Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
"Korrekt géppel, korrekt podból nagyon jó kávé készíthető" - volt korrekt gép és korrekt pod is, nem jött be. Leginkább azért írtam mert itt röpködtek a nagyvasak (R58, más E61 stb.) és azokhoz nem mérhető. Persze kapszulásnál jobb (annál szinte bármi jobb).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
MPowerPH
félisten
Szerintem megtalaltam a megoldast. Vagyis a problemat...
A burkolat leszedese gondolom ugy megy, hogy eloszor a teteje, aztan a ket oldala, majd az elso burkolat? Bar jo lenne hozza rajz.Don't Tread On Me
-
Z0mbi
senior tag
Sziasztok,
Egy pottyet rendhagyo kerdesem/keresem lenne: van itt valakinek Silvia (akarmelyik verzio) amit Lali tuningolt? A szukito es a tagulasi tartaly lenne a kerdes. Arrol keresek kepet...
Az enyemmel valami nincs igazan rendben (A tagulasit talan a kvkorzon talaltam de a szukitorol nem. )
Koszi
Z -
soldier2
őstag
Csak elképzelem amikor áll a sor a kávégép előtt, én meg darálás után elmegyek egy fogpiszkálóért az asztalhoz, hogy a wdt ki ne maradjon . Már a Hario/brikka/gázfőzővel is csodabogár voltam a közös kirándulásokon.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kzoltann
aktív tag
-
MPowerPH
félisten
Mar vidi sem kell, megcsinaltam. Tenyleg csak a konzol... Ma megint lemertem, 15 perc kellett a gepnek az uzemmeleg allapothoz. Majd lovok egy vidit, milyen lefolyasu a mostani setup, hatha tudtok tanacsot adni, jo e vagy nem.
mester6: Uh, isten vagy, koszi. Ezt kerestem, de csak darabokat talaltam belole.
Mod: elso probalkozasra eltoltam a tejhabositast, tul magas lett a homerseklet.... De az elso linken levo vidi a legjobb, kb. eetem a lenyeget. A szog az megvan, csak azt nem ertettem, mikor kell ki es beljebb tolni a veget.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
soldier2
őstag
-
zolnagy
őstag
válasz Sic.Transit #97219 üzenetére
Mi számít korrekt víznek?
-
cipofuzo87
tag
Hello!
Milyen új karos gépet + örlőt ajánlatok összesen 250eFt-ért? Elsősorban cappucino-t szeretnék készíteni vele majd. -
Kávé Kálmán
tag
válasz Flashback #97179 üzenetére
Bár tényleg érdekelne egy ilyen esemény, terünk is lenne lebonyolítani, de a nem szeretném a véleményeket még a jelenlétemmel sem befolyásolni. Néhány tesztelendő terméknél ugyanis súlyosan érintett vagyok :-).
By the way... erre a happeningre már azt gondolom, kezd kimaxolódni az időbe besűríthető téma, de nagyon szívesen elengedem az Apex tekerőjét is egy hétre, ha valaki Commandante, EK43, Apex összekóstolást szeretne csinálni kiscsoportosan. Fontos, hogy legalább 3-4 rutinos filteres legyen, akik egyike sem érdekelt egyik termék jó szereplésében sem. -
cipofuzo87
tag
válasz cipofuzo87 #97221 üzenetére
Plusz infó még, hogy kb napi 1-2 kávét akarok lefőzni két személy részére.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz cipofuzo87 #97223 üzenetére
A fenti pénzből - ha jól csalódom - nem nagyon kapsz új, kétbojleres gépet, pláne nem plusz őrlővel; márpedig két bojler a "főként kapucsínó" vonal miatt elég fontos elem volna...
őőő kivéve persze, ha külső eszközzel (tejhabosító) oldod meg a dolgot. A french press jellegű habosítókból lehet nagyon jót is kapni, akár latte artra korlátozottan alkalmasakat. De majd a hozzáértőbb többség
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
MPowerPH
félisten
válasz soldier2 #97216 üzenetére
Igazabol a gep 12 perc utan beallt a beallitott hofokra a visszajelzo szerint. Utana csak varok meg par percet, majd eleg hozzaernem a fejhez. 1s -es tapintasu, nem lehet megfogni, annyira forro. Igy kb. ennyire van korlatozva a feedback.
Egyebkent ma is kb. 20 percig eltoltam, mert meg daraltam, tokoltem a tejjel...
Koxx: Akkor en nagyon tultoltam. Most 4 lyuku veg van fent, de van belole 3 -as is. Inkabb hasznaljam azt? Nagyon gyorsan eleri az altalad emlitett homersekletet.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz MPowerPH #97225 üzenetére
Miutan vegeztem a tejgozolessrl, kikapcsolom a steam bojlert ugye. Na most, a nyomast is engedjem ki belole ilyenkor?
Van meg 2db gomb a gepen, 1 csesze, 2 csesze. A ketto cseszet hasznalom, es ha jo a mennyiseg, leallitom. Az 1 csesze viszont csak 1s -ig pumpal vizet. Azzal oblitem a fejet jelenleg. Ez csak programozas kerdese, melyik uzemben mennyi ideig megy a pumpa?
Btw, meg a hofokot sem tudom, hogy kell allitani... Az elozo tulaj 93 -ra rakta, mert azt irta, ugy volt a jo.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-
mester6
tag
válasz MPowerPH #97226 üzenetére
A nyomást nem kell kiengedni a steam bojlerből, mert a bojleren van egy szelep ami a lehűlés megfelelő pillanatában levegőt enged a bojlerbe.Vákum breaker szelepnek hívják.
(Amikor melegszik a bojler és elérte a megfelelő hőfokot ez a szelep kis szuszogás után bezár.)A programozást innen tudod megtanulni:[link]
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz mester6 #97228 üzenetére
Szuper, koszonom a sok hasznos infot! Ranezek a beallitasokra meg ma. Most pucoltam ki a gepet, helyere kerult. Mar csak kis espresso csesze kell, mert annak hijjan vagyok.
A melegitesi fazisra visszaterve. Akkor mi alapjan allapithato meg, hogy a gep tenylegesen uzemkesz? Ma nagyon megegetett a fej, amikor probaea hozzanyultam.Koxx: Hutohideg, a borhomero szerint 4 fokos. Lehet, hogy erre a mennyisegre kicserelem a tippet a 3 -asra. Bar kell lennie 1 lyukunak is, mintha irta volna.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
bl4ze
veterán
válasz neducsinm #97230 üzenetére
Mennyibe kerül egy átlag nespresso kapszula ?
129 Ft alatt nem láttam, az a legolcsóbb kapszula a nespresso.hu oldalán ha nem utángyártottat akarsz.
Közben ESE POD pedig igen jó már 90 Ft körül simán kapható.
Szóval egy 30% diffi mindenképpen van, ahogy nézem..:. bl4ze .:.
-
mester6
tag
válasz MPowerPH #97229 üzenetére
Ha a gép eléri a beállított hőmérsékletet a megfelelő lámpa kigyullad/ világít.
Nemsokára azonban újra villog, mert kezd hűlni és fűtéssel pótolja az elvesztett hőt.
Ha vársz 5-10 percet (az első felfűtés után) akkor már nagyon ritkán kapcsol be a fűtés így kezd hőstabil lenni.
A csapolás alatt ha sok lámpa "kialszik " akkor még lehetett volna "stabilabb" is a hőfok.
Ezt persze nem lehet szentírásnak tekinteni, mert a hőmérséklet érzékelő közel van a
beömlő vízhez így normális egy kis hőfok visszaesés.
A kávé milyensége majd előbb utóbb megmutatja hogy hőhiányos , jó , vagy elégett a kávé.
Nem kell sietni, majd jön a tapasztalat. A legfontosabb, hogy neked tetszen az eredmény.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Igen, 15 perc utan egyszer elkezdett villogni a 95 fokos led, aztan ujra beallt. Csapolas kozben nem csinalt semmi ilyet. Akkor ezek szerint tenyleg 20 perc lesz az a minimum, ami alatt nem kell nekiallni kavet kesziteni.
Maga a kave minosege inkabb fugg az alapanyagtol, es a daralotol is... Tan sokkal jobban, mint magatol a geptel, gondolom en ezen a szinten. Nalam ez meg hibadzik, mert a kave nem frissen porkolt, hanem bolti.
Most 9 -esre raktam a Chesnut -ot, espressora 6-12 kozott irja. De irtak, hogy finomra orol, ezert egybol nem a minimumon megyek neki. Majd a lefolyasrol rakok fel videot azert, erdekel a velemenyetek. Gondolom abbol az orles minosege megallapithato.Itt van a jelenlegi vegzetes helyen, kipucolva. Szerelmes lettem.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
neducsinm
csendes tag
Na ez az... van màr nespresso kompatibilis , szerintem jó kapszula 80 ft körül is ès làttam èvekkel ezelött amikor mèg pròbàlkoztan pod-al ese podokat 120-150 ft ert is.... mondjuk a vilagban airbnb helyeken is siman szokas hogy kitesznek egy nespresso gepet 10 kapszulaval.... Szoval en nem hinnem hogy ez gond lenne valakinek aki fizetos szallason tartozkodik.
amugy a nespresso professional egy inkabb podos cucc, nem tudom itthon forgalmazzak e, de a svajci irodankban az van es sztem eleg korrekt. -
soldier2
őstag
válasz neducsinm #97234 üzenetére
Nem vagyok egy pod fan, de a Nespresso felhozatalból még pod közelit sem ittam soha, és vannak kétségeim, hogy a 80Ft utángyártott jobb ezeknél. (na jó, vittem öcsémnek Colonna kapszulát, az egész ok volt, de az más árkategória).
A Professional vonal egész más, sokak szerint jobb mint az otthoni kapszula.
-
neducsinm
csendes tag
válasz soldier2 #97235 üzenetére
Màs tapasztalatok.... nekem a podok nem jöttek be sem otthoni karos gèpben, sem amikor egyszer egyszer podos gèpben kóstoltam.
viszont a nespressonàl erösen gèpfüggö a dolog. Ugyan az a kapszula az egyikben ihatatlan hig lötty, a màsikban korrekt ristretto, ès passz, hogy mi a különbsèg.... -
MrSealRD
veterán
válasz neducsinm #97236 üzenetére
A beletöltött víz. A gép állapota(karbantartás). Milyen mennyiségre és víz típusra van konfigurálva.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MPowerPH
félisten
válasz Blasius0704 #97237 üzenetére
Nagyon messze vagyok.... Liverpool-Manchester kozott, pedig de jo lett volna.
mod: Gepet mennyire szabad bekapcsolva hagyni, steam bojler offal? Mondjuk ha kaveztam, de tudom, hogy 2 ora mulva megint iszok majd egyet.
Don't Tread On Me
-
Flashback
addikt
válasz neducsinm #97236 üzenetére
Leginkább a vízmennyiség beállításától.
Ugyanis mindegyik gépen be lehet állítani az átfőzőtt víz mennyiségét. Csak ez ugye mind kapszulánál más és más.
- Alárakod a grammos mérleget.
- Addig nyomod a gombot miíg kb 16.5gr lesz a pohárban 1:3. A 1:2-nél 11gr. (5.5gr-os kapszula esetében).
Ennyi, persze ezt kapszulánként meg kellene csinálni amikor váltasz egyikről a másikra.
Alternatívaként megnyomod a nagykv gombot és mindíg méregetsz.[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
válasz kzoltann #97241 üzenetére
Pl amikor a szüleimnél vagyunk akkor vagy kotyesz frissen őrölt kávéval vagy Nespresso. De ahhoz "szertartásom" van:
- Egy kis vizet kiengedek, kiöntöm
- Megrázom a kapszulát használat előtt
- Lemérve átengedem a vizetprofi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
neducsinm
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest