Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
A két ellenállás közül az egyik 70 Ohm körüli, a másik a duplája.
A 70 Ohm-ossal a magas hang még mindig hallható volt, mondjuk akkor már kicsit elnyomta a táp zaja. A 140-150 körüli ellenállással a venti már hallhatatlan volt, de a légszállítása is elhanyagolható volt.
Azért is csalódtam ekkorát, mert túl sokat vártam, és szerintem ez a zaj, ami ebből hallható, nem teljesen normális, a mostani, zajos ventim kicsit alacsonyabb fordulatszámon pörög, de az már egy kiszolgált, elöregedett, ezért érthetően hangos venti, akkor mi lesz ezzel a Noctuával pár évvel később, amikor 1800-on most ennyire durva a hangja?
Ami a leginkább nem tetszik, az a venti felülete, ez a sorjás, igénytelen eldolgozás oda vezet majd, hogy ott fog megragadni elsőként a szutyok, és kb. egy héten belül tiszta dzsuva lesz.Henk, viszont kérlek segíts, Te már elég jártas vagy a ventikben:
módosítottam az elképzeléseimet Rájöttem, hogy ezt a házat akár nyugodtan ki is fúrkálhatom, akkor se történik semmi, tehátmilyen 12 cm-es házventit ajánlanál?
Tudom, kicsit hülye vagyok, hogy most jövök erre rá, de kellett ez a negatív tapasztalat hozzá Ezzel a 12-essel hosszabb távon is jól járnék, mert előbb-utóbb le akarom cserélni a házat.
(#8898) MmDorian: hát most már akár 12-es ventiről is dumálhatunk
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Henk
veterán
válasz Sk8erPeter #8895 üzenetére
De ugye ezt nem gondoltátok komolyan,hogy egy 8cm-es venti ami 1500-1800rpm-et pörög az 17dBA zajt kelt.Fizikai képtelenség,a szélzaj nagyobb.Teljesen mindegy,hogy melyik gyártó honlapját nézed,mindnél alatta vannak az értékek a valósnak.De mondjuk azt vedd figyelembe,hogy az AC amit ajánlottak az 1200rpm.A Noctua-hoz van két adapter,próbáld meg azzal visszaszabályozni.Úgy tudom 800 és 1300rpm-re lehet egyik-egyikkel.Úgy nézd meg a hangját meg a légszállítását.
8-asban nem nagyon fogsz halkabbat találni ekkora fordulaton,ilyen légszállítással.Nekem is volt ilyen ventim,de bennem felsem merült,hogy 12v-on használjam.Előnye,hogy adják hozzá az adaptereket.
Az más dolog,hogy zavaró lehet milyen a hangja,álatlában a magas hangú rosszabb. -
MmDorian
őstag
válasz Sk8erPeter #8897 üzenetére
Nem a vinyóhoz van rakva, de a vinyó 25 fokos, de előtte van egy 12cm-es venti.
Az AC-t a VGA mögé raktam, hogy valamennyire lefújja a VGA-ról a termelt hőt, és egy jó 2-3 fokot nyertem vele. -
MmDorian
őstag
válasz Sk8erPeter #8895 üzenetére
Az az AC, ami nekem van, annak szerintem nincs hangja, és egész jó teljesítménye van.
Én ezt tudom mondani. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz MmDorian #8894 üzenetére
Igen, rá gondoltam.
Írtak az Englide-ról egy cikket az ipon honlapján, ahol agyba-főbe dicsérik, csak az iponos "tesztecskéket" nem tartom mérvadónak... Meg egy kicsit olyan érzésem volt a teszt olvasása során, hogy az Englide sokat fizethetett ezért a cikkért...Ebben a "tesztben" az ARCTIC Fan 8L-t mondják még jónak.
A szar az egészben az, hogy a Noctuáról 1800 RPM-en írták azt, hogy 17 dB-t tud, de ezt az én esetem megcáfolta, 17 dB-t nem kéne ilyen durván hallanom...
És az Englide-ról viszont azt írják a honlapon, hogy 1500 RPM-en pörög, 19,2 CFM-mel, ami azért jóval kevesebb a Noctuáénál.
Megjegyzem, ez a Noctua tényleg brutális légszállítással rendelkezik 1800 RPM-en, de hogy nagyon távol áll a 17 dB-től, az is biztos.
(Ezért nem is értem, miért mondta itt valaki, hogy a Noctua adatlapján feltüntetetteknek lehet hinni, na mindegy.)Hmm, akkor AC vagy Englide? Vagy más?
Sk8erPeter
-
MmDorian
őstag
válasz Sk8erPeter #8893 üzenetére
Erre gondolsz ?
Ha valóban tudja, amit írnak róla, akkor szerintem jó lehet.(Hang szempontjából.)
120mmes nem fér el ?
Ha ezek közül egyik se akkor az AC-t tudom ajánlani, nem egy nagy hangkeltő.Nekem ez van[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8888 üzenetére
Nos, ma elhoztam a Noctua NF-R8-at, és nagyon elégedetlen vagyok. Nem tudom, hogy merik ezt 17 dB zajszintűnek nevezni 1800 RPM-en, amikor ezen a fordulatszámon is meg lehet tőle veszni. Van egy nagyon zavaró magas hangja, és ez nem csak az én véleményem volt, fateromat meg egyik ismerősömet is megkérdeztem a véleményükről, egyikük sem volt elájulva tőle, sőt.
Alaposabban megnézve a lapátok nincsenek normálisan eldolgozva, helyenként enyhén sorjásak (!!), ráadásul a lapátokat fénybe tartva nagyon jól látszik, hogy abszolúte nincs egyenletesen lecsiszolva a lapát.
Azért igen nagyot csalódtam.
Holnap vissza is viszem a boltba, ezt kenjék a hajukra. Vagy én fogtam ki valami rossz darabot, vagy fingom nincs, de ez most eléggé letört...Helyette szerintem kipróbálom az Englide ventit, ha már senkinek nem volt még közületek tapasztalata vele.
Vagy tudtok valami jobbat ajánlani a Noctuánál 8 cm-es átmérővel?Sk8erPeter
-
Vasinger!
nagyúr
Van vkinek valami véleménye a Scythe új üdvöskéjéről a Gentle Thyphoon-ról? Mégis tényleg olyan halkak? S-FLEX helyett érdemes olyat venni?
-
Vasinger!
nagyúr
Úgy döntöttem, hogy lecserélem a hátsó 12 CM-es Papst 1600 RPM-es ventim, mert leszabályozva is igen erős a motorhangja.
Kérdés: őt: Hűtő Noctua NFP121300 12cm 1300 rpm, vagy őt : Hűtő Scythe S-FLEX 120 mm vegyem meg?
Az a baj, hogy a boltba az S-flex-ről nem írják, hogy hány RPM-es. Nekem az 1200-as kéne majd.
Szerintetek melyik legyen? Annyi jót írtatok az S-flexről
A s-flex 3828 Ft-ba kerül, míg a noctua 3300.
A válaszokat előre is köszi, sürgő lenne!
-
Mans20
addikt
Helosztok
Valaki tud valamit mondani a cooler master 140mm es ledes fanról? mert olvastam hogy 16dB hangja van ami jónak hangzik,csak a thermaltake venti után már félek az ilyen írásoktól.
A másik a yate loon 140mm amire írta Nyugdijas hogy elég jók,lehet olyat veszek. -
Sk8erPeter
nagyúr
Megrendeltem, hétfőn átvehetem a Noctua NF-R8-at.
Jujj, már azért várom.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Rá gondolsz?
Itt egész jól néz ki a kicsike. Mondjuk felszerelve már annyira nem szép (közben találtam Logout-os írást róla)
Most 6,8 k-ért láttam.Kösz a tippet!
Sk8erPeter
-
for3l
senior tag
nos, beszereltem a drágaságot a proci hűtőre (még nem biztos, hogy ott marad, csak most éppen odaraktam) és azt kell mondjam: nem rossz-nem rossz! ( a küvektkező rpm-ek kb hasraütésszerűek, mert előlapi szabályzóra vannak kötve, vagyis nem tudom pontosan monitorozni a ventiket..)
- olyan 600-700 rpm körül semmi hangja nincs, viszont itt légszállitásban sem igazán jön ki az ereje egy "sima" 120x120x25-ös ventihez képest (ugyanilyen fordulaton).
- 800rpm körül már (számomra) hallható szélzaj keletkezik
- ~900rpm++ itt pedig már a motorhangját is hallom (vagyis gondolom aza motor lesz, mivel a szélzaj erősödése mellett belép egy újabb hang a kórusba )600-700rpm körül idle-ben ugyanúgy tarjta a procimat, mint az ez előtti 12-es ac (uo. rpm-en), de load-ban egy picit jobban teljesit ezzel a true.
ja, Vasinger!, asszem Henk kollegától minden kérdésedre választ kaptál.
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
-
v.tom
őstag
Igen, erre én is kíváncsi lennék.
-
for3l
senior tag
csak megérkeztek már a rendelt cuccaim! köztük ez a kis aranyos venti
remélem szeretni fogja a leszabályzást is, olyan 700-800rpm körül szeretném járatni, mindjárt be is kerül a gépbe. menek szerelni!
-
v.tom
őstag
válasz Sk8erPeter #8875 üzenetére
A 3850-re tegyél egy coolink gfx chilla hűtőt. Nagyon hatékony, és halk is. Én is használtam ilyet. Teljesen meg voltam vele elégedve, és az ára sem magas.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igazából a nehézség az lenne a dologban, hogy ugyebár a tápod eleve a "földön" van, tehát teljesen lent tárolni a szivattyút úgy, ahogy nálam van, nem tudnánk, mert nem férne el a cső, vagy megtörne, tehát akkor valahogy a táp fölé kéne ügyeskedni, lógatni, vagy kiegészítő talppal odahülyéskedni, de az meg már megint nem egy túl elegáns megoldás, hogy a vízszivattyút a táp fölé rakjuk. Tehát nincs mese, más ház kéne Persze csak ha nagyon rákattannál a vízhűtésre, de gondolom ez nem fog bekövetkezni, nem is kell, ha ugyanolyan halk a géped most is.
Külön tartályra nálam nem volt szükség, persze komolyabb konfig esetén már lehet, hogy kellene. A radiátor mindenképp nálad is kívül kéne, hogy legyen. Vannak olyan fanatikusok is, akik a radiátort külön szobában tárolják (néha a szivattyút is ), hogy az se zavarjon, a csövet meg a falon keresztül vezetik el hozzá...
Egyébként sztem a mostani gépemhez én sem fogok egyelőre itthoni vízhűtést csinálni, mert van jobb dolgom is Meg egyedül amúgy se menne, fater segítsége kell hozzá, ő a nagy mester.Szerk.: ja, most ezt azért mondtam, mert lehet, hogy majd szükségem lesz még a segítségetekre, ha ventikkel szeretném lehűteni a gépet, egyelőre megveszem a Noctua NF-R8-at a házhoz, aztán meglátjuk, mit kezdek a procim és a videokarim hűtésével, azok is lehetnének halkabbak...
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Henk
veterán
válasz zsolt19900 #8872 üzenetére
Ezt elöbb kikéne találni,hogy a képen látható venti az melyik típus mert a lap alján felvan sorolva 5 típus és írják a légszállítását is,de a képen melyik látható az nekem rejtély.
Derítsd ki,hogy melyik az és a táblázatból kitudod keresni a tulajdonságait.De az fix,hogy az 5 felsorolt közül 101 cfm-et egyik sem szállít.[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
UdVi86
aktív tag
[link]Ennek a háznak az elrendezése lenne az egész alapja, csak mint írtam, itt hátul szívja be a hideget és elől fújja ki a meleget. Na ezt én megcserélném a "normál" megoldásra. És nem lenne fejreállítva az alaplap, h a hátsó venti felül legyen.
A táp vezetéke hátra lenne vezetve, a képen látható módon.
Igen gumitalpakon állna a ház és a táp alatt kivágnám, onnan szívná be a levegőt. A lian li háznál felfelé néz a táp ventije, de ezt a korábban említett légáram-hurok miatt én lefelé fordítanám.
Úgy is indult a terv, h normál házat építek, csak az így létrejövő 2 felesleges 5,25-ös hely miatt (ugyebár ha az alaplap felé teszem a tápot, akkor a ház magassága már kb. 40cm minimum és ezt elől is meg kell tartani) gondolkoztam el ezen, és leginkább amiatt, h így kevesebb aluminiumlemezt kell felhasználnom, olcsóbban kijön.[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz zsolt19900 #8868 üzenetére
Most vettem én is egy ilyet.Le akarom cserélni ilyenekre a házhűtőimet.A szabályzása jól működik,de magasabb fordulaton már hangos és a motorhangja is előjön.De én amúgy is alacsony fordulaton szeretném használni.pozitívum,hogy 400-1500rpm között szabályozható.
-
v.tom
őstag
válasz zsolt19900 #8868 üzenetére
Jó választás.
-
Henk
veterán
Hát ez a táp a ház elejébe kerül nekem eleve egy érdekes történet.A 220-as tápkábel a géped elejébe lesz bedugva?
Ezt már lehet valami rajzzal kéne illusztrálnod.
De tételezzük fel,hogy elöl,alul van a táp és lefele néz a ventije akkor ott kivágod a ház alját és lábakon fog állni,hogy kapjon a táp levegőt?
Amúgy a ninja2 elég passzívan főleg ha nem húzod,de még úgyis megfelelő ház szellőzéssel.
Az s-flex is jó de túl nagy légáramlatot ne várj tőle.(tudom,nekem is azok vannak.Sőt el is adom őket )
Ha kicsit nagyobbra terveznéd a házat?Elférne hátul a táp.Amúgy sem biztos,hogy jó ha ennyire össze van zsúfolva a ház.Nagyon megtöri a légmozást a szűk hely,a Ninja is jó batár.
Sk8erPeter:látod marad a lég.[ Szerkesztve ]
-
UdVi86
aktív tag
Azt, h középre teszem a tápot, azért gondoltam, mert tételezzük fel elöl, lent van a táp, a ventije lefelé néz (vagy akár felfele is nézhet, mint a lian li háznál, de kitérek mindjárt arra is, h ekkor mi az aggályom).
Tehát alulról szívja be a hideg levegőt és előre nyomja ki a meleg levegőt. Az elkezd felszállni és a felette lévő, hdd-k előtti házventi beszívja ezt a meleg levegőt. Na ez ugyebár nem túl jó.
Ezért gondoltam, h megcserélem a hdd-t és a tápot, tehát fentről lefelé odd - táp - hdd. Ekkor már a tápból elöl kiáramló meleg levegő nem jut az elülső házventi elé. Ez így jó lehet szerintem, de jön a második kérdés.
A táp ventillátora merre nézzen, a hdd felé, lefele vagy az odd felé, felfele? És itt az aggályom. Ha a hdd fele néz, akkor a hdd előtti házventi beszívja a hideg levegőt, a táp ventije felfelé elszívja és ismét kifújja elől, úgymond a ház elejében egy "hurok" légáramlat jön létre, s nem jut el a levegő a procihoz, vgahoz. Igaz a ház hátuljában lévő venti szívja ki a meleget, de szerintem nem tud létrejönni az előlről, hátrafelé irányuló légáramlat.
Az elöl, fent elhelyezett tápot elvetettem azóta, mert ott mindenképp az oddnek kell lennie.
Szóval akkor vagy középre a táp, de akkor hogy legyen fordítva a ventije? Vagy marad lent, ami szimpatikus lenne nekem, de ekkor valahogy el kell szeparálni a felette lévő házventi légterétől, pl. két oldalt csinálni egy légcsatornát, s a 2 oldallap elején majdnem teljes magasságban perforációt csinálni, hasonlóan a lian li házhoz.
Ami pedig hűtene: most szereztem be két 12-es s-flex 800rpm ventit és egy Ninja 2-t. Ami még biztosnak tűnik, h hd4670-es videókari lesz, rá megy egy zalman vnf-100. A proci valami 45 nm-es gyártású c2d (esetleg quad, de az nagyon drága még), amik úgy tudom nem túlzottan melegednek. Ja és nem tervezem húzni.
Tényleg csak érdekelne, h mit gondoltok az elgondolásról vagy ti hogyan rendeznétek el. Lehet ellentmondásban van pár dolog, elismerem, de csendes gépet akarok, jó szellőzéssel és minél kisebb legyen, valamint meg akarok maradni a normál háznál, tehát kocka ház nem kell, nem tudom elhelyezni.
-
Henk
veterán
A kis méretű házakban eleve jobban megreked a meleg.A passziv hűtés meg függ attól,hogy milyen alkatrészek vannak a gépedben és mire akarod használni,illetve függ a hűtők(cpu,vga) képességitől.
Megfelelő légáramlatot már két ventivel kilehet alakítani.Elöl,alul egy befúj és hátul,felül egy kifúj.Mondjuk 2db 12-es venti.
A táp,hogy hova kerüljön az a ház kialakítása határozza meg,főleg ha te építed az egészet.
Mondjuk azt a részét,hogy középre kerülne a táp meg azt,hogy fordítva lenne és előre fújja a levegőt azt nem is igazán tudom elképzelni,hogy gondoltad.Amúgy a táp a gépből szívja a levegőt és nyomja ki hátul.
Van pár elmélet,hogy melyik a jobb ha alul vagy felül van,de a gyakorlatban szerintem nem sok különbség van.
v.tom:ez csak elmélet mert én itthon nem tudnék megfelelő bordákat faragni.[ Szerkesztve ]
-
v.tom
őstag
Szerintem a legkézenfekvőbb az lenne, ha a gép aljába szerelnéd a tápot, hátulra. Így a kábelek nagy valószínűséggel elérnének mindenhova, és meg lehetne oldani azt, hogy a táp alsó ventije a házon kívülről szívja be a levegőt, és hátul kifelé is fújja. Persze ne felejts el gondoskodni a megfelelő porvédelemről. Én erre a célra egy alumínium porszűrő rácsot használok.
-
Henk
veterán
válasz Sk8erPeter #8843 üzenetére
Én is dobok egy képet a gépemről.Ebbe hova álmodnád meg a vizet?
Gondolkodtam rajt mióta mondtad,de úgy kéne,hogy a gépben elférjen.De arra jutottam,hogy nem menne. -
UdVi86
aktív tag
Sziasztok!
Előre is elnézést, kicsit off lesz a dolog, de azért nem egészen.
Egy számítógépházat akarok építeni. Úgy indult a dolog, h elől lenne 4db 5,25-ös hely, 1db 3,5-es, ami látszik és 3db 3,5-es, ami rejtve van. A házban elől lent lenne egy 12-es venti és hátul megint egy 12-es. Csakhogy megláttam ezt:[link] és úgy gondoltam h elég nekem 2db 5,25-ös hely, egy DVD íróm + egy DVD olvasóm van, pont elég, de a ház kisebb lenne és ez számomra jó, anyagilag is, kevesebb aluminium kell.
Csakhogy a levegő áramlás a lian li-s házban eléggé rossz, így én maradnék az elől be, hátul ki megoldásnál. Na és most jön a nagy kérdés! Hova tegyem a tápot, h jó legyen a légáramlat?
Ad 1: lentre, csak akkor kell két oldalra valami légcsatorna, h ne a befelé szívó venti elé áramoljon a felfelé szálló meleg levegő.
Ad 2: középre, ekkor a 12-es venti lent lenne, lentről szívná a hideg levegőt, a tápból kiáramló meleg meg felfelé menne. Itt viszont amiatt félek, h a tápnak a 12-es ventije az előlapi venti által beszívott hideg levegőt rögtön a vinyóknál kiszippantaná és a ház hátuljába már nem jutna belőle, hiába szív ott is kifelé a hátsó házventi, nem alakulna ki a házon keresztüláramló légáramlat.
Ad 3: fentre, ekkor nagyon lekerülnek az optikai meghajtók, kényelmetlen lehet. Nameg ekkor megfordítanám a tápot és a gép tetejéről szívná a levegőt és elől fújná ki és félő, h itt is a meleg áramolna vissza a tápba. Vagy nem fordítanám meg, de azt meg nem tudom jó lenne-e.
Ti mit javasolnátok? Hogyan lehetne megfelelő légáramlatot kialakítani? Fontos lenne, mert passzív hűtés lenne mind a cpu-n, mind a videókarin. Előre is köszi!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz zsolt19900 #8856 üzenetére
Én mindenképp az Noctua NF-P12-et venném meg, mert az 1300 RPM-mel bír, és 92,3 köbmétert szállít óránként.
De az NF-S12 se rossz, igaz az halkabb, de ennek az az ára, hogy "csak" 81m3/h-val bír.
A linekek a noctua hivatalos oldalára vezetnek, és ott kivételesen nem hazudnak! Azokanak hihetsz!
Nem úgy mint a CM-nak vagy a Xilence-nek...[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz Gorneck #8855 üzenetére
Hello hello
Igen megneztem de itt 80 mashol meg 100 at ritak,, szoval nyugi nem hasrautes a szam,, csak a ketto atlaga....
Csa csa
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Gorneck
legenda
válasz zsolt19900 #8853 üzenetére
80-90 ez vmi hasra ütéses érték? Vagy megnézted a venti pontos típusát? Mert meg kéne...ha nincs elég légszállítás, akkor hűtés se lesz megfelelő...így minden életveszélybe van ami a tápra van kötve...
Gorneck#1239
-
Henk
veterán
válasz zsolt19900 #8853 üzenetére
Chieftec tápba lesz?Szerintem nézd meg pontosan mekkora a légszállítása a ventijének és ahhoz közelítő értékűt tegyél bele.
A noctua 81 míg a sharkoon 62m3/h-t szállít. -
zsolt19900
őstag
válasz Gorneck #8852 üzenetére
Hello hello
Egyik sem tudja,, a noctua es a sharkoon kozeliti meg legjobban mivel 80-90 korul van most a gyari a noctua 80 korul van a sharkoon is 70 kornyeken szallit....
Csa csa
-
Gorneck
legenda
válasz zsolt19900 #8851 üzenetére
Azt amelyik azt a légszállítást tudja, mint ami benne van...
Gorneck#1239
-
zsolt19900
őstag
Hello hello
Kérdésem lenne tápba kellene ventillator milyent ajanlotok 12 cm-es kell jelöltek vannak
noctua nf-s12 1200 rpm vagy sharkoon silnet eagle 1000
ti még ajánlanátok másikakat vagy mi legyen?? ?? ?? ??
Köszönöm köszönöm
Csa csa
-
for3l
senior tag
huhá!
kicsit rock'n'roll, de házilag én sem csinálnék jobbat (meg sztem úgy egyáltalán semmilyet), arra a gépre meg jó' van az!
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8847 üzenetére
Kiharcolod-e magadnak a dicséretet?
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Sikerült szert tennem egy S939-es AMD Athlon 64 X2 4200+ra, lett rá egy AC Alpine hűtőm is, viszont eléggé melegszik, 100%os leterheltségnél felmegy 70 °C-ra És nincs húzva, Milyen hűtőt ajánltok, amivel egy kis húzás is beleférne?
Köszi: RR═════════════════════════════════════════
-
Nyugdíjas
nagyúr
Olyan kár, hogy semmit nem tudok a vizről, biztos mondanék okosakat
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Henk
veterán
A vga meg a chipset blokk egész pofás ahhoz képest,hogy sufni tuning.De jó szellős a házad,nálam kicsit zsúfoltabban vannak a dolgok.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Bocsi, időközben egy kicsit nem voltam itthon
Klikk a képekre!
Aztán kérek véleményeket! Maga a számítógépház ocsmány, azt ne nézzétek.
És majd ne fikázzátok széjjel a vízhűtést azéééé
Tudom, nem a legprofibb munka a világon, de azért próbálkozni lehet.
Nagy köszönet faternak a sok-sok helpért.
Egy-két kép kicsit homályos, sorry!Sk8erPeter
-
Cclone
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani piros lcd venti vezérlőt? Lehet rossz helyen keresem, de nem találtam eddig sehol!
Eladó R2E hf blokkok+csatik 10K
-
Henk
veterán
válasz Sk8erPeter #8838 üzenetére
Nem értettelek félre,de mikor kezdtük az eszmecserét a vízhűtés rejtelmeiről akkor nem volt szó régi gépről.Azt modtad 2x2 óra alatt összedobtatok egy full vizet.De nem is ez a lényeg,a képet azért linkeltem mert egy vga blokk nem egy gpu-ra való kockából áll manapság.Meg azt sem tudom elmagyarázni,hogy kell ilyet házilag csinálni,te vagy a gyártó.Ha tudnék ebből élnék szerintem.
Na tényleg fejezzük be mert rengeteg off lett.
Kérjük a képeket. -
törölt tag
Jól van, zárjuk le, nincs ennek értelme. Nem kell rohanni gépnézőbe, de a képeket linkelhetnéd már, én is kíváncsi vagyok rájuk.
-
for3l
senior tag
tegyed mán'!
én is kiváncsi lettem erre a sufni-tuningra, ahogy követem itt az eseményeket!
mod.: cnc géppel meg hasonló nyalánkságokkal biztos lehetne vmi copy-t csinálni
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #72042496 #8836 üzenetére
Most erre mit reagáljak még? Már reagáltam rá, lásd #8814: "Én senkit nem akarok rábeszélni a vízhűtésre, egy szóval sem mondtam, hogy nem lehet jó a ventis megoldás" Innen kezdődik.
De szerintem már többféleképpen is kifejtettem, hogy NINCS bajom a ventis megoldással, de ez a "racionális ember miért vegyen vizet" felvetés elég furcsán hangzott, egyébként én sem arról beszéltem, hogy VEGYEN, hanem hogy készítsen, ha van hozzá kedve, tetszik neki, SZERINTEM a házi készítés feelingje akkor is jobb. Nem a hatásfoka, nem a zajszintje, hanem maga az érzés, hogy ezt az egészet te magad készítetted. Teccikéjteni?
Vagy most mit mondjak még "érdemben", hogy rohanok hozzád megnézni a gépedet?De mi lenne, ha nem vitatkoznánk már? (Igazából nem lett volna vita az egészből, ha nem jöttél volna az "önmegvalósítás" szöveggel. De lezárhatnánk már. )
(#8837) Henk: ehh, látom már megint a félreértés. Direkt azért hangsúlyoztam ki ötszázhatvanszor, hogy komolytalan konfighoz készült a vízhűtés. Kár, hogy most "csak" HD 3850-em van, komolyan mondom, megpróbálnék gyártani egy hatékony hűtést egy komolyabb VGA-hoz is, csak a kedvedért, meg a kihívás kedvéért, csak az a baj, hogy ahhoz idő is kéne...
Nem csak csillivilli megoldással lehet hatékonyan hűteni...
Nagyon szép darab, amit linkeltél, nyilván nem tudnék ilyet gyártani, házilag hogy a francba' lehetne, elmagyaráznád?[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Henk
veterán
válasz Sk8erPeter #8835 üzenetére
Szerintem ha a linket berakod a képről az elég.
Azért egy mx440-et ne hasonlítsunk egy mai high end vga-hoz.A 440-nek az is elég lett volna ha egy vizes rongyot szorítottál volna a gpu-ra.
Inkább azt a 2 napos házifeladatot nézném meg mikor egy ilyen blokkot faragnál a vga-mra.Csak ennek 20k körül van az ára,így szerintem nem mondtam túl nagy butaságot azzal,hogy drága a vízhűtés a léghez képest.Persze a hatékonyságát nem vonom kétségbe.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sk8erPeter #8835 üzenetére
A #8812 végéről. Nem értem hogy azzal pl. mi a problémád: ott van benn az álláspont, mellette az érvek. Majd utána offban a példa, ami aztán félrevitte az egészet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Túl sok az elvárás
Már megtaláltam a képeket, megy fel ImageShack-re... (igen, tudom, PH!-ra is lehet feltölteni)
A képeket ide tegyem be, vagy csak linket dobjak? (Ha nem túl OFF, beteszem ide is... ) Egyébként nem sok képről lenne szó.
Amúgy az én VGA-m annak idején egy Geforce4 MX 440 volt, a proci meg egy 1 GHz-es Celeron, az alaplap Abit SA6, szóval mondom, komolytalan konfignak számít
Mondjuk maga a vízhűtés elkészíthető lenne egy normálisabb konfighoz is, persze tesztelgetni kell, és ha nem jó, javítani, bővíteni.(#8834) Balika911: milyen érdemi részről beszélsz?
"Érdemben" eddig csak Henk-kel sikerült beszélgetnem, részedről eddig nem sok konstruktív hozzászólás született...
Henkkel legalább úgy tudtunk vitatkozni, hogy nem ment el a vita ilyen "érdekes" irányba. Ő is elmondta az ellenérveit, én is, ez így van rendjén.Sk8erPeter
-
törölt tag
válasz Sk8erPeter #8831 üzenetére
Nyugdíjas: Na majd én!
"Abból, amiket elmondtál, igencsak kitűnik, hogy te sem pusztán a "biztonsági szükségleteid" kielégítésére használod a számítógépet..."
Persze, hogy nem, hol állítottam az ellenkezőjét?
Azok után, hogy teljesen félreértetted, mit akartam mondani, érdekesen veszi ki magát, ahogy próbálsz kioktatni. Pozitív szellemben hivatkoztam arra a szegény elméletre, csak ki akartam egészíteni vele a korábbi hozzászólásom. De ha ez ennyire nem jött le, akkor hagyjuk az egészet.
Mindazonáltal az érdemi részre azóta sem reagáltál. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8831 üzenetére
Najó, inkább nem szólok...
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Nekem ugyanilyen ventim van csak 12-es.Ebből akarok még 3-at utána kötni.Ezek egyforma ventik itt működhet jól a dolog.Amúgy hallottam,hogy sorba köthetők azért is van ilyen megoldással a csatija kialakítva.Ha minden jól megy hétvégére itt lesz a többi is és kipróbálom,aztán beszámolok az eredményről.
Vasinger!: igen arra értette,hogy 90 fokkal elforgatva.
Sk8erPeter:de aztán szép legyen az a hűtés,az én plexis házamban nem lehetne mindenféle kókány.
Amúgy az én gtx285-ömre kiváncsi lennék a házilag készített bordára.A gpu simán 80 fok fölé,a vrm meg akár 100 fok fölé megy.Meg egy 4ghz feletti c2d-t is hűteni kell azért.Ezek 2-en prímán befűtik a házat pikk-pakk. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #72042496 #8815 üzenetére
Abból, amiket elmondtál, igencsak kitűnik, hogy te sem pusztán a "biztonsági szükségleteid" kielégítésére használod a számítógépet...
A vízhűtést két ráérősebb nyári napon készítettük, pusztán szórakozásból. Ez nem afféle fanatizmus.
A Maslow-piramissal kapcsolatban: a tudományos frázisokkal lehetőleg ott dobálózz, ahol szükség van rá. Ez pl. tipikusan az az eset volt, amikor csak felesleges szócséplésnek tűnt, amivel látszólag csak a mondanivalód értékét akartad emelni. Nem kell elmagyarázni, mi az, hogyan és mikor használják, volt alkalmam róla tanulni. Én is dobálózhatnék hasonló szavakkal, de nincs rá szükségem, anélkül is ki tudom magam fejezni. (Értsd: nem attól leszel művelt, ha elhintesz egy-két híresebb teóriát/definíciót/akármit.)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------(#8822) Henk: természetesen tudok róla képet mutatni, mindjárt előkotrom a másik gépről, aztán feltöltöm, de aztán kéretik nem gyalázni
Azért nem a világ legszebb műve, csak az első házi vízhűtésünk
Amúgy nem volt szükség a radiátor hűtésére, mert elég jól lehűlt a hűtővíz, mire keresztülfolyt a sok réz alkatrészen, meg a házon belül sem volt meleg.
(Azért hozzá kell tenni, hogy elég komolytalan konfigról volt szó, meg nem is volt agyonterhelve.Sk8erPeter
-
Vasinger!
nagyúr
válasz elfelejtette #8802 üzenetére
Esetleg egy képet is tudnál mutatni, hogy így, hogy van elhelyzve a winyó meg stb.?
És a 90 fok alatt mit értetek? Mihez képest van 90-nel elforgatva? Úgy gondoljátok, mikor keresztben van a HDD tok a venti előtt mint nekem: katt
-
dcsabesz
tag
Sziasztok!
Egy AMD 939-es 4200+-os proci megkergetésén gondolkozok, illetve próbáltam is már tekerni rajta, de valahogy a hőmérségletek aggasztó tartományig kúsztak fel. 76 fok felett már lekapcsoltam az Orthos-t. A jelenlegi hűtő egy Thremaltake TMG2-es és azon agyalok, mit tehetnék a magra, hogy ne süljön meg? Bizti tudtok adni jó tippeket. Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
tomika
aktív tag
Huh...
Elsó verzió: Nálam először egy AC 8L volt a PWM-re rákötve. Nem igazán tetszett, mert őfelsége kb olyan 200 RPM-en tekert, a 8L-et meg majdnem a maximumon hajtotta. Ekkor a case fan headerre volt kötve.Második: Aztán egy 12 cm Nexus-t tettem rá, ott már jobb volt a helyzet. AC ült a Ninja Minimen, mögöttük pedig ott volt a Nexus. Terheléskor viszont, ahelyett, hogy a 400-500 RPM-es AC indult volna meg, elkezdte adni a feszt a Nexusnak, így az feleslegesen elkezdett hangoskodni. Ilyenkor a cpu fan headerre volt kötve. Viszont ha áttettem a másik csatira, akkor a Nexus nem indult. Mondjuk neki 5,5 V kell a starthoz.
Összességében azt vettem észre, hogy jóval nagyobb feszt ad a rádugott ventinek mint magának, és azt pörgeti veszettül.
Ezek után én el sem tudom képzelni, hogy mi lenne 4 egymásra kötött ilyennel...
Lehet 3 menne kis fordulaton, az utolsó meg ordítana?egész pontosan nekem ilyenem volt:
[link]lehet neked a gumifelfüggesztéses másik verzió van. Azzal vigyázz, mert csak egy irányba lehet felszerelni.
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Erre gondoltam én is.De ha sorba kötök 4 ilyen pwm-es AC ventit akkor mindnek ugyanakkora fordulatának kell lennie nem?Ha az elsőt monitorozom akkor a többinek a fordulata is annyi vagy nem?
Nem igazán hallottam motorhangját főleg alacsony fordulaton,nagy fordulaton is inkább a szélzajt hallani,bár ott már némi motorhang is van.
De úgy akarom beállítani,hogy csak játék közben menjen 600-800rpm fölé,akkor meg nem hallom valószínűleg.[ Szerkesztve ]
-
tomika
aktív tag
Igen, van a négy tűs, azt rádugod az alaplapra. Így tudod azt monitorozni. Az elosztójára rádugott venti RPM-ét meg csak akkor, ha azt a plussz 3 tűs csatit rádugod az alaplap másik fan headerjére.
Neked nincs csúnya motorhangja? Az én 8 CM-es PWM-es AC-mnek az volt!
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz Sk8erPeter #8811 üzenetére
Én is csak arra próbáltam rámutatni,hogy nálam a vízhűtés nem szükséges.És nem azt mondtam,hogy rossz,csak nekem nincs rá szükségem.
Amúgy ha szét akarom szedni akkor igen kikell húzni az asztal alól ami kényelmetlen és szűk,de máshogy nem tudom megoldani mert nincs máshol hely neki.
Esetleg egy képet nem tudnál a vízhűtésedről feltenni mert érdekelne azért,hogy mutatott?
Nálad egyáltalán nem is volt venti,radiátorra sem kellett?
Nyugdíjas: vettem egy ilyen AC pwm-es ventit kipróbálni.Igaz még időm nem volt nagyon tesztelni csak rádugtam gyorsba lapra,de azt kell mondjam egész kellemes.440-1550 rpm között szabályoz.Az lepett meg,hogy 400-on még elindult,igaz légszállítása az szinte mérhetetlen ilyenkor.1500-on meg hangos már,de hát ekkora fordulaton melyik nem.Próbáltam,hogy 800-ra állítottam mint az s-flex-et és meghallgattam őket.Egy hajszállal hangosabb az Ac illetve kicsit magasabb hangja van mint a Scythe-nak ami ugyen zavaróbb,de még elfogadható.(és persze olcsó is,ami nálam mondjuk nem szempont )
Meg az az előnye is megvan,hogy a lap vezérli és nem kell potival bohóckodnom.Adták a laphoz ezt az easy tune progit amivel beállítottam,hogy milyen hőmérséklet mellett mekkora fordulaton menjen és teljesen jól szabályoz.Ha van rá lehetőséged szerintem hallgass meg egyet.
Amúgy a 4 tűs csatiban a sárga vezeték mire szolgál a fordulat ellenőrzésére?Mert az AC-n van még egy csati amivel több ilyen ventit is össze lehet fűzni és abba már csak 3 szál megy tovább.Azért gondoltam,hogy a sebességet monitorozza vele mert az megegyezik az összes ventin azért nem kell az a szál a többire.
MmDorian:a 10dBA=40CFM már vannak kétségeim.Ezt még az s-flex sem tudja és azt hallottam ez hangosabb az s-flex-nél.
Ha érdekel nekem van 4db 800-as s-flex,2500-ért odaadom darabját.[ Szerkesztve ]
-
MmDorian
őstag
-
Lamellus
tag
Köszi a tippet! (A másik topicban is )
Én ezekkel szemeztem, még vacilálok, esetleg ezekről valakinek tapasztalat?:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
MmDorian
őstag
Üdv !
Melyik a leghalkabb, de ezzel párhuzamosan legjobb teljesítményű Scythe venti ?
Az S-Flex már drága, ilyen 2500 HUF-ig kéne.Én a Slip Stream 800-t néztem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sk8erPeter #8814 üzenetére
Nem kell a szavakon lovagolni, ez annyit jelent, hogy nálad nyilván hangsúlyos szerepet kap a masina, különben nem lenne vízhűtésed. A Maslow piramisról amúgy is megmutatták, hogy gyakorta érvénytelen, de azért irányadónak, példák illusztrálásához hasznos lehet.
Tisztában vagyok a vízhűtés mikéntjével, talán jobban is, mint gondolnád. Nem vagyok ellene, nem is becsülöm le, csak már feleslegesnek tartom.
Az igényes megoldásokat tudom értékelni, függetlenül attól, hogy az barkács, avagy gyári.[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #72042496 #8813 üzenetére
Szerinted számomra a vízhűtés jelenti az önmegvalósítást? Uhh, te valamit nagyon félreérthettél... Vagy lehet, hogy csak furcsán fogalmaztál.
Elég nevetséges hozzáállás, hogy ahhoz, hogy valaki a vízhűtéssel kezdjen foglalkozni, a számítógépnek a Maslow-piramis tetején kell állnia... Remélem csak a reggeli fáradtság szólt belőled...
Ha nem tudod értékelni a házi jellegű, barkácsolt dolgokat, akkor szvsz veled van a baj Én senkit nem akarok rábeszélni a vízhűtésre, egy szóval sem mondtam, hogy nem lehet jó a ventis megoldás, könyörgöm... A vízhűtés előnyei mellett emeltem szót, amiket nem ismerhet az, aki még soha nem próbálta, aki meg nem tudja értékelni, az nyugodtan maradjon a ventis megoldásnál, de ne becsülje alá a más jellegű hűtési megoldásokat, vagy ha így tesz, akkor tartsa meg magának a véleményét.Sk8erPeter
-
törölt tag
válasz Sk8erPeter #8811 üzenetére
Még annyi, hogy az emberek nagy részénél a számítógép a Maslow piramis alsó szintjén van, a biztonsági szükségletek környékén (kell a munkához, tanuláshoz, kapcsolattartáshoz, stb...), nem pedig a tetején, az önmegvalósításnál. Ezért sem foglalkoznak vízhűtéssel.
-
törölt tag
válasz Nyugdíjas #8808 üzenetére
Az jó hír, várom az eredményeket. Ugye jól tudom, s az is FDB csapágyas?
Leszabályozni, ugyan, tudod Te azt, hogy nem olyan fából faragták a fejem.Henk:
Azok ám, 3 db van, az egyik még nem látott belülről gépet. Ezeket szeretném 2 db 1000-es Kama-Flex-re cserélni, hátha halkabbak, ill. mert a leendő Scythe ChouRiki tápomban is KamaFlex lesz, bár abban gyárilag. Én meg adok az ilyen apró hülyeségekre.
Sk8erPeter:
Jó ám az a bolti cucc, főleg ha a használati érték és a megjelenés az első, nem pedig a barkácsszellem. Ez lég- és vízhűtésre is vonatkozik.
Ha egy jól meghúzott E8600-at egy HD4870 mellett léggel is hatékonyan le lehet hűteni úgy, hogy nem hallod meg, akkor racionális ember miért vegyen vizet? Ha nem hiszed el, hogy lehet ilyet, várlak szerény otthonomban, két hónapon belül valószínű egy nagyon hasonló dolgot tudok prezentálni.[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem probléma, ha te valamit nem kedvelsz, ízlések és pofonok, azért írtam, amit írtam, hogy más megvilágításba helyezzem a dolgot, amiről te azt írtad, hogy "Nem vagyok híve a vízhűtésnek.Drága,nehéz,körülményes szerintem."
Szerintem meg nem.
A barkácsolásnak, házi készítésnek meg külön megvan az öröme, szerintem többet ér, mint bármilyen harminezer forintos, készen vásárolt sz@r.
Úgy tényleg gázos, ha épphogy elfér a géped az asztal alatt, dehát akkor így jártál. Az én gépem az asztal MELLETT van, különben elég nehézkes lenne szerelgetni a gépet (pedig a jelenlegi gépem nem vízhűtéses!! - ahhoz új blokkokat kéne gyártani), de állításod szerint szeretsz vele babrálni, szétszedegetni, akkor állandóan kényelmetlenül szenvedsz vele, hogy kihúzd az asztal alól?
Az én házam sem volt soha "egy nagy szerverház", minek is? A ház hátuljára rácsavaroztuk a házi készítésű radiátort, ami magasságban kisebb volt, mint maga a ház, szélességben szinte semmi, mélységben foglalt mondjuk max. 20 cm-t. És jól végezte a dolgát.
A szivattyú meg feküdt a ház belsejében, egy kis helyet foglaló szivattyúról van szó (Thermaltake).
Egyébként nem tudom, hogy képzeled el egyáltalán a vízhűtést, mint olyat, nem kell hozzá 30 liternyi víz Pont annyi víz kell, amennyi elfér a rendszerben, se több, se kevesebb (azért se lehet kevesebb, mert akkor "bugyog", mivel levegős).
Tartály nálam NEM volt, az utántöltést a radiátorra rakott levegőztető lyukon végeztük el, ha kellett. (Volt egyébként még egy másik levegőztető lyuk is.)
Nem kell annyira félni a vízhűtéstől.
Mondjuk abban igazad van, hogy körülményesebb elkészíteni meg karbantartani, mint bemenni a boltba, és megvenni a csillivilli ventit.Sk8erPeter
-
Lamellus
tag
Sziasztok,
92mm-es ventillátorból keresem a lehető leghalkabbat, elülső ház ventillátornak kell, mit tudnátok ajánlani? Szívesen kiadok érte többet is, de legyen a legcsendesebb, minőségi darab.
-
Henk
veterán
válasz Sk8erPeter #8804 üzenetére
Nem az a legfőbb bajom vele,hogy drága.
Amúgy én itthon nem fogok nekiállni blokkokat esztergálni meg becsövezni akármennyire barkács hajlamú is vagyok.
Ami nálam gond,hogy az asztalban elég passzosan van a gép hova tenném a radiátort,tartályt?Sima házam van nem egy nagy szerverház így abban nem férnek ezek el.Amúgy a pc a hobbim,szeretek vele babrálni így elég sokszor szétszedem,cserélgetek benne ezt-azt.Ezt is megnehezítené véleményem szerint.Azért lássuk be,hogy terjedelemben és súlyban a víz nem annyira kedvező.
Amúgy házhűtő venti nélkül a ramok és vinyók is jobban melegednének szerintem,ezekhez is blokkot csinálni már további feladat lenne.(nem megoldhatatlan)
De ezen felesleges vitatkozni mert nem vagyunk egyformák,kinek a pap kinek a paplan.
Azt még hozzátenném,hogy lehet egy termék akármilyen jó osztatlan sikert sosem fog elérni.Mindig lesz olyan akinél valami oknál fogva máshogy üzemel mint várta és szidni fogja.(lehet ez elforgatott vinyó keretes ház,vga,hűtő,stb.)
Balika911: 1200-es s-flex-eid vannak?Gondoltam rá,hogy lecserélem a 800-asokat 1200-esre.[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz #72042496 #8807 üzenetére
Sajna én csak az 150-ast halgattam, próbáltam ki a KAMA-FLEX-ből. Lesz-é belőle ugyis raktáron, és kipróbálom-e.
Egyébként meg lefele szabályozzad az 1200-asokat, azt jó lesz minden meglássad"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
törölt tag
válasz Nyugdíjas #8801 üzenetére
Ugye-ugye, addig duruzsoltam, amíg... azt mondd meg gyemekem, a Kama-Flex 1000 és az S-Flex 1200 közül melyik a jobb hang, tartósság, ár szempontjából?
Tervezem, hogy lecserélem az S-Flex-eket, mert ezek mégis 200-zal kevesebbszer fordulnak körbe egy perc alatt. 800-as S-Flex-et nem akarok, mert hátha meghallom a motorhangját.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Sk8erPeter #8804 üzenetére
Agressziv-e vagy?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz elfelejtette #8802 üzenetére
Hát örülök, hogy megosztjátok a tapasztalataitokat, de érdekes módon valahogy mindig van ellenpélda is Szintén itthoni módszerekkel megcsináltuk a mostani régi ratyi házam vinyótartó részét 90°-kal elforgatottra, van egy kicsit zajos 8-as házventi, és a vinyó 34 C°-on pörög. Akkor ezzel mi is a baj?
Egyébként a vinyótartó alatt bőven "elfér" a levegő, szóval van "átjárás". "az első venti által befújt levegő nagy részét" tehát NEM fogja el; következmény: házkialakítástól is függ.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, nem vagy híve, mert csak azt látod, amit készen tolnak az arcodba soktízezrekért.
Na, akkor felvilágosítalak, hogy házi módszerekkel elkészítettük az egész vízhűtést 8 ezer Ft-ból, és ebből a legnagyobb költséget a szivattyú jelentette (a többi a réztömbök, műanyag és rézcsövek, stb.). És ebben volt házilag elkészített chipsethűtő, procihűtő és videokártya-hűtő. És ezen kívül nem kellett egy darab venti sem, az egyetlen venti a házban a tápegységben volt. És egyáltalán nem volt meleg a házban.
Nagyon valószínű, hogy máshogy állnál hozzá a vízhűtéshez, ha lenne benne tapasztalatod.Sk8erPeter
-
Henk
veterán
válasz Nyugdíjas #8801 üzenetére
Így vagyok vele én is,még az érzékeny fülemnek is megfelelő ez a léghűtés amim most van.Bár megint hűtés korszerűsítés projektben vagyok de lehet,hogy visszalépés lesz akkor viszont marad a régi.Jártam már úgy,hogy beakartam kapcsolni a gépet és megnyomtam a power gombot mert nem hallottam,hogy megy a gép.
elfelejtette: ugyanez a véleményem a 90 fokkal elfordított vinyókeretes házról,csak nem akartam elvenni a kedvét.Egyik haverom szív ezzel sokat,nagyon melegszik a gépe és az első venti semmit nem ér emiatt.[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz Sk8erPeter #8796 üzenetére
Mi haver gépéből decemberben dobtuk ki a 90 fokkal elforgatott vinyótartó boxot. Eleve felfogta az első venti által befújt levegő nagy részét, tehát nem sok jutott a vinyókra, belülre a házba pedig még annyi sem. Ráadásúl ugye a nagy oldalfelület miatt még szélzajt is generált...
Most távtartóval vannak a WD AAKS vinyók felrakva a DVD írók alá, beraktuk eléjük az első ventit is 5V-ra szabályozva, és még így is 2-3 fokkal hűvösebbek, mint mikor a boxban voltak, és 12V-on pörgött a venti előttük...
Plusz így még a Ninja2 is kap egy kis friss levegőt.
Üdv.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Nyugdíjas
nagyúr
Kicsit magam ellen beszélve azért magunk közt azt kell mondjam már több vizes kolléga rácsodálkozott a gépemre hang szempontjából. Amig nem lesz mondjuk 4magos gépem, vagy i7-em, addig nekem egyelőre minden szempontból jobban bevált ez a közel passziv léges megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Xbox Series X|S
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Autós topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Jön az Xbox Developer_Direct 25
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest