Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
icm
tag
válasz Alabástrom #135189 üzenetére
Normál, étkezési szilikonzsírral, bármi tömítést ha cserélek.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
RetepNyaraB
veterán
Uh rohadjon meg. A lelőhetetlen csipogás teljesen kizáró körülmény nekem. Nem értem ezt a világot a kib** szirénákkal, riasztókkal és villogó, meg csipogó kütyükkel. Ja és a parfümökkel, de ez már kicsit off.
Verti@
Somfacsonk@
zolnagy@
kikapcsolhatatlanul csipogós a kínai csoda, Forza és Tchibo?
Ha igen, mi az, ami csendben van?[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
verti1
tag
válasz RetepNyaraB #135202 üzenetére
Eszembe jutott még, hogy a Csíbó kőbaltával szabályoz. Túlforralja a vizet és pontatlan. Már nem emlékszem, hogy mennyire csipog. Nyomkodásra talán csipog. Tudom, hogy az ár fontos tényező. Azt nézném meg, hogy mi van a két véglet között. A Fellow és a kínai klónok között. Hario, Brewista és társai. Lehet drágább, de nem ilyen kényelmetlen a használatuk.
-
lojzi1
csendes tag
A 88 eurós Timemore kancsó szerintem elég jó vétel volt pár hónapja.
Amúgy nekem is van még valahol egy max. 1-2x használt Tchibo kancsóm valahol a spájz mélyén, ha esetleg mégis érdekel valakit nagyon olcsón -
Bigsy
újonc
Sziasztok! LSM 95 gépet rakok össze, és a kazán cekászánál lévő fedlap a savazás után elszíneződött. Az elszíneződést hogyan tudnám visszaállítani "gyárira"?
Valamilyen házi praktika?
Ultrahangos tisztítóval?
Finomszórással?
Szárazjéggel?Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Most megnéztem a használatit, mert nekem is mindig csipogott és a kici kínai codán ki lehet kapcsolni a csipogást. Most jól meg is tettem, mert már engem is idegesített.
-
kchris78
veterán
szetszeded es betomod a csipogo szajat. (raragasztasz egy darab szigszalagot)
-
Bigsy
újonc
Kezdő vagyok még, tanulom az oldal használatát. Igen a fűtőszál fedlap. A külseje a lényeg, mivel üveg oldallapja lesz, legyen szép a szemnek is . Tersocal-al lett tisztítva.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz gyuri860213 #135188 üzenetére
Lehúzod a helyéről ( a vezetékek maradnak rajta! ) , a lukba bedugsz egy csavarhúzót, imbuszt, bármit amit vonz a mágnes. Bekapcsolod a pumpát és ha működik akkor vonzani fogja amit beledugtál.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
tag
BOcs a kevésbé hardcore kérdésért!
Honnan rendeljek AP papírt budapesti szállítással (GLS, Fox), hogy mielőbb odaérjen?
Előre isBinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
Toobee
veterán
válasz Toobee #135147 üzenetére
Casa 48-as késsel, ha nem unjátok még: turbokkal nagyon kerek a végeredmény. 5-8 az eszpresszó tartomány a használati szerint, ezek 8-as álláson készülő 17,5-18:45-50g közötti kávék, 20-22 mp közötti elkészítési idővel. Talán 5 barba ha belenyalt a csúcson. Ezt ittam most, ajánlott kávé:
Costa Rica CATAJO - cupping score 91 by Kaffa -
RetepNyaraB
veterán
Fészen a hómbarisszta csoportban van egy piros robot, dupla kosárszett+gyári szintezős tamper 165k. Ha még el nem vitték.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
zolnagy
őstag
válasz Mr.Csizmás #135215 üzenetére
És mi a tapasztalat?
Én csak párszor voltam a Keletben, de eddig mindig kiváló kávét kaptam ott (filter/espresso).[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz RetepNyaraB #135217 üzenetére
Egy ideje szemeszek a Robottal és az azzal kapcsolatos hozzászólásokkal. Kár, hogy piros, a kék és a zöld tetszik.
De nem semmi, hogy milyen jó ára van használtan is, szinte annyi, mint újonnan.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Van hozzá két kosár +extra tamper. Bár saját tapasztalat alapján a gyári, fém gombócok a karok végére sokkal fontosabbak, mint egy 2. kosár. Persze felhaszálás függő.
(Nagyon szép a piros élőben! Ahogy a kék és a zöld is. Amúgy múltheten a szálláson mindenki a zöld szín miatt jött oda megnézni a robotot, hogy milyen jó a színe, mi ez? )[ Szerkesztve ]
-
-
verti1
tag
Van egy Stagg is..
-
MPowerPH
félisten
24 oras cold brew szurese eleg durva. Sokaig tart... Hol rontom el? Most mondjuk lett 27 ora, mert tegnap 11 -kor kevertem be, es csak ma delutan volt idom leszurni. Olvastam, hogy inkabb 16 oras extrakcio az idealis, de eddig mindig tulcsusztam, nem is kevessel. Ezert is rakom hutobe.
Hutobe teszem, az problema?Maga az ize rendben van, tiszta, nincs keseruje, csak a kave jellegzetes gyumolcsos izvilaga marad.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
RetepNyaraB
veterán
válasz verti1 #135222 üzenetére
Neb@sszfel
Szerencsére nem láttam. Tegnap éjjel redeltem egy csíkszeműsített klónt, 18k 🤷
Szerk.: ja, látom. Majdnem új áron próbálja az arc. Sok sikert.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Amúgy rémesen pang a használtpiac. Szabad szemmel làthatóan előz a kanyarban, a Holdról nézve is.
Egyre újabb dolgok kerülnek fel, pár kifejezetten érdekes és nem is rohadt drága tétel poshad hónapok óta, még szűrőkosarak se pörögnek.
Baj lesz, ha el kell adnom a Majort"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
verti1
tag
válasz RetepNyaraB #135224 üzenetére
Ez valami spec. szín, dió fogantyúk. Ennyit nem ér. A Robot is majdnem új, az őrlő is.
-
Alabástrom
senior tag
Igen, a jó manuálok meglepően jól tartják az árukat. Használt Flair 58-akat figyeltem egy darabig, egész gyorsan elkelt 3 olyan is, amit 10-15 százalékkal az új ár alatt hirdettek. (nem értem, miért vesz valaki ennyiért használtat)
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Mano66
senior tag
válasz verti1 #135226 üzenetére
Az új ára egy kicsit több. Igaz pont nem az a szín. Igaz ennyi különbözetnél én az újat venném.
[Fellow Stagg EKG Stoneblue + dió]A Fellowon kívül mi ami még jó hattyúnyakú kanna és ajánlott vétel?
Az ECG Forza 8000 hova tartozik a jó vagy a felejtős közé?[ Szerkesztve ]
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Mano66
senior tag
válasz Mano66 #135228 üzenetére
Kicsúsztam a szerk. időből.
Vagy Amazon.de-ről egy [TIMEMORE] ?
-
-
senior tag
Gondoltam berobotosítom magam, de már foglalva van
Ilyen az amikor az embernek van egy homebarista csoportja de nem látja miket hirdetnek meg benne[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Mr.Csizmás
titán
válasz zolnagy #135218 üzenetére
helyben ittam egy CB-t, az hibátlan volt, aztán vettem egy kaszinós etiópot, itthon a K6-on 130 klikkesen átdaráltam, 12 órára betettem, leöntöttem szűrés nélkül (hagytam leülni az aljára az iszapot kitöltésnél), mindenkinek nagyon ízlett kb 0.5 CB, 0.5 víz, 1 dl tonik, jégkockával.
de kávé téren a háromfázisú (nem motor) szinten vagyok, sz@r-meh-finom, jellemzően a legutóbbiakat fogom ki a jó orrommal.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
verti1
tag
válasz Mano66 #135228 üzenetére
Én nem adnék több pénzt azért, mert dió a nyele és különleges a színe. Az újjal sem értek feltétlen egyet minden esetben. Felesleges pénzkidobás és környezett szennyezés. Annak idején én megvettem a Fellow-t. Ennek kb. 5 éve. Azóta teszi a dolgát észrevétlenül. Szerintem ez a legfontosabb. Egy használati tárgy akkor igazán jó ha észrevétlen. Egyszerű a kezelése mint a faék, pontos, tartósságban is bizonyított szerintem a mai viszonyokat nézve. Akkoriban én a Flair-hez vettem és a PID volt a lényeg. Most, hogy filterezni kezdtem nem kellett másik után néznem, mert tökéletesen lehet vele önteni is. A másik véglet volt még nekem, az a csííbó. Munkahelyemen használtam. Teához alkalmas, Flair-hez, Robothoz sok szódával, filterhez sehogy szerintem. Ezért is írtam, fentebb, hogy ha valakinek van a középmezőnyből Hario, Brewista stb. akkor írjon róluk. Biztos van használható kínai klón is. Pár évvel ezelőtt kisebb volt a mezőny.
-
Mano66
senior tag
válasz verti1 #135234 üzenetére
Pont azért kérdezem nem szeretnél olyat ami használhatatlan. Gondolkodom, hogy kellene egy filter szett vagy még egy Robot vagy Flair.
[Itt] pl : egész elfogadható az ár.sz.zs : Én is lecsúsztam a Robotról addig gondolkodtam.
-
verti1
tag
-
verti1
tag
válasz Parci #135239 üzenetére
Egész biztosan van középút amivel lehet együtt élni kevesebbért. Ez tényleg kompromisszum mentes. Amit még nem írtam, hogy amellett, hogy pontos benne a PID, pontosan is szabályoz, kellően finoman. A beállított érték közelében vissza veszi a fűtést és pont a beállított értéken áll meg. Max 1 fok ingadozása van kevesebb víznél +/-. Apró impulzusokkal tartja a hőmérsékletet.
-
verti1
tag
Nagy cégnél dolgozom. Sokan kávéznak itt sokféleképpen. Én vagyok itt a legelvetemültebb, ezért engem találnak meg a különböző ízesített szarokkal szarvasin lefőzve. Ez milyen jó, az milyen jó. Legújabb szívfacsaró történet. Szabin voltam sokáig, pár napja vagyok megint. Mesélik fiatalabb kollégák, hogy kaptak ajándékba minőségi szemest. Bazári porcelán tetejű kotyesz és valami Hario őrlő a géppark ha szemest vesznek. Nem sikerült az első, mert kinyitott a biztonsági szelep a kotyeszen. Túl finom lett. A következőt felesbe rakták bolti Karaván téglával és úgy már lejött. Mondom milyen kávé volt az a minőség? CM Kerinci… Mondom az Úr irgalmazzon nektek!
-
HÁZIGAZDA
válasz verti1 #135240 üzenetére
igen, nagyon jól paraméterezték a pid-et. de basszus, te is tudod, hogy ez már csak egy beállítás, a 4 ft-osnál is lehetne ugyanúgy (ha aztán a mintavétel helye, módja stb. is ugyanolyan jó, mert persze lehet azt is szarul csinálni).
szóval csak annyit akartam mondani, hogy fura, hogy nincs 40e ft-ért szintén hibátlan alternatíva. fórumközgazdászként úgy érzem, hogy azt is lehetne nyereségesen árulni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Mano66
senior tag
válasz Parci #135242 üzenetére
Ez a [Timemore] lehetne a középút. De nem tudom, hogy tudja-e azt amit ígér a leírás. Kinézetre pedig Fellow koppintás. Legalábbis a kancsó része. Mert a talp csak abban egyezik, hogy az is kocka alakú. A pid részére lennék kíváncsi mit tud igazából?
Van egy promó videó is róla.
[Timemore promó][ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Mano66 #135244 üzenetére
Ez sajnos olyan, hogy ha jót akarsz, jót veszel. Egyszer kell és ez nem őrlő, hogy laza millát kell kicsengetni; ott azért optimalizál az ember gyermeke, ha nincs megfelelő jövedelme. Acaia is csak egy mérleg, de a többi meg a kanyarban sincs, ezt fizeted ki. Ez van. Fel kell mérni az igényeket; nekem ez itt kimerül a "ne csipogjon, legyen hattyúnayaka és pid"-ben. 🤷 Ha felmerülne az évenkéntnél gyakrabbi filterezés, megvenném a stagget és le van tudva a következő 10 év biztosan.
-
kchris78
veterán
Ha túltöltöm a kosarat és a felsőszűrő belenyomódik az őrleménybe az önmagában növeli a nyomást? Én ilyet tapasztalok de nem tudom biztosan hogy ez okozza? Picit növeltem a mennyiséget de a kivonatolási sebesség durván csökkent.
-
MPowerPH
félisten
válasz kchris78 #135248 üzenetére
Ilyet nem nagyon csinalunk. Azt hiszem anno en is azzal kezdtem a hibakat, hogy tulpakoltam a kosarat. Sot, a nevleges kapacitasanak maximuma is gyakran sok. Borzalmas, keseru kavekat foztem le a tultoltott kosarakkal...
Egyebkent a valasz az 'igen' a kerdesedre.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Parci #135242 üzenetére
Ott van a Timemore Fish 100 eur-ért. Kiöntőjét sokan jobban szeretik, mint a Fellow-ét, a hőmérséklet állító panel kevésbé "élmény", mint a Fellow tekergetője, de működik. Újabb szériában már nem is feltétlen kell simogatni, mert kiraktak rá +- érintőgombot.
Amúgy nem vagyok benne biztos, hogy a Stagg kompromisszum mentes, saját tapasztalat nincs vele, de látom embereket panaszkodni, hogy ha jó az az öntési sebesség amit enged, akkor tökéletes, de ha lassabban akarsz önteni vele, akkor már nem jó a kifolyás, meg mivel limitált a kiöntési sebesség, ezért ha annál gyorsabban szeretnél önteni, akkor meg nem tudsz. De tény, hogy az átlagos esetekben ez nem probléma.
Brewista amire nem nagyon láttam még panaszt, de az tényleg elég drága.
Illetve Hario-ra se szoktak panaszkodni, csak annak valamiért nincs 110V-os verziója, így kevésbé látni hozzá ajánlást (meg ha azóta nem változtattak a szoftverén, akkor Hoffmann review-ja alapján 95 °C-ról következő ugrás 100 °C valamiért, de tipikusan ez filternél nem gond szerintem. Ettől még fura mondjuk).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok