Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Sziasztok.
Bocsi ha szentségtörés az "igazi kávékhoz" képest,de kis segítséget szeretnék kérni Nescafé ügyben mert már megőrülök.
Vásároltunk nemrégiben Nescafe Gold azonnal oldodó kávét. Nekem korábban a Gold Espressot sikerült beszerezni, amit 75ml vízben kell elkészíteni 2 TEÁSkanálnyi kávéval. Nagyon finom is a maga nemében,jók az arányok így. A sima Goldnál már KÁVÉSkanálnyit ír, viszont magyarul nem ír víz mennyiséget, de más nyelven írja a 150ml-et. Ma megcsináltam 150ml vízzel 2kávéskanálnyi kávéval és hát kb semmi íze nem volt, rátettem egy TEÁskanálnyival többet úgy meg már kellemetlen, szó szerint szörnyű íze volt. Mégis mi ennek a jó elkészítési módja? Mert elsőre nem volt íze, többet rakva meg már rossz volt. Az espresso pedig nagyon finom így nem gondolom,hogy ez ennyire rossz lenne.Köszönöm előre is!
Szép estét.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB
-
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat, lehet marad akkor a Gold Espresso és nem szenvedek ezzel, mert az Instantok között hibátlan. Csak egyszerűen nem bírom elhinni, hogy ez ilyen rossz lenne.
iPhone 13 Pro 128GB
-
konzumpro
senior tag
válasz dani0113 #5207 üzenetére
Pedig van sok rossz, pattogatott kukorica és égett gumi, de leginkább semmilyen ízűek. Nekem a Jacobs Krönung vált be régebben, csak tejjel.
Van olyan tanács hogy hideg vízzel érdemes feloldani és akkor nem illannak el az aromák olyan könnyen. Hát, nem nagyon vettem észre aromákat.
Talán még a Mount Hagen instant ami érdekes ilyen szempontból. -
viktorhu
veterán
válasz konzumpro #5208 üzenetére
Nekem is a Jacobs Krönung volt az egyetlen, ami igazán bevált, csak nem akartam említeni, mert mástól még nem hallottam, mindenki a nescafét tolja, úgyhogy azt hittem, egyedül vagyok ezzel
Egyébként én akkor instant kávéztam, amikor a munkahelyen nagyon rossz ízű volt az automatás kávé, szóval van annak realitása, hogy az embernek ilyesmire legyen szüksége, bár sokat fejlődött a kávékultúra, most már majdnem minden irodában van normális kávégép.
-
őstag
nem hagyott nyugodni a gondolat, és a tejhabosítás miatt vásárolt french press-ben készítettem egy kávét. Szerintem soha nem ittam filter kávét sem, így nem tudtam mire számítsak.
Találomra feltekertem az őrlőt egy közepes állásra (presszó tartomány: 5-9 -> 17) 16gr etióp sidamo -> 250ml víz forrás után picit pihentetve, "Hoffmann technika". Meglepően élvezhető lett, bár csapvizet használtam és az őrlés finomság sem volt egyenletes, de a presszóból ismert ízek visszaköszöntek.. reggeli tea helyett lehet, hogy néha rápróbálok még világosabb kávékkal"... and I hope you have a great day!"
-
viktorhu
veterán
válasz pető bá' #5210 üzenetére
Dél-amerikai pörkölésű kávékkal érdemes (nem a kávébab eredetéről beszélek). Azok nem alkalmasak presszókávénak, csepegtetős technikával főzik általában a kávét, de french press-szel nagyon finom tud lenni. Peruban durvábbra is őrlik, kb. mintha teafüvet látnál, ez jól passzol a french press durvább szűrőjéhez.
-
Sefter
veterán
Sziasztok!
Kaptam egy “melós” kapszulás főzőt. Müllerben lehetett kapni régebben akciósan, ez van az alján: lzp5016 smart.
Nem találtam semmit róla, ez milyen kapszulát eszikPsn ID: sefter_hun
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz ribarszki #5222 üzenetére
Abszolút nem poén. Valami miatt ha ugyan olyan csomagolású lengyel és olasz kávét iszol egymás után akkor azonos tipusnak is lehet más aromája. És ezt nem csak én említettem már.
No persze ez nem mostani keletű.
Könnyen lehet, hogy azóta ez nem számít semmit. Mindenesetre ott van a kisördög a részletekben.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
inf3rno
nagyúr
A Dedica-nál hogyan tudom kipucolni a feltapadt kávé zaccot? Egy ecsettel szoktam, de úgy tűnik, hogy bizonyos helyekre annyira feltapadt, hogy így nem jön már le. Van egy csavar azon a részen, ahol a forró víz kijön. Ha azt lecsavarozom, akkor ki tudom pucolni, vagy ennél bonyolultabb?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Toobee
veterán
válasz Polarstar #5223 üzenetére
Mutassak pár olyan lengyel pörkölőt, hogy az olaszok csak próbálkoznak ilyen minőséget létrehozni? Na jó, ez túlzás nyilván, de ha jó az alapanyag, megvan a megfelelő profil hozzá, meg, aki érti a dolgát, akkor bármelyik országban lehet jó cuccot perkelni.
Heresy
HayB
CoffeeLab
Figa
Hard Beans
Kafar
Fathers
Stb. Itt tudsz nézelődni[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
RetepNyaraB
veterán
Szerintem arról lehet szó, mikor hosszabb nyugat európai tartózkodás után hazajössz és elvileg ugyanaz a termék, de sajnos mégse. Ezt sosem bizonyították, csak gyanús tapasztalat (bár hét éve itthon élek és már halvány az emlék. Meg vakteszten is ki tudja hogy szerepelne a tézis). Kisüzemre nem vonatkozik nyilván, az teljesen más tészta.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
inf3rno
nagyúr
válasz RetepNyaraB #5227 üzenetére
Ezt bizonyította már a fogyasztóvédelem, és néhány éve volt politikai téma. Nem tudom, hogy azóta mi lett belőle.
Buliban hasznos! =]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz RetepNyaraB #5227 üzenetére
az ízlelés mibenléte is torzul, mivel nem egzakt (adatokkal mérhető) dolog, ahogy gyerekkorunk kedvenc ételeit se biztos, hogy megesszük x évtizeddel később jóízűen.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
inf3rno
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #5229 üzenetére
Nem csak erről szól, változnak a receptek. Egyre több cukrot és karamellt tesznek bele az élelmiszerekbe és a csípősek is egyre csípősebbek, mert jobban fogyasztják így őket. Plusz ott vannak az ízfokozók is. Az összetétel is változik, egyre silányabbak az alapanyagok, és egyre több az adalék, hogy ezt kompenzálják. Azért van ez, mert így olcsóbb előállítani, és nagyobb a profit. Az itthoni Milka pl nagyon látványos mélyrepülésben van, 10 éve még ehető volt, ma már bottal sem piszkálnám meg. Az enzim készítményeknél, pl mosószernél pedig mérhető, hogy közel sincs annyi az enzimaktivitása, mint a nyugatra eladottnak azonos márkából. Élelmiszereknél is egyébként vannak kóstolók, akiknek az a dolga, hogy értékeljék a termékeket nagyjából reprodukálható módon. Illetve vannak labor mérések összetételre vonatkozóan. Szóval többé kevésbé objektíven össze lehet hasonlítani a termékeket, főleg ha azonos márka azonos típusú termékéről van szó. Kávénál is biztosan megoldható mindez.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
nagyúr
válasz inf3rno #5230 üzenetére
Csupán halkan jegyzem meg, de kib.szottul elegem van a "tegyünk bele egy kis műcukrot" dolgoktól.
Vecsési savanyúság? Hát persze, hogy műcukor is van benne!
Házimájas? Jobb lesz a műcukortól!
És a nagy kedvencem, az évek óta kedvelt kapros-eccetes-mustáros halkonzerv! Immár extra műcukorral!
Vecsésinek megírtam, hogy nem tetszik - letiltottak.
A húsosnak megüzentem...
A lengyelek meg.... Legszivesebben odamennék és jól fejbeverném a marha termékfejlesztőket![ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
ribarszki
őstag
válasz Polarstar #5233 üzenetére
1.5 éve visszavettül a cukorfogyasztást. Szinte minimális szintre. Addig napi 1 Haribo, 1 Milka lecsúszott. Majd az édességeket, kristálycukrot, stb szibte teljesen kivezettük. Ami 2-3 hónap után a legszembetűnőbb lett, hogy minden bolti termék iszonyatason édes. Túl vannak cukrozva. Puding, üdítő, müzli, stb.. kellemetlenül édes. Addig nem tűnt fel.. de csatlakozom, indokolatlan mértékben használja a cukrot az élelmiszeripar.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ribarszki #5234 üzenetére
A túró rudit én nagyon szerettem gyerekkoromban, akkor olyan savanykás íze volt. Manapság már nem tudom megenni, mert ennyi gejl édes. A savanyúsággal is ugyanígy vagyok, egyszerűen amit a boltban kapni, az már édesség kategória. Nem tudom mit csinálok majd, ha öreganyám meghal, és nem lesz itthoni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Volt már szó az őrölt kávé fagyasztásáról. Na most én vettem 3 kiló Alza kávét. Azt is úgy eredeti csomagolásban van értelme lefagyasztani őrlés előtt, hogy tovább megmaradjon az aroma? Őrlésnél arra gondoltam, hogy olyan 2-300 grammokat őrölnék le egyszerre belőle, a többi pedig menne vissza a fagyasztóba. Nekem így egyszerűbb lenne, mint az egészet ledarálni egyszerre és kiporciózni.
Buliban hasznos! =]
-
-
senior tag
válasz inf3rno #5238 üzenetére
Igen fagyasztom, befőttesüvegekben 10-20-30 dekánként ( attól függ milyen üveget találok), illetve “főzetnyi” adagokban mézesüvegekben. Ha kifogynak az adagok a mézesüvegekből, akkor a befőttes üvegekből szétporciózom. Fagyasztóból kivéve egyből darálom.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
RetepNyaraB
veterán
válasz inf3rno #5238 üzenetére
Azt őröld le amit rögvest megiszol, egy grammal se többet, különben a lényege vész el az egész rituális b@szódásnak!
A fagyasztás is véleményes kérdés; az biztos, hogy nem jó ki-be rakosgatni. Kicsapódik rajta a pára óhatatlanul, minden egyes alkalommal és ez ugyanúgy oxidálni fogja, mint a levegő. Eredménye elillanó aromák, később pedig megdöglendés. Tehát olyan kupacokban érdemes fagyasztani, amekkorát utána igen hamar el is fogyasztasz, ha már előszedted. Az igen hamar az max. az egy nap, ahogy FPS prófétálja. Másik lehetőség a sima hűtő, ott nincs ilyen párasokk, nem kell porciózni se, ha egy-két héten belül elfogy. De a szelepet mindenképp ragaszd le, illetve az egész csomit tedd simítózárasba. Ha no frost hűtőd van, akkor meg pláne kötelező."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
inf3rno
nagyúr
válasz RetepNyaraB #5242 üzenetére
A hűtő sajnos teli, fagyasztóm viszont van egy, ami szinte teljesen üres. Nálam most csak az jöhet szóba. Egyelőre megkóstolom, hogy megéri e ezzel kínlódni. Ha már szóba jött, meg kell várni, hogy kiolvadjon, vagy lehet már fagyosan is darálni?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz inf3rno #5243 üzenetére
Csak fagyottan érdemes darálni. Eszedbe ne jusson olvasztgatni.
Az "ízét" nem tudod csekkolni, csak ha egy kontrollzacsit kint hagysz a konyhaszekrényen. Amennyiben két hét után nem érzel különbséget elkészítésben és ízben a fagyós javára, akkor megúsztál egy fárasztó bohóckodást!"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
inf3rno
nagyúr
-
viktorhu
veterán
válasz inf3rno #5228 üzenetére
De azt is, hogy nem minőségi volt a különbség. Pl. hogy nem a hatóanyag, hanem a sűrítőanyag volt kevesebb az itteni mosószerben, ami miatt a nyugati változatot sokan minőségibbnek hitték. Igaziból egyáltalán nem jött le a vizsgálatból a fenti feltételezés. Akárhova mész, lesz néhány megszokott / kedvenc élelmiszered, aminek máshol más íze lesz, így azt fogod gondolni, hogy rosszabb minőségű.
-
inf3rno
nagyúr
válasz viktorhu #5246 üzenetére
Erre tudnál valami linket adni? Nekem úgy rémlik, hogy enzimaktivitást mértek, és nagy eltérések voltak benne, de már régen volt, és lehet, hogy neked van igazad. Azt tudom, hogy volt belőle valami EUs botrány szerűség, hogy a keleti országoknak gyengébb minőségű termékeket hoznak, és nem csak mosószerről, hanem rengeteg más termékről is szó volt.
Buliban hasznos! =]
-
f_you
tag
Sziasztok!
Vettem egy Aeropress-t, és kísérletezésre/játszásra keresek valami olcsóbb, de azért használható kávét.
Láttam, hogy az alza kávét többen is dicsérték, ezen kívül esetleg van még valami használható aldiban, lidlben, sparban, egyéb szuperben kapható kávé?
Lehet kapni ilyen helyeken világosabb pörkölésű kávékat is esetleg?
Olvastam, hogy ezeken csak lejárati idő szokott lenni. Van valami hozzávetőleges módszer a pörkölési dátum becslésére?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Dell notebook topic
- Crypto Trade
- Építő/felújító topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- Eladó motoros kajak szett (Aqua Marina Tomahawk AIR-K 440+Epropulsion Vaquita)
- DJI Air 2s FMC drón 7 akkumulátorral!!! - 5,4k video, 1" SONY CMOS
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen