Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Még automatás korszakomban próbáltam én is a Silket, nekem sem tetszett, egyszerűen az Omnia Classic sokkal lágyabb, előbbinek így a nevét sem igazán tudom értelmezni.
A Segafredo Intermezzonak antinagykövete vagyok, egyszerűen igénytelenebb pörkölést azóta sem láttam, az íze meg hát...inkább teáznék.
Hogy válaszoljak is: összefoglalóban találsz ajánlott pörkölőket, amikkel kezdenék az a Pall&Yotz, Kapucziner , Bean On (Danetti) és Pacificaffé olcsóbb, robusztás blendjei. Azért érdemes kipróbálni 1-2 tisztán arabika keveréket is, hogy a saját gépeden ad-e neked bármi pluszt. A csúcs kávékra véleményem szerint nem érdemes költeni, ezek a gépek sajnos nem adják ki a "szépségüket".
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Nincs semmi baj azzal, hogy automatát vettél. Nagy lépés az is, 3-4 évig nekem is az szolgált otthon. Akkor szokott a baj lenni, ha valaki azzal az igénnyel jön, hogy igazi espressot szeretne otthon, és nem érti, hogy arra miért nem (igazán) jó az automata.
Ami nekem még vállalható volt - de az ajánlottakat azért meg sem közelítette - az Omniának ezek a kis 250g-os spec csomagjai, abból is a kolumbiai. Hova valósi vagy, hol kellene instant jó kávét találni?
-
titusz248
csendes tag
-
Bazsee71
őstag
Pórbáltam a koffeinmentest, kellemes kávés íz, de semmi extra. Automatán megmondom őszintén, hogy őröltből csináltam magamnak a koffeinmentest, nem akartam azt tartani a babtartályban.
Ezek a gépek az olajos kávészemeket nem szeretik, megtapad az őrlőműben és a központi egységben is. Erre gondolhatnak karamellizált szemek alatt, amivel annyi a gond, hogy pörkölés során a folyamat része, hogy a szemek cukortartalma karamellizálódik.
-
paljoc
tag
Kicsit tisztába tenném ezt a decaf dolgot. Semmiféle kiváltságról nincs szó, koffeinmentest kényszerből tartok, a vendéglátós ügyfeleim igénylik, viszonylag kis mennyiségben fogy, s mivel nem tudok stabilan ugyanazt tartani, mert hol tudok zöldet, hol nem, amit tudok az sem mindig ugyanaz, ezért nincs is fent a honlapon. Az ami itt a PH-n a kávéimról megjelenik bármilyen formában /jó, rossz, van, nincs, csókos, nem csókos, stb./ arra nincs semmilyen ráhatásom, de ez így is van rendjén.
Amit itt nemrég "bátran ajánlottak", a decaf santos, az pl. nincs is most épp. :-)Az ok végtelenül egyszerű, nem fogy annyi hogy egy zsákkal vegyek és kerülgessem hónapokig a kis raktárban, ezért inkább ugyan jóval drágábban, de megveszem apránként hazai zöldkávé kereskedőtől, hogy az étteremeknek tudjak mit adni. Ez meg tök esetleges hogy mi van, ezért nincs a honlapon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest