Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbalint01
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok, úgy látom ez egy aktív kávés fórum.
A mostani Krups gépünknek szerintem valami baja van az OPV szelepével, akkor is engedi a vizet a csepptálcába, amikor nincs is kávé a szűrőben, tehát üresen megy a gép. Ez gondolom nem normális. Kávéfőzésnél meg szinte több megy félre, mint a kávéba. Lehet ezeket cserélni/javítani/tisztítani, vagy felejtős?
A gép 4 éves, ilyen:
https://www.bestmarkt.hu/krups-xp341010-calvi-karos-kavefozo-p684618Ha felejtős:
Tudtok ajánlani olyan gépet, ami egy adag lefőzését tudja, de azt nagyon jól, megbízhatóan, masszív alkatrészekből, szervizelhetően, javíthatóan, nagyon sokáig? Akár zsebbenyúlósabban is?Köszönöm!
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval a sárban hemperegni. Egy-két óra után rájössz, hogy ő ezt élvezi...
-
bbalint01
csendes tag
válasz stereofan #111218 üzenetére
Szia! Többször is átfőztük citromsavval, de nem lett jobb. Tegnapelőtt végső ötletként átküldtem rajta 2 liter 20%-os ecetet, attól sem.
Nincs őrlőm sajnos még. Minden cucc gyári amit használok. Ez már a második Krups ami 4 év után tönkremegy.
Ha ezt a szelepet nem tudom megjavítani, akkor gépet kell vennem először is. Útba tudsz igazítani hogy hogy kell ezt javítani?Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval a sárban hemperegni. Egy-két óra után rájössz, hogy ő ezt élvezi...
-
bbalint01
csendes tag
válasz stereofan #111226 üzenetére
Hátulról már láttam ezt a szelepet, de marha nehéz hozzáférni. Ha nem szétszedhető, akkor be tudok tenni valami kompatibiliset? Hol lehet ilyet beszerezni?
Köszönöm!Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval a sárban hemperegni. Egy-két óra után rájössz, hogy ő ezt élvezi...
-
bbalint01
csendes tag
válasz stereofan #111229 üzenetére
Hello! Szétszedtem, egy műanyag szelep van benne, szerintem a benne levő gumi elfáradt. Csatolok képeket. Írtam Expolygonnak. Ránézésre szerintetek esélyes hogy lesz csere, vagy kezdjek el másik gép után nézni?
[ Szerkesztve ]
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval a sárban hemperegni. Egy-két óra után rájössz, hogy ő ezt élvezi...
-
bbalint01
csendes tag
válasz stereofan #111340 üzenetére
Szia! Igen, erre gondoltam én is, hogy feljebb lépnék. Bár mindenhol az őrlőt írják mint legfontosabb, nekem most mégis gép kéne, mert anélkül egyáltalán nincs kávé
A szempontjaim:
- Képes kiváló kávéra, ha majd később lesz őrlőm is
- Tartós, jó minőségű alkatrészek
- SzervizelhetőMerre keresgéljek? Annyi infó van mindenhol, hogy el vagyok veszve... :S
-
bbalint01
csendes tag
Végül a Krups márkaszervíz küldött árat, 11.900,- a pumpa és szelep egyben, és 5500,- a beszerelés. Nem sok kedvem van a gép árának a felét elkölteni erre, úgy, hogy lehet hogy egy hónap múlva meg valami más is elromlik benne...
Szóval néznék rendesebb gépet. Nekem is az a bajom, hogy évjárattól függ sokszor a megítélésük. Van itt a fórumhoz közeli valamilyen apróhirdetési felület, ahol találhatok megfelelő gépet?
-
bbalint01
csendes tag
Még egy gondolatkört azért szeretnék futni ezen a kérdésen:
Mi történhet, ha csak simán átkötöm a szelep helyét, és a pumpát direktben rákötöm a bojlerre? Mekkora nyomást tudhat egy ilyen pumpa?Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval a sárban hemperegni. Egy-két óra után rájössz, hogy ő ezt élvezi...
-
bbalint01
csendes tag
válasz zolnagy #111784 üzenetére
Na megnéztem, ez egy ARS CP 3B, 65W. Szerintem ez is 15 bar-os. Szerintem nagyon gáz, hogy csak egyben lehet cserélni a pumpát meg az OPV-t (szerviz ezt mondta), pedig ahogy néztem, M10/1-es belső menet van rajta, és csak létezik már ilyen OPV...
-
bbalint01
csendes tag
Sziasztok!
Na végül az lett a Krups-os szenvedés vége, hogy valami a pumpával is elszaródott és már a vizet sem nyomta...
Így aztán tegnap óta van egy használt PID-es Gaggia Classic-om és egy Graef CM70 őrlőm.
Meg van maradék őrölt bolti kávém. Azt vajon át lehet tolni az őrlőn, mintegy "újraőrölni" finomabbra, vagy károsítaná?Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval a sárban hemperegni. Egy-két óra után rájössz, hogy ő ezt élvezi...
-
bbalint01
csendes tag
Sziasztok!
A frissen vásárolt használt GC-mnek a szűrőtartó karja elég redvás volt. Egy éjszakát át áztattam forró vízben feloldott zsírtalanító porban, de még mindig olyan valamennyire, és jobban már nem jön le. Mit tudnék ezzel kezdeni? Dörzsszivacs sem segít.
Köszönöm!
-
bbalint01
csendes tag
Még egy kérdés felmerült, ezúttal a PID-del kapcsolatban.
Kb fél-egy órával ezelőtt kapcsoltam be a gépet. 93 fokra van a PID beállítva, és a kifolyó vizet max 68 fokosnak mérem, majd ez lecsökken 60 köré, és nem is melegszik vissza. Az ujjamat simán bele tudom mártani fél mp-re.
Ezután beállítottam 120 fokot a PID-en, így az elején kijött 74 fokos víz is, de utána ugyanúgy visszaáll kb 65 fokosra. Ebbe a vízbe is picit bele tudom mártani az ujjam, a fém bögre egyáltalán nem éget.
Mindezt a zuhany alatt mértem, a szűrőkosár nem volt a helyén.
Ez normális? Ennyit tud a Gaggia kazánja?Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval a sárban hemperegni. Egy-két óra után rájössz, hogy ő ezt élvezi...
-
bbalint01
csendes tag
válasz stereofan #113176 üzenetére
Köszi, kiszedtem azt is, meg leszereltem a kifolyó csőrt is, abban is van ilyen redva. Azokról is csak ennyi jött le.
Kipróbáltam, hogy beállítom a PID-et 60 fokra, akkor pedig engedte az egészet visszahűlni, majd beállt a szerinte 60 fokra, ami valójában 45 fok. Szóval tényleg a PID a hiba, nem a kazán.
Ez egy ilyen SESTOS PID:
Rákeresek neten.
-
bbalint01
csendes tag
válasz sz.zs. #113189 üzenetére
Szia! A monogram alapján te lehetsz, aki anno beszerelte, lehet hogy az imént neked írtam magánban.
Nem egy kávényi mennyiséget mértem, és nem pár fok az eltérés, hanem 1 liter víz jött át a gépen, és a kimenő hőmérséklet be van állva, nem emelkedik lassan. 20-30 fok eltérés ennyi mennyiség után szerintem teljesen elfogadhatatlan, biztosan mérési vagy szabályozási hiba.
Ráadásul ha 120 fokról levettem a beállított hőmérsékletet 60 fokra, akkor a szabályozó engedte visszahűlni a vizet és a rendszert, és a végén így lett 45 fokos.Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval a sárban hemperegni. Egy-két óra után rájössz, hogy ő ezt élvezi...
-
bbalint01
csendes tag
Sziasztok! Sikerült nyomásmérőt szerelni a GC-mbe, ugrál is a mutatója főzés közben, mint a rosseb.
Számtalanszor említitek a tágulási tartályt, olyat hol lehet beszerezni?Köszönöm
-
bbalint01
csendes tag
Sziasztok!
Régi Gaggia Classic gépemben kazánt kell cserélni. Be is szereztem a kazán alsót és felsőt, de azt látom, hogy ami a gépben van alsó, abban van egy plusz (réz?) cső, amit kaptam gyárit, azon nincs. Ezt át kéne szerelnem? Most látom csak, hogy ez külön alkatrész :S Ennek a csőnek mi a célja?
-
bbalint01
csendes tag
válasz hogyaza #134583 üzenetére
Írtam pü-t.
Más. Amikor takarítottam az alkatrészeket, akkor a háromjáratú szelep tömítését ki akartam cserélni, láttam egy hasonlót a tömítő készletben. De úgy tűnik, hogy az nem jó, a régit meg szétvágtam. Lehet ilyet külön szerezni?
-
bbalint01
csendes tag
Ezen kívül a gőzcsapnál is szivárgott a víz, ha teljesen kinyitottam, annál a tengelynél, amit forgatni lehet. De azt nem tudom megbontani. Forró citromsavas vízben tisztítottam ezeket az alkatrészeket.
-
bbalint01
csendes tag
válasz itaprak #133938 üzenetére
Szia!
Át tudod küldeni, hogy hol olvastad ezt a gőzcsap végének levágását? Nekem kicsit máshogy néz ki a Gaggia Classic-om gőzcsapja, csak sejtem hogy mit kell levágni, de azt nem értem még, hogy utána hogy lesz jó?
-
bbalint01
csendes tag
Remélem nem trollkodom szét a topicot, de ha már most van nagyon szétszerelve a gép, meg szeretném még azt is kérdezni, hogy mitől lehet, hogy a manométer (ami már kb 2 éve benne van) mindig rezgett, ugrált működés közben? Most pedig - szétszedett állapotban is - majdnem 5 bar nyomást mutat, ami nyilván hibás, így teljesen használhatatlan. Nem jól kötöttem be? Ez az Expolygon-os beépítő szett volt. Raktam bele utólag még tágulási tartályt, de nem tűnik úgy hogy bármi változott volna.
-
bbalint01
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest