Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz spidersoft #15449 üzenetére
csak ebből nem lesz 1500 lumen, meg egyik e27-ből sem ami ufoba belefér, van direkt ufo led panel is, de nagy eséllyel mind gagyi
Dyingsoul falon kívüli led panellel próbálkozhatsz, 15-20w fog 1500 lument adni
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz spidersoft #15420 üzenetére
a sarki boltban is van nálunk wolframszálas izzó - talán így hívják -, lehet az import nem tilos, csak a gyártás ( :
-
titán
válasz spidersoft #15418 üzenetére
A hagyományos izzók hogy kerültek most elő?
-
Chaser
legenda
válasz spidersoft #15408 üzenetére
szilikonos szalag kell a fürdőbe és kültéri táp - talán ip67 -, mean wellnek van sok megoldása rá, akár a régi kapcsolóról is üzemeltetheted, tápot a villany kiállására kell kötni, szalag meg onnan mehet, h pontosan h ahhoz képek kellenek, ha ilyen picia fürdő elgondolkonék álmennyezeten is akár több kisebb led panellel
-
Kicsirics77
veterán
válasz spidersoft #5149 üzenetére
köszi,de 2 évet tanultam épület villamossági szerelést,nem fogom fogdosni úgy,hogy fél lábbal a lavórban állok a vízben és még a nullát rátekerem az ujjamra
nyilván nem fogdosom és a búra is marad rajta.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
nagyúr
válasz spidersoft #5147 üzenetére
sajnos ismerem a kínai technikát
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
mzso
veterán
válasz spidersoft #5120 üzenetére
Hát nálam ez már bőven szolgáltatónál reklamálás szint. (Vagy fogyasztóvédelem, tudomisémmi)
-
Dany007
veterán
válasz spidersoft #5005 üzenetére
Na mondjuk erre látod nem gondoltam.
De a kompaktnál nem volt feltűnő a veszteség. Legalábbis mi nem vettük észre. Csak a gyereknek van egy kis éjjeli lámpában és mivel fél este - legalábbis ez mostanában jött rá - fél éjszakán át világít. Ezért akartuk lecserélni. De tény, hogy már bő 4 éves volt az az égő.
Én igazából 4 éve nem foglalkoztam ledes égőkkel. Akkoriban nézegettem, de aminek megfelelő volt a fényereje az horrorisztikus áron volt. Ami meg kb a mostani árakon mozgott, az meg semmit nem ért.
Sose felejtem el a Philips-nek volt egy négyes szettje akkoriban, ami ránézésre kimagasló fényerővel rendelkezett a többi nullához képest, de ez a szett közel 70 ezerbe került.
Na én meg vettem 3-as halogén szettet 3.500-ért.
De mostmár lehet érdemes lenne lecserélni.@Dluinet:
Ennyi volt a csomagolásra írva:
Osram Classic A60 (led star)(igen, csak neked turkáltam ki a kukából. )
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz spidersoft #4980 üzenetére
Hmm érdekes érdekes..
Igen, amiket néztem mindhez 120 fokos szög volt írva, de gondoltam ez úgyis túlzó. Akkor ezek szerint nem.
Sőt volt amelyiknél 140 fok.
Így viszont akkor mindenképpen állítható dőlésszögűre kell csinálnom, mert az életbe nem fogom tudni meghatározni előre mi lenne az ideális.Valami ilyesmi lenne a cél, csak föntről lefele és természetesen a világító rész elfedve hogy ne látszódjon oldalról, homogén vagy változó, változtatható színekben:
[ Szerkesztve ]
-
profi
aktív tag
válasz spidersoft #4972 üzenetére
Köszönöm az infót. Az a gond, hogy az 5050 majdnem 2x annyiba kerül, nekem ennyi pluszt ez nem èr meg. Nincsenek nagy elvárásaim a led szalagtól, csak valami ilágítson a tv mögött, hogy ne a hátam mögött lèvő olvasólámpát kelljen használnom.
-
mzso
veterán
válasz spidersoft #4980 üzenetére
Domborúaknál is lehett jobb szórású. Én ilyen rövidebbre vágottakat láttam "strawhat" becenévvel.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz spidersoft #4926 üzenetére
[link]
Csak tudd hova betekerniEladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
fecus
őstag
válasz spidersoft #4934 üzenetére
Majdnem igazad van.
xylacc írta: "Nyolc szálas, kettesével sorba kötve." Egy sorbakötött szál kb 10-15mA ha hihetünk a Gépötty által belinkelt adatoknak az 4*10mA=40mA. A két szál sorban 120V. A maradék 200V és 40mA az 8W. Az a kis tok egy másodperc alatt elfüstöl mint áramkorlátos szabályzó ilyen teljesítménytől.
Ha 4 van sorba kötve akkor ugyanez 2*10mA és 240V. Ebből 325-240=85V. A kis cuccon így is 1,7W disszipál folyamatosan. Szerintem még az is elviszi a halálba.
Az alaplapi cuccok kapcsolóüzemű FET-ek. Az egész más, de ahhoz kell tekercs is."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fecus
őstag
válasz spidersoft #4927 üzenetére
Én is áramkorlátra gondoltam, de nincs hűtve. A 4 szál eszik 60mA-t.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
mzso
veterán
válasz spidersoft #4919 üzenetére
Ez már felmerült párszor. Azt hiszem a vélemény az volt vagy a fali vezetékek üsszesimulva kapacításként viselkednek és ezért folyik némi áram. (Bár őszintén szólva nem értem hogy.)
-
mzso
veterán
válasz spidersoft #4917 üzenetére
"Ahol nagyjából fix érték van (pl. 220-240V), az előtétkondenzátoros kapcsolás (így a másikhoz képest böszmerossz hatásfokú, cserébe picit olcsóbb a drivere)."
Annak (lehet) jó a hatásfoka, ha nem túlozzák el az előtét, meg a kisütő ellenállásokat.
Az én szobám világításában eredetileg nem is raktunk kisütőt csak akkor még reggeli fénylett halványan. Előtétnek meg egy 5 ohmos van.A teljesítmény tényező az rossz lesz, de kit érdekel. Nem mérik úgyhogy nem számít.
A hálózat terhelése meg, ha jól tudom többségében induktív. Úgyhogy örüljön a szolgáltató, hogy enyhít rajta az én világításom.
Viszont szerintem bőven a legolcsóbb. -
mzso
veterán
válasz spidersoft #4910 üzenetére
Már hogyne lehetne. Ott van a két végén a vezeték. (a ledek lehetnek üvegen belül) Szerinted a körtébe hogy rakták be?
Már miért is kéne step up? A hálózati feszültség 230V. Amit belinkelt az "Voltage: DC 50-60V/15mA".
-
Szinte biztos, hogy nincs benne feltranszformálás, túl drága lenne. Szerintem egyszerűen csak kevesebb led van sorba kötve benne.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Gépötty
senior tag
Szerintem olvasták a pár nappal ezelőtti hozzászólásom, amiben azt írtam, hogy azért jók a COB-COG ledek, mert ha egy megpusztul (legfőképp ha villogni kezd), lehet kidobni az egészet. Itt a javítóelem. Ahogy néztem, nem feltétlen van forrasztva, olyan mintha csak rá lenne hajlítva a vége, de egy-két képből nem általánosítanék.
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Monyos
aktív tag
válasz spidersoft #4905 üzenetére
Rendben, köszönöm.
Ha valami gebasz lenne,akkor jövök. -
Monyos
aktív tag
válasz spidersoft #4900 üzenetére
Találtam itthon is: [link]
Hétfőn be is megyek érte.
Még akkor egy kapcsoló fog kelleni, de szerintem nem aljzathoz tartozó kapcsoló lesz, hanem külön, egy egyszerű olcsó.Köszi a segítséget.
-
mzso
veterán
válasz spidersoft #4889 üzenetére
Gondolom akkor ez is ugyanúgy szúr mint a többi csak, csak jobb fénykihasználással mint említették.
Az lenne az igazi, hogyha egy ledet nyújtanának el hosszában, hogy lágy legyen a fénye. És szorosan sorba rakva végig lehetne rakni a plafonon.
-
xylacc
csendes tag
válasz spidersoft #4889 üzenetére
Inkább a filament nagy előnye a jobb fénykihasználás, mivel üvegre vannak ültetve a CHIP-ek(COG Chip On Glass), így minden irányban leadják a fényt, ellenben a fémre ültetett chipekkel, ahol 180° fény elveszik.
Ha egy filament jó elektronikával készül, és nincs izzásig hevítve (9W), akkor igen magas hatásfok van (110-130lm/W).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest