Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TDX
tag
Ma érkezett meg ah Aromaboy, és kicsit meglepődtem hogy oldalt van a dripperen a lyuk, nem az alján. Valaki meg tudna erősíteni hogy ez normális?
Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
MPowerPH
félisten
A Beloya -t kostolta valaki? Megerhet egy probat?
Lesz Bombe is, az meg porkolesre var. Nincs azzal sem tapasztalatom, tavaly a vegen nem rendeltem meg. Valaki?Don't Tread On Me
-
lazoltan
csendes tag
válasz MPowerPH #134552 üzenetére
Erről jut eszembe, Kalmártól ittam életem eddigi legjobb etiópját, a Sidamo atot, most csak a gourmetkave saját pörkölését találtam és itthon a manucafetól, de egyikről sincs a topikban semmi, esetleg ismeri valaki valamelyiket?
"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
asus1
aktív tag
-
Cathfaern
nagyúr
Teljesen normális. Indokot én se tudom, bár van aki meg van esküdve arra, hogy igazából miután a víz elérte a bed szintjét minden drippert le kéne venni a kiöntőről / bögréről, mert ami utána kifolyik az elrontja az italt. Szóval lehet akár pozitív is ha benne marad valamennyi (kb. 5 ml amúgy, de lehet sokat mondtam ).
-
fecke78
senior tag
Azt hiszem ez kedvetekre való
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #134542 üzenetére
tippre/érzésre ezt nehéz lenne toxinokra fogni. nem hiszem, hogy azért, mert még egy percet recseg a kofi, lebomlik valamilyen toxin, ami az előtte lévő hosszú percekben nem. én is inkább a savak körül keresgélnék, világos pöri = savasabb kávé. én csak étkezés után bírom meginni például, éhgyomorra teljesen kizárt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
válasz Parci #134562 üzenetére
Én simán iszom éhgyomorra, 18-24 órás böjt után is akár. Sosem jelentekezett a probléma, csak étkezés után ivott kávé esetén van ilyen. Legalábbis idáig. Még olyasmire tudok gondolni, hogy az elfogyasztott étel, a bélbaktériumok és a kávéban lévő toxinok valamilyen adott kombinációja okozhatja ezt.
[ Szerkesztve ]
-
asus1
aktív tag
válasz Alabástrom #134563 üzenetére
Én úgy tudtam az jó rá és a citromsav marja. Jobban utána nézek akkor.
-
-
Jolida
tag
válasz Alabástrom #134566 üzenetére
A szulfámsav/szulfaminsav a legtöbb vízkőoldóban, szanitertisztítóban megtalálható.
[ Szerkesztve ]
-
asus1
aktív tag
Na szóval, akkor alu és réz bojlerre ki, mit használjon?
Maradjon a Gaggia “gyári” tisztítója? (Gaggia főzőm van) -
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #134564 üzenetére
érdekes. akkor bonyolultabb kérdés ez ennél, amihez viszont én úgy is kevés vagyok. passz. érdemes mindenesetre adatot gyűjtened, esetleg lejegyezni, hogy mikor, milyen előzményekkel és milyen kávék váltják ki, hátha kijön valami összefüggés.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
lazoltan
csendes tag
alternatív moka pot Indiából
"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
Cathfaern
nagyúr
válasz lazoltan #134570 üzenetére
Ennek mi értelme? Ha nem nyúlsz a biztonsági szelephez, akkor az ígyis-úgyis nyit 2 bar környékén, szóval érdemben nem leszel közelebb az espressohoz, mint átalakítás nélkül (vagy mint egy Brikkával, ami ha jól rémlik kb. annyinál nyit). Ha meg hozzányúlsz a biztonsági szelephez... sok szerencsét
-
attila199207
tag
Sziasztok! Házban lesz gyantás vízlágyító, de lesz "keményvizes" csap is a konyhában. Kávégépet melyik csapról kell tölteni? Okoz ízkülönbséges a gyantás vízlágyító?
-
kfjoco
csendes tag
Üdv. Lenne egy eladó mazzer super jollym hobbi megszűnése miatt 70000ft árulom itt a hardveraprón de monjon rá valaki árat hát ha megeggyezünk,kicsit útban van már
-
bbalint01
csendes tag
Sziasztok!
Régi Gaggia Classic gépemben kazánt kell cserélni. Be is szereztem a kazán alsót és felsőt, de azt látom, hogy ami a gépben van alsó, abban van egy plusz (réz?) cső, amit kaptam gyárit, azon nincs. Ezt át kéne szerelnem? Most látom csak, hogy ez külön alkatrész :S Ennek a csőnek mi a célja?
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval a sárban hemperegni. Egy-két óra után rájössz, hogy ő ezt élvezi...
-
hogyaza
tag
válasz bbalint01 #134579 üzenetére
Pipacsőnek hívják.Ráfogsz egy fogóval és kitekered.Nem menetes.Ha nem akarod hogy a fogó nyomot hagyjon rajta,tekerd körbe valamivel ami megvédi.
Funkciója,hogy a kazán tetejéből vételezze a vizet a pogira.Mivel a hideg víz a forró fejen keresztül áramlik be,mire eljut a pipacső tetejéig, valamennyire kiegyenlítődik a hőmérséklete. -
bbalint01
csendes tag
válasz hogyaza #134583 üzenetére
Írtam pü-t.
Más. Amikor takarítottam az alkatrészeket, akkor a háromjáratú szelep tömítését ki akartam cserélni, láttam egy hasonlót a tömítő készletben. De úgy tűnik, hogy az nem jó, a régit meg szétvágtam. Lehet ilyet külön szerezni?
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval a sárban hemperegni. Egy-két óra után rájössz, hogy ő ezt élvezi...
-
bbalint01
csendes tag
Ezen kívül a gőzcsapnál is szivárgott a víz, ha teljesen kinyitottam, annál a tengelynél, amit forgatni lehet. De azt nem tudom megbontani. Forró citromsavas vízben tisztítottam ezeket az alkatrészeket.
-
icm
tag
válasz bbalint01 #134584 üzenetére
Tömítésekre: Oring kft, Superseal, Sealring boltokat tudom ajánlani - Budapesten. Ismerni kéne a méretet, tippelni tudom melyik tömítést vágtad szét. Ami még fontos: ezek nem NBR hanem viton / epdm / szilikon tömítések. Az alap (bojler, gőzcsap - bojler, háromjáratú - bojler közti O gyűrűk) tömítéseket lehet egyszerűbb ha Expolygontól szerzed be vagy a Kávégépbolttól. Ha már ide tévedsz egy szilikon kartömítést is bedobhatsz.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
hogyaza
tag
válasz bbalint01 #134584 üzenetére
Csapágyboltban tudsz venni.Ha fejből jól tévedek,5x1.78 a mérete.Csak szilikont rakj bele.
"láttam egy hasonlót a tömítő készletben"
Ha Fragolától van a készlet,kizárnám hogy ne lenne benne.Feltűnt még az "egy" szó a mondatban.A három járatú alatt két tömítés van.Vagy a szeleptengely tövében lévő vékonyka gyűrűre gondolsz?A gőzcsaptest peremezve van,hogy ne tudd kitekerni a tengelyt.A peremezést le kell köszörülni,és ki lehet tekerni a tengelyt.Egy o gyűrűt kell cserélni és jó lesz.2-3 hónapja volt szó itt róla.Ha vissza olvasol,elég részletesek az infók.
Na ájszíem megelőzőtt míg eszetlenkedtem.😅
[ Szerkesztve ]
-
bbalint01
csendes tag
válasz itaprak #133938 üzenetére
Szia!
Át tudod küldeni, hogy hol olvastad ezt a gőzcsap végének levágását? Nekem kicsit máshogy néz ki a Gaggia Classic-om gőzcsapja, csak sejtem hogy mit kell levágni, de azt nem értem még, hogy utána hogy lesz jó?
-
bbalint01
csendes tag
Remélem nem trollkodom szét a topicot, de ha már most van nagyon szétszerelve a gép, meg szeretném még azt is kérdezni, hogy mitől lehet, hogy a manométer (ami már kb 2 éve benne van) mindig rezgett, ugrált működés közben? Most pedig - szétszedett állapotban is - majdnem 5 bar nyomást mutat, ami nyilván hibás, így teljesen használhatatlan. Nem jól kötöttem be? Ez az Expolygon-os beépítő szett volt. Raktam bele utólag még tágulási tartályt, de nem tűnik úgy hogy bármi változott volna.
-
verti1
tag
Keresek Gabi Master B dripper-t. Ha valaki megválna tőle akkor írjon privátban. Köszi
-
csendes tag
Sziasztok!
Hírdetek egy keveset használt Sage Barista Express Impress espresso gépet.Ha érdekelhet privátban vagy a hírdetésben lévő telefonszámon keressetek.
Üdözlettel, Dániel
-
fecke78
senior tag
válasz pokerdani50 #134593 üzenetére
Miért adod ell? Minőségbeli problémák voltak ?
-
csendes tag
válasz fecke78 #134594 üzenetére
Szerencsére nem! Teljesen megvagyok vele elégedve.
Annyi az egész, hogy én felszolgáló vagyok és mindig is akartam otthonra egy karos gépet. Hosszas keresgélés után vettem meg ezt a gépet, csak ugye amibe nem gondoltam bele, hogy míg egy étteremben minden faszán kézre áll, meg be van állítva itt egyértelműen saját magadnak kell mindent beállítani amivel nincs semmi probléma csak jelenleg sajnos nincs türelmem ezekkel foglalkozni..
Most költöztem össze a párommal Budapesten, megy a munkakeresés, meg még új minden, ezért visszaálltam egy automata gépre.
Üdözlettel, Dániel
-
fecke78
senior tag
válasz pokerdani50 #134595 üzenetére
Értem köszi én a Sage SES880 Barista Touch- ra gyurok , jól jön minden infó..
-
drliliana
újonc
Sziasztok!
Férjemnek szeretnék születésnapjára Flair kávéfőzőt és kézi örlőt. Ár-érték arányban melyik éri meg a legjobban?
Amit eddig kinéztem az Flair neo flex nyomásmérővel és 1Z Presso J-MAX S kéziörlő.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest