Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
linuxuser666
tag
Hasznos infó:
Kaposváron a dreambike-ban ha nyerget veszel elviheted próbakörre.
Láttam hogy pár napja volt ez téma itt hogy vannak-e ilyen boltok.
Nekem ott mondták hogy el lehet vinni egy hosszabb körre, és ha nem lett baja, de nem jött be akkor visszaveszik, és választhatsz másikat. -
linuxuser666
tag
Ma tekertem 15 km-et, nagy részét erdőben, és zúzottköves úton.
Jó sok emelkedő volt benne.
Első kutyás élményem is megvolt, egy jó nagy német juhásszal.
Elkezdett futni mellettem, és ugatott, de szerencsére nem követett sokáig, kb 30 másodperc után lemaradt.
Pont ez után sikerült eltévednem, mindegyik úton elindultam amit találtam, de úgy tűnt egyik se arra megy amerre én szeretnék. Vissza kellett fordulnom a kutya felé, de nem volt gond
Kaposvár környékéről vannak itt egyébként? -
linuxuser666
tag
válasz 6030D #112651 üzenetére
Közben már én is rájöttem hogy nem pörögnek a lábaim.
Kényelmesebb nekem 44/11-ben a 30, mint ha többet kellene tekernem.
Próbálok átszokni arra hogy többet váltsak, és pörgessem rendesen, de nagyon nehéz
Ha csak egyet váltok fel a hátsó váltón, már akkor is nagyon nehéz tartanom a 30-at. -
linuxuser666
tag
válasz eladogeppc #111545 üzenetére
Én is azért vettem meg az enyémet.
Nyilván nem annyira jó mint itt a legtöbb emberé.
De 25-be került, nekem könnyűnek tűnik a váz, (lehet hogy itt a többihez képest nehéz) shimano cuccok vannak rajta, jól vált, jól fognak a v fékek, és jó kis fém pedál van rajta + első teleszkóp. Ennyit nekem akkor is megér ha csak pár hónapig használom, és lecserélem egy másikra. -
linuxuser666
tag
válasz trialboj #111494 üzenetére
Az elejét nehéz emelni, amiatt próbáltam másik stucnit, ezzel holnap próbálom ki.
Eléggé kezdő vagyok, nekem az XC se mond sokat
Meg nem is tudom konkrétan hogy milyen bringa lenne alkalmas arra amire nekem kell.
Kb 70% jó úton, 30% erdei egész jó földes úton, dombos, sok kanyarral. És ehhez jönne az a minimális ugrálás ami még ugye nem megy, csak tervben van. A teló egyébként egy rock shox indy. Az a baj hogy semmi infót nem lehet találni a teleszkópról se, a váz súlyáról se. Így nem is igazán tudom viszonyítani a jobb bringákhoz képest hogy ez hol áll. -
linuxuser666
tag
válasz cozmo #111490 üzenetére
Ez az egy képem van most róla. Holnap tudok még csinálni.
Olcsó volt ám, szóval tudom hogy nem a legjobb (25k)Aki hozzáértő az pl olyasmiben adhatna tanácsot hogy ehhez a vázhoz érdemes-e vennem dolgokat.
Mert ha már a váz se az igazi akkor inkább használom egy darabig, és veszek mást.[ Szerkesztve ]
-
linuxuser666
tag
válasz trialboj #111482 üzenetére
Holnap átnézem mi lehet vele, lehet hogy csak beleér.
Pár napja állítottam váltót, és idáig jó volt.
Keresztbe váltásra direkt figyelek már egy ideje, első 1-2 napban váltottam csak keresztbe.Hát, minimális szinten szeretnék megtanulni ugrálni vele.
Eddig ott tartok hogy külön az elejét, és hátulját el tudom emelni, és így fel tudok menni egy padkán.
Ennél sokkal többet nem is szeretnék, esetleg picit nagyobb akadályra is felmenni, meg egy szimpla bunny hop megtanulása lenne még a cél.
Szóval trialos bringa azért nem kellene, mert inkább a tekerésen van a hangsúly, ez csak másodlagos.Már kértem véleményt a bringámról pár napja, de gondolom nem valami közismert, mert nem reagált rá senki.
Egy corratec free riding xt. Nem is tudom hogy konkrétan milyen felhasználásra ajánlott ez.
Amikor vettem akkor úgy indult hogy barátnőmmel néha megyünk egy kört és ennyi, de közben nagyon megtetszett, és rájöttem hogy nekem több kell. 26" a kerékméret, és azért cseréltem gumit, mert sokat megyek aszfalton, és lassú voltam terep gumival. Egy alap 2500 ft-os utcai gumit raktam fel rá, nem tudom pontosan milyen márka, 26x1,75-ös. (ha fontos megnézem) Az előző continental explorer volt, azzal voltam lassú. -
linuxuser666
tag
Vettem utcai gumit, picivel tényleg jobb lett a sebesség.
A 30-at könnyebb tartani vele, nem olyan megerőltető mint a terepgumival.
Ma mentem 36 km-et vele, volt pár domb is, pici földes út + város.
Valami pici kattogás úgy 20 km után előjött, úgy hallom hogy az első lánctányértól jön.
Néha elmúlik, néha újra lehet hallani, kb fordulatonként 1, vagy 2.
Azon mivel lehet segíteni hogy könnyebb legyen egy kerékre felkapni ha a váz nem nehéz?
Vettem egy másik stucnit ami picit rövidebb, hogy csökkenjen az ülés, és kormány közti távolság, ezt holnap tesztelem.
Lehet hogy be fogok szerezni valami jobbat, van egy ETZ itthon amit nem használok és csak áll, megpróbálom eladni, és veszek valami 29-es mtb-t. -
linuxuser666
tag
Corratec free riding mtb-n 42/11 az áttételem jelenleg. Ha raknék rá előre 44, vagy 48-as fogaskereket az sokat dobna a sebességen? Vagy egy olyan gumi lenne jobb aminek utcán kisebb az ellenállása? Honnan tudom hogy a nagyobb lánckerék kompatibilis a váltóval? Kezdő vagyok, és szeretnék gyorsabban haladni. Jelenleg continental explorer gumik vannak fent.
-
linuxuser666
tag
Vettem egy pumpát a Lidl-ben, amiről volt itt szó a fórumon. 3 bar fölött lejön a motorszelepről. Vagy én fogtam ki selejtet, vagy csak szimplán vacak. Nem is lehet úgy a szelepre rakni hogy valamennyi levegő ne jöjjön ki fújás közben.
-
linuxuser666
tag
Szerintetek egy corratec free riding xt alkalmas egy pici ugrálásra, trükköket tanulni? Ez kb középkategória nem? Most vettem használtan, és sok dolgot nem találok róla, szóval írjatok csak nyugodtan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest