Új hozzászólás Aktív témák
-
-
D4rkm4n
őstag
válasz
kovacstibor79 #48 üzenetére
Nos igen...
Kezdem az ősrobbanásnál:
A játék leglényege, hogy ''meghódítsd'' Euorópát. Ez persze nem azt jelenti, hogy területileg az egészet foglald el, hanem csak azt, hogy a tied legyen a legerősebb mind gazdaságilag, mind pedig hadügyileg.
Amikor kilépsz a játékból, akkor megjelenik egy lista, ami azt mutatja, hogy egyes dolgokat tekintve hányadig vagy a rangsorban. Ha az overall power-ed a legnagyobb, vagy a második helyen állsz, akkor úgymond indulhatsz az ''Európa uralkodója'' címért. Na már most ezt pedig a rangsorban alattad álló országok szavazatai alapján döntik el. Ezért előnyös, ha jó kapcsolatot ápolsz ezekkel az országokkal.
A játékot két féle képpen lehet megnyerni: egyik a felül említett szavazás megnyerése, a másik pedig az összes királysági előny (kingdom advantages) összegyűjtésével érhető el. Ha ez sikerült, akkor be fog jönni egy ablak, ahol megkérdezik, hogy elfogadod-e ezt a kisebb győzelmet. Ha arra mész, hogy 'OK' akkor nem folytathatod a játékot, de ha arra mész, hogy nem fogadod el, akkor tovább folytathatod országod területének gyarapítását.
Ja és nekem is lenne egy kérdésem: lehetséges-e a teljes térkép elfoglalása? Én egyszer már a elfoglaltam az egészet, kivéve egy tartományt. De mielőtt az utolsó várat is bevehettem volna, meghalt a királyom és elvesztettem egy csomó földet --> létrejöttek ismét országok. Ez direkt van így, vagy csak pechem volt? -
D4rkm4n
őstag
válasz
kovacstibor79 #46 üzenetére
Nos ha elfoglalsz egy tartományt, akkor alapból kapsz -10-es 'boldogsági rátát' mivel az emberek a tartományban hazafias érzelmeik miatt enyhén szólva is utálják a pofád
Ezt a legegyszerűbb úgy orvosolni, hogy leültetsz a tartományba egy papot (cleric) és egy kis pajzsszerű izéra klikkelsz a neve mellett. 'Adopt population' Ez összesen 1000db könyvbe fog kerülni, de hidd el megéri.
Mindemellett érdemes a kingdom advantages-ben azt elérni amelyik extra boldogságot ad a népnek ahol van 'Inn' (kocsma) vagy 'Hostel' (szálló) Ezek is nagyon jól tudnak jönni.
Kimondottan az ''Exhausted by war'' jelenséggel nem tudsz mit tenni. Kipróbáltam már, hogy hosszú ideig nem háborúzok, de nem nagyon növekedett a boldogság...
Szóval háborúzz nyugodtan! -
kovacstibor79
aktív tag
Hi!
Nem tudom hogy játszik e valaki most ezzel a játékkal vagy netán emlékeiben visszatudja idézni azt az esetet mikor elfoglalok egy várat és a morált nagyban lerontja a háború utóhatása (exhausted by war). Hogy lehet ezt javítani? mert csak 1-2 olyan épület van ami a happines-hez ad, de ez édeskevés.
Üdv Tibi -
törölt tag
Megvenném eredetiben ez a játékot.
-
erebus
tag
válasz
kovacstibor79 #43 üzenetére
Köszi szépen!
Közben én is addig próbálkoztam, amíg rájöttem
Ha meghívom a szövetségesemet háborúba, akkor azt írja, hogy persze, támogat meg minden, de hogy tudom megkapni a seregét? Vagy küld egyáltalán?
És mi a jelentősége annak, ha nem aranyért, hanem pl. mézért v prémért kereskedek?
Eszméletlenül jó ez a játék! Ma is hajnalig ezt játszottamHa nem kellene szigorlatoznom fel sem állnék a gép mellől egész nap
-
kovacstibor79
aktív tag
Kiválasztod az aktuális várat amibe építeni akarsz, majd bal alul van egy fűrész, ha arra rákattansz előugrik az építhető épületek listája, külön csoportosítva (gazdasági, harcászati, védelmi), de arra vigyázz hogy csak annyit tudsz építeni ahány kocka üresen van ilyenkor a képernyő bal oldalán.
Ha nem sikerült érhetően leírnom szólj és még próbálkozom
Más kérdés? -
erebus
tag
válasz
kovacstibor79 #41 üzenetére
Üdv!
Én épp most kezdtem el. Kicsit le vagyok maradva a többekhez képest ..
Nagyon láma vagyok tudom, de hogy lehet építeni a játékban? -
kovacstibor79
aktív tag
UP!
-
kovacstibor79
aktív tag
UUP!
Játszik még valaki ezzel a Gaméval? -
Darth_Revan
veterán
Én Skóciával vagyok és még 2 szabad ország van Európában
Az is Kelet-Európában
Magyarországot sokáig dédelgettem,de amikor 10. alkalommal kelett a tőle ellopott területeket visszaszereznem,akkor meguntam és inkább lerohantam
Így már nem volt többé gond,hogy más ország magyar földet szerez meg
-
Capricornus
aktív tag
Üdv!
Látom kicsit kihalt a fórum
Azért remélem játszik még vele vki.
Csak nemrég sikerült megszereznem a játékot,de nagyon tetszik,fél napig elüldögélek a gép előtt,és ez nagy szó,mert ilyen utóljára a Far cry-al történt meg
Már egész jól állok,a keleti szláv területek teljesen az enyémek,és át is lettek konvertálva szépen,most jön a Közel-Kelet megtérítése,és utána már csak Nyugat-Európát kell elfoglalni -
Darth_Revan
veterán
Milyen épület növeli a happynest?
Az elfoglalt régiókban 8-13%-os az elégedetlenség
-
tahoman
tag
Meg vannak elégedve veled az alattvalók? Mekkora a happienss? Ha vészesen kevés, akkor szokott ez történni. Akkor sok a lázadás. Le lehet kenyerezni a népet. Van egy két épület, amit ha megépítesz növeli a happinesst. Böngészd át, hogy miket tudsz megépíteni. Van egy két olyan building, ami az összes tartományban növeli ezt az értéket. Próbálj néhány védett, ratyi városban felhúzni ilyen épületeket, ahol nem kell a védelem, és így kevesebb lesz az egész birodalmadon belüli lázadás. A másik dolog. Mikkel támadsz, hogy megfutamodnak? Egy paraszthadsereg elfut a feudal knightsok elől.
-
tahoman
tag
Szerintem is nagyon zsír a game. Már vagy két hónapja meguntam. Elég sok felé kell figyelni, ha már sok tartományod van. Érdemes a diplomáciát figyelni, meg persze kihasználni, mert így talán megkönnyíti az egész játékmenetet. Én Skóciával szerettem játszani, mert a térkép tetejéről indulhattam, így felülről nem támadott senki. A környező országokkal bármi áron legyetek jó viszonyban, mert egy hódító hadjárat során kellemetlen meglepetés tud lenni, mikor a szomszédot megkéri valaki, hogy támadjon hátba. Ezért mindig dumálgassatok az uralkodókkal. Nem árt benősülni egy-két erősebb birodalom családjába, mert később pályázhatsz a trónra. Ha meg pénz kell a játékban, ezt a legegyszerűbb szerezni. Csak egy-két merchant kell és ők már pörgetik is fel a zsét. Az igazán nehéz az, hogy jó útvonalon indulj el hódítani és legyenek jó szövetségeseid. Meg ne a királlyal indulj el hódítani, mert ha meghal, akkor elveszik az egész sereged. A builder meggyorsítja az építkezést abban a tartományban, amit menedzsel. Ha vmi érdekel, akkor kérdezzetek.
-
Darth_Revan
veterán
Jó kis game,épp Hungary-val nyomom
Csak 2 bajom van vele:
-Szinte 5percenként alakul az elfoglalt területeken (de néha hazai földön) lázadó csapat,amit nehezen sikerűl is levernem,de a leverésükre fordított erőt inkább hódításra szentelném...az adó csak közepesre van nyomva,mégis lázadoznak,hol a baj?
-CSata közben nem 1x fordult már elő,hogy 1 hajszálnyit vesztésre álltam,de már ki is dolgoztam a nyeréshez szükséges taktikát és pont ekkor a seregem 70%-a megfutamodik....miért ijednek meg ennyire? -
Darth_Revan
veterán
Jövőhéten meg lesz nekem is
Már játszottam a FULL-al és nagyon teccet,brutál 1 game
-
Slayer Valor
őstag
Nekem a várépítés nagyon tetszik a game-ban. Igaz csak a demo-jával játszottam még, de majd az eredetit is fogom nyomni.. most is a zenéit halgatom
-
efge
aktív tag
nalatok is kifagy neha? sajnos nekem megnyert csata utan visszadob xp-be (ujra betoltve is ) illetve korabban mar le is fagyott...
masnak is jelenseg? -
khecc
csendes tag
Ha az elején nagyon kell a pénz, lehet egy kicsit kunyerálni is. Rámész a political v.-ra,
kiválasztod a kívánt országot, rákattintasz az uralkodója ikonjára -demand-gift-gold pieces(asszem), és ha hajlandó adni akkor megjelenik az összeg. De vigyázni kell, mert
ha elfogadod a pénzt, romlik az országotok közti kapcsolat. Neutral-ból simán uneasy lesz. De nem vészes, és össze lehet szedni néhány ezrest.
A kereskedéshez, mint már mondtam létre kell hozni 1 merchant-ot, majd ha ez megtörtént, rákattintasz a kereskedőre, ekkor megjelenik azon országol listája, amelyekkel van trade agreement-ed, és ekkor választhatsz, hogy arannyal kereskedsz(csak ez hoz pénzt), vagy 1 bizonyos árucikkre van szükséged.
A kingdom advantages-t meg csináljátok meg, mert elég sok bónuszt lehet kapni.
Hogy lehet irányítani 5 országot? Nekem most 27 tartományom van, és 7 marshallom.
Néha nehézkes, de úgy kell őket elhelyezni, hogy bizonyos körben fekvő tartományokhoz gyorsan elérjenek.
Mikor az előző játékot megnyertem 33 tartományom volt. Nem eccerű. -
robekri
addikt
Amikor szintlépés van (sajna nem ajánlja fel egyből, hogy válassz valamit, hanem neked kell ezt megtenni! Mégpedig akkor ha látsz egy ''1-est'' a hősöd alatt (sárga csík telítődik és akkor választhatsz) Experience csatánál van!
Én sem tudom mit jelentenek a kis ikonok.
Megépíted pl. barikát akkor a politikai nézetnél a gyémánt ikon és ott mutatja zöld pipával, hogy mit termelsz!
Viszont tegnap (hála neked) felgyorsítottam gamét! Háát 8x nagyon pörög a gém!
És most jöjjenek a kontrák:
Nem is tudom, hogy ha valakinek van öt országa, hogyan tudja irányítani az egészet, hiányolom a vár ikont térképről ki kell keresni pff.
A sok geci ultimátummal stb.. zargatnak.(kell az angol tudás, jócskán)
Akkor meghal a fasza seregvivőm mondjuk ez jó dolog hisz ne éljen 200 évet de akkor is....
Még mindíg nem tudom, hogy kell kifosztani az elfoglalt területet, piacolni
Így gyorsban ennyi. (tegnap izgatottabb voltam a gaméval, de mára már nem is tudom)
Üdv.:Robe -
bélanéni
őstag
nekem pont az tetszik így elsőre a gammában, hogy nem nagyon hasonlít egy másik játékra sem, rengeteg új ötlet van benne, stb.. mondjuk minden játéknak erre kéne törekedni, de ezt most nem ragozom
egy-két kérdés: ha lép szintet a vezető (vagy kap skill pontot), akkor attól hogy lesz erősebb? és mikor lép szintet, ha háborúzik?
az adott országban lévő egyéb ''épületek'' (templomok stb..., amelyek fölött van egy-egy ikon) mire jók, illetve van-e lehetőség ott valamit csinálni?
hogy lehet nyersanyagokat kitermelni? csak ha felépítesz egy szükséges épületet? -
khecc
csendes tag
Ja igen!
Hódítani én csak ütősebb sereggel megyek és ha van ilyen védekezésben edződött(tehát olyan marshallal akinek már van 1-2 skillje)vezérrel.
Olyan országot nézek ki, ami nincs messze és sok az ellensége, kevés a szövetségese- eleinte, aztán ha megerősödsz tök mindegy.
Az sem baj, ha nincs elég erős marshallod 2-őt viszel ,de otthon mindig maradjanak annyian, hogy meg tudják védeni a ''hazát''.
Sajnos mennem kell a többit holnap.
Üdv! -
khecc
csendes tag
Sajnos már csak fél órám van, ami azután jön, majd holnap.
Én kezdésnél mindig a kajára koncentrálok (granary, fishmonger-ahol lehet)
A kingdom rankings-nél megnézem, mely országok állnak a legjobban (legtöbb arany income) velük kötök keresk. egyezményt, majd létrehozok 2-3 merchantot (fönt) klikk
kijelölöd az országot és trade for gold.
Majd kell 1-2 marshall is persze ez függ a tartományok számától, és megpróbálom őket úgy elszórni, hogy több tartományt viszonylag rövid időn belül el tudjanak érni, ha gáz van.
A sereg létrehozása nagymértékben függ, a tartomány lehetőségeitől. Eleinte építek fletchert(-> íjászokhoz kell), de igyekszem hamar áttérni az ütősebb seregre. Teutonic knights,templars,crossbowmen,feudal knights,lovas íjász stb ezek mind nagyon táposak.
Ki kell aknázni a tartomány adta természeti kincseket is (fönt lehet látni, ha rámész a kastélyra/''rönk'' ikon, mik az adottságok.
Ha már nem tudtok mire költeni, építsetek, tornyot ill. különböző védelmi egységeket, így
könnyebb megvédeni a várat. Ja és legyen a várban mindig néhány katona. Ráálltok a várra és baloldalt van 6 db. kis négyzet(hasonlóan a marshallhoz), ide tudjátok pakolni a várvédőket.
De most kezdek csak rájönni ezt így nagyon nehéz leírni, inkább tényleg konkrétabb kérdéseket tegyetek fel.Iszonyú sok minden van, sok lehetőséggel, azt sem tudom mit mondjak el hirtelen. -
robekri
addikt
Gondolom baloldalt kell sasolni az értesítéseket, ugye? Ott lesz ez is?
Na úgy látom kelleni fog egy magyar leírás!
Nem akarlak untatni és idegesíteni, hogy hogyan kell kiválasztani, sebaj este nyomom és a fórumot meg hazaviszem kinyomtatva! Épp ezért lécci regélj hogyan nyomod a gamét!
És kösz!
Üdv.:Robe
[Szerkesztve] -
khecc
csendes tag
Jaja a sátrasok.
marshall - ő vezeti a sereget, nélküle csak várvédőid lehetnek, de azokat nem tudod ''mozgatni'', csak a várat védik ostrom esetén.
spy - vele lehet kémkedni, létrehozod(utána ajánlatos tanítani 1000 books/tanítás)
aztán kiválasztod, melyik országban akarod bevetni, majd amikor ott üresedés lesz
a királyi udvarban, beválasztják vmilyen posztra.Nekem eddig mindig marshallnak
választották. Utána tudsz vele akciózni.(pl. lázítsa fel a sereget, dezertáljon stb.
cleric - ő a vallásért felelős, persze nem árt őt is oktatni. Át tudja konvertálni az ellenkező
vallási felekezethez tartozó v. pogány népeket -> csökken a risk of rebellion.
De legalább 4*-osan kell odaküldeni, különben jobb esetben nem sikerül,
rosszabb esetben kinyírják.
builder - őt még nem használtam, de talán gyorsabb lesz az építkezés v. olcsóbb? -
khecc
csendes tag
Hello!
Vannak ilyen finomságok a játékban!
Nekem volt olyanom, hogy az egész tisztikar -volt 4 marshall-om, néhány skill-el, úgy gondolta, hogy fellázad és persze vitték a seregüket is. Én meg ott álltam 1 szál f....-ban
sereg+marshallok nélkül. Előfordul az ilyesmi. De az is megeshet, hogy az újonnan kinevezett marshall-od egy kém, de ez csak később derül ki, és vagy elviszi a seregedet, vagy ''csak'' őt veszted el, miután már jó feltápoltad.
Az egymás közötti cserekereskedelemre merchant-ot kell létrehozni, majd kiválasztod azt
az országot, ahonnan a terméket be akarod hozni, és ha van vele csereegyezményed, akkor megmondod a kereskedőnek, hogy ezt és ezt hozza be, innen és innen.
De az a jobb, ha megnézed a political view-n (a kis gyémánt ikon segítségével), hol lehet az adott cikket előállítani, aztán szépen bevonulsz a tartományba és elfoglalod. -
robekri
addikt
''Néha a vár környékén lehet
látni egy tábort és ha odaviszed a marshallodat tudsz venni olyan egységet is ami neked nem lehet''
Ezek a sátrasok?
Más:
Landlord, merchant, marshall, spy, cleric, builder
Mi a különbség köztük, hogyan tudom őket pl.: a buildert, hogy építsen? Cssak simán beállok a várba?
[Szerkesztve] -
khecc
csendes tag
Nem tudom, hogy a demoval játszol vagy a teljes game-el?
A teljes játékban, amikor elkezdődne az ütközet feldob 1 ablakot, hogy fight - ez amiről te
beszélsz az i'll lead -ez kell neked, itt tudod te közelről vezényelni az egyes csapatokat ill. magát az ütközetet (az ostrom nagyon cool), vagy van a retreit - amikor nem vállalkozol az ütközetre.
A demoban nem ajánlja fel mindig ill. ostromnál soha. -
khecc
csendes tag
Kérdezz inkább valami konkrétabbat.
Milyen épületet kell felépíteni? - mihez?
Milyen sereget érdemes toborozni? Végül is valamilyen szinten tőled függ, mely egységeket preferálod. Pl.: gyalogosoknál a Teutonic Knight-ok nagyon erősek(de kicsit lassan haladnak), a crossbowman-ek is jó szolgálatot tehetnek. Személyes kedvenceim
a Feudal Knights-ok, ők elég táposak, igaz megvan az áruk is. Néha a vár környékén lehet
látni egy tábort és ha odaviszed a marshallodat tudsz venni olyan egységet is ami neked
(még) nem lehet. Ezek általában olcsóbbak is, mintha te magad állítod elő, csakhát véges a ''készlet''. -
khecc
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is baromira bejön a játék, kb. hete játszok a teljes verzióval.
Első nekifutásra az angolokkal voltam easy-n, volt vagy 16 óra, mire sikerült megnyernem.
Most a Teutonic orderrel nyomulok normal-on, de nem sokkal nehezebb.
Bár néha tényleg van benne 1kis holtidő, de olyankor érdemes nézni a political view-t,
ki lesz a következő .
[Szerkesztve] -
bélanéni
őstag
ja még egy kérdés, én erre még nem jöttem rá: ha megtámadok valakit hogy lehet közelről megnézni az eseményeket, esetleg beleavatkozni
, mert nekem mindig madártávlatból, a stratégiai térkép szemszögéből mutatja az auto csatát.
that's what I'm talkin about:
Bővebben: link
Bővebben: link
Bővebben: link stb...
vagy lehetséges, hogy csak várak megtámadásánál jön elő ez a nézet?
[Szerkesztve] -
robekri
addikt
Most olvasgatom
http://www.hardwired.hu/forum/forum.hw?t=11442
cikkeket!
Nagyon kéne ehhez magyarítás, de hát az sem most lesz!
[Szerkesztve] -
bélanéni
őstag
szívesen, én is csak véletlen jöttem rá, rátenyereltem a klaviatúrára, vagy ilyesmi
jó lenne más is hozzászólna a témához, bár úgy sejtem nem sokan toljákkár, mint írtam ezek a stratégiák jobbak szoktak lenni mint a 3d-s ''csodák''. pl a Heroes4-et mai napig előveszem hetente egy-két óra erejéig
-
robekri
addikt
-
bélanéni
őstag
én is várom már a köv. PCGURUT
szóval akkor nem csak egyedül vagyok így ezzel. amúgy én a tutoriallal kezdtem, iszonyatosan bejött, ott úgy tűnt hogy milyen sok a lehetőség, meg hogy mennyire változatos (mert nagyon hosszú). aztán elkezdtem magát a játékot, aztán 10 perc tétlenkedés után kezdtem elölről a tanítópályát
egy észrevétel: a + / - gombokkal lehet (8X / 0.5X) gyorsítani illetve lassítani az időt. erre már rájöttem, úgy hamarabb megvan minden.
biztos nem rossz a progi, csak még nem érett beaz a 3 év fejlesztési idő biztos nem volt véletlen, meg hogy az Electronic Arts felkarolta
-
robekri
addikt
Na hella!!
Nekem azért tettszik, mert picit hasonlít a LOTR-re! Érdekes ez az épület építgetés csak az a gáz vele, hogy lassan épülnek! És ahogy mondod kurva sok a holtidő!
Konkrét dolgok:
Lehet béna vagyok vagy nem vettem észre, de megépítettem piacot és nem tudok cserekereskedni stb...
Akkor volt olyan, hogy a seregem 1x csak fogta magát és fehér zászlóval átállt semlegesbe és fosztogatott, pedig már volt skillje stb....
Elsőként csak kis országot viszek, hogy beletanuljak..
De sokmindent nemértek......
Üdv.:Robe -
bélanéni
őstag
végre valaki elindította ezt a topikot! úgy vettem észre nem túl népszerű a game, és emiatt nem mertem én elindítani
így is lehet hogy ketten leszünk.
nekem elsőre nagyon bejött a demo, kétszer is végignyomtam a tutorialt, csak az a problémám vele, hogy végülis nem tudom mit kellene tenni. építgetem az épületeket, stb... de úgy érzem hogy sok a holtidő, nem nagyon történik semmi. csak én érzem úgy hogy nem sok lehetőség van? mert amúgy nagyon tetszik a cuki grafika, meg a területfoglalós - valós időben kombináció. már nagyon unom a csoda3D grafikás hiper-szuper RTS-elket, azok csak látványra mennek, stratégiára semmi esély
én is várom a véleményeket, mert khm... útban van a 2 CD-s teljes verzió, és addig szeretném tudni, hogy mi is itt a lényeg -
robekri
addikt
Várom a tapasztalatokat, ötleteket!
Majd nekem is lesz egy pár észrevételem! (csak lássam, hogy valaki komolyabban nyomja)
Site:http://www.knights-of-honor.net/
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- 250db DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M Ryzen 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest