Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mano66
senior tag
válasz Alabástrom #135398 üzenetére
Kösz a tippet. Rendeltem is eggyet. Euroban fizetve banki váltással ~33 ezer. Egy ezressel több ha Amazon vált.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Mano66 #135401 üzenetére
Meglátjuk. Tesztek alapján nekem tetszik, James Hoffmann ugyan lefikázta, de nem ez lenne az első dolog, amit ő lefikáz, én meg imádom. Remélem ezzel is így lesz.
szerk - pláne, hogy a tetejét fikázta, amit már javított a Timemore, illetve a simogatós szabályzást, mert nem jött rá, hogy nyomva is lehet tartani. Amúgy önteni tök jó vele szerinte is.
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Bazsee71
őstag
válasz lojzi1 #135399 üzenetére
Jól írja Toobee, a Seashell egy kimondottan olyan tétel - pláne a medium a pörkölés - amit azért is ajánlunk a specialtyvel ismerkedőknek, mert kvázi elronthatatlan, nagyon hasonló profilt hoz elég széles elkészítési tartományban.
Presszókat csak pár próba erejéig húztam a DF64V-vel, aztán ment bele egy SSP brew v1 kés, utána pedig csak filter. Ott elég sokat játszottam a fordulatszámmal, de érdemi eltéréseket nem tapasztaltam, aztán 900-on hagytam és azóta nem tekergettem. -
icm
tag
Valakinek egy 64mm-es kickstarteres őrlő mérleggel? Picit hajaz a Meticulous-ra. Picit...
Apropó, mi a helyzet a Metivel?"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz Bazsee71 #135404 üzenetére
Köszi a hsz-t. Megvan a következő kávé, amit kipróbálok. Nagyon bírom, hogy itt mindig van valami számomra új dolog
Egyébként a Sweet7 nekem eléggé bejött. Recept alapján csinálom 17 be 30 ki 30 sec alatt (K4-en 62 klikken a nullától számolva) . a 93 fok meg nyílván érzésre megy, mert csak felforralom a vizet és utána addig hűl még be nem fejezem a flairnél az összeépítést, beállítom a mérleget stb. Nekem ez a szilvás íz eléggé kijön. Mondjuk az érdekes, hogy valamiért én a fahéjra asszociálok belőle, de itt már szerintem csak összeköti az agyam a szilvát a fahéjjal.Best teaparty evaaaaaaaaa!
-
vendingo
veterán
válasz CsiguszMaxim #135411 üzenetére
Közepes pöriből és az avx bom dia kávét tudom még ajánlani.
Én hónapok óta ezt iszom, a kövi rendelésem is ez lesz, pedig havi 2-3 fajtát ittam korábban.
Nagyon sok kihozható belőle, minden beállításnál, legyen az darálás, hőfok más arcát mutatja. Ennyire joker kávéba ritkán futok bele.
(nem vagyok szponzorált avx-es, sőt...)Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
rgb0007
csendes tag
Meti?
Jövő március közepétől lesz a tervezett tömeg gyártás / szállítás...
De itt egy [link], ahol lehet követni a projekt alakulását.
Remélem lesz belőle valami, mondjuk a tavaly karácsonyi szállításból jövő március.
-
icm
tag
-
tuzpenge
őstag
válasz gonnok #135416 üzenetére
Köszi a visszajelzést. Úgy látom ez tökéletesen passzol bele...de nem szorul?
Illetve kipróbáltad már? Érzel változást az eredetihez képest (bármiben is)?
HA megjön a másik arról is adnál majd visszajelzést? Az 58.5 mm-re van írva. HA ez igaz akkor az nem fog belepasszolni...
Köszi előre is!ˣ
-
gonnok
csendes tag
válasz tuzpenge #135417 üzenetére
Szorulni nem szorul, de tényleg épphogy belefér. Utolsó 18g fogyott ez az aktuális zacsiból, így a csak a tegnap reggeli emlékével tundám összevetni. Mindenesetre a pogi szebb volt, (purge után) nem volt benne a kis ráncos kúp középen, a pin+papír kombó lenyomata.
Mindenesetre ha lesz időm, csinálok egy összehasonlíó tesztet - marginális differenciára számíok. De valahogy szimpatikusabb az eredetinél, hogy egyenletesen mindenhol teríti a vizet, plusz jóval filigránabb, így tuti kevesebb hőt eszik meg. -
tuzpenge
őstag
válasz gonnok #135418 üzenetére
Aha, köszi. És hogyan helyezed bele hogy ne "forduljon" keresztbe vagy nem tudom hogy írjam...ugye itt nincs megfogás mint a gyárinál a szilikon pin, hogy szépen beejted / beteszed.. mi a technika? úgy csinálod ahogy Péter kolléga is írta hogy tamper után elfekteted a kosarat és oldalról befordítod ezt a szűrőt?
ˣ
-
Alabástrom
senior tag
Nem tudom, mennyire ismert itt a Timemore Fish Smart, ezért a mostanság felmerült kérdésekre:
- A csipogást nem lehet kikapcsolni (első ránézésre, bár nagyon nem kerestem, engem nem zavavr), de nagyon halk és nem irritáló tónus. Csak akkor csippan, amikor a bekapcsológombot vagy a hőmérsékleten tartás gombot megnyomom. Használat közben már befogja a csipogóját.
- Ha leveszem a talpról, majd visszateszem, akkor nem kell semmit nyomigálni, tartja tovább a hőmérsékletet magától.
- a szabályzása elvileg plusz minusz 1 fokon belül tartja a hőmérsékletet. Ez a gyakorlatban úgy néz ki (legalábbis a kijelzője szerint, nem mértem hőmérővel), hogy ha 95 fokra állítom, akkor precizen 95fokig melegíti fel, majd kikapcsol addig, amíg a hőmérséklet 94 fokról 93 fokra vált, és ekkor kezd el újra ki-be kapcsolgatni. Tehát kb a beállított hőmérséklett alatt fél fokkal van a középérték, amire szabályoz, és ehhez képest kb fél fokot ingadozik.
- szép, jó kézbe fogni, tök jó a fogantyúja, az árához képest nagyon minőségi érzete van az egésznek, bár a talp műanyag, meglátjuk, meddig marad szép.
- ez a kicsi változat, ennek a minimum vonala 400ml-nél van, a maximum kicsit 600 fölött.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #135425 üzenetére
kicsúsztam a szerkesztési időből:
Pour Over-ben tök béna kezdő vagyok, ezért azt nem minősítem. Mások szerint nagyon jó vele önteni, James Hoffmann szerint is.
Apropó, James Hoffmann - a simogatás tényleg fura elsőre, biztos meg lehet szokni, de amúgy meg nem kell simogatni, lehet nyomkodni is (egy érintés egy fok), vagy nyomva tartva gyorsan pörgetni.Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
zolnagy
őstag
válasz Alabástrom #135425 üzenetére
Timemore mérlegem volt. Annál a két gombot (jobb - bal) egyszerre kellett nyomva tartani kb 3s-ig, akkor megszűnt a csipogás. Hátha.
-
Mano66
senior tag
válasz Alabástrom #135425 üzenetére
A villám akcióban rendelted a Timemore-t? Ilyen gyorsan megjött neked? Az enyémet még fel sem adták.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Alabástrom
senior tag
válasz zolnagy #135427 üzenetére
Köszi, de nem akarom kikapcsolni. Kizárólag a bekapcsolóogomb és a höfokrögzítő gomb megnyomásakor csippan egy pici halkat, sokkal halkabb, mint a mérlegem. Használat közben teljesen csendben van. Hőfok állításakor sincs hang, kancsó visszahelyezésekor sem...
Ennyi meg szerintem még hasznos is, hisz a szélén lévő érintőgombokhoz véletlenül is hozzáérhetek használat közben, így legalább tuti észreveszem, ha hozzáértem.A kettő együttes megnyomásával vált a hőmérséklet C és F között.
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Vadasz03.24
lelkes újonc
válasz Toobee #135432 üzenetére
Én tegnap bontottam ki egy 2hete pörkölt guatemalait. Az espresszó és filter közé lőttem be (1C+ 1:10) és tök finom lett. Kellemes csalódás ez a kis betonkeverő, szép is és továbbra is tök nagy élmény. Tegnap este újra pörköltem 300 grammot, talán még konzisztensebbnek tűnik szemre.
-
Toobee
veterán
válasz ribarszki #135436 üzenetére
Meglepő módon nem túl füstös, minimális. A videót nézd meg, kb az utolsó perc van rajta. Minimális pernye marad a dobban, amúgy kijön minden kiöntéskor. Feleségeknek nem érdemes a konyhában nézlődni, mikor zajlik a pörkölés, főleg kiöntés után szabadul el a pokol. Viccet félretéve: gyorsan össze lehet szedni a pernyét.
-
norkov84
tag
válasz Toobee #135432 üzenetére
Teljesen jól néz ki.
A legelsőt a lakásban lőttem, feleségem jelenlétében. Inkább átszoktam a teraszra/melléképületbe Én mondjuk egy régi tepsibe öntöm ki, és mozgatom/dobálom kicsit, miközben fújom. Úgy azért száll a pernye, de kertben OK. Igaz a karomra rátapad.Én az illatokat nagyon szeretem közben, meg utána a nyári konyhát is belengi még napokig... tökre, mint amikor Paljoc szentélyébe lépsz és ott is ez az illat van
Egyszerre 100g-ot teszek a dobba, és 2-3 kört nyomok le egymás után. A 250 Neked hogy megy le?
Én sajnos nem nagyon várom ki a 2-3 hetet, max 1hetet tud állni, de most fogytán voltam a pörkölt anyagnak, így a sajáthoz nyúltam Most direkt rendeltem Kalmártól pörköltet is, meg még zöldet, hogy pihenni tudjanak majd. Már csak időt kéne találnom az újabb adag pörköléséhez, de pár napja vettem egy országútit és még azt is szeretném bejáratni
-
norkov84
tag
válasz Vadasz03.24 #135433 üzenetére
Szombaton pörgettem le 3x100g-ot, most kicsit nagyobb gázálláson és nagyobb fordulaton (70-80rpm), és a tömegesebb recsegéstől 1:15-öt hagytam. Így jóval konzisztensebb most nálam is. Még van 300g a papuaiból, aztán ma-holnap remélem megérkezik a kolu is.
Nagy élmény ez minden szemponból -
Vadasz03.24
lelkes újonc
válasz ribarszki #135436 üzenetére
Pelyva a szemekkel együtt kijön, kiöntöm egy tálcára, kiviszem a teraszra és a hajszárító hideg fújásával lehűtöm, illetve az összes pelyvát ki is fújja. Át szoktam még morzsolni, majd még 1x megfúvom.
Füstnek nincs jelentősége, mert az elszívó alatt csinálom.[ Szerkesztve ]
-
Vadasz03.24
lelkes újonc
válasz norkov84 #135439 üzenetére
Én is most pontosan igy csináltam. Ki kell tapasztalni, na. Így ez most tényleg jónak tűnik. Mindenesetre full addiktív a dolog, lehet ma is perkelek egy kalmár pápuait.
Kérdésem tapasztaltaktól: ha kibontok egy zöldet, azt pörköljem végig míg el nem fogy? Vagy ha kinyomom a levegőt, simitózárasba visszazárom nem lesz minőségromlás, és váltogathatom a tételeket? -
ribarszki
őstag
válasz Vadasz03.24 #135441 üzenetére
Nyugodtan váltogathatsz. A zöld hűvös sötét helyen nagyon sokáig bírja. (Nekem van 1.5 éves zöldem is még, semmi baja.) Azért a pára ne legyen túl magas. Nálam most 5 tétel van megbontva egyszerre. 7k/kg körül korrekt zöldeket lehet már rendelni.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz norkov84 #135438 üzenetére
~80grammos batcheket csináltam, hogy viszonylag egyenletes legyen a töltet, nem akartam még azzal is variálni, hogy 2x100g, aztán meg 50. Olyan 15%-ot veszített a tömegéből pörkölés után. 88grainsen vannak nagyon fullos magok, de még nem jutottam döntésre, hogy újra akarom-e kezdeni a pörkölést. Egyébként elképesztő zen dolog, kávéban sokszor a szeánsz része, ami az igazi feltöltődést adja, nem maga az ital.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Toobee #135443 üzenetére
Volt egy Holland nagyker, ahonnan a magyar Lets Roast rendelt. Azok voltak a legjobb minőségű kávék. De a magyar kereskedő lehúzta a rolót...
A RoastRebels nem rossz.
Viszont a román Kestar verhetetlen. Brutális választék, 83-87 pontos spec kávék. De klasszik vonalon nagyon korrekt csokis, mogyorós Brazil is 4-5k/kg áron jön ki.. -
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #135443 üzenetére
nyilván teljesen másik helyzetből mondom, de én újra és újra abba futok bele, hogy kellett volna pörkölnöm már egy hete, de nem tettem meg, és végül mindig akkor veszem rá magam, amikor már kb. nincs is mit innunk. olyankor lepörkölök egyben 5 kört (5 x 250 gramm) jellemzően, hogy aztán az egész kezdődjön elölről.
nagyon tetszett nekem a mini betonkeverő, mint játék. a végeredmény is jó. de agyhúgykövet kapnék, azt hiszem, ha 100 grammosával kéne pörkölgetni. inkább arról álmodozom, hogy egyszer lesz egy fél kilós gépem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
válasz Parci #135445 üzenetére
Valószínűleg itthoni pörköléssel csak álmodozom arról a pörkölési szintről, amit kedvelek, zöld vonalon sem vagyok benne biztos, hogy be lehet szerezni különlegesebb tételeket, így ez maradna max játéknak, presszó pöriszintre. Bár a 88grainsnél azért látok 88+ pontos zöldeket is. Én egyedül iszom ezeket, nekem bőven elég a 100g-os töltet, ebből lesz 85 körül, ha világos. 4 dupla, meg egy filter kijön belőle.
#135444ribarszki:
köszönöm![ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #135446 üzenetére
88grains-ről fincsi kofik jöttek anno, közepes-világos presszóra kifejezetten jó élmény volt mind (vmi honduras és guatemala). a casmo tesztpöri az a szint szerintem, amit alulról ostromolni lehet reálisan otthonról. illetve lehetne bármit, de azért picit nagy a szórás a végeredményben, ami miatt stabilan biztos nem lesz meg.
viszont nem is kell minden túrán megmászni az everestet
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Vadasz03.24
lelkes újonc
válasz ribarszki #135442 üzenetére
Köszönöm! Parci ajanlására 88-ról rendeltem több zöldet is, alap guatemalaival (berry dream, 13 eur asszem) tök korrekt eredményt kaptam. Nyilván nem egy CM etióp (ami nekem a mindenem), de egy kellemes, hétköznapokban nálam inkább tejesen fogyasztható kellemes kis ital. Hétvégente úgyis mindig megiszunk ketten a feleségemmel 1 csomag CM-át. azért az anyagilag húzós lenne hétköznapokon is.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Vadasz03.24 #135448 üzenetére
sokkal drágábbat tuti nem vettem én sem, szerintem maximum ilyen 15-16 euróig mehettem el, ha egyáltalán. az azért bőven túlmutatott azon, hogy tejjel igyam (amúgy sem iszom tejjel semmit). igazából egy specialty pörkölős kofi komplexitása az, amit én nem tudtam még otthon reprodukálni, de savasak a saját pörik is. kell nekik 2-3 hét pihi, pláne, ha véletlenül 10-15 mp-cel tovább maradt bent, mint ideális lett volna.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Mano66
senior tag
A fiam hirdet egy Full tuning Gaggia Classic-ot.
[Gaggia Classic]Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest