Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz attiati #24219 üzenetére

    Nem pont, nem futoertek meregetesre gondoltam. Onnan kndult a kerdes h egy diaknak miert eri meg 2x annyit fizetni egy regebbi epitesu, rosszabb szigetelesu, klimas futesu lakasaert.
    erre volt a valasz hogy mert hatekony es kenyelmes (es mert ikeas designer butor van benn a kecoban)

    a klimas futes max kenyelmes de nem hatekony, nem szabalyozhato hatekonyan - es meg egeszseguhyi oldalrol is macerasabb. Nyilvan fontos hogy mihez mered de en eddig ezeket tapasztaltam:
    A befujt meleg levego nem melegiti fel annyira a falakat, kikapcsolas utan hamarabb lehul, pl gazkonvektorhoz kepest is. Hazkozpontihoz kepest meg eg es fold.

    a falak melegitesehez mar masszivan jaratni kell, ami gatyalerohasztos, nem birod ki a lakasban amig felmelegszik.

    a szaraz, fujt meleg levegeo rossz hatasai - szemirritacio, porallergia - hatvanyozottan tudnak ervenyesulni mellette, azoknal is akik amugy nem haklisak ilyesmire

    Ilyen szempontbol a hazkozponti es a padlo vagy plafon a tuti, mi pl nem is futunk a radiatorral, csak a kozponti szelep van megnyitva a lakashoz, es a radiatorokhoz meno csovek a padloban 0ra tekert radiator mellett is szepen es egyenletesen melegitik a lakast. Nem vagyunk korbefutve, futes nelkul is kb 21 fok az atlagos allando homerseklet. Nagyon massziv kereszhuzazos szelloztetessel megy le 19 fokra ideiglenesen.

    mi pl emiatt csak akkor hasznaljuk amikor szezon elejen es vegen bejon vmi hideg, de nincs meg / mar hazkozponti futes. Arra a fel orara ami azokon az esteken kell tokeletes, de teljes szezonban csak azzal ? No way…..max 20 karton Visine-nel :)

Új hozzászólás Aktív témák