Új hozzászólás Aktív témák

  • VirsLee

    őstag

    válasz Shin Chen #22040 üzenetére

    Azért maradjunk annyiban, hogy szerintem nem általánosan bevett gyakorlat, hogy az új munkavállaló kötelezettségeit átvállalja szó nélkül az új munkaadó. Javaslom, hogy ne ezzel kezdj interjúzni, hogy ki kell fizetni azt a pénzt. Senkinek nem fog tetszeni. Próbálj meg szerezni egy rendes melót, ami tetszik és jobban fizet. Amikor arról beszéltek, hogy mennyi a felmondási időd, akkor dobd be azt, hogy van egy tanulmányi szerződésed és nincs a zsebedben az a pénz, fel kell venned egy hitelt, így pár héttel több lehet, mert addig nem tudsz felmondani, amíg azt nem folyósították. Ott akár meg is kérdezheted, hogy át tudják-e vállalni (nyilván ez neked újabb kötöttséget fog jelenteni, hisz lehet, hogy akkor nekik is kell egy kis hűséget vállalnod), mert akkor rögtön fel tudsz mondani, ha nem, akkor kifizeted hitelből és utána.

    Szóval én a helyedben először keresnék egy melót, amit szívesen csinálnék. Leszerződnék velük 2 hónapos kezdéssel. Másnap elmennék a bankba, felvenni egy személyi kölcsönt, aztán letudnám vele az előző céget. 880k 5 évre az kevesebb, mint 20k havonta. Nem éri meg ennyi pénzért bárkinél "hűségidőt" aláírnod. Utána persze ezt érdemes majd gyorsan előtörleszteni, de gondolom nem ugyanilyen vicces fizuért szeretnél váltani.

    Hja, és egy 0. lépés lehet még számodra, hogy beismerd, hogy hülyeséget csináltál és nem a cég hibája, hogy Te aláírtál egy szerződést. Semmit nem írunk alá olvasás/mérlegelés nélkül.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák