Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
A freezer 64 pro ventije 900-2200 között szabályozható,így biztos nem annak mérte a fordulatát.Esetleg azt próbáld meg,hogy rádugod a cpu fan-ra az AC-t ahogy mondtam,arra meg a freezer 64-et.Feltelepíted az Easy Tune-t és azzal tudod szabályozni,hogy mekkora hőmérseklethez mekkora fordulaton menjen a venti.Kikéne próbálnod,hogy ilyen helyzetben mennyin fog menni a cpu hűtő mert elképzelhető,hogy nagyon felpörgeti,de ahogy számolgattam nem menne magasabb fordulaton mint eddig.Mindenesetre egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
-
bifa
csendes tag
Sajna nincs több 4 tűs csati, én is kerestem. Igen, lehet a poti marad.
A cpu ventije is AC csak az egy Freezer 64 pro. Ja, szerinetm sem a cpu fordulata volt mert 450 körül volt, annyi meg még sosem volt a Freezer ( 900 körül indul hidegen aztán 1100 köré megy idle-ben).
Már az is jó lenne ha az AF 12025-öt be tudnám állítani 800 ford. köré és ott maradna.
bifa
-
Henk
veterán
Nincs a lapodon még egy 4 pines csati?(a cpu fan-on kívül)
Nem mindegyik pwm-es venti szereti ha 3 tűs csatiról(nem pwm funkcióval) próbálod szabályozni.Esetleg teszel rá egy potit és azzal tudod tekergetni amikor szükség van rá.
Milyen hűtő van a cpu-n?Mert a fordulatból lehet következtetni,hogy melyik venti fordulatát mutatja,de biztos,hogy az AC-t.(400-1500rpm között szabályozható)[ Szerkesztve ]
-
bifa
csendes tag
Kipróbáltam hogy a cpu csatira dugtam rá és cput pedig az AC másik csatijára.
Ment mind a 2, de nem egyértelmű, hogy melyik fordulatszámát jelezte ki! De inkább az VGA-ét (AC) mert elég kis érték volt. így meg nem lehet nyomon követni a cpu ventit.
Azért köszi.
Mondjuk érdekes, hogy az előző ventimnél (Zalmmi VF 700) működött a szabályzás. Legalábbis ennél sokkal jobban.bifa
-
Symbio
senior tag
Cseréld le ezek közül valamelyikre
(bocs, tudom más pénzével könnyű dobálózni ) -
Henk
veterán
Mivel az a csati csak 3 tűs így ott nem működik a pwm funkció.Dugd rá a cpu fan csatira az AC pwm ventit és annak a másik csatijáta meg a cpu hűtő venti csatiját.Így mind a 2-t fogja a lap szabályozni hőmérséklet függvényében.Illetve próbáld ki,hogy milyen így mert szerintem nem szerencsés ha a vga ventijét is a cpu hőmérséklet függvényében vezérli a lap.
fireproof: a Scythe most az s-flex-ből is adott ki 9cm-est.Hamarosan kapható lesz szerintem és annak hosszabb az élettartama és halkabb is kicsit.Vagy nézd meg a Noctua NF-B9-et.[ Szerkesztve ]
-
fireproof
őstag
Ez szerintetek jó venti? ??? vagy ti tudtok hasonló típusút? vagy olyan ventit tudtok ami nagy teljesítményű de azért viszonylag halk?
-
bifa
csendes tag
Sziasztok,
Egy olyan pjelenséggel fordulnék hozzátok, hogy van egy AC S1 rev2-em és rajat 1 12cm AC AF 12025 PWM venti. Asus alaplapom van (M2N-E). Ha be van kapcsolva a Q-fan a BIOS-ban a chassis-ra, akkor csak performance módban megy ez az AC venti (van még silent meg optimal). Elég lenne az optimal,de ha arra álítom akkor csak felpörög induláskor aztán leáll. Ha teljesen kikapcsolom a Q-Fan-t akkor meg fullon pörög és az már nem éppen olyan halk. Ez a PWM nem igazán érződik annél a ventinél, nem úgy mint a CPU ventinél, mert a tökéletes. Az optimalra van állítva és észrevehetően emeli v. csökkenti a ford.számot. De ennél nem. Mi lehet a gáz? A chassis csak ugye 3 tűs a lapon, lehet e miatt.
Köszi előre is.bifa
-
Symbio
senior tag
SpeedFan kérdések topik
(bocs, de 1 éve nem használom és megkoptak az emlékképek ) -
Symbio
senior tag
Az előző lapomat még támogatta a SpeedFan, ott működött rendese, akár le is tudtam állítani ( nézz utána a támogatott lapok listájában)
-
DigitXT
nagyúr
válasz Macilaci457 #9979 üzenetére
Az ellen szól valami
Csak annyi, ha nem elegendő a venti
légszállítása, kinyírhatod a tápod... -
m4rc!
őstag
válasz Macilaci457 #9979 üzenetére
Gondolom jo lehet az is..., mondjuk nem artana vmi nagy(obb) legszallitasu venti, h nem fojjon meg a tap.
We are analog players in a digital world
-
spln
tag
válasz Macilaci457 #9977 üzenetére
Tapasztalatok táp venti cserével:
[9728] - [9778]
Ha részletesebben érdekel kb. 9700tól 9800ig olvasd át ezt a topikot, ott ki van vesézve a téma
Másik lehetőség tápos topik, de arra nem vagyok ismerős[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
m4rc!
őstag
válasz Macilaci457 #9977 üzenetére
Scythe S-Flex, vagy Noctua, mindkettő minőségi és megbízható venti.
-
m4rc!
őstag
válasz Macilaci457 #9975 üzenetére
Ventit siman kicserelheted, modjuk, ha ott a gari matrica vhol (es serul szetszedeskor), akkor lehet bukta a gari.
-
Macilaci457
őstag
Szerintetek fsp 300pnf tápot lehet valahogy halkítani? (venti csere pl?)
Vagy valaki elirányítana a megfelelő topicba?[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
nálam a zalman F3 nem indul 5volton, 12v-on meg kicsit hangos.
mit lehetne kezdeni vele?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
m4rc!
őstag
9cm-es Scythe S-FLEX letezik? Mert nem nagyon talaltam.., ez a KAMA-FLEX ez is van olyan jo?
-
Symbio
senior tag
A legolcsóbb, de a 3 közül a leghangosabb az AC (de még ez is halk kategória)
Noctua vs Scythe: kb azonos szint árban, hangban, de az S-Flex- nek jobb egy fokkal a légszállítása és talán egy fél fokkal halkabb (de ez már szubjektív dolog)
Tehát ha nem törekszel a legnagyobb csendre és nem akarsz sokat költeni AC, ha a legjobbat akarod akkor S-Flex -
m4rc!
őstag
Szerintetek milyen markaju ventikre csereljem a PC-m aktualis huteset:
Noctua, Arctic Cooling, Scythe?
Kell 3 db. 12-es meg 1 db 9-es.We are analog players in a digital world
-
AXisBOLD
addikt
nincs valami egyszerű kis progi ami a fanokat tudja leszabájozni?
sajnos a speedfan nem támogatja a lapom, easy tune-t meg nem akarom feltenni.
Aurea mediocritas
-
-
Levi123
senior tag
sziasztok!
valami jó 120 mm-es ventilátort ajánljatok nekem elfogadható áron.
Fontos lenne, hogy lassan menjen azaz 800 fölé ne menjen a percenkénti fordulatszám.Köszi!
Levi
-
-
Henk
veterán
Hát szerintem közelebb áll a valósághoz mint a más gyártók által ráírt alacsony értékek.De mivel az egyik leghalkabb venti így ennél halkabbat ekkora fordulatúba,légszállításúba nem fogsz találni.Ha hangosnak találod még mindig tudod szabályozni,viszont lesz benne tartalék ha kell.
-
kkrisi
senior tag
és a gyári adat amit a gyártó ráír az 1200 s-flexre a 20db az téyleg annyi? és az nem túl hangos egy kicsit?
-
-
S.Y.S.
aktív tag
Az 1600-ast csak akkor, ha extrém tuningos a géped, egyébként indokolatlan. Egy röpke teszt erejéig kipróbáltuk az 1600-ost leszabályozva 1200-őn, de hangosabb volt mint a gyári 1200-es. Az 1200-est szépen lehetet szabályozni, akár 800-ra is és a hangja megyegyezik a gyári 800-aséval. Teljesen jó választás az S-Flex 1200.
spln - épp ma néztem, hogy létezik kisebb S, nem tudtam róla én se.
Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/46e4fbbn
-
spln
tag
Igen, ha a megnézed Nyugdíjas raktáros listáját, ami hirdetésnél linkelve van ott láthatod.
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
Hát erről sajna nem tudok biztosat, nekem nem volt és másnál sem hallottam még.
De ha visszaolvasol vagy rákeresel hogy S-flex találsz róla itt sok-sok infót. Illetve Oibacsi, Henk és S.Y.S. kollégáknak is van/volt belőle ők biztosan tudnak segíteni.Az általános nézet az, hogy mindenkinek más a halk. Függ például a géped többi részének hangjától, a környezeti zajtól stb. Illetve vannak egyéni dolgok, hogy ki mennyit visel el, van akit az is zavar ha egyáltalán hallható a venti.
Az 1600on már biztos hallani rendesen, 1200on részemről még tűrhető lenne valószínűleg. Nekem mikor két 92es AC-m ment 1300on az is tök elfogadható volt, és ezeknél tuti halkabb.
A 800as meg szerintem teljesen csendes
de van aki azt is leszabályozza ugye HenkHenk:
80as, 92es
Én is meglepődtem rajta, nem régóta lehet belőle kisebb[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
spln
tag
Na ezzel most megfogtál én eddig abban a hitben éltem, hogy csak 120as S-Flex van, csak most néztem honlapjukon hogy 80as és 92es is van...
De kérdezz rá nála, pü-re gyorsan válaszol és mindenben segít ha tud(#9934) AXisBOLD:
Gyakorlatilag ugyan az, csak a rezgés elnyelők nélkül. Egyébként a keret miatti koncentráltabb légáramlat lehet jobb eredmény is hoz.[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
kkrisi
senior tag
hello!
Valaki nem tudja h itt kinél tudok venni s-flex ventiket 3090ft-ért?Mert egyik nap látta valakinél csak már nem tudom h kinél!
-
atom87
aktív tag
Üdv!
Egy kérdéssel fordulnék a hozzáértőkhöz! Van egy Pentium 4es, socket 478 gyári bordám, ventilátorral. Nincs címke a ventin. Feltűnt, hogy a belső nyákján négy darab forr pont látszik, viszont csak három vezeték van ráforrasztva. Ebből arra következtetek, hogy esetleg tudja a PWM vezérlést. Át lehetne alakítani PWM-esre, ha mind a négy vezeték be lenne forrasztva?
Kawasaki z1000
-
AXisBOLD
addikt
szia.
köszi az infókat. mindenképpen AC-t akartam, mert még annó te segítettél összedobni a házhűtést és nagyon dícsérted, csak most mondták a lapom topikjában hogy a 3pineseket az én lapom jobban szabályozza, a pwm-est valamiért nem kedveli.
zalman F2-re gondoltam így hirtelen 5volton, de ha lenne más vagy jobb ötleted azt megköszönném.
most mennem kell, majd jövök kb 1 óra múlva...
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
spln
tag
válasz AXisBOLD #9915 üzenetére
Pont így jártam, bár én azt hittem alapból ilyen hangos a repedést már csak jóval a csere után vettem észre, amikor pakolásztam a polcon
Én egy AC Fan9 PWM-re cseréltem a gyári ventit.
Nem bántam meg, nekem bevált. Alaplapi szabályozással idle ~40°C 700-800 rpm, full-load 51°C fölé nem ment 1300-1400 rpm-ig szabályzott fel max (Athlon X2 5000+ 1,280V 2,9 GHz; szoba kb 20-22°C). Múlthéten házhűtőnek is beszereztem egyet itt 1130 Ft-ért
Szóval ha olcsón, de jót akarsz akkor ajánlom a Fan9 PWM-et.
Noctua vagy Scythe valószínű halkabb teljes fordulaton, de a bordák szélzaja ott is jelentkezik.
Helyedben én mindenképp PWM-es ventit választanék, mert az alap beszabályozza frankón.szerk.:
Szereléshez meg a műagyag talp felőli részét kicsit előre felé kell húzni, amíg az oldalsó pöckök kiakadnak utána fölfelé lecsúszik az egész (a lapról persze mindenképp érdemes leszedni a hűtőt). Ventit meg simán 4 csavar fogja, bár ezekből 2 érdekesen érhető el a hátsó légterelő miatt[ Szerkesztve ]
"Danger! Avoid death!"
-
-
Peti78
őstag
válasz Oibacsi #9924 üzenetére
Nem gúnyolódtam, mindössze jeleztem, hogy mielőtt bármit csinálnék, megnézem mit kell megmozgatni ahhoz, hogy a legkönnyebben elérjem amit szeretnék. A szóban forgó esetben ez azt jelenti, hogy megnézném le kell-e szedni a hűtőt a cseréhez. És ehhez (bármilyen hihetetlen is) az első lépés az, hogy belenézek a házba.
Ami pedig a rangszerzést illeti, nem hinném hogy a te összes hsz-ed megütötte volna az általad most felállított minőségi elvárást. A rangvadászat pedig, ha megnézed az itt eltöltött időt inkább nálad merül fel ha összehasonlítod a te és az én hsz-eim számát. Bár gondolom, ezt kikéred magadnak.[ Szerkesztve ]
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
van egy Hypert TX2-m, lerepedt rajta a venti és szerterném lecserélni.
milyen ventit tegyek a megmaradt bordára?
tudnátok mondani típusokat? és esetleg hogy hogyan kezdjem a barkácsot?
köszi.
Aurea mediocritas
-
sellerbuyer
őstag
válasz sellerbuyer #9913 üzenetére
Mondjuk szerintem a hőérzékelőjével baj van a srácnak, mert teljesen fals értékeket kapott...
-
törölt tag
Nah közben olvasgattam teszteket.
Procchűtőből asszem az AC freezer lesz, mert az majdnem olyan jó, mint a thermaltake ifx-14,tehát jobb, mint egy TRUE. A v8 viszont picivel gyengébb.VGA hűtőből viszont az AC-re gondoltam. xbitlabs-os tesztek szerint halkabb és hűvösebb. AC 1380-as fordulaton olyan hangos, mint a musashi 960-on elvileg. Hőfokban picit még jobb is.
-
Peti78
őstag
válasz sellerbuyer #9909 üzenetére
ahogy számoltam, még mindig olcsóbb a rev2 +2 venti mint a mushasi, ráadásul a ventik pótlása is könnyebb. De úgyis ő dönti el, én nem vennék mushasit
Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
sellerbuyer
őstag
válasz #41635072 #9906 üzenetére
A magam részéről pontosan ezt a párosítást javaslom! Az elsőt már használom belőle, a másodikat pedig néhány hét múlva szerzem be.
Olvass kicsit utána a témának, a gúgli sokat segít...
Az Accelero S1 olcsó ugyan (2db normális minőségű 12-es ventivel már a Musashi áránál jársz!!! Lehet hozzá kapni venti set-et is, az csak 2 rugóba kerül, de már akkor is 8 rugónál jársz, a Musashi 10k-ba kerül), de a hozzá adott sünik a felhasználók igen nagy hányadánál leesnek a memóriákról, mert rossz minőségű a ragasztó. Namost vagy kínlódsz a ragasztással, veszel külön méregdrága 3M-et,vagy hasonlót és rohangálsz beszerezni, vagy lehet izgulni, hogy mikor fog leesni egy-egy borda úgy, hogy észre sem veszed és kozmálnak oda a RAM-jaid (főként ha tuningoni is szeretnél)...A Musashi-ról van rengeteg teszt, nézegesd meg őket, nem véletlenül kerül kétszer annyiba, mint az S1.
Magyar lapokon:
Ati kártyával (enyém is 4870):
[link][ Szerkesztve ]
-
Peti78
őstag
-
Michell
tag
Nem a gyári hűtőhöz képest emelkedett a hőfok, hanem ahhoz képest amikor a Mini Ninja-n még rajta volt a hozzá adott kis ventillátor. (És a hátsó 12 cm-es CM házventillátor is dolgozott.)
A Ninja-ról szedtem le a kis ventit és a helyére kötöttem be a hátsó házventillátort.Ha alacsony fordulatú ventit rátennék, akkor valószinűleg beállna az eredeti és a mostani hőfok közé.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv!
Melyiket vegyem?
COOLINK GFX Chila vagy ARCTIC COOLING Accelero TWIN TURBOASUS Triton 88 vagy COOLERMASTER V8 fan
Esetleg tudtok jobbat?
-
M6454
tag
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy egy átlagos (mostani processzorokhoz) tervezett hűtőnek mekkora a hűtési teljesítménye (W)?
Köszi
-
Michell
tag
válasz Michell #9880 üzenetére
Üdv!
Nos kipróbáltam az Arctic C. - AF12025 PWM ventilátorral az elképzelésem a "passzív" processzorhűtésről, nem igazán jött be.
(Egy CM631 házban elől megmaradt a CM saját 12 cm-es ventillátora, hátulra a processzor mögé pedig az AC lett beszerelve.)1 - Az AMD ..5050e processzor hőmérsékelte 7-8 fokot emelkedett (idle 46-47)
(A Mini Ninja-tól egy elvileg 45W-os CPU-n jobbat vártam)
2- Nem lett csendesebb, csak az alapzaj hangszíne lett mélyebb.
(Ami érthető is hiszen egy 9.2cm-es ventillátort iktattam ki.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Ukrajnai háború
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android szakmai topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Yettel topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2025: 65 wattot is leadhat az EcoFlow Qi2-es töltője
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest