90 ezer Ft. Melyik típust ajánlanátok? Olvastam itt, hogy az LF5800-as típus egy jó választás lehet, megnéztem, és tényleg egész jónak tűnik. Igaz ezen Netcast 4.5 van én pedig lehet jobban örülnék olyannak, amint WebOS 2.0 van vagy igazság szerint az mindegy?
Köszi a válaszokat előre is!
-
Pendragon911
aktív tag
Milyen igazatok van, hogy én erre nem gondoltam!
Még azelőtt telepítettem a telefonra az app-ot, mikor még megvettük volna a TV-t, kipróbálom, lehet, hogy veszek egy mini rádiós egeret, ami elfér a távkapcsok mellett, mert igazság szerint MagicRemote-ra (vagy az azt kiváltó app-ra) nem sok szükségem volna. Köszi! -
Pendragon911
aktív tag
A videólejátszóban (WebOs 2 esetén) van arra lehetőség, hogy ne csak beletekerjünk a filmbe, hanem mondjuk adott helyre ugorjunk vagy léptessük mondjuk 5 percenként? Mert így elég gáz, hogyha csak tekerni lehet, vagy csak nekem az?
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Batistuta7 #72031 üzenetére
Nem tudom, hogy mi a gond a focival ezen a TV-n, T-Home IPTV-n HD minőségben szerintem igencsak szép képet ad. Mi az, ami miatt nézhetetlennek érzed/látod? Azt vettem észre, hogy ugyanerről a forrásról még az SD sem annyira rossz, nyilván kiválónak nem mondható, de az előző TV-hez képest nem csúnya, az egy LG LCD volt, szép képpel, de ahhoz képest ez nagy előrelépés, leszámítva a függőleges sávokat....
-
Pendragon911
aktív tag
válasz gurabli #71663 üzenetére
Mi is a "sport nyár" miatt terveztük be az új tv vásárlását, és a LF652v mellett döntöttünk és azt mondom, hogy jól választottunk, mert tényleg szép a képe, nem darabos, jó beállításokkal gyönyörű lesz, de az alap képbeállítások között is lehet olyat találni, amivel látványos lesz a foci meccs. Az, hogy sávosodik, nem típushiba, mármint az LF652v-t tekintve, ugyanis ilyet más márkánál is lehet találni, de nem minden készüléken jelentkezik, ez is biztos, tehát szerintem akármelyiknél benne van a pakliban, hogy látszódni fog, de az is, hogyha egyáltalán nem. Az meg jó kérdés, hogy lesz-e még 2-3 hónap múlva ebből a típusból, az utóbbi hetekben több boltba hirdetésében is megfordult, így lehet most van az utolsó reklámja, de persze ez nem azt jelenti, hogy ezután nem lesz már készleten sehol, viszont az ára nem biztos, hogy lejjebb megy már. Érdemes néha nézegetni, hogy kapható-e még.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Krissz80 #71655 üzenetére
Amikor én néztem a MediaMarkt-ban ugyanezt a tv-t, akkor ilyen jelenséget nem vettem észre. Otthon testre szabva meg főleg, sokkal jobb is lett, mint ami a "kirakatban" látható a boltokban. Szerintem ettől ne tarts, mert biztosan szép folyamatos mozgásokat fogsz látni. Vagy az nem kizárt még, hogy másik TV-n a TruMotion feljebb volt véve vagy ilyesmi, ezzel remélem nem mondtam hülyeséget
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Grande Ale #71621 üzenetére
Mutatott a szervizben a szerelő egy másik, ugyanilyen hibával rendelkező TV-t, ahogy láttam Edge-Led-es volt (talán 55UF950), de ettől még biztosan van olyan készülék a polcon, aminél nincs ez a hiba, csak jót kell kifogni, de én most nem kezdek bele egy ilyen folyamatba, elég volt nekem emiatt párszor össze-vissza szerelgetni/csomagolni a TV-t.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz szasanyi #71612 üzenetére
Főként egynemű, egyszínű háttérnél vehető észre, inkább világosabb színeknél, köd, focipálya, égbolt, többnyire akkor látható igazán, amikor vízszintesen mozdul a kamera, pl. követi a labdát. Lehet másnál is ott van, csak vagy nem vette észre vagy nem érdekli, lassan én is az utóbbiba tartozok, csak a tudat zavar, hogy manapság még ilyen jelenség felmerülhet egy ilyen drága és ennél még jóval többe kerülő TV-nél, pedig joggal elvárná az ember a tökéletes képminőséget és a zavaró tényezőktől mentes, élvezetes TV-zés élményét, és az érdekes az, hogy az LG azt állította, hogy ilyet valóban nem lenne szabad lássak, mert ez elvileg hiba, viszont a szerviz nem is tudott normális választ adni a jelenségre, és azon túl, hogy cseréljem ki, más alternatívára nem futotta, talán nincs is....
-
Pendragon911
aktív tag
válasz frovery #71578 üzenetére
Nekem így volt a leggyorsabb, akár várhatnék még a szerelőre is, hogy kijöjjön, de mivel meg se akarta nézni, hanem egyből adott egy szakvéleményt, így azt gyorsan beszerezve mehettem cseréltetni a TV-t, igaz az újnál is jelentkezik a függőleges sávosodás, tehát ugyanott tartunk, mint az előzőnél.
A szerelő azt mondta, hogy más is jelentkezett ilyen típusú problémával, nagyobb méretű és kategóriájú LG Tv-vel, újonnan vette és függőlegesen sávosodott, megrendelte neki az új kijelzőt a szerviz, eltelt egy hét kb, szólt az ügyfélnek, hogy ki tudják cserélni az alkatrészt, erre a vásárló visszajelezte, hogy bizonyos idő után ez a jelenség nála szinte teljesen megszűnt, csak akkor látja a csíkokat, ha nagyon koncentrálva figyeli azt. Hát én is ebben bízok, reméljük, hogy elmúlik, ha meg nem, akkor ez van. Az a lényeg, hogy egyébként nagyon jó TV, szép, éles képpel, nincs elmosódás, mély színek, minden, ami kell.Az alkalmazásként elérhető Eurosportplayer-t használja valaki? Amikor PC-n böngészőben nézek rajta adást, akkor lehet hangot választani, tehát amit TV-ben adnak a magyar csatornán, azt a neten is lehet magyarul nézni, egyébként a többi vagy angol vagy kommentár nélküli, kérdés, hogy itt az APP-ban lehet-e valahogy nyelvet váltani?
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Grande Ale #71573 üzenetére
Most úgy áll a dolog, hogy a szerviznek le kell adni a típust, szériaszámot és a számlát, megírja a szakvéleményt és vihetem vissza cserélni úgy, hogy a szerelő nem is látta, ennyi erővel ezt a TESCO is megtehette volna, mert ott egy hozzá nem értő tesztelte, tehát semmit nem ért, most megy egy szakember nem nézi meg, mert elhiszi, úgyhogy...... Na mindegy, ha a másik rendben lesz, akkor megéri végigjátszani a folyamatot.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Pendragon911 #71567 üzenetére
Beszéltem az LG-vel, telefonon is megerősítették, hogy ilyen jelenségnek nem lenne szabad láthatónak lennie, tehát kirendelnek egy szerelőt, aki 24 órán belül jelentkezni fog nálam. Mivel 72 órán belül jelentettem be a hibát, így adott esetben a TESCO-nak cserélnie kell, ugyanis szakvéleményt küldenek majd, ami feljogosít engem a cserére, már amennyiben nem javítással lesz megoldva a probléma.
Minden esetre túl szépen alakul eddig az ügy, várjuk ki a végét..... -
Pendragon911
aktív tag
válasz Dreddy32 #71442 üzenetére
Tegnap visszavittem a TV-t a TESCO-ba, egyelőre még ugyanazzal a készülékkel tértünk haza, de javasolták, hogy vegyem fel a kapcsolatot az LG szervizzel. A boltban azt mondták, hogy nem cserélhetik, amíg a műszaki kolléga nem nézte meg működés közben. Na mondom, erre számítottam, aztán majd a műszaki kolléga biztosan egy elektro szaki lesz, aki velem egyetértve igazolja, hogy tényleg csíkos. Nem így lett.... Szegénynek fogalma nem volt a LED TV-kről, meg úgy szerintem mélyebben semmilyen elektronikus berendezésről sem. Azt mondta, hogy ő nem látja ezt a hibát, sajnos az ott futó 15 mp-es demó videóval tudtuk tesztelni a TV-t, amiből persze nem derült ki semmi, így nem mondhatta azt, hogy látja, viszont elhiszi, hogy foci közben észlelhető, úgy azt mondta, hogy majd a vevőszolgálatos hölgyekkel kitalálunk valamit. Azt találtuk ki, hogy mivel a műszaki kolléga nem tudta megállapítani a hibákat, így nem cserélheti ki, de hívjuk az LG-t és ha ők azt mondják, hogy igen, ez hiba, akkor nyilván cserélik majd. Ezért én megírtam nekik, hogy pl foci meccs közben igencsak látszódik a függőleges csíkozódás és sötét képnél a sarkokban bevilágítás tapasztalható. Ma reggel megkaptam a választ tőlük, a következőt írták:
"Sajnálattalo olvassuk, hogy a készüléke nem rendeltetésszerűen működik. A megnevezett jelenségeket sajnos látatlanul nem tudjuk megmondani, hogy a hiba maga milyen mértékű, de ahogy Ön is írta a csíkosodásnak nem szabadna látszania, illetve a csavarok lazítása sem az Ön feladata. Kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot a lenti elérhetőségen és szerelőt küldünk Önnek."
Így hát a következő lépés az lesz, hogy felhívom őket és telefonon is bejelentem a hibát, aztán remélhetőleg meg is nézik, majd cserélik vagy javítják. A további fejleményekről beszámolok még.
Ezeket leszámítva meg vagyok elégedve a TV-vel, mert gyönyörű képet ad, a 3D is rendben van, tehát ajánlani tudom én is mindenkinek.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Dreddy32 #71442 üzenetére
Tegnap vettük a TV-t, a 3 napban így még benne vagyunk, kérdés, hogy vajon érdemes-e foglalkozni a Tesco-val ilyen téren, hogy cseréljék ki, elég macerás volt a vásárlás így is. Ha ma nem is, de hétfőn valószínűleg teszek egy próbát az LG-nél, most bátrabb vagyok szervizhez fordulni, mint korábban, ugyanis ezelőtt LG problémával egy szerelőhöz kellett menni, aki a környékünkön sok márkának szakszervize volt, viszont igencsak csapnivaló és a rossz munkájáról hírhedt volt. Én is kíváncsi leszek, hogy mit mondanak, lehet először ők is azt javasolják, hogy cseréltessem ki, bár attól azért is tartok, nehogy az legyen, hogy nem adnak egyszerűen egy másik készüléket, hanem megnézetik ezt és napokig nem lesz tv-nk. Egyébként foci esetén más zavaró jelenséggel nem találkoztunk még, viszont ha fekete háttér van, akkor a fenti sarokban látszik a fehér bevilágítás, gondolom ott már tényleg a csavarok túlhúzása a ludas, de én nem nyúlok hozzá, isten ments, hogy elvesszen a garancia. Miután beszéltem az LG-vel, mindenképp beszámolok a fejleményekről nektek.
[ Szerkesztve ]
-
Pendragon911
aktív tag
Tesco-ban vettük és 149e Ft volt.
Grand Ale: ingyen kijön az LG szerviz, ha megállapítja, h cserélni érdemes benne valamit, akkor az nem kerül semmibe, ha utána jó lesz, akkor már megérte. Elvileg nem fogható arra, hogy a technológia velejárója, mert akkor többen panaszkodnának emiatt, tehát lehet, hogy csak mi fogtunk ki egy-egy "rossz"darabot. Én szerintem megpróbálom a szervizt
[ Szerkesztve ]
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok,
ma sikerült venni egy 42LF652v típusú TV-t, elsőre azt mondom, hogy meg vagyunk vele elégedve, tetszik minden benne, az előzőhöz képest előrelépés és ez már nekünk elég is, a 3D egy rövid Avatar teszt után mondhatni, rendben van. Egy negatívumot vettem/vettünk észre és itt ez talán lényeges, hogy nem csak egy ember látja, ez pedig a függőleges banding, ha jól mondom, ami főként egyszínű háttér esetén látszódik, mi focimeccs közben láttuk, sok meccset nézünk, így ezt sűrűn láthatjuk, vagy megszokjuk vagy nem tudom, és a második lehetőség miatt írok ide, hátha valakinek van tanácsa, tapasztalata. Elvileg nem jelentkezik minden LED tv-n, viszont így akkor nekünk sikerült egy olyat kikapni, ami pont..... mondjuk nem annyira vészes, de látható és nem csak akkor, ha nagyon nézed. Esetleg ezért lehet felelős a keret rögzítő csavarok túlhúzása? Olyat olvastam, hogyha a szerelő is úgy látja, akkor panelcsere, ha mégsem, akkor marad így.
A válaszokat és segítséget előre is köszi!
-
Pendragon911
aktív tag
válasz dptrsk #71261 üzenetére
Szia, nekem is van egy LG Smart-tv (32575S), amin természetesen van WIFI kapcsolat is. Észrevettem, ha WIFI-vel kapcsolódik a netre (a T-Home eszközére, sajnos a típusát nem tudom azon felül, hogy Cisco), akkor bizony hasonló jelenség jelentkezik nálam is, ezért inkább nem is kapcsolódok vele netre, nem tudtam, hogy mi okozza, de azért nagyon bosszantó volt. Ha vezetékkel csatlakoztattam a TV-t a netre, akkor emlékeim szerint nem volt ilyen jelenség. Úgyhogy szerintem nem a TV készülékkel van gond nálad és nálam sem, vagy ha mégis, akkor ilyen szerencsétlenek vagyunk, mert csak kettőnknek hibás a TV-je
Nyilván ha szuperszerviz mégis kijönne megnézni, akkor azt olcsón nem ússza meg az ember, plusz lehet nem is lesz javulás utána. Ettől a jelenségtől most kicsit tartok, mivel tervezünk egy SMART-ot a nappaliba is, ahova viszont jelen esetben nem tudom másképp, csak WIFI-vel csatlakoztatni a TV-t, és ha így fogja akasztani az adást, akkor az eléggé gáz. Azt még nem tudtam megoldani, hogy az STB elé bekössek egy wifi router-t, mert valami probléma mindig volt, sajnos nem igazán értek ezekhez a hálózati összekapcsolásokhoz, sokat próbálkoztam pedig leírások és tanácsok alapján, de nem volt jó megoldás. Alapjában azt szeretném megoldani, hogy a Cisco modemből STB-be érkező vezeték előbb egy wifi-router-be menne, majd arra volna bekötve a STB és a TV, esetleg egy médialejátszó is, tehát azon WIFI nem igazán kéne. Milyen beállítással lehet ezt megoldani?
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Watt25 #71033 üzenetére
Alapjába csak a Digisport miatt lett még annak idején megrendelve a Digi Mini, mert azon ment a BL, de most már nem ott van, így lényegében nem is használjuk a Digit, csak a T-Home-t, ott megvan minden, amit akarunk, HD-ban is, kivéve a Eurosport2. Csak azért kérdeztem ezt a Digis megoldást, mert azt gondoltam, hogy akkor majd azon nézzük a Eurosport2-t HD-ban, viszont az csak most jutott eszembe, hogy a mi csomagunkban nincs HD, úgyhogy elviseljük még az SD adást az IPTV-n, előbb-utóbb megint lesz ott is HD és akkor meg is van oldva a gondunk. A Digi vész esetére nincs lemondva, elfér még a polcon
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Pendragon911 #71003 üzenetére
Kezd kialakulni a végső győztes (LF652V), bár még mindig nem láttam élőben, de esélyessé vált. Az volna a kérdésem, hogy mi kell ahhoz, hogy előfizetéses Digi műsort beltéri nélkül lehessen rajta nézni? Azt hallottam ismerőstől, hogy az alap Digi csomag is tartalmaz HD csatornákat, már csak egy HD-s beltérire kéne előfizetni, gondolom ezt kiváltaná egy erre alkalmas TV is, már csak azt nem tudom, hogy azok a HD csatornák már itt is HD minőségben lennének láthatók? Elég hülye kérdés azért ez gondolom XD
-
Pendragon911
aktív tag
válasz #94529552 #70995 üzenetére
Köszönöm a választ Pumma!
Innen még a 43LF632V az, ami érdekes lehet, a 49-es már nem fér be, igaz alig 1 centi híja, így éppen nagyobb a kelleténél. A az UF778-nál is csak 43-as lenne a max, az meg már nem olcsó. Nem kizárt, hogy maradunk a FullHD-nál, egyelőre viszont még ott tart a dolog, hogy nem láttam élőben egyiket sem, majd amit látunk, az lesz az igazán döntő.
Arra a kérdésemre még szeretnék választ kapni, hogy 43"-hoz érdemes-e UHD-t választani és a 43UF680V vagy 43UF6907 megérné-e már? Több helyen olvastam, hogy igenis látványosan felskálázza a FullHD filmeket is és gyönyörű képet ad, de persze olyat is olvastam, aki szerint egyáltalán nem éri meg, valahol pedig azt, hogy talán 50" fölött látványos a 4K felbontás. Úgyhogy ebben még mindig tanácstalan vagyok.Sokszor amiatt gondolkozik az ember 2 típus között, hogy mennyi HDMI és USB csatlakozó van rajta, mert nagyon jó lenne az egyik változat, csak azon 2 HDMI és 1 USB van, a drágábbik természetesen 3-3-mal rendelkezik, igaz egy USB-hub megoldhatja a dolgokat, viszont lehet annak a többletköltsége már majdnem lefedné a 2 TV közti árkülönbséget. Még az USB csak hagyján, de a a HDMI-k számát 2-re hagyni manapság, nyilván ha többet akarsz, vegyél drágább TV-t, de azért mégis.....
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok fórum társak!
2 tv közül melyik lenne jelenleg a jobb választás: LF652v v. UF680v (vagy 695). A mostani egy LK450-es, nyilván a fent említett típusok már előrelépés volna, viszont az lenne a lényeges szempont, hogy érdemes-e most egy mondhatni alap szintű 4K-s tv-t megvenni (a jövőre gondolva érdekelne ez a változat, mert vszínű hosszú évekig nem lenne csere) vagy inkább egy jobb FullHD-st választani? Mind2 típus valószínű a max lenne, anyagi okok miatt (150-180ft), viszont ezek alá sem mennék, bár ha van tanács, azt szívesen fogadom. Többnyire HD adást nézünk (foci, egyéb sportok), T-home előfizetéssel Iptv-n, emellett van műholdas Digi, utóbbinál azt szeretném megoldani, hogy ki legyen iktatva a beltéri, ami nem HD-s, kérdés, hogy utána fogható-e Digi-s HD csatorna. A 3D nem lényeges dolog, de ha van, az sem baj, aránylag sok filmet nézünk HD minőségben. Ezek a legfontosabb kérdések, amik felmerültek eddig. A válaszokat és segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Pendragon911
aktív tag
Valaki használ hangprojektort a TV-je mellé? Én számomra ez lenne a legegyszerűbb és legkevesebb helyet igénylő megoldás. Ilyenben gondolkozok. Az a lényeg, hogy optikai kábellel lehessen rákötni a TV-re. Valakinek tapasztalata, milyet érdemes venni?
[ Szerkesztve ]
-
Pendragon911
aktív tag
Tegnap végre megérkezett az 32LN575-ös tv, eddig tetszik, bár még sok időt nem tudtam rá fordítani. Azt kipróbáltam, hogy milyen laptopra kötve HDMI-n, és észrevettem, hogy azért van elcsúszás a bevitel és megjelenés ideje között. Ez mennyire megszokott jelenség LED tv-nél? A nappaliban lévő LK450, ami LCD teljesen jó ebből a szempontból, ott nincs késés, sokat játszottunk PC-ről Fifa-t és nem volt gond. Vajon ezzel a TV-vel ne is várjak ilyet? Ez elég érdekes volna, hiszen ugye 2-3 évvel ezelőtti TV-hez képest valószínűleg azért fejlődés és nem visszafejlődés történt. Én látom rosszul?
szerk: láttam olyan opciót a beállításokban, hogy konzol mód, az mit jelent?
Köszi a választ előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Pendragon911 #34216 üzenetére
Erre esetleg valaki tudna valami érdemi választ adni?
-
Pendragon911
aktív tag
válasz fabiandaniel #34189 üzenetére
Nem tudom, hogy lesz-e frissebb FW, mint ami a TV-ben van, de ha igen, akkor érdemes-e feltenni? Olvastam, hogy bizonyos új FW-ket lebutítanak, így ami előtte működött, az vagy nem vagy korlátozva fog működni. Tehát érdemes frissíteni vagy nem? Itthon van 2 frissíthető LG eszközöm, egyiken sem vettem észre olyan változást, hogy valamit mondjuk nem tudtam volna utána normálisan használni, sőt, semmilyen látható változásra nem lettem figyelmes.
-
Pendragon911
aktív tag
válasz fabiandaniel #34189 üzenetére
Köszi a választ! Ezek jó hírek. Már csak azért is, mert a T-betűs szolgáltatónál rendeltem egyet és ajándékba jár hozzá egy ilyen magic remote, akkor elvileg az rf donle (amiről egyenlőre nem tudom, hogy micsoda) is jár hozzá. Már várom, hogy megérkezzen. Tudtommal az direct LED-es, vagy rosszul informálódtam erről?
-
Pendragon911
aktív tag
Akinek van LG 32LN575 tévéje, az elmondaná a saját tapasztalatait vele kapcsolatban?
Köszi
-
Pendragon911
aktív tag
Üdv,
LG Smart tv-ben van-e olyan funkció, esetleg letölthető alkalmazás, amivel lehet ébresztőt beállítani, tehát megadott időben bekapcsolna a TV vagy esetleg zene valamilyen külső forrásból? Manapság annyi minden féle programot megírnak okos telefonokra, miért ne lehetne ilyet egy TV-re is
Köszi
Pisti
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia