Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
Presszó blendeknél, főleg ha robusztás, inkább rövidebb idő és kisebb arány. Tehát 25-30s 1:2 nekem a szimpatikus. Az időt viszont a pohárba cseppenéstől számítom. Ideális esetben ez indítástól számolva 5-7s után következik be.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
flash-
veterán
válasz RetepNyaraB #6253 üzenetére
igen, köszi!
különben érdkees hogy az eleje amikor megindul az első 2 másodpercben mindig csöpög, és nagyon sötét kávé jön ki, aztán a következő 5 secben már kezd gyorsulni a csepegés ,aztán kezd vékonyan folyni de akkor már világos a szine bármit csinálok mindig igy van, vagy ha nem darálolm annyi ideig ezzel a bosch-al (tudom, Graef daráló kilátásba van)akkor meg csak átfolyik gyorsan ez a két opció van.
illetve elvileg programozható tehát mérlegre tezsem a csészét és ha nyomom a 2-es csésze gombot folyamatosan akkor addig folyatja amig el nem engedem. na tegnap peprogramoztam a 14g őrleményt úgy hogy 28g legyen a végtermék ehhez képest ma 44g-osat csinált megint[ Szerkesztve ]
"Embrace our fellow man, no longer vilified"
-
inf3rno
nagyúr
No én az elmúlt időszakban végigpróbáltam 7 féle kávét, volt közte Alza, Tschibo, Amoroy, Tizen1, Pellini, Segafredo, Omnia, és azt kell, hogy mondjam, hogy ezzel a géppel (Dedica) az Alza volt a legjobb. A Tizen1 is nagyon jó egyébként, és magasan veri az Alzát, ha ők főzik le nekem a kávézóban, itthon viszont csak második és egyébként tripla áron van az Alzához képest. A harmadik az Amoroy, a negyedik az Omnia Barista Arabica. A többi igazán említésre sem méltó. Most van még 2kg Alza és 3kg Amoroy, egy darabig még elleszek ezekkel. Remélem az Alza pörkölését addig sikerül stabilizálni valahogy. Ha Veszprémben vagyok, akkor persze általában elmegyek kávézni, úgyhogy a jóról sem maradok le, meg egyébként is támogatni kell a helyet, nehogy megszűnjön a mostani covidos időkben.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Dorian
félisten
Nem tudom, nem szoktam az árakat nézni.
Egyszerűen főzhető, nem savas, atom crema-s pl. az india monsooned malabar. De nem kilós kiszerelést vegyél, az 3/4-e után már tuti elkezd dögleni, hiszen mindig nyitogatva van. 1/2 kilós kiszerelés még oké lehet.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
cSuwwi
aktív tag
-
nagyúr
Ebben semmi különleges nincs, mert már találkozhatsz kocsiszerelékekkel.
Munkagépekhez jó ideje van már ilyen.
Fedélzeti kapszulás és podos gépeket pedig mezőgazdasági és ipari gépekhez is kínálnak a kezelőknek.
Pl darukezőknek, kombáknokhoz, de az olasz vasutaknál is van hagyományosan a vezetőfülkékben.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
cSuwwi
aktív tag
-
waxos
csendes tag
Rápróbálhatsz a Metróból a saját márkás Rioba gold vagy platinum kávéra, illetve szintén Metróból vagy a Müllerből a barna zacsis Lavazza Crema e Aromára is. Ezek sötétebb pörkölésűek, klasszik kávéhoz teljesen jók. Általában van belőlük relatíve friss pörkölés is, a hátrányuk, hogy csak 1kg-s csomagolásban léteznek.
-
RetepNyaraB
veterán
-
kemcso
Ármester
válasz Mr.Csizmás #6272 üzenetére
Én is azt ajánlottam volna, de a Get Up a legolcsóbb és az is 1,5x annyi, mint amennyiért a kolléga keres.
-
flash-
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
Soxor volt téma, de lásd kivel állsz szemben:
Ha van 250g szelepes, visszazárható kv zacsid az a legjobb és be a hűtőbe. Ha nincs, akkor én befőttes üvegben tenném el, amennyi teljesen megtölti, de minél kisebb kiszerelésben. Azért minél kisebb, mert mikor nyitogatod az oxigén hamar kikezdi a babokat. Ha nincs hely a hűtőben akkor sötét, hűvös helyen is jó. A konyhaszekrény általában nem ilyen hely.Szerk.: Esetleg simítózáras zacsi is jó, ha rendesen szigetel lezárt állapotban. Mikor nyitogatod legyen függőleges és ne kotorássz benne vadul. A kv-t kanállal szedd ki, ne öntsd. De lehet, hogy ez már túmáccsinformésön
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
markussandor
senior tag
Bennem is felmerült a helyes tárolás kérdése, a gugli ezt dobta ki többek között: [link]
Idézet: "Hűtőben egyáltalán nem javasolt a tárolása, hiszen, amikor kivesszük, a hőmérsékletkülönbség miatt be fog párásodni, a kávészemek pedig magukba fogják szívni a nedvességet, ami megint csak minőségromláshoz vezet."
Én egy csatos üvegbe tettem, akkora adagokat, ami egyszerre belefér a gépbe. Mondjuk ez csak kilós kiszerelésnél érdekes nálam, a 20-25 dkg-os kiszerelés egyszerre belemegy a kávéfőzőbe. -
inf3rno
nagyúr
válasz markussandor #6276 üzenetére
Én nem érzékelek valami hű de nagy minőségromlást. Minimális víz fagy ki rá a fagyasztóban, és az el is párolog, ahogy kiveszem melegre. Vagy magába szívja. Mindegy, lényegi különbség nincsen, és ha nem fagyasztóban tárolnám, akkor már fűrészpor lenne ennyi idő alatt. Sima hűtőbe is esetleg megéri betenni, bár ott inkább csak lassulnak a mikrobák, nem állnak le, azért nem annyira javaslom.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
flash-
veterán
válasz RetepNyaraB #6275 üzenetére
ó köszönöm a tanácsot, olvastam már mindent így csak nagyobb lett a kavar de akkor majd marad az üveg, hűtőben úgysincs hely (ketten vagyunk feleségemmel de hihetetlen hogy mennyi kaja "kell" hát még ha nem diétáznék
Nem baj a túmáccsinförmésön, sőt! jöhet ha tudtok könyvet-leírást-oldalt ahol kezdőkenk valóban gyakorlatias használható kávéfőzési infók vannak (jelenleg automatás érdekel de majd hobbiból megtanulnám az ócsó kotyogósal való főzést illetve ezzel, ez díszenk jó inkább vagy érdemes használni? [kép] )Alza kávé úton, meglátjuk mi sikerül a Dedica ec685+Bosch TSm párosból kihozni..
[ Szerkesztve ]
"Embrace our fellow man, no longer vilified"
-
RetepNyaraB
veterán
az a daráló dióra jó legfeljebb, kávéra nem. Mármint persze leőrli, csak nem lesz két egyforma shotod az életben vele és ami lesz az is legjobb esetben a szódával elmegy kategória. Sajnos őrlőre költeni kell. Szoktak feltűnni használtban Graef cm702 példányok, mint legkisebb közös nevező.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
tamas.nick
aktív tag
Akik szűrt vagy kávéfőző vizet használnak: Ti figyeltek arra, hogy ne álljon sokáig a tartályban a kezelt víz az elszaporodó baktériumok miatt, vagy elég az, hogy a kávéfőző úgy is felforrósítja az átfolyó vizet?
-
senior tag
válasz tamas.nick #6281 üzenetére
Igen, éppen ezért a víztartály helyére egy másfél decis pici befőttesüveget tettem, hogy minél gyakrabban kelljen utána tölteni. Persze ez nem minden kávéfőzőnél kivitelezhető.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Dorian
félisten
válasz tamas.nick #6281 üzenetére
Max 2 naponta úgyis újra kell töltenem, mert 3/4-e kifogy.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz tamas.nick #6281 üzenetére
Én mint sz.zs, csak kicsit nagyobb befőttes. A műanyag rondán nyalkasodott, ez nem hajlamos. Persze kimosni néha kell ezt is.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
halp: PallYotz choco madness-t milyen szemcsemérettel daráljam?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Mr.Csizmás #6285 üzenetére
Normál presszó tartomány. Sztem csepegve induló ristrettonak legjobb, de legalábbis semmiképp ne engedd hosszúra és időben se szaladjon el.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Akkor ezt úgy érzem tekinthetem normálisnak. Úgy harmadikra sikerült rendesen megtömni a szűrőt, és szépen folyik le középen a kávé.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
flash-
veterán
válasz RetepNyaraB #6280 üzenetére
Tudom az a gyenge láncszem, egyébként megjött az Alza kávé,az tényleg nagyon finom!! :) még ezzel a bosch darálóval is jobb, egyébként szerintem nem feltétlenül finomabb a 100%arabica, nekem 90-10 avx, 80-20 is izlik más ízjegy, de alapvetően nem rosszabb, inkább az hogy valóban döglött volt az amit nem tőlük vettem hanem mediamarktban
"Embrace our fellow man, no longer vilified"
-
nagyúr
válasz markussandor #6293 üzenetére
Kérdezd meg a többiektől.
De ha nem friss akkor majd talajtràgya. Aromákról nem beszélhetünkSurface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz markussandor #6293 üzenetére
ahhoz a folyamatokhoz nem kell oxigén, az csak gyorsítja.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Osynho
addikt
válasz markussandor #6293 üzenetére
Nem légmentesen zárt, kifelé nyitott szelep van rajta így a co2 simán távozik.
-
flash-
veterán
válasz Polarstar #6292 üzenetére
Tobbet nem is fogok venni szupermarketben
Más:
Vízkőtelenítés?
Milyen gyakran kell? Én csak a tesco-s vízszűrős kancsóból
link
szoktam beletölteni a vizet a kávéfőző tartályába
Elvileg ilyenkor nincs vízkő vagyis akkor hagyjam a vízkőtelenítést teljesen? Vagy akkor is érdemes? Milyen időközönként?[ Szerkesztve ]
"Embrace our fellow man, no longer vilified"
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fűnyíró topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Aliexpress tapasztalatok
- Olcsó sportkamerák (GoPro alternatívák)
- Ford topik
- OpenWRT topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...